Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. sep. 2017 i alle områder

  1. De fleste har en USB-kontroller som f.eks UZB1 og den er som regel koblet til serveren man kjører HS3 på. I noen tilfeller må/ønsker man å ha denne et annet sted. F.eks pga USB-problemer på serveren, serveren står bortgjemt og man vil ha controlleren mer sentralt eller man vil ha muligheten til å enkelt ta med seg controlleren bort til dørlåsen for inkludering, i stedet for å slepe hele PCen bort til ytterdøra. Da kan "USB-over-nettverk" med en Raspberry Pi være løsningen! (denne løsningen skal også kunne brukes med f.eks RFXtrx433E og guiden er i stor grad basert på dette innlegget til @mk1 black limited, som igjen har hentet det fra Bert i RFXCOM) 1. Installere OS på Raspberry Pi Hvis du allerede har en fungerende RPi med OS, hopp til del 2! Du trenger en RPi og et minnekort for OSet. Jeg har valgt å kjøre dette på en egen RPi som ikke kjører noe som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke vil at andre tjenester på den skal bruke opp ressursene, slite ut minnekortet eller på en eller annen måte "krasje" den. Det finnes mange OS å velge blant, jeg ville ha et minimalt OS, som bruker minst mulig ressurser og som krever minst mulig vedlikehold (desto mer software den kjører, desto flere potensielle sikkerhetshull dukker opp som krever patching). Valget falt på Minibian - en minimalistisk variant av det mest brukte OSet for RPi. a. Last ned Minibian, pakk ut tar.gz-filen til en tar-fil og pakk ut tar-filen så du får en img-fil (7-Zip kan pakke ut tar.gz) b. Bruk WIN32DiskImager (hvis du har Windows) til å legge img-filen på minnekortet, se guide her. c. Sett minnekortet i RPi'en og sett i nettverkskabel og strømkabel d. Du kan enten koble til skjerm/tastatur eller koble deg til den via SSH (PuTTy f.eks), finn IPen via DHCP-serveren din e. Logg på med root/raspberry (bytt passord ved å kjøre passwd) 2. Konfigurere USB-deling a. Du trenger noen programmer, kjør "apt-get update" og "apt-get upgrade" (det kan hende du må skrive "sudo" foran alle kommandoer, avhengig av ditt oppsett) b. Deretter kjører du "apt-get install raspi-config nano usbutils keyboard-configuration ser2net" c. Valgfritt: kjør "raspi-config" og gå igjennom innstillingene som f.eks hostname, tidssone, tastaturlayout, o.l d. Koble til UZB1 og følg oppskriften som @mk1 black limited har lagt ut her, men på punktet "nano /etc/ser2net.conf", legg til dette i tillegg: 10003:raw:0:/dev/ttyACM0:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT (UZB1 legger seg på "ACM0" i stedet for USB0) e. Gå inn på HomeSeer, plugins, Z-wave, controller management f. Sett opp Z-wave interfacet til å bruke "Ethernet interface", skriv inn IPen til RPi og port 10003 g. Start interfacet og se at det virker. Fremgangsmåten for RFXCOM er omtrent den samme.
    2 poeng
  2. Mange takk for denne guiden! Har nå omgjort min Homtroller Zee S2 til en secondary interface på Z-wave nettverket. Dette forumet imponerer stadig.
    2 poeng
  3. Jeg hadde et tilsvarende behov, men for innendørs bruk og kjøpte disse for konvertering av 16V til 5V. De fungerer helt fint, det er ingen varmgang å snakke om (det er et mindre teknisk problem å konvertere fra 12V til 5V enn hva de vanlige 220V -> 5V mobil-adapterene gjør). https://www.aliexpress.com/item/3pcs-5W-9V-12V-24V-to-5V-DC-DC-Step-Down-Buck-Converter-Module-replace-TO/32766296476.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.dZjLMr For utendørs montasje må du montere det i vanntett/ fuktfri boks, ellers vil du bli plaget med korrosjon over tid.
    1 poeng
  4. Glemte jo å skrive det som opprinnelig var grunn til mitt forrige innlegg! Som tidligere nevnt har jeg to undersentraler på kaldloftet. Tross at jeg ikke bor i eksotiske strøk, blir kaldloftet til en badstue på sommeren. Maks målt temperatur har vært rundt 40 grader, som forsåvidt er i grenseland for produktene, men som er mulig å tolerere. Jeg likte uansett ikke tanken på at det skulle stå slik over lang tid, så tanker om noe kjøling begynte å komme fram. Min far hadde et nok et sentralavtrekk liggende, men det var litt til som måtte gjøres. Tok dessverre ikke bilder av det, men vi plukket av mønen og skar luftespalter i sutaket samt lå på ny duk slik at den varme luften skulle ha et sted å gå. For lettest mulig rørføring på loftet, ble tilluften hentet her: For andre som vurderer å gjøre noe lignende, må jeg anbefale å plassere tilluften et annet sted enn rett foran en altandør. Når avtrekket trekker for luft, er det mye lyd! Men det positive er jo at det funker! Her er et diagram fra i dag: Grenseverdien er satt til 30 grader og det er kjekt å se at det funker.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.