Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. feb. 2018 i alle områder

  1. Et første lite utkast. Koblet sammen HAN/TTL delen i går kveld, så det bør funke. Resten er kopiert nokså rett fram fra tidligere tegninger, men hyggelig hvis noen skarpe øyer oppdager evt. feil
    3 poeng
  2. Jeg har forresten noen kopiser som jeg skal lage slike HAN-interface til så jeg holder på å lage kode slik at ESP booter opp som AP med Web-server først. Deretter går man til en web-side som man putter inn SSID/passord/MQTT IP som lagres i EEPROM. Da er den good to go Koden har også mulighet for å oppgradere firmware med å sende en URL der firmwaren ligger over en MQTT-topic. Blir full selvbetjening
    2 poeng
  3. Når mitsubishi varmepumpe sender kommando fra fjernkontrollen, så sender den full status på alle kommandoer. Altså mode, speed, flaps, og temp. Jeg gjorde det enkelt ved å sette speed og flaps på auto. Deretter begynnte jeg med Cool mode (altså temperatur for kjøling), og la inn knapper for "Cool 16C", "Cool 17C", "Cool 18C", etc. Så gjorde jeg det samme for Heat mode, "Heat 17C", "Heat 18C", "Heat 19C" etc. Man kan også gjøre dette på samme måte for Auto Mode for eksempel, men i mitt filfelle holder det med å kunne styre varme om sommer og om vinter, så da lagde jeg bare event og valgte harmony mitsubishi device, og har nå eksempel "Heat 18C " på natt, mens "Heat 23C" på morgen
    2 poeng
  4. En liten oppdatering på DANIU sensorene jeg kjøpte fra Banggood. Har hatt 4 stk. i drift ca et halvt år nå og de har fungert fint. 1 stk. ute på vegg, 1 stk. i garasjen, og to stk. innendørs. Ikke byttet batteri på noen av de foreløpig. Som dere ser av bilde så virker det som de er ganske nøyaktige på temperatur. Ikke like gode på fuktighet, men greit nok til formålet vil jeg si. Dette sammenlignet mot et presisjonsinstrument fra Vaisala, riktignok noen år siden det ble kalibrert/sjekket. Det jeg merket meg er at fuktighetsmålingen er relativt treg til å endre seg. Den med høyest fuktighet i bildet hadde stått lenge i et fuktig miljø men viste høyere enn de andre selv etter flere timer i samme miljø. Kan være tilfeldig. Device-ID i homeseer ser jeg består av to deler, hvorav noen bit er unik ID som endrer seg hver gang man tar ut eller setter inn batteri, og noen bit som man kan sette via bryter selv. Alt i alt, til 50,- pr stk. som de selges til på tilbud med jevne mellomrom så er jeg godt fornøyd.
    2 poeng
  5. Bare for å oppklare litt: Den roterende gjenvinnneren får trinnløst pådrag fra 0-100 hvor det ofte er en steppermotor som tar seg av driften. Det elektriske ettervarmebatteriet får også et pådrag fra 0-100%, men siden små aggregat gjerne bare har ett element styres det da med pwm, eller pulsbredde modulering. Så om det har en periode på 120s vil det ved 50% ligge inne i 60s og av i 60s. Man bør ikke bruke ventilasjon til oppvarming med mindre anlegget er konstruert for det. Det er vanlig å tilføre luft som er litt kaldere enn komforttemp for at den friske luften skal blande seg og at man trekker ut varm luft ved taket. Sender man varmere luft inn i rommet vil varmen følge taket til nærmeste avtrekk, og man får lite effektiv ventilasjon.
    2 poeng
  6. Utvikling av plugin til HomeSeer for Tibber er i gang. Vær med å hjelp!
    1 poeng
  7. Har ingen skjerm hengende noe sted, så jeg har laget et design for å ha på mobilene våre. Bruker iOS7 theme. Kontormodus/Lekemodus setter opp temperaturen i 3 timer på de 2 rommene. Man kan overstyre hjemme/borte/ferie ved å trykke på statusen. Borte/hjemme styres ellers av geofence på mobilene våre, så det er sjelden vi overstyrer det. Her skal jeg få lagt inn de temp.sensorene jeg har og heller ha termostatstyringen under en "settings"-knapp - er sjelden vi justerer termostatinnstillingene.
    1 poeng
  8. Takk, antar at en universell RF-transmitter kun finnes hos CTU. ?
    1 poeng
  9. ? Skjerpings @ZoRaC... skjerpings... ?
    1 poeng
  10. Blir kryptering på HAN porten forstår jeg
    1 poeng
  11. xns-client støtter dette på den ene constructoren. Har brukt denne for direkte oppkobling til Azure IoT Hub og mot Moquitto
    1 poeng
  12. Aldri i permanent oppsett. Det er en dårlig idé, bl.a. fordi dimmeren ikke er laget for det. Utenom det kan det visstnok forkorte levetiden på LED-pærer og/eller driver. Og dimmingen blir helt satt ut; forskjellige pærer vil jo selvfølgelig gi ulikt lys på det samme dim-nivået, bare at nå har du ikke mulighet til å justere det.
    1 poeng
  13. Bruker også Arduino som IDE og MQTT som protokoll. Jeg publiserer hver verdi fra måleren på en egen topic.
    1 poeng
  14. Jeg følger spent med... Når det gjelder programmering, vil jeg gå for Arduino og MQTT. Det er relativt greit å lage kobling fram openHAB<->MQTT (og det meste av andre systemer).
    1 poeng
  15. Jeg bruker utelukkende Arduino. Alltid hatt lyst til å prøve noe mer bare-metal, men ikke funnet tiden... Ang kommunikasjon, så bruker jeg MQTT (Moquitto installert på en PI lokalt), men det skulle være gode muligheter for å gjøre HTTP kall direkte fra ESP til APIet til OpenHAB. (Utfordringen blir at du da blir litt mer avhengig av at det nettopp er OpenHAB du har i Arduino-koden, men det blir jo en vurderingssak. Hele mitt IoT oppsett er utelukkende på et eksperimentelt stadium. Alt av sensorer kobles til MQTT og så bruker jeg Node Red på toppen for å si hvem som skal snakke med hvem.
    1 poeng
  16. Do not connect different types of light sources simultaneously Do not connect more than one transformer with Dimmer 2 output Du kan ha 3 Fibaro Dimmer 2, som alle styres fra den ene.
    1 poeng
  17. Flott. Takk for info ?. Da vet jeg hva jeg skal finne på når helgen kommer ☺️
    1 poeng
  18. OK - tusen takk for hjelpen! Jeg får vel bare bestille opp en dimmer og teste før jeg bestiller til hele huset
    1 poeng
  19. Ok, alltids kjekt med tilbakemelding, men av og til er det best å gi kommando uten tilbakemelding, samme som med damene? Regner med at jeg burde ha BL plugin i tilfelle for tilbakemelding, men jeg tror jeg skipper det i denne omgang. Fikk også inn Mitsubishi varmepumpe igjennom harmony i går, og det fungerte. (Måtte lære kommandoene manuelt til harmony)
    1 poeng
  20. Den har aldri gjort det til nå, nei. Kun Activities. Men man får en device for å kjøre device-kommandoer direkte. Skal du ha kontroll på hver enhet, så er ikke Harmony veien å gå. Men da er det også en betydelig mer avansert (og dyrere) vei....
    1 poeng
  21. Jon00 er et geni, ingen tvil om det. Men det er alltid en større jobb å bruke hans plugins/scripts...
    1 poeng
  22. Måtte redesigne litt her. Hovedskjerm Vær legger seg oppå hovedkjerm og fjernes om jeg trykker på det/ detter 2 min termostater og ventilasjon. Noen termostater er Multireg og noen er rfxcom virtuelle. Samt ventilasjonsagregatet fra systemair. Sonos Gardiner lys og on/ off Strøm infomrasjon. Her er tanken og inkludere forbruk også etterhvert som man får inn noe HAN data.
    1 poeng
  23. Raspberry Pi 3 med touchskjerm. Enklere å administrere fra HomeSeer (kan skru av og på skjerm, og justere lysstyrken direkte med putty/plink).
    1 poeng
  24. Nei, ikke i min versjon 1 i allefall Jeg kjører ikke passord på min lokale MQTT
    0 poeng
  25. Veldig. Global Caché er IR. Webasto er RF. Dessverre. For jeg har også Webasto i Touran'en...
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.