Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Anbefalte innlegg

hflatoey skrev (1 time siden):

 

Hadde seriøst ikkje trudd at Haugland Kraft sine vilkår for skybatteri skulle overgå Fjordkraft sine men helledusten så feil kan eg ta... 🤡

 

Eg har nå 4903 kWh i skybatteriet og kjem nok over i 5001-7500 kWh gruppa denne måneden... Du skal virkelig ha tru på høge priser i vinter hvis du vil betale 1199,- pr. måned berre for å lagre strømmen...

 

Ser ut som det blir tilbake til Tibber eller kanskje Vibb? 🙂


https://hkraft.no/produkter/strom/vare-stromavtaler/solkraft-stromavtale/skybatteri/vilkarsendring-skybatteri-september-2024/

 


Det viser vel hva kostnadene er med strømkonto. Dette innebærer jo også en risiko for selger så de baker nok den risikoen inn i prisen, også. Det er samme opplegg med fast rente på lån. De er dyrere enn variabel rente fordi det er en risiko der. Det ville jo vært fantastisk hvis fast rente var null, slik som strømselgerene har operert med pris på solkonto.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, må visst bytte strømleverandør igjen. Tredje gang i år, og to av dem ufrivillig... Men ikke helt uventet av Haugaland, hadde bare håpet de ventet litt lenger og kom med noe mer fornuftig.

For min del ser Vest-telemark kraftlag ut til å bli billigst nå, ingen månedsavgift og rimelig påslag. Vibb er nummer tre og koster rundt 280,- mer i året med mitt forbruk så de kan kanskje vurderes siden jeg var fornøyd sist. Tibber koster enda mer enn dem igjen og tilbyr ingenting mer jeg ser nytte av så dem blir det ikke.

Jeg avventer utviklingen i strømprisen litt før jeg bytter, lov å håpe på å få litt bedre pris for de 5000kWt jeg har oppspart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 hours ago, stigvi said:


Det viser vel hva kostnadene er med strømkonto. Dette innebærer jo også en risiko for selger så de baker nok den risikoen inn i prisen, også. Det er samme opplegg med fast rente på lån. De er dyrere enn variabel rente fordi det er en risiko der. Det ville jo vært fantastisk hvis fast rente var null, slik som strømselgerene har operert med pris på solkonto.

Joa, helt klart men når de for berre litt over ett år siden gikk ut i media å sa dette da blir man litt oppgitt.

– Så lenge vi får flere fornøyde kunder, vil vi fortsette med ordningen, lover Gunn Margareth Lassesen, direktør for kommunikasjon og kundetjenester i Haugaland Kraft.

De forsetter med ordningen da men tviler på at kundene er så fornøyde... Nesten alle kunne sjå at dette var ein veldig gunstig ordning for kunden, meiner eg fekk rundt 70 øre meir per kWh ved bruk at solkonto i fjor enn om eg hadde solgt time for time. Og eg tenker at vist eg kunne sjå at dette var gunstig så må strømselskapene ha sett dette for lenge siden og brude hatt dårlige vilkår fra starten av...

 

15 hours ago, thoralex said:

Jeg avventer utviklingen i strømprisen litt før jeg bytter, lov å håpe på å få litt bedre pris for de 5000kWt jeg har oppspart.

Ja, etter litt tenking så trur eg det kan være best å holde seg rett under 5000 kWh de neste to månedene og så ta ut alt i november og desember.

 

For min del blir det da 1536,- ekstra i solkonto utgifter men forhåpentligvis blir strømprisen høg nok til at det svarer seg og gjør det ikkje det så er det tross alt ikkje verdens undergang 🙈

Endret av hflatoey
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

🤣🤣🤣

 

Quote

Vilkårsendring for Skybatteri trekkes tilbake og tjenesten legges ned

Vi skriver til deg med ny informasjon vedrørende tjenesten Skybatteri fra Haugaland Kraft Energi AS. Kort oppsummert trekkes forrige varsel om pris- og vilkårsendringer tilbake, og tjenesten legges ned 31. desember 2024. 

Tilbaketrekking av varsel om pris- og vilkårsendringer

Den 13. august 2024 sendte vi ut et varsel om pris- og vilkårsendringer for Skybatteri, som opprinnelig skulle tre i kraft 20. september 2024. Vi ønsker nå å informere deg om at disse vilkårsendringene er trukket tilbake og vil ikke tre i kraft. Du kan altså se bort fra de varslede endringene. Tjenesten vil fortsette som før i samsvar med vilkår av 14. oktober 2022 inntil tjenesten opphører.

Dersom du har gjort uttak av skybatteriet mellom 13. august og 10. september 2024, vil vi kompensere deg ved å utbetale mellomlegget på salgspris ved uttaksdato og gjennomsnittlig spotpris eks. mva. siste 30 dager den 31. desember, hvis differansen er i din favør. Dette gjelder uavhengig om du fortsatt er kunde hos Haugaland Kraft Energi AS, eller ikke. Du trenger ikke å ta kontakt for å ha rett på kompensasjon – oppgjør og utbetaling av et eventuelt mellomlegg vil skje automatisk.

Dersom du i stedet ønsker å reversere uttakene du har gjort mellom 13. august og 10. september, må du kontakte vår kundeservice. Vi vil da gjøre en manuell oppfølging på saken. Gjeninnføring av saldo på Skybatteriet fordrer at allerede utbetalt beløp, eller beløp som ligger til utbetaling, må betales tilbake før saldoen gjeninnføres. Om uttaket blir reversert, bortfaller kompensasjonen som forklart i avsnittet over. Du må kontakte oss innen 30. september 2024, dersom du ønsker å reversere uttak.

Nedleggelse av tjenesten

Etter nøye vurdering har vi besluttet å legge ned tjenesten Skybatteri i dens nåværende form. Siste operative dag blir 31. desember 2024. Det betyr at du vil beholde din beholdning gjennom høsten og vil kunne gjøre uttak når du vil, frem til utgangen av desember.

Har du saldo stående igjen etter 31. desember, vil det bli et automatisk oppgjør til en gjennomsnittlig spotpris eks mva. siste 30 dager. Vi vil sende ut en påminnelse om nedleggelsen av Skybatteri-tjenesten i rimelig tid før opphør.

Det vil fra 9. september 2024 ikke lenger være mulig å bestille eller starte opp igjen tjenesten Skybatteri.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 09/09/2024 at 18:17, thoralex said:

Kom jo en del klager, tror de fikk forbrukertilsynet på nakken... Jeg har uansett byttet, men får satse på greie priser fremover så får jeg en liten bonus på nyåret!

 

Kven har du byttet til? 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomme disse her politikerne...:


Også Enova har nemlig redusert støtteordningene til solkraft.

– Vi har ikke gjort endringer som gjør det mer uattraktivt å produsere strøm selv, sier energiminister Terje Aasland.

– Enova sine støtteordninger har jo gått ned?

– Men den er fremdeles til stede, sier han.

Aasland mener regjeringen er godt i gang med å legge til rette for solkraft.

 

Dette her tror han ikke på selv en gang... Sakset herfra: https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/mdg-mener-regjeringens-solenergipolitikk-er-en-fiasko-1.17037497

  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.