Gå til innhold
  • Bli medlem

Spørsmål

Skrevet

Har lenge hatt en plan om å komme i gang med styring av huset mitt. Da i all hovedsak belysning inne og ute, varme i hus og varmtvann for å tilpasse effekttariff samt av med bereder når prisene er på topp.

 

Har enda ikke landet 100% på noe system, men har lisens på HS og jeg har mulighet til å plukke opp en Homey veldig billig, men er også åpen for valg av andre system.

 

Det er dessverre ingen gjennomført plan bak komponenter jeg har. Noe er nyere komponenter, noe er ting jeg har hatt fra før, og nå ønsker jeg da altså å få alt inn i ett system. Jeg ønsker å bruke minst mulig tid på oppsett, men samtidig ønsker jeg altså å få til en effektiv og smart styring av boligen.

 

- Fibaro Dimmer2 på utebelysning. Ønsker her at lys følger sol opp/ned samt går av ved/dimmes ned ved midnatt og styres fra klokken 00-06 av en bevegelsessensor

 

- Heatit Z-Dim og Philips Hue på innebelysning. Ønsker her styring direkte via dimmer i kombinasjon med bevegelsessensor, samt en "universal bryter" i form av Heatit Z-Push der jeg kan styre soner jeg har satt opp ut i fra hva hver enkel Z-Dim styrer. Feks Z-Dim 1,2 og 3 styres av rad 1 på Z-Push. Z-Dim 4 og 5 styres av rad 2, Hue 1-6 på rad 3 osv. Ønsker også at på nattestid så er lyset dimmet når det aktiveres av bevegelsessensor. 

 

- Heatit ztrm3 styrer varmekabler i kjelleren. Her ønsker jeg da at når strømprisene er høy så justeres temperatur ned innen gitte klokkeslett. Ønsker også at dersom totalforbruket nærmer seg en satt verdi ut i fra effekttariff så justeres kablene ned/skrus av

 

- Heavy Duty Smart Switch for å skru av varmtvannsbereder ut i fra strømpriser samt om en nærmer seg nivå for effekttariff. Må her ha en temperatursensor i tillegg som sjekker temp på varmtvannet slik at en unngår at det blir for kaldt.

 

- Tibber Pulse for å måle totalforbruk

 

- Mill wifi panelovner. Ønsker her å senke temperatur dersom person xx ikke hjemme og dersom strømprisene er høy. Om en person er hjemme eller ikke vet jeg ikke hvordan en kan kontrollere. Noen tips her?

 

- Fuktsensor der utekran er, samt under vask/oppvaskemaskin for å oppdage eventuelle lekasje. Kan dette kombineres med noe som stenger hovedkranen dersom en av sensorene oppdager lekasje?

 

- Kaiteki Varmepumpe

 

- Flexit Nordic ventilasjon.

 

- Nest røykvarsler

 

Jeg får sikkert ikke inn alt i et system, men det som er prioritert er da belysning, varme og varmtvannsbereder, at det er enkelt å legge til, enkelt å lage til regler og at det er stabilt

 

Noen som har noen gode innspill her? Har en eldre tråd rundt det samme, men nå som jeg er kommet så langt at jeg skal begynne å koble alt sammen så starter jeg en ny tråd her.

7 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

  • 0
Skrevet (endret)

Tror at om du vil styre forbruket slik stigvi og andre gjør så må du velge HS eller HA, om Homey ikke har noe fancy jeg ikke har fått med meg.

Der tok jeg feil, se lenger nede i tråden.

Endret av hjemmedude
  • 0
Skrevet

Første steg er jo å få koblet opp alt zwave og zigbee utstyr. Dette kan gjøres i de fleste systemer, og siden du har HS, er det vel greit å starte der. Styring av lys er jo en smal sak i de fleste systemer.

 

Mill finnes det vel også muligheter til, men avhenger litt om det er v2 eller v3. Varmepumpe finnes det jo flere typer styring som man kan lage selv eller få kjøpt. Ventilasjon er nok mer på hjemmelagefronten, men der finnes det og mye ferdig som andre har laget. Nest har noen muligheter til integrasjon, men google er ikke så lett å forholde seg til der. Men det er mer en bonus, ikke en nødvendighet å få integrert mener nå jeg.

 

Når du sikter til å lage en ganske omfattende styring mtp forbruk, temp osv, begynner det å bli ganske avansert, og vil jo igjen være avhengig av din kunnskap. Ser du etter noe som er mer ferdig har @stigvi satt opp et slikt system, men det er jo i HA.

  • 0
Skrevet

Jeg gikk nylig til innkjøp av en Homey Pro for å prøve å styre forbruk og tror det er et godt valg hvis du ønsker mest mulig "out of the box" løsninger.

Kobler du sammen Homey med tibber pulse og laster ned en app til homey som heter "Power of the hour" så kan du sette opp "Flows" basert på faktisk eller estimert times forbruk. 

Har bare prøvd noen dager nå men estimert forbruk i appen treffer veldig bra.

https://homey.app/no-no/app/no.kjeet90.powerofthehour/Power-of-the-hour/

 

 

  • Like 1
  • 0
Skrevet

Da setter du opp "Flows" i Homey som f.eks:

When estimert forbruk går over xxxxWh then skru av varmekabler og VVB osv.

Her kan du legge til masse mer logic hvis du ønsker som f.eks kun skru på ting hvis de faktisk var av eller så fant jeg en app "countdown" som var nyttig for å starte timere så man kan si at hvis noe ble slått av skal det være av x minutter før det prøver igjen osv.

 

I dag har jeg selv kun en Heatit Z-TRM3 til et gulv på ca 2kW som jeg skrur av hvis estimert forbruk går over 4.5kWt eller hvis elbil lader (easee) er aktiv.

Skal skaffe meg en Aeotec heavy duty switch eller tilsvarende for å kunne skru av og på varmeelementer til vannbåren varme. Forbruket vårt blir for høyt hvis vi starter å lage middag og ikke skrur av VVB.

Må nok innse at 0-5kW trinnet er umulig å åpne for oss på vinteren så må nok justere flows eller sette de opp basert på utetemp eller noe.

 

 

 

 

  • 0
Skrevet

Homey virker jo veldig enkel å konfigurere, men har aldri prøvd selv så det er basert på oppfatning etter å ha lest om den.

 

Hvordan stiller HS seg med tanke på hvor enkelt oppsett er?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.