Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. aug. 2018 i alle områder

  1. Ville henge opp skjermen, men ville ikke bruke mye penger, denne løsningen kostet 9kr. - SVÄRTA https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S59151271/ - KUNGSFORS https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20334922/ EDIT: Montert to
    3 poeng
  2. Min tur til å dele litt funksjonellt her. Fikk kladdet sammen dette med god hjelp av w.vuyk, mannen bak JowieHue. Med ikea hubben og en trådfri rgb pakke så kan man bla frem og tilbake mellom farger. Jeg har koblet vekk trådfri hubben og bruker conbee. Ungene ville styre farger uten å måtte inn i HS3 på tlf. Så ville gjøre et forsøk på å gjenskape funksjonaliteten til Ikea, og kanskje utvide den litt. På barnerommene har vi 2stk RGB pærer. Disse er gruppert sammen med en trådfri 5button knapp. Gruppering skjer i deconz web når pærer og bryter inkluderes. Med disse to scriptene (kunne sikkert vært konsollidert til ett script) har vi nå mulighet til å styre farger både på pærene parvis, og enkeltvis. Foreløpig har jeg bare en random funksjon på rgb verdiene, da jeg ikke har "mappet" dette til presets enda. Men det er planen for å få best resultat på trådfri. Har testet disse på Hue ledstrips, og der er det mye bedre farger på alle utfall av random. På Ikea er det mye blasse farger, ikke alle "smeller". Jeg har satt opp 3 events styrt av trådfri bryteren (den som følger med RGB pærene). 1: Venstre pil (Previous): Sette lys til varmhvit. Slik at det er mulig å gjøre lekser og oppholde seg der uten å få epilepsi. 2: Høyre pil (Next): setter random farger på begge pærer (script rndcolor.vbs, parameter: Navn på gruppen i Deconz/Jowiehue) 3: Holde høyre pil (Next hold): setter random farger på pærene individuelt. (script: rndcolorindividual.vbs parameter: navnpære1|navnpære2) script: rndcolor.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {True, param, Nothing, rgbstring,5}) End Sub script: rndcolorindividual.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) Dim Data() As String = Param.Split("|") Dim param1 As String = Data(0) Dim param2 As String = Data(1) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param1, Nothing, rgbstring,5}) randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) rgbstring = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param2, Nothing, rgbstring,5} ) End Sub Resultat:
    1 poeng
  3. Jepp. I dokumentasjonen er det ikke tvil om at det er kWh, med rapportering for hver 0,1 kWh, den egentlig skulle ha gjort. Derfor anser jeg dette for å være et Qubino-problem, som vi ikke kan "fikses" i Homeseer. I mellomtiden har jeg byttet tilbake til Fibaro, og satser på at varmepumpen ikke får behov for å trekke så høy last enda. På testkjøring har jeg sett belastning på ca 1200W, så det er enda litt å gå på før det butter på Fibaro. Er vi heldige finnes det et parameter som ordner skaleringen. Alternativt må de lage en firmware/patch. Worst case må enheten byttes. Tiden vil vise. Det er tross alt et kvalitetsprodukt vi snakker om, skal vi tro dem (fra deres hjemmesider): Perhaps this is because Qubino offers what are probably the world's only Z-Wave devices with guaranteed 100% quality control throughout the production process – on every product. En påstand om 100% kvalitetskontroll legger listen høyt...?
    1 poeng
  4. Ja, alfa og omega for at den endelig fungerer skikkelig i mange systemer. Blir likeverdig som Z-TRM2, bortsett fra energi-, effektbehov og volt. Sender nå riktig status for på/av (og kan skrus direkte på/av uavhengig av modus). Sender alle temp data og viser de med 1 desimalverdi. Tidligere var det vel bare i halve grader, men husker ikke helt. Se her:
    1 poeng
  5. Jeg prøvde meg med Fibaro bevegelses sensor i et lite walk-in closet, men ble plaget. Antok at det var fordi det var for lite. Bruker nå dørmagnetsensor og slår på lyset når døra går opp, og av når den går igjen. Fungerer utmerket.
    1 poeng
  6. Kontaktet de som byttet sikringer, de mente det kunne være at fasene var byttet om på sikringen. Han beklaget, men de hadde ingen ledig elektriker før på mandag kl 12. Og her har jeg irritert meg over blendende lys i trappa siden februar og så var det så enkelt å få noen til å komme og fikse det...
    1 poeng
  7. Skal være litt spenende vet du Skal prøve å lage en litt mer ordentlig test...
    1 poeng
  8. Det skulle vel gå greit. Her er 2.11 versjonen Z-Therm2_EU_2_11.otz
    1 poeng
  9. Jeg legger heller ved versjon 1.92, som vi da kan anta vil være "endelig". Jeg har lagt inn drivere til oppdateringskabelen + en LES MEG med litt ekstra info for oppdateringen (det er nemlig to filer som skal oppdateres, ikke bare en). ZW_v1_92_med_ekstra.rar
    1 poeng
  10. Jeg var nok litt for kjapp i svaret mitt - hele konseptet er vel Nordpoolpris + 39 kr/mnd, så sånn sett har du nok rett. Men de vil nok ikke gi bort tilgang til APIet sitt gratis, det er vel noe av det som ligger i de 39 kr. Må bilen være fulladet hver dag da? De siste dagene har prisen variert med ca 40 øre fra billigst til dyrest. Dyrest gjerne fra ca kl 7-9 og kl 15-17. Gitt at du har en 32A lader til bilen, så drar den rundt 7 kW. Og kanskje har du en 3 kW VVB. Da koster det 4 kr mer pr time å lade elbil/varme vann mellom kl 7-9 og 15-17, totalt 16 kr dyrere pr dag. Så store er sikkert ikke variasjonene hele året, så kanskje vi kan si 10 kr pr dag da. Tenker man et bruksmønster basert på dager man er på jobb, så har vi 230 arbeidsdager i året. Da sparer du 2300 kr pr år på å droppe lading av elbil og oppvarming av varmtvann på de tidene (gitt at man dusjer hver morgen og ettermiddag da... ). Om noen år kommer trolig effektprising oppå dette. Kanskje koster det da 2 kr/kWh ekstra for alt forbruk over 5 kWh? Da blir det enda mer å spare på å ikke lade elbil/varme vann mens du lager middag på induksjonsovn f.eks. Eller droppe å lade elbilen 1-2 timer rett etter du har dusjet.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.