Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. jan. 2018 i alle områder

  1. Heisan, usikker på hvordan deconz funker med tanke på å manuelt definere atributter, kanskje noen her som kan si noe rundt det og eventuelt andre systemer man kan definere dette selv? Men, uten å svare på spørmålet ditt kan jeg iallefall si at jeg ved ledig tid og stund har undersøkt litt mer rundt disse vendor spesifikke atributtene og klart å mappe flere av de. Har laget en enkel oversikt over testing og hvilke atributter jeg har verifisert her: https://github.com/nilskaa/Smartthings/blob/master/devicetypes/Elko Super Thermostat - vendor specific attributes.txt Holder denne oppdatert når jeg finner mer. Så kan de som ønsker, gjerne bruke denne i arbeidet sitt mot sine integrasjoner (jeg bruker smartthings, men denne listen er plattform uavhengig og baserer seg på atributter og clustere som beskrevet i zigbee cluster overview dokumentasjon) Har nå mappet atributtene for (satt VS forran de som ikke er standard termostat clustere): * Ønsket temperatur (setpoint) * Luft temperatur (målt fra selve termostat enheten - intern føler) * VS- Gulv temperatur (målt fra gulv føler) * VS- Operasjons modus - Luftføler modus/ Gulvføler modus / Gulv-vakt modus * VS- Barnelås * VS- Varme kabel Aktiv/ikke aktiv * Minimum og Maksimum temperatur som termostaten kan settes til * VS- Forbruk (denne angir gjenomsnitt eller muligens en del av maks belastning, finner ikke utav det før jeg kobler på og måler med multimeteret) Alle vendor spesifikke atributter forventer jeg krever en egen mapping for å få til å funke i ulike hjemmestyrings løsninger. De som ikke er VS forventer jeg funker "out of the box" med en standard termostat integrasjon basert på Zigbee cluster library dokumentasjon. Har kontaktet Elko også og beskrevet hvor bra både termostaten og dimmeren deres fungerer mot andre plattformer (Smartthings) og spurte om litt hjelp med en atributt oversikt. Men, har foreløpig ikke fått noen respons utover at henvendelsen min ble sendt videre hos Elko. La ved et bilde av hvordan dette ser ut i Smartthings Appen for de som er interessert i denne platformen
    2 poeng
  2. Steve Jones. Bra termostat med mange muligheter, men vannbåren varme er veldig treg varme, så jeg bruker ikke så mange av funksjonene ennå. Kun basic termostatfunksjon.
    2 poeng
  3. Ikke for å skuffe deg ang det så blir jeg overrasket om han har tid til det Her i området er det beregnet at de skal bruke maks 15 minutter inni hvert hus. Pluss at det blir litt papirarbeid for han å gjøre ekstraarbeidet. Men det skader jo ikke å spørre
    2 poeng
  4. Denne guiden er litt for kjapp til at alle kan gjøre den, men den vil forhåpentligvis kunne guide deg i mål. Last ned RaspBee/Deconz image til Raspberry Pi: https://www.dresden-elektronik.de/funktechnik/solutions/wireless-light-control/raspbee-gw-sd-card-image/?L=1 Pakk det ut på et (minst) 8 GB stort micro-SDkort med Win32DiskImager Plugg RaspBee en på RPi'en (kobles på de pinnene lengst borte fra nettverk/USB-kontakter) og sett inn micro-SD-kortet. Hent IPen til Pi'en Fyr opp Putty og koble deg på IPen, logg deg på med bruker/pass som default er: pi / raspbeegw Oppdater til siste beta med disse kommandoene (husk at du kan lime inn i Putty med å høyreklikke i vinduet): wget http://www.dresden-elektronik.de/rpi/deconz/beta/deconz-2.04.82-qt5.deb sudo dpkg -i deconz-2.04.82-qt5.deb sudo apt install -f Tast IP-adressen inn i en nettleser og logg på med delight / delight Trykk på "Update firmware" (eller hva nå beskjeden sider) blått felt øverst når du har logget inn ??? Profit! Så er det JowiHue. Installer siste beta-versjon. Versjon 2.something.something. Aktiver plugin under Plugins -> Manage. Åpne webappen til deCONZ med IPaddressen ovenfra igjen. Gå til Menu -> Settings øverst til høyre Klikk på "Unlock Gateway" I HomeSeer: Gå til Plugins -> JowiHue -> Configuration. Trykk på "Scan for bridge" Sånn! Nye devicer ligger på room/floor: JowiHue/JowiHue. Hvis du nå vil legge til Ikea-devicer, så må man bruke Touchlink for å resette dem. Det gjøres nederst på Settings siden. Trykk "Scan for Devices" Trykk "Blink" når du har funnet pære du tror er riktig. Hvis det er riktig, så trykk "Reset". Det fjerner den fra det eksisterende nettverket. Hvis pæren er oppdatert, så skal du nå kunne trykke "Open Network" på Settings siden, eller velge "Scan for new devices" i JowiHue-config'siden. Nå er jeg ikke helt sikker på fortsettelsen, men det er mulig du må gå til hovedsiden på deCONZ. Hvis du har pærer der, så må du muligens legge dem inn i en gruppe før du får styrt dem fra HomeSeer eller deCONZ selv.
    1 poeng
  5. Interessant, På én av mine målere har jeg fått tilgang til timegraf (og tabell) for desember. Ved tenkt abb tak på 10Kwh vil jeg spare kr 502,- og knapt noe overforbruk. Ved tenkt abb tak på 5Kwh vil jeg spare kr 3310,- og overforbruk på nær 40 timer. ved pris på kr 0,5 ville det kostet kr 20,-. Ca 32kWt av dette gikk med til oppvarming etter fravær, resten i julen. Det ser ut til at et abb på 5Kwh vil være tilstrekkelig her. Hvis tariffene blir omtrent slik, da ser ikke dette så "hakkende gale ut" , Men de legger opp til 12 mnd bindingstid, ellers kunne man jo velge et lavere "tak" for sommer og høyere for vinter..... Ellers framgår det av grafen at testen i desember fra ca 8. til 22. fungerte etter hensikten. Det gikk rimelig bra å holde forbruket under et tenkt tak på 5kWt ved å stenge av vv-bereder når forbruket steg over "taket".
    1 poeng
  6. Det er ikke så my jobb å få ting opp i display, det er organsieringen og fiklingen med smådetaljer som tar tid. Skal man ha det enkelt og funksjonelt kan man nok sette opp dashbord på 5 minutter. Nei, mine har fungert upåklagelig hittil..
    1 poeng
  7. Defconf pleier bare være en kommentar og ikke et navn på dhcp serveren. Standardnavn tror jeg er dhcp1. Du bør definitivt ikke sette opp dhcp server på wan. Men en dhcp client er nok allerede satt opp. Det skal være nok å konvertere lease til statisk og så endre ip en på den leasen. Dersom du har lang lease time så tar det en stund før endringen trer i kraft. For raspberryen spør ikke om ny ip før den må. Som er ved utgått lease, tilkobling til nettet samt restart.
    1 poeng
  8. Fantastisk! Hvis jeg får til med deconz, og finner flere attributter, skal jeg gi beskjed eller lage en pr på repoet ditt.
    1 poeng
  9. Det kan være flere DHCP servere i en mikrotik ja, normalt en for hvert nett. RB750r2, er ikke den en 100mbit router? ville vurdert å oppgradere til gigabit. ? "All" refererer til at den adressen gis fra alle servere, mens "defconf" indikerer den DHCP serveren som ble opprettet av "Default config". Du har fullverdig GUI via http eller winbox. Her er guide for å konvertere dynamisk IP til statisk via winbox: http://networkingforintegrators.com/2012/08/dhcp-reservations/
    1 poeng
  10. Jeg bruker virtuelle termostater. Jeg fikk en beta-versjon av en kar i England, og har planer om å teste moskus sin også. Termostaten tar input fra valgfri sensor og gir input til HC10 om å åpne eller lukke ventilene i henhold. Instruksjonene i HC10 sier ingenting om hvordan evtentuelt kan bruke innebygd logikk i HC10. Jeg spurte Danfoss, men der fikk jeg bare beskjed om at dette var et OEM-produkt de ikke supporterte, og ba meg kontakte forhandler. Så får vi se om de har mer info :-) Foreløpig fungerer det som forventet, men på sikt ønsker jeg å legge inn utetemperaturkompensasjon osv.
    1 poeng
  11. Hvis bare alle produsenter hadde forstått dette!
    1 poeng
  12. Etter at appen ble oppdatert en gang i høst, så ble den mye raskere og mer stabil hos meg. Jeg har slått fra meg tanken om å bytte til noen annet. Heter appen din HS3Touch eller HSTouch?
    1 poeng
  13. Satte WaitToKill til 20s og har ikke hatt datatap etter det. Har testet både reboots og restart av HS. So far so good
    1 poeng
  14. på en iPhoneX tilkoblet 4G tar det i underkant av 2 sek fra jeg starter app til første side er oppe. Var ikke spes. mye lenger på eldre telefoner.
    1 poeng
  15. Fant et priseksempel i denne PDF'en. La inn tallene i excel for å leke litt med de. Selv med 10 kWh/h abonnement (uten overforbruk), ville jeg spart 4200kr årlig ift dagens nettleie.
    1 poeng
  16. Har dere prøvd å bruke koden til fjernkontrollen? Det har jeg gjort med stort sett alle 433 bryterene, bruker så å si aldri "new device" i RFX.. Jeg parrer sender og bryter med rfx i "auto create", da popper de opp hver gang. Etter det imiterer RFX koden fra senderen, og vips har man kontroll på status på 433 brytere (forutsatt at de reagerer på kommandoen, og at man ikke har flere sendere).
    1 poeng
  17. 3 Stk. Mikrotik routere. En hjemme, en på hytta og en i backup for den hjemme. Da kloner jeg kjørende router når jeg er ferdig med å klå på den, så er det bare å kastebytte om det skjer noe. Totalt Kr. 750,-. Nå slipper jeg ialfall å kløne meg gjennom å lære oppsett av forskjellige og tildels steingamle routere. Jeg snappet ikke alle, så on du likte prisen så: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=110723264 Ja, også var postkassa full av pakker med sånne rare kråketær på da jeg kom hjem. En av dem fra en som kaller seg Wanting Ting. ;-)
    1 poeng
  18. Både ja og nei, det er i drift nå, jeg bruker vanlige (virtuelle) termostater til slå varme av og på. Dette fungerer såpass bra at jeg har bestilt en Danfoss HC10 til resten av huset. Jeg kommer til å samle litt data framover, temperatur inne vs ute, reaksjonstider på temperaturøkning osv. Etterhvert vil jeg da få et grunnlag for å bruke utetemperatur til å justere temp inne. Eventuelt i kombinasjon med yr-plugin.
    1 poeng
  19. Pushover med emergency prioritet som må bekreftes sammen med alien alarm long lyden er vanskelig å gå glipp av [emoji6]
    1 poeng
  20. Jeg tok å debugget appen litt og moddet litt på koden fra github og vipps så kan jeg hente ut lokasjon. Kan gjøre en fork i morgen og renskrive koden slik at den blir tilgjengelig for alle
    1 poeng
  21. Om natten blir det antaglig mest aktuelt å lade el-bil, og som du er inne på, det vil antagelig bidra til å stabilisere prisene. NVE går inn for en form for effekt-abonnement, altså et "tak" på effekt-uttak og overforbruk (til høyere pris, antagelig vesentlig høyere). For å utnytte ledig kapasitet under "taket" har jeg testet muligheten for å koble vv-bereder inn og ut, avhengig av effektuttak. Det ser ut til å fungere utmerket og holder temperaturen i vv-bereder like bra som tidligere. Hvis dette blir innført i de fleste husstander vil det også kunne bidra til å stablisere strømprisene. ... En slik test er ganske enkel å gjennomføre. Man behøver å lese av blink på måler for å finne effekt og en fjernstyrt bryter på vv-bereder. I TelldusLive var det da bare noen museklikk som skulle til for å iverksette dette.
    1 poeng
  22. Dette biblioteket ser ut til å bruke det siste APIet til Nissan som er litt mer sikkert (krever innlogging): https://github.com/jdhorne/pycarwings2 Jeg fikk ikke batteristatus-eksempelet til å fungere, men ser at koden fungerer (klarer og logge inn) så det er nok bare små justeringer som skal til. Klarte å starte AC med koden. Fikk umiddelbart SMS fra samboeren: "Hvorfor varmer du bilen nå?"
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.