OlavT Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Hva bruker dere av Z-Wave utstyr for å styre store laster som varmtvannsberedere og varmepumper? Tenkte å kunne styre de slik at de ikke gikk på i de timene strømprisene har dyre topper. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aleks Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Det er vel lite zwave-plugger som støtter 16A laster. Du har jo en høylast-plugg fra Aeotec (high load), men denne har du iofs ikke lov å sette på selv. Ellers har du de en setter på kursen på en DIN-skinne. Etter mye prøv og feil bruker jeg Smappee sine Smart Plugs som er EU rated for 16A og er bygget solide. De er ikke zwave, men har full mqtt-støtte Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjornepappa Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Du har jo alltids Aeotec Heavy Duty, den er overkill men det er i grunn ingenting negativt i det. Sjølv har eg dette reléet til vv-tanken. Det er godkjent for 12,5 A, som er nok med ganske god margin. Å bruke "støpselrelé" fungerer jo det, men av samme årsak som at det ikkje lenger er tillatt å kople til 2 kW vv-tank med støpsel så er jo dette lite lurt over tid. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dreuf Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Ellers kan du bruke ett hvilket som helst rele som styrer en kontaktor.Vedr varmepumpe så spørs det om den liker å få kuttet strømmen.. Det liker ikke min. Sent fra min SM-G960F via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Moskus Skrevet 24. desember 2018 Del Skrevet 24. desember 2018 @Dreuf har et meget godt poeng. Du må finne en annen måte å styre varmepumpen på, den passer seg selv best. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjornepappa Skrevet 25. desember 2018 Del Skrevet 25. desember 2018 På 24.12.2018 den 10.27, Moskus skrev: @Dreuf har et meget godt poeng. Du må finne en annen måte å styre varmepumpen på, den passer seg selv best. Det er heilt korrekt. Å justere setpunkt opp og ned eit par grader derimot, går fint. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
OlavT Skrevet 4. januar 2019 Forfatter Del Skrevet 4. januar 2019 On 25/12/2018 at 16:53, bjornepappa said: Det er heilt korrekt. Å justere setpunkt opp og ned eit par grader derimot, går fint. Men, jeg skjønner ikke helt hvordan dette kan la seg gjøre. På min vann til vann varmepumpe (Thermia EKO D12) kan jeg endre på en parameter som heter "Rombør". Dersom den settes ned vil temeperaturen på vannet som går rundt i huset senkes. Dette gjøres ved å trykke på et kontrollpanel på varmepumpen. Men, hvordan jeg evt. kan endre denne parameteren automatisk er en større utfordring. Noen som har noen tips? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Moskus Skrevet 5. januar 2019 Del Skrevet 5. januar 2019 Du må begynne med å finne ut hvordan "noe annet" kan kommunisere med varmepumpa di. Er det et web-interface, en app, en modbus-tilkobling, eller noe annet kjekt til den? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Øyvind Skrevet 7. januar 2019 Del Skrevet 7. januar 2019 På 4.1.2019 den 18.40, OlavT skrev: Men, jeg skjønner ikke helt hvordan dette kan la seg gjøre. På min vann til vann varmepumpe (Thermia EKO D12) kan jeg endre på en parameter som heter "Rombør". Dersom den settes ned vil temeperaturen på vannet som går rundt i huset senkes. Dette gjøres ved å trykke på et kontrollpanel på varmepumpen. Men, hvordan jeg evt. kan endre denne parameteren automatisk er en større utfordring. Noen som har noen tips? Er pumpa frekvensstyrt og går hele tida, eller stoppes/startes den av termostat? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
OlavT Skrevet 11. januar 2019 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2019 On 07/01/2019 at 23:16, Øyvind said: Er pumpa frekvensstyrt og går hele tida, eller stoppes/startes den av termostat? Varmepumpen har en innebygget kontroller som regner ut varmebehovet over tid basert på ute-temperatur, tur / retur temperatur på vannet og noen varmekurver. Når den har regnet ut at den trenger å produsere varme så starter den med det. Den styrer også oppvarming av varmtvann i en dobbeltmantlet bereder. Så vidt jeg vet, så er det ikke så lett å få integrert seg med denne kontrolleren i varmepumpen. Jeg kan trykke på knappene og sette ned tur-temperaturen på vannet, men vet ikke hviordan jeg skal få gjort det fjernstyrt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariend Skrevet 11. januar 2019 Del Skrevet 11. januar 2019 Du kan sjekke her : De har modbus adaptere osv. Jeg kjøpte til min Bosch. Forsøkte først med et H1 interfae og fikk til å få data via mqtt på en raspberry pi og lagret til en NAS /mariadb. Trodde Sensio støttet mqtt , så nå er det modbus på gang. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
OlavT Skrevet 11. januar 2019 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2019 (endret) Dette er forøvrig slik min varmtvannsbereder er koblet med tilførsel av strøm: Fra sikringsskapet kommer det jord + 3 faser. Disse er koblet inn på en stor magnetbryter. Ut fra denne går det 3 faser + jord til berederen. På toppen kommer det et par mindre ledninger som jeg tror styrer den store magnetbryteren. Denne kommer så vidt jeg vet fra varmepumpen. Antar at varmepumpen har noe logikk som gjør at den kan koble inn / ut varmtvannsberederen avghengig av om den har beregnet at det er nødvendig med tilleggsvarme (strøm) eller ikke. Kunne kanskje vært mulig å styrt de små ledningene på toppen med en Z-Wave bryter, men det kan kanskje også skape noe kluss i forhold til logikken som sitter i varmepumpen? Endret 11. januar 2019 av OlavT Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjornepappa Skrevet 12. januar 2019 Del Skrevet 12. januar 2019 Uten å kjenne logikken frå varmepumpa så bør dette truleg gå fint. Magnetbrytaren blir kalla kontaktoren og er i grunnen eit stort, kraftig relé. Denne trekker (koplar inn) når. Den får spenning på A1 og A2. Du kan då f. eks seriekople tilførselen av styrespenning frå varmepumpa med eit potensialfritt z-wave relé. Fibaro er ein av leverandørar som tilbyr dette. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
OlavT Skrevet 12. januar 2019 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2019 14 hours ago, bjornepappa said: Uten å kjenne logikken frå varmepumpa så bør dette truleg gå fint. Magnetbrytaren blir kalla kontaktoren og er i grunnen eit stort, kraftig relé. Denne trekker (koplar inn) når. Den får spenning på A1 og A2. Du kan då f. eks seriekople tilførselen av styrespenning frå varmepumpa med eit potensialfritt z-wave relé. Fibaro er ein av leverandørar som tilbyr dette. Har du en link til et slikt potensialfritt Z-Wave rele? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjornepappa Skrevet 13. januar 2019 Del Skrevet 13. januar 2019 Fibaro FGS 212 er det du skal ha. Men du koplar i ditt tilfelle ikkje saman IN og L. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.