Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. juli 2018 i alle områder

  1. Sidan hovudmotivasjonen min for å ta i bruk HomeSeer var å plassere fleksibelt forbruk ut frå pris, tenkte eg å skrive eit par linjer om erfaringane så langt. For å få til dette er det så langt varmtvannstank som er forsøkskanina, og som no har fått styring ut frå straumpris. Har montert temperatursensor like ved termostaten samt på utløpsrøyret i toppen. Nederste måling for å ha kontroll på legionella, øverste måling for å unngå kaldt vatn i dusjen - koplar inn igjen på høg pris dersom temperaturen blir målt for lågt. Vi er ein familie på to vaksne og to barn, så potensialet for å spare ein del kroner på vv-forbruket er nokså stort. Event for å skru av tanken: Og for å skru på igjen: Har ein timer for å detektere målt tid for utløpstemperatur under 40 gr.C, ila. "testperioden" på ca. ei veke har denne ikkje blitt aktivert. Har også satt opp pushvarsel. Kurver for temperatur oppe (utløp) og nede (ved termostat) samt målt effektforbruk: På figuren over kan det kanskje sjå ut til at vatnet "så vidt" når å komme opp igjen på høg nok temperatur for å ta knekken på legionella, på figuren under er temperaturmålinga nederst ved termostaten vist lengre tilbake i tid, før den øvre målinga vart montert. Ein ser at termostaten koplar ut igjen på ca. 74 gr.C også då - som bør vere godt innanfor det som vert rekna for trygt. Og ei kurve som viser effektforbruk opp mot straumpris. Kunne nok satsa enda litt hardare, det får eventuelt bli etter ein lengre periode med test. Har ikkje satt opp nokon berekning på spart beløp så langt - og med dagens flate pris er det nok ikkje all verden. Får vi tilbake prisar på vinterstid med til dels stor variasjon mellom dag og natt blir det derimot ein heil del å spare. Under er prisar i NO5 i slutten av mars i år. Og slik er sensorane "montert". Sensorane er DS18B20, den nederste er tilkopla ein Fibaro dør-/vinduskontakt som jo har temperaturinngang, den øverste går enn så lenge via Arduino. Har brukt alumininiumsteip til å feste med. Den øverste er nok til dels provisorisk montert enn så lenge, sensoren er av typen "dykkbar" og vart litt for lang til å få god kontakt med utløpsrøyret - blir nok utskift med ein mindre versjon som kan få betre kontakt så snart dette kjem i posten. Nederste sensor ved termostat: Øverste sensor, ved utløp: Kom gjerne med tips om forbetring eller andre endringar
    1 poeng
  2. Du burde nok lage en egen tråd...
    1 poeng
  3. Jeg har undersøkt om det er noe ekstra friksjon når jeg låser opp og igjen (som ifølge ID lock kunne føre til lavt batteri varsel). Det er det ikke. Når jeg tenker meg om så burde jo også selve låsen indikere lavt batteri om teorien til ID lock skulle stemme... Jeg har også sendt serienummer og fått beskjed om at grunnet ferieavvikling vil de ikke få sett på det før neste uke.
    1 poeng
  4. Ja jeg vet du ønsker det men jeg vil ikke vise noe før jeg får animeringen til å gå som jeg vil. (Driver å bytter ting jeg ikke er fornøyd med.. Dere skal få hele historien til slutt) Her er noen stillbilder inntil da: Et par av 40cm kulene i terrenget: En 60cm ved siden av vanntønna: Samme kule med rødt lys om natta:
    1 poeng
  5. @borg1n du hadde rett. Opensprinkler PI er nå montert og har erstattet den gamle kontrolleren. Hele prosessen har gått smertefritt fra bestilling av utstyr fra Tyskland til installasjon og montering. Det som jeg nå vurderer er å kjøpe en regnmåler og koble til slik som de linker til i dokumentasjonen sin https://www.amazon.com/Orbit-57069-Sprinkler-System-Freeze/dp/B000A7SPPU Er det noen som har erfaring med denne? Vedlagt bilde av opensprinkler PI kontroller hvor kabler til ventilene til vanningsanlegg er koblet til. Deilig å kunne styre dette uten å måtte "knote" med vanskelige menyer og slippe å dra ned hver gang man ønsker å justere!
    1 poeng
  6. Jeg laget pyflexit og plugin i Home-Assistant slik at de fleste verdier er tilgjengelige som attributter under flexit enheten. Man trenger da ikke å spørre enheten direkte via modbus. Her er et eksempel som gjør det samme som over: sensors/template_sensors/climate_main_test.yaml - platform: template sensors: flexitsupplyairtemp: friendly_name: "Tilluft" icon_template: mdi:thermometer unit_of_measurement: "°C" value_template: "{{ states.climate.main.attributes.current_temperature }}" flexitheatexchanger: friendly_name: "Varmegjenvinning" icon_template: mdi:radiator unit_of_measurement: "%" value_template: "{{ states.climate.main.attributes.heat_recovery }}" flexitheat: friendly_name: "Varmeelement" icon_template: mdi:radiator unit_of_measurement: "%" value_template: "{{ states.climate.main.attributes.heating }}" inkluderes med "sensor: !include_dir_merge_list sensors/" i "configuration.yaml" Her er forøvrig resten av tilgjengelige verdier/attributter, denne listen finner man hvis man trykker på enheten under /dev-state, og går tilbake til toppen av siden. { "current_temperature": 19.6, "min_temp": 7, "max_temp": 35, "temperature": 15, "fan_mode": "Medium", "fan_list": [ "Off", "Low", "Medium", "High" ], "filter_hours": 286, "filter_alarm": false, "heat_recovery": 0, "heating": 0, "heater_enabled": true, "cooling": 0, "unit_of_measurement": "°C", "friendly_name": "Main", "supported_features": 65 } Jeg ser at for eksempel register 11 (Inn-luft) kunne vært lagt med. Er litt mye jobb å oppdatere, men jeg skal prøve å få tid.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.