Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. mars 2018 i alle områder

  1. Jeg har lagd en sensor for Home-assistant som henter spot-priser fra Nordpool. Sensoren emulerer mobil-appen, og lagrer midlertidig unna prisene for gjeldende døgn. Prisene regnes om fra Kr/GWh til øre/kWh og den gjeldende spot-prisen i Home-assistant blir oppdatert hver nye time, og kan brukes til styring for å redusere strømregningen. Det gjenstår nok en del testing, optimalisering og pynting på koden før den er klar til å integreres offisielt i Home-assistant, så i mellomtiden er den tilgjengelig på bit-bucket: https://bitbucket.org/OlavAndre/nordpool Kom gjerne med forslag til forbedringer. Planlagte endringer: * Konverter lokal tid til CET/CEST slik at den viser riktig pris hele året, -også i Finland, Litauen og Latvia * Endre oppdatering av priser til en tilfeldig gang mellom kl.13 og 24 (Begrense samtidig trafikk hos Nordpool. -Prisene oppdateres vanligvis mellom kl. 12 og 13) Utført * Mulighet for offset? -En sensor med øyeblikkspris, og en eller flere med priser litt frem i tid. Edit: 19.03.2018 - Endret funksjonsbeskrivelse i henhold til ny funksjonalitet
    4 poeng
  2. Jeg begynte prosjektet med automatisk vanning i fjor, men ble ikke ferdig med automasjon, men alt fysisk arbeid er jeg ferdig med :). Jeg har en arduino med ethernet som styrer reler som åpner eller lukker solenoid ventiler (24v dc). Kaller bare en url på arduinoen for å åpne/lukke ventilene. Jeg har både svetteslage og pop-up sprinkler fra gardena for vanninga. Har en kapslingboks ute hvor styringa og strømmen er, og så har jeg gravd ned ventilene. Har delt opp i en del vanningssoner pga pop-up sprinkelene krever en del trykk for å funke/sprute bra, og så er det jo greit å eventuelt kunne skru på kun en sone slik at ungene kan løpe igjennom vannet uten at resten av hagen blir våt. Tanker rundt automatisk vanning er å bruke netatmo sin regnmåler, yr (varme/sol, er regn i sikte osv) og evnetuelt fukt måler, og vanne etter det når behovet er det, ser ikke noe grunn til å en schedule på dette Gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet igjen når snøen blir borte. Noen bilder fra under arbeidet, og ikke helt slik det ble til slutt.... Test vanning før graving! Nedgraving av pop-up sprinkler. I tillegg automatisk dreneringsventil som åpner seg når vanntrykket blir lavt. Solenoid ventiler og kapslingen hvor styringen
    4 poeng
  3. Fikk kretskort i dag. De sendte 12 istedet for 10, mulig de vil kompensere for evt. feil... Kortene ble bestillt 2. mars, med 7 dagers prosessering. Viser seg å være 7 arbeidsdager, fra de får bestilling til de blir sendt, men 12 dager er ikke så ille. (PCB ble bestilt fra EuroCircuits, kan se ut som de holder til i Belgia) Loddet på komponenter. Så at ESP fikk strøm. Plugget i FTDI kabel og så AI Thinker ready... melding Patchet om HAN til labben og plugget denne i. Sjekket JP1 med oscilloscope, og så finfin 3.3V TTL komme rasende inn Satte jumper på JP1, lastet opp ESPDebugger sketch, og så på serial output... Her var det jo bare rabbel! Så kom jeg på, jeg har jo debug på Serial1, og det har jeg ikke tatt høyde for på kortet. Fant ut at Serial1 TX er Pin02, og at denne er lagt høy via R3. Kunne derfor koble til FTDI via en kabel, og voila! (Helt fantastisk at vi for to dager siden så at debug vil fungere helt fint via vanlig Serial også, om en kjører denne på samme config som HAN) En sjelden gang bare funker ting, "out of the box" PS: Er i gang med å lage en mer skikkelig software. AP boot, DNS, config i EEPROM, støtte for alle målere, osv.
    4 poeng
  4. Da kom endelig dagen og ny ID Lock 150 har blitt montert. Det tok meg 2-3 timer tilsammen med demontering av gammel EasyAccess lås, montering av ny ID Lock. Lage nytt hull til sluttstykke fra ID Lock og montering. Tilpasning var ikke nødvendig da jeg tydeligvis hadde gjort en god jobb med å måle opp for det nye sluttstykket. Det gamle sluttstykket ble demontert og nytt hull ble laget ved hjelp av for det meste huggjern. Fant ut at det var det beste verktøyet da jeg hadde mer kontroll. Takk til alle som har bidratt med gode råd og tips.
    3 poeng
  5. Ang, den mystiske byten vi så i DLMS headeren, som Kamstrup fjernet, men som vi fremdeles ser hos Kaifa. DLMS.com har bekreftet at dataene vi får fra Kaifa er feil, så her må vi nok regne med at det kommer en korreksjon: Jeg har meldt dette inn til NTE Nett som tar det videre til Kaifa og lover å holde oss oppdatert på når evt. ny firmware kommer.
    2 poeng
  6. Jeg satte for 10år siden opp et Gardena system med 24V ventiler, PEM slanger og popup-sprinkler og diverse og det har fungert fint i alle år (med mindre tuning). Jeg byttet ifjor ut styringen fra Gardena til OpenSprinkler (se www.opensprinkler.com) ettersom dette integreres med HS3 (egen plugin), har egen app for konfigurering og styring og er lettere å programmere/ styre enn det jeg hadde før og også integrerer mot OpenWeather stasjoner i nabolaget. Slanger, sprinkler etc er noe tilsvarende hva com2 har satt opp, men jeg har brukt Gardena hele veien. Jeg har 6 x 24V ventiler, 3 pop-up sprinklere for vanning av plen (hvert hjørne av hagen) + 3 soner for vanning av blomsterbed. Jeg pleier også å tømme anlegget for vann hver høst med bruk av trykkluft (ungene syns det er kjempefestlig med når vannet blir blåst ut som i en geisyr). I tillegg pleier jeg å lagre pop-up sprinklerene innendørs gjennom vinteren. Om ønskelig kan jeg gi litt mer info om eksakt opplegg og utstyr (bokser etc). Gardena sine bokser og 24V ventiler er av god kvalitet og kan anbefales.
    2 poeng
  7. Hei. Ny på formuet, kom her etter å ha googlet etter teknisk info om AMS/HAN. Jeg driver ett lite firma som driver blandt annet med styring av ladestasjoner for elbiler. Vi har tidligere brukt egne målere i sikrinsskapet for å kunne styre ladingen av elbil ut fra annet forbruk (eksempel: man har en tesla og en bmw som skal lades, bor i gammelt hus med IT nett og 50A inntak. Plutselig er det logistikk innvolvert i å få ladet bilene uten at hovedsikringa går. Men med smart styring tilpasser ladingen seg etter hva som er tilgjengelig). I fremtiden blir dette enda viktigere med tanke på effektprising. I tillegg så har man sånne teknofrelste (eventuelt miljøforkjempere) som meg som har solceller på taket. Da stemmer plutselig ikke avlest last fra hovedsikringen lengre. Og man vil gjerne putte overproduksjon inn på bilbatterier, istedenfor å selge osv. Så tilbake til topic. SMD vil gjøre kortet ditt mye rimeligere å få produsert, i tillegg er selvfølgeig antall en viktig faktor. Vi har selv planlagt å lage ett HAN->ESP kort (vi bruker primært WROOM32 moduler, men det er ikke så nøye i denne sammenhengen), som igjen vil kommunisere med ladestasjonene, men dette er jo kun snakk om forskjellig firmware. Men her kan vi kanskje finne en felles løsning. Vi har gode kontakter i Schenzen og Hong Kong så tror nok jeg skal klare å få presset prisen en del ned. Vi må i tillegg har en komplett enhet i en eller annen enclosure. Tenkte først DIN enhet, men flere enn meg har det vel rimelig trangt i sikringssskapet, så noe lite som kan festes med borrelås på siden av måleren er vel bedre. Så noen nevnte en "service"/stikkontakt i skapet for strøm. Som nevnt har ikke jeg plass til slikt selv, og sikkert mange som har samme problemet. Selv planlegger jeg å hente ut strøm fra ringetrafoen, 8VAC er de fleste komfortable med å skru på.
    2 poeng
  8. Jeg fikk også mine kort i går, men jeg er ikke i nærheten så rask som @roarfred
    2 poeng
  9. FAQ låser til smartthings for oss i Norden. Mange lurer på dette med låser, og siden det reelt sett bare er et alternativ for oss her oppe så lagde jeg en faq i går, les om det er av interesse. 1 ID-lock med z-wave brikke er det støtte for både med default device handler fra smartthings og med utvidet funksjonssett i custom code. Anbefaler å gi noen dollar til rboy som du finner på community dot smartthings dot com så får du best mulig kode til låsen. Denne har 2 koder. 1 masterkode for familien, samt en en service kode som du kan skifte så ofte du vil. Om man bruker master til mor og far, og service til resten av familien osv bestemmer du naturligvis selv. Det medfølger 10 stk rfid brikker som er unike når man legger de inn. Med en smart app kan man endre koden på service kode. Brikker vs koder. Brikke nr 1 er automatisk masterkode brukeren, nr 2 er servicekode brukeren, nr 3-10 er unike uten mulighet for kode. Flere koder i fremtiden? Mulighet for å endre koder i forhold til tid? ID-Lock er ikke veldig informative på slikt, så min teori er at vi nok ikke på lang tid ser støtte for flere koder, ingen vits i å mase på dem heller for de svarer ikke uansett. Endre koder i forhold til tid? Eks åpent frem til 12 på fredag fordi da kommer det en murer. Dette kan du løse på mange måter, men tror at det å gjøre det manuelt i en smart app, eller på låsen blir det mest naturlige. Om du vil lage en schedule for at eks vaskehjelp kommer på torsdager etter 12:00 så lar jo det seg løse i core. Sette kode automatisk torsdag morgen, og endre den til noe annet på ettermiddagen i samme core script. Varslinger: Du kan få varsel om bruker 1, 2 , 3…. åpner, du kan få varsel om feil kode ble brukt, du kan få varsel om døra brenner (temperatur), varsel om døra er åpen eller lukket, du kan slå av alarmen om låsen åpnes… Det er ingen grenser for hva du kan få ut av data og gjøre noe med. 2 Yale i Norden er låst slik at z-wave modul for home brew ikke vil fungere, og Trioving har ingen planer om å endre dette, med overveiende sannsynlighet grunnet avtaler med alarmselskaper. Dette virker andre steder på kloden. 3 Det finnes et par andre alternativer som sikkert kan benyttes i blokker ol. Men som nok ikke er særlig gunstige å benytte på hoveddøra i Norsk klima.
    1 poeng
  10. En oppdatert versjon av Raspberry Pi 3 model B rulles ut i disse dager. Raskere prosessor, raskere nettverk og høyere hastighet for bluetooth er stikkordene. Det mest spennende er kanskje likevel støtten for PoE, altså Power Over Ethernet. Dessverre er ikke PoE integrert i selve enheten, men krever en ekstern sak. Det hele er beskrevet her: Nesten helt i mål, altså. Vi får håpe versjon 4 integrerer det helt.
    1 poeng
  11. Jeg kjøpte en Gira Homeserver 4 til anlegget mitt når jeg bygde huset. Den ble liggende i esken, og der ligger den fortsatt. Selges for 8000. Står i Oslo. Kaffe og nerdeprat følger med helt gratis.
    1 poeng
  12. Flere ting. * Pris, ca 1400 kr * Den er beregnet for å måle på inntaket, men har 4 inputs og kan dermed måle 4 kurser i stedet (hos meg vvb, gulvvarme, vaskemaskin/tørketrommel og en ting til) * "Non invasive" - det er klemmer man hekter rundt en av lederne, så mang trenger ikke elektriker for å installere det * Den sender data til EmonCMS "out of the box", for grafing/statistikk * Den sender data via MQTT "out of the box", så den kan integreres mot omtrent hva som helst av "controller" * Open source, med en kommunikasjonsmodul som er mye brukt - "Huzzah ESP8266", så man kan legge inn andre ting i den på en enkel måte om man ønsker Dessverre kan ikke denne bryte strømmen, så jeg kan bare sitte og se på at VVB på 3 kW står og drar strøm til 3 kr/kWh...
    1 poeng
  13. Kan skrive under på at det var en befrielse å gå over til KiCad. MYE enklere, og bedre kontroll over kapsling osv. Og bonusen med 3D modell da. Drog den nettopp inn i Fusion 360 for å printe meg en boks...
    1 poeng
  14. Det kommer an på hva slags filer du legger på kortet. Store blokkstørrelser er bra hvis man hovedsaklig har store filer, men det blir mye bortkastet plass på små filer. F.eks hvis du har 32 KB cluster og 1 KB filer, så blir 31 KB ubrukt for hver fil. Et problem med FAT filsystemet er at det er begrenset antall blokker, så når størrelsen på kortet øker må også blokkstørrelsen øke. NTFS har i praksis ikke det problemet, så der bruker man alltid 4 KB blokker (men er ikke dermed sagt at man skal bruke NTFS på SD kort).
    1 poeng
  15. @Øyvind, @Moskus og @sajje, jeg har desverre ikke kapasitet til å lodde kretskort for salg... Det jeg imidlertid kan bruke litt tid på er å få omformet kortet til en SMD variant, slik @Ravn foreslår, og få det lagt inn hos en PCB service hvor en kan kjøpe ferdige kors. Hvis noen har kompetansen og slik på dette, setter jeg også stor pris på en Pull Request Oppgaven vil egentlig bare bestå i å kjøre KiCad og bytte ut innkapslingen til through hole komponentene med SMD ekvivalenter.
    1 poeng
  16. Usikker, prøver helst å ikke tenke på det når noe som er gøy og min hobby. Det dyreste er nok valget jeg gjorde med å bruke PEM-koblinger og PEM-slange, men gjorde det pga holdbarhet siden det skal være fast nedgravd i forhåpentlig mange år og om det er det slipper hage å se noen vanningsslanger, og dermed kan gressklipperen kose seg uten å ødelegge noe! Itillegg ønsker jeg å ha ting installert permanent. Etter husk er summen følgende: PEM slangene (2 x 50m) ca 1200kr PEM koblinger/vinkler ca 700kr Popup-sprinkler ca 700-800kr Kapsling ca 200kr, Arduino, reler og annen elektronikk ca 300 4 x solnoid ventiler ca 700 Øl etter gravearbeid 1200kr Ser nå at det ble kanskje litt dyrt :S. men gøy er det! og om det er verdt det... JA!
    1 poeng
  17. Jeg ser at det er versjon 1.10.1 som er released men ikke public enda. Står ikke noe om igmp, men jeg får legge inn siste versjon å se.
    1 poeng
  18. Med denne løsinng får du en ekstern enhet som kan sende data over MQTT over WIFI? Finns det mulighet å få kjøpe en "ferdig loddet" enhet?
    1 poeng
  19. Legg merke til at det er 179.- for 5 stykk.
    1 poeng
  20. Ble til at jeg kjøpte D101S direkte fra doorbird.com da sikkerheten-selv.no var utsolgt på selve sølv utgaven. Men endte senere opp med å kjøpte en DIN rail strømforsyning + Doorbird Chime fra sikkerheten-selv.no. Veldig god service fra de gutta der ?
    1 poeng
  21. Se: https://www.tronika.no/no/index.php?controller=attachment&id_attachment=542
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.