Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. sep. 2018 i alle områder

  1. Eldstemann er 2 nå, og har begynt å roe seg med interessen for skuffer. Men... vi har termin på førstkommende tirsdag så da er det "på an igjen".. Disse kan jo være kjekke å ha en stund oppover, først på godteriskapet også på barskapet
    3 poeng
  2. Rema 1000 vet ikke hva de snakker om. Og en patent som det der har jeg prøvd selv. Det gjør jeg ikke en gang til, det er selve definisjonen på frustrasjon. For den jævla magneten du skal bruke for å å få åpnet et skap eller skuff er borte når du har bruk for den.
    2 poeng
  3. De fleste har en USB-kontroller som f.eks UZB1 og den er som regel koblet til serveren man kjører HS3 på. I noen tilfeller må/ønsker man å ha denne et annet sted. F.eks pga USB-problemer på serveren, serveren står bortgjemt og man vil ha controlleren mer sentralt eller man vil ha muligheten til å enkelt ta med seg controlleren bort til dørlåsen for inkludering, i stedet for å slepe hele PCen bort til ytterdøra. Da kan "USB-over-nettverk" med en Raspberry Pi være løsningen! (denne løsningen skal også kunne brukes med f.eks RFXtrx433E og guiden er i stor grad basert på dette innlegget til @mk1 black limited, som igjen har hentet det fra Bert i RFXCOM) 1. Installere OS på Raspberry Pi Hvis du allerede har en fungerende RPi med OS, hopp til del 2! Du trenger en RPi og et minnekort for OSet. Jeg har valgt å kjøre dette på en egen RPi som ikke kjører noe som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke vil at andre tjenester på den skal bruke opp ressursene, slite ut minnekortet eller på en eller annen måte "krasje" den. Det finnes mange OS å velge blant, jeg ville ha et minimalt OS, som bruker minst mulig ressurser og som krever minst mulig vedlikehold (desto mer software den kjører, desto flere potensielle sikkerhetshull dukker opp som krever patching). Valget falt på Minibian - en minimalistisk variant av det mest brukte OSet for RPi. a. Last ned Minibian, pakk ut tar.gz-filen til en tar-fil og pakk ut tar-filen så du får en img-fil (7-Zip kan pakke ut tar.gz) b. Bruk WIN32DiskImager (hvis du har Windows) til å legge img-filen på minnekortet, se guide her. c. Sett minnekortet i RPi'en og sett i nettverkskabel og strømkabel d. Du kan enten koble til skjerm/tastatur eller koble deg til den via SSH (PuTTy f.eks), finn IPen via DHCP-serveren din e. Logg på med root/raspberry (bytt passord ved å kjøre passwd) 2. Konfigurere USB-deling a. Du trenger noen programmer, kjør "apt-get update" og "apt-get upgrade" (det kan hende du må skrive "sudo" foran alle kommandoer, avhengig av ditt oppsett) b. Deretter kjører du "apt-get install raspi-config nano usbutils keyboard-configuration ser2net" c. Valgfritt: kjør "raspi-config" og gå igjennom innstillingene som f.eks hostname, tidssone, tastaturlayout, o.l d. Koble til UZB1 og følg oppskriften som @mk1 black limited har lagt ut her, men på punktet "nano /etc/ser2net.conf", legg til dette i tillegg: 10003:raw:0:/dev/ttyACM0:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT (UZB1 legger seg på "ACM0" i stedet for USB0) e. Gå inn på HomeSeer, plugins, Z-wave, controller management f. Sett opp Z-wave interfacet til å bruke "Ethernet interface", skriv inn IPen til RPi og port 10003 g. Start interfacet og se at det virker. Fremgangsmåten for RFXCOM er omtrent den samme.
    1 poeng
  4. Tøft, finnes de API til dem? Hvor er LED plassert? Z-wave, zigbee eller blutetooth? ?
    1 poeng
  5. Nesten så det hadde vært kjekt å begynne på nytt kull igjen........ nesten...
    1 poeng
  6. Jeg har bestemt meg for å bare grave alt ned å gå for epic fail. Dert ble for sent i dag siden jeg måtte lodde ESPen og modde koden siden jeg testet på en Arduino. Satser på bra vær i morgen. Må forte meg, under 4 grader ute nå. Jeg har også tenkt å hekte på 2 til så jeg får en rett under overflaten og en 20cm ned. Den øverste blir 40cm ned med nåværende oppsett og det ble kanskje litt voldsomt.
    1 poeng
  7. Dette skjedde først for to uker siden, men da regnet jeg med det hadde sammenheng med mine Fibaro RGBW-problemer, og tenkte ikke mer over det, for RGBW-problemet ble løst. Men for et par netter siden skjedde det igjen! Vi bråvåknet av at rullegardinet til yngste jenta var i ferd med å gå opp av seg selv, midt på natten ca. kl. 03:00. Flere lys var skrudd på, helt tilfeldig! "Nei, nå er systemet fullstendig ute og sykler!" var første tanke som slo meg. Jeg sprang ned på kjøkkenet for å kikke på den store skjermen, og der kunne jeg se at et og et lys ble skrudd på med noen sekunders intervall! Dette var snodig! Helt til jeg tok på meg brillene... Da så jeg en liten flue spankulere oppover skjermen. Da den gikk over en "knapp" skrudde den dermed på det tilhørende lyset. Jeg ble helt fascinert, og stod og studerte flua. Den gikk lenger og lenger opp over skjermen og kom inn på bildet for 1. etasje. Der snudde den og gikk nedover til den møtte en "slider", og dermed dimmet den lyset på kjøkkenet der jeg stod. Det var et hint om at det er på tide å få tilbake logikken som skrur av skjermen om natten, ja...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.