Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Anbefalte innlegg

Skrevet
På 5.1.2020 den 15.08, Moskus skrev:

Dette er nok det viktigste. Flexit burde jo vite dette?

Ja jeg måtte jo spørre Flexit og ventet på svar i en uke. Og svaret var av en eller annen grunn ikke helt uventet.

De er ikke veldig hjelpsomme

 

Takk for din henvendelse.

Det eksisterer dessverre ingen dokumentasjon/manual på dette pr dags dato. Vi har dessverre ikke noe mer informasjon om når dette vil komme.

Med vennlig hilsen 

Frode

 

Skrevet
På 6.1.2020 den 0.55, MrE skrev:

 

@einarli Kom du noen vei med Flexit aggregatet? Modbus listen ligger her:

https://www.flexit.no/globalassets/catalog/documents/27014_modbus-3.xlsx

 

 

Nei, ble litt travel og jeg mista litt motet. Har prøvd meg på noen modus capture med IO ninja som er et kommersielt produkt med 7 dagers prøveversjon. Fikk veldig lite fornuftig ut av det. Det meste kom tilbake som "wrong packet header".  Må kanskje prøve å finne noen annen software som kanskje funker bedre.  Det dokumentet har jeg forsåvidt prøvd noen adresser fra, uten at jeg fikk noen fornuftig tilbake til HS3. Derfor begynte jeg å mistenke om det var noen feil på modus-siden. Enten baudrate ol. Sendte derfor en mail til Flexit for å be om et lignende dokument som det du linker til. I det minste kunne bekrefte at det dokumentet også gjelder mitt Flexit nordic S4 aggregat.

Skrevet
57 minutter siden, einarli skrev:

Ja jeg måtte jo spørre Flexit og ventet på svar i en uke. Og svaret var av en eller annen grunn ikke helt uventet.

De er ikke veldig hjelpsomme

 


Takk for din henvendelse.

Det eksisterer dessverre ingen dokumentasjon/manual på dette pr dags dato. Vi har dessverre ikke noe mer informasjon om når dette vil komme.

Med vennlig hilsen 

Frode

 

Hvordan pokker er det ikke mulig å ha dokumentasjon på dette? De har jo implementert det i aggregatet! :( 

Skrevet

Jeg mener jeg sjekket mulighetene på flexit før jeg valgte systemair, husker det var begrenset og at systemair hadde flere muligheter. I tillegg var det bare fleksit som kunne regulere på trykk.

Skrevet

Har nå mottatt HF2211 interfacet men finner ikke modbus valg som gitt i beskrivelsen av produktet. Noen som sitter med tidligere firmware til disse? Har 1.40.4 i dag.

 

 

2020 01 20 - Mangler modbus valg.jpg

  • 3 uker senere...
Skrevet

Hei igjen,

 

Her for et par dager siden fikk jeg plutselig en mail fra Flexit. Hadde trodd saken min var lukket og glemt.

Men til min overraskelse så kom det en mail der de forklarte at nå var dokumentasjonene og og vedlagt.

 

Jeg selv med rette modbus adresser får jeg ikke noe fornuftig inn i homseer, så jeg er vel nødt til å finne meg en modus-sniffe greie for å se om det er adapteren eller i homseer problemet ligger. Jeg mistenker det første.

 

Men om andre har den nye Flexit nordic serien og har lyst å prøve seg så legger jeg ved det jeg fikk tilsendt.

 

Mvh

Einar

117989-01_modbus_veiledning.pdf Modbus Nordic Basic.xlsx

  • Like 1
Skrevet

Er temmelig sikker på at jeg så modbus oversikten til Flexit før jeg bestemte meg for Systemair. Ikke at det alene var avgjørende for valget da.

Fikk ikke lastet ned vedleggene til einarli, men uansett bra å dele erfaringer med flere her!

Skrevet

Er det mulig å styre viftene eksternt via modbus? Eneste jeg finner er å sette hastighet/trykk for hver modus. Kan jo sikkert bruke det kombinert med å tvinge den i rett modus. Skal behovstyre ventilasjonen.
Noen som har prøvd å sende co2 eller fuktighet til aggregatet via modbus?

Skrevet (endret)

Hei, jeg er nå tom for ideer, får ikke til å hente data fra min VTR-500, håper noen kan dytte meg i rette retning videre. Jeg har et eldre apparat enn det som er brukt i guiden her (uten fargeskjerm). Jeg har heller ikke koblingsboksen, men det er en RJ45 Modbus utgang direkte på hovedkortet jeg har koblet meg til med en standard cat5e kabel.

 

IMG_0370.jpg.613bcf1945d88ae4c01668961b990a6e.jpg

 

På andre siden av cat5e kabelen har jeg koblet meg på en USR-TCP232-304 kjøpt fra AliExpress ved å bruke pin 4 og 5 for hhv A og B (beskrevet i denne forumposten, post 65). Jeg har fått tilgang til adapteret og endret IP adresse samt satt opp serial porten til å matche det jeg finner på displayet på anlegget (Adresse: 1, Baud-rate: 9600, Paritet: None).

912439739_Skjermbilde2020-02-22kl_15_12_47.thumb.png.6f3d4cd640cb1f349b559722ef0236d2.png

Jeg bruker Home Assistant for å koble meg på adapteret, det går forsåvidt fint, men jeg klarer ikke å hente noe data i det hele tatt. Jeg har sikkert ikke samme register som i det siste pdf-dokumentet fra SystemAir, men jeg finner heller ikke noen dokumentasjon på eldre apparat der. Jeg har ved å google funnet en eldre pdf (Modbus for residential units fra 2017) som har andre registeradresser, feks 101 for REG_SPEED_FAN_LEVEL. Jeg har derfor satt opp noen forskjellige adresser i Home Assistant, både fra gammel og ny pdf, men ingen gir data. På adapterens web server kan jeg se at jeg er koblet på, men det er bare data på RX, ingenting på TX. Jeg har også lastet ned Pymodbus for å teste om jeg kan hente data fra en annen klient, men ser ikke ut til at jeg får respons der heller (mulig jeg ikke gjør dette helt riktig, men ser nokså enkelt å greit ut). EDIT: Har også prøvd gjennom Node-Red; får ikke data der heller, enten feil adresser ellers er det ikke data fra villaventen?

 

2001705225_Skjermbilde2020-02-22kl_15_17_34.thumb.png.6d924868552c59b3c179578d60ba163d.png

 

Håper noen kan gi meg et lite hint av hva jeg kan prøve nå..

 

 

IMG_0373.jpg

MODBUS_FOR_RESIDENTIAL_D24810_USER_MANUAL_EN__A007_.PDF

Endret av 2jan
Skrevet

Er det noen av dere som behovstyrer ventilasjonen, altså å kjøre opp og ned viftehastighet alt etter behovet for luftutskifting? Typisk etter målinger av co2 og/eller fuktighet.

 

Jeg regulerer mitt på trykk og ønsker å øke og senke trykket alt etter behovet.

Skrevet

Ja, kjører opp viftehastighet hvis co2 nivå blir for høyt. Har co2 måler i hvert rom, og event i homeseer "hvis co2 over 700 endre brukermodus ventilasjon".

Skrevet
1 minutt siden, bergen77 skrev:

Er det noen av dere som behovstyrer ventilasjonen, altså å kjøre opp og ned viftehastighet alt etter behovet for luftutskifting? Typisk etter målinger av co2 og/eller fuktighet.

Ja

Viftehastighet og varme styres. Jeg har Östberg Heru 160 anlegg med modbus. En egen raspberry pi zero med Home Assistant ligger oppe på aggregatet og kommuniserer ved hjelp av mqtt med en annen Home Assistant enhet som styrer automatiseringen. Settpunkt på temperatur på varme, CO2 nivå og hjemme/borte status er slikt som styrer aggregatet. 

Skrevet

MrE:

Men da skifter du bare mellom modusene da? Jeg kunne tenkt meg å regulere dette gradvis slik at viftehastighet er lavest mulig uten at det går ut over luftkvalitet.

Blir jeg nødt til å sette dette i ett av modusene kansje, og tvinge aggregatet til å bruke det moduset? Målet er å ikke bruke disse modusene i det hele tatt men ha kontinuerlig regulering av trykket alt etter behov.

 

sigvi:

Jeg skal definitift ikke ha varme ved hjelp av aggregatet, men turtemp kan jo være greit å styre likevel så man har en fornuftig varmeveksling. Samme med luftfuktighet igrunn.

 

Kan man skrive luftfuktighet og/eller co2 verdier til aggregatet via modbus? Kun for infomasjon skyld tenkte jeg.

Skrevet (endret)

For noen dager siden røk reim til rotor på varmeveksler og hadde ikke oppdaget det så fort hvis ikke denne var "automatisert". Ser at Home Assistant 0.106 får støtte for modbus sine binære input registre (er bare coils, holding og analoge registre som er støttet i 0.105) så da skal jeg få alarmer inn i automatiseringen også.

Endret av stigvi
Skrevet
1 minutt siden, bergen77 skrev:

Jeg skal definitift ikke ha varme ved hjelp av aggregatet,

 

Aggregatet har et element på 1700W som jeg bruker aktivt. Normalt settes aggregatets lufttemperatur til 2 grader under det som er panelovners sett-temperatur. Men er det stort behov for varme så settes aggregatets element på fullt. Hele aggregatet med kanaler er innenfor husets isolasjon så dette er 1700W som ikke er tapt. Minuset er at det blir varm luft som legger seg oppunder taket så det brukes kun som en "boost" for å øke romtemperaturen raskere enn det panelovnene klarer alene.

Skrevet
22 minutter siden, bergen77 skrev:

Er det noen av dere som behovstyrer ventilasjonen, altså å kjøre opp og ned viftehastighet alt etter behovet for luftutskifting? Typisk etter målinger av co2 og/eller fuktighet.

CO2 er ikke et problem lenger etter at balansert ventilasjon kom på plass, så jeg gir blaffen i å styre etter det.

 

Men jeg har aktiv forsering av anlegget etter fuktighet på badene. :) 

Bruke Device History til å hente ut gjennomsnittsfuktighet i går, og hvis fuktigheten er 7% høyere enn dette settes motorene til "High". Når RH synker til under 5% høyere enn snittet, så settes det tilbake til "Normal" (RH blir ganske mye høyere enn snittet, så dette fungerer utmerket).

Skrevet

Stigvi:
Jeg skal ha vannbatteri som forvarmer kun tilluft mot stue, da kan jeg ha det kjøligere på soverom.

Med varmepumpe er det ikke ønskelig å bruke varmeelementet.

 

Moskus:

Hvilke nivåer har du da? Jeg ønsker å minimere luftutskiftingen men få kontroll på CO2 og luftfuktighet. Luftfuktigheten er vel nede i 30% hos meg, burde nok lagt litt høyere.

Skrevet (endret)
På 22.2.2020 den 15.25, 2jan skrev:

Hei, jeg er nå tom for ideer, får ikke til å hente data fra min VTR-500, håper noen kan dytte meg i rette retning videre.

 

Et "problem" jeg hadde var at Östberg (produsent av aggregatet mitt) og modbus komponenten i Home Assistant indekserte registrene forskjellig. Register 10 i Östberg sin beskrivelse måtte legges inn som register 9 i Home Assistant.

Ellers stusser jeg over at jord ikke er koblet til. Kanskje ikke viktig for akkurat dine problemer, men kan allikevel være lurt å ha tilkoblet.
Du har sjekket polariteten på de to lederene du har koblet til?

Og jeg stusser også på så høye registeradresser som >12000, men samtidig er det ok med det også.

Modbus ASCII eller RTU, har du sjekket at du bruker riktig?
 

Endret av stigvi
Skrevet

Nå kjenner jeg ikke til systemair sin måte å adressere registre på, men hvis de beskriver at noe er på register adresse 40001 så betyr det gjerne holding register 0 i home assistant. Eller register 30005 som er input register 4 i Home Assistant

PS. Dette er med et stort forbehold om feil. Adressene er kun brukt som eksempler på at det finnes mer enn 1 måte å navngi på. Hvordan gjør systemair det?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.