Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. feb. 2017 i alle områder

  1. Organisering og sortering av devicer For dem som har drevet med dette lenge, og da mener jeg betydelig lenger enn meg, så er "Floor"/"Rooms" fordelingen den absolutt anbefalte, fordi den er skalerbar i alle bauger og kanter, og håndterer (stort sett) alle enheter du måtte ha. Jeg bruker nå selv denne, etter forsøk på flere andre systemer. Husk at dette skal være robust og skal vare i flere år, og dermed må logikken være tydelig for deg i 2023 også. Tenk hvis du bygger ut i samme rate frem til 2023 som du gjør nå? Hvordan ser det da ut? Så derfor kjører jeg et forholdsvis strikt system. Alt av lys, temperatur og varmestyring sorteres på "Etasje" og "Rom". Alle rom har f.eks. "Taklys" og "Temperatur". Det gjør det lettere å finne device'n jeg er ute etter. Så lenge du vet hvor den er plassert, så finner du den raskt. Jeg sorterer alltid på "Name", Ascending. Hvis det er flere enheter med samme funksjon, så settes det en prefiks bak, f.eks. "Rullegardin, vindu", "Rullegardin, dør", "Lameller, stort vindu", "Lameller, lite vindu", og så videre. Audio-video devicer har jeg sortert ut under Media, og selv om f.eks. en TV eller en Squeezebox fysisk står i et rom og dermed strengt tatt heller burde ha en etasje- og rom-benevnelse, ble det så mange devicer i lista at det til slutt ble vanskelig å finne de funksjonene som det oftest er aktuelt å styre. Media-devicer står for ca. 250 av mine 800 devicer, så det er mange av dem. Det er også en grunn til at jeg skjuler totalt uinteressant informasjon. For en ovn kan det være nyttig å vite hvor mange Watt den trekker eller totalt kWh for å ha kontroll på forbruket, men for en lyspære er det uinteressant. Derfor skjuler jeg alt slikt (f.eks. "Amperes", "Volts", "Power Factor", etc), spesielt for enheter som ikke har nytte for det. Her er et kort sammendrag over mine Floors/Rooms: 0. etg (kjeller) Bad Gang Kjellerstue Matbod Vaskerom Verksted 1. etg Bad Gang Kjokken Sikringskap (for strømmåling) Stue Toalett 2. etg Gang Gjesterom LH-rom Loft NM-rom Soverom Counters-Timers Diverse Arduino Plugin Fitbit IFTTT Jul Wireless (for RFXCOM-dingser, f.eks. brytere) Z-Wave (diverse noder for testing) Media [UPnP server og avspillere] Global Cache Harmony Hubs HDMI matrix Logitech Media Server SCSIP SqueezeBox Xbox Settings Hardware Options Status Ute Bod Gressklipper Ute (deriblant utelys) Vanning Vær Værmelding Ellers bruker også jeg en herlig blanding av norsk og engelsk. Det plager meg litt at jeg ikke har klart å bestemme meg, men det er nå en gang slik at enkelte dingser er lettere å navngi på norsk enn engelsk, og motsatt for andre.
    1 poeng
  2. Ligger under generelle instillinger på Ipaden.
    1 poeng
  3. Begrenset tilgang er en funksjon som låser telefon/ipad til en app. Det er ikke mulig å lukke denne appen uten kode. Hvis appen krasjer startes den automatisk på nytt. Hjem knappen fungerer heller ikke med begrenset tilgang.
    1 poeng
  4. Jeg hadde laget en klasse, og så hadde jeg Params as Object i Sub Main i stedet for Parms. Når jeg endre på de, og tok bort alle importene så kjørte den som bare det.
    1 poeng
  5. Keypad widgeten funker den, om enn noe kronglete å sette opp. Det at rotini går fra gratis til i overkant dyrt er grunnen til at jeg ser på HabPanel. Begynner å få teken på å lage widgets, så kan være det dukker opp noen templates her etterhvert.
    1 poeng
  6. Hvilken router har du? ? MikroTik(jeg begynner å høres ut som en selger for MikroTik) har støtte for en hel del VPN tjenester. Sikkerhetsmessing så er det så mye om og men på hva som er sikkert at det lar jeg noen andre ta seg av. Sertifikatbasert er sikrere enn passord. Men PPTP har jeg benyttet en del, Ikke utrolig sikkert, men lett å forholde seg til. Enkelt vil jeg ikke beskrive MikroTik som.. men driftsikkert når det er konfigurert er det
    1 poeng
  7. Da er pakkene på fly til Norge
    1 poeng
  8. Sannsynligvis bruker du klasser som ikke er importert i HomeSeer. Scripts i TenScripting kjører lokalt i VS (ikke på HS), og dermed har man tilgang til hele biblioteket. Typisk tabbe jeg gjør er å glemme at HS-kompilatoren ikke er glad i Linq.
    1 poeng
  9. Nå kjører jeg kun RFXplugin som virtuell mot z-wave temperatur og wall-plug, men det jeg har merket er at den fungerer perfekt i Timer-modus og i loggen sjekker den hvert femte minutt. Setter jeg derimot manuell eller day/night så stopper den å gjøre disse kontrollene. Håper det kommer en fullstendig fiks av dette, for å sette ukesplan i pluginen er ikke veldig effektivt eller bra.
    1 poeng
  10. Jeg gikk forbi den på clas ohlson i går. Det ligger ved et deksel som er ment for å dekke tilkoblingen. Usikker på hvor bra dette blir seende ut, men er verdt å se nermere på.
    1 poeng
  11. Mine var stabile, men ble ustabile da jeg fjernet gruppe 2 og 3... Plutselig varsler de ikke korrekt forbruk lengre, osv. Jeg antar at læringen her er "don't fix it if it works"
    1 poeng
  12. Jeg har kontroll over min MikroTik router fra OpenHAB via SNMP og API. Bruker det til å skur på og av Gjestenett og aktivere WPS dersom det er gjester i huset, samt for å hente ressursinfo.
    1 poeng
  13. Vet ikke helt hvor jeg skal starte eller hvordan jeg skal svare på dine argument, tror bare jeg må stille meg sammen med @Moskus og @ZoRaC ? Tusen takk for svar!
    1 poeng
  14. Jeg hadde samme problemet. Oppdaget at både group 1, 2 og 3 var assosiert til Homeseer. Fjernet group 2 og 3, slik at det bare er group 1 som er assosiert med Homeseer, og da så det ut til å funger som det skal.
    1 poeng
  15. Hahaha! Sett fargen etter saldoen på konto!
    1 poeng
  16. Henter data fra http://services.swpc.noaa.gov/text/wing-kp.txt med ett pythonscript. Lag 2 "custom sensor" i Domoticz og fyll inn IDX fra disse i scriptet, så legger du bare scriptet til i crontab. Jeg kjører det hvert kvarter siden varslene oppdateres hvert kvarter. 4 timers varselet er ofte litt unøyaktig så endte opp med begge varslene. Det er mulig forumets programmerere setter kaffen i halsen nå, men her er koden: # coding: utf-8 import urllib.request import requests domoticz = 'http://0.0.0.0:8080' #Domoticz http://IP:PORT idx1 = 'XX' #1 time varsel idx4 = 'XX' #4 timer varsel req = urllib.request.Request('http://services.swpc.noaa.gov/text/wing-kp.txt') with urllib.request.urlopen(req) as response: kp = response.readlines() data1 = [i for i in str(kp[-1]).strip().split(" ") if i != ''][-7] data4 = [i for i in str(kp[-1]).strip().split(" ") if i != ''][-2] print (data1, data4) def updateValue(idx4, data4): #4 timers varsel url = domoticz + '/json.htm?type=command&param=udevice&idx=' url += idx4 + '&nvalue=0&svalue=' + data4 session = requests.Session() response = session.get(url) print(response) def updateValue2(idx1, data1): #1 time varsel url = domoticz + '/json.htm?type=command&param=udevice&idx=' url += idx1 + '&nvalue=0&svalue=' + data1 session = requests.Session() response = session.get(url) print(response) updateValue(idx1, data1) updateValue2(idx4, data4) Prøvde egentlig å bare bruke requests til å hente data men fikk det ikke helt til så endte til slutt opp med urllib.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.