Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. okt. 2018 i alle områder

  1. Jeg kjøpte en pakke med Nexa MYCR-3, og det viser seg at den er fullstendig ubrukelig! De er jo som de fleste tidligere strømpluggene fra den kanten, mottakelige for programmering de første sekundene etter at de ble satt inn. Ulempen med det er at hvis de er plugget ut og settes inn, vil de alltid være mottakelige hvis ikke minneplassene er fulle. Det er mye bedre med de bryterne der man må trykke inn en knapp for å programmere, så risikerer man ikke at noen tar ut strømpluggen for å sette inn en mobillader eller et eller annet og så setter den inn igjen, og så kommer det et signal til en annen strømplugg i systemet som blir tatt som programmering av den som nettopp er satt i. Men med de tidligere utgavene var det håndterbart, for da var det tre minneplasser, og man måtte avprogrammere dem manuelt (ved å sette inn pluggen og trykke off, eventuelt all off for å stryke alle tre) når disse var fulle. Så jeg har bare brukt 15 og 16 i alle seriene jeg har til å sørge for at det ikke kan skje. Men her kommer "genistreken" til Nexa: For det første har den 32 minneplasser (hvem f... trenger så mange?). Det ville blitt enormt mye arbeid å sperre de 31 minneplassene som måtte sperres for å unngå "villprogrammering". Men det blir faktisk hakket verre. For den har i tillegg et oppsett som er sånn at når den 32. plassen er brukt og dingsen er full...så overskriver den programmeringen fra plass én og framover igjen! Med andre ord er disse pluggene fullstendig ubrukelige for alle som har noen form for sentralt system som sender signaler, eller som har mer enn én fjernkontroll i sjappa, og ikke husker å si "ingen må trykke på noen knapper nå, for jeg setter inn en strømplugg"... ? Så jeg får vel kjøpe opp restlageret av Nexa PE-3, tenker jeg... Det er selvsagt greiere med Z-Wave på det området, problemet er bare prisen. Én Z-wave-plugg koster rundt 400 kroner, og for det får man seks Nexa. Så da får jeg heller holde kontrollen på hva som står på og av i selve systemet, som jeg allerede gjør.
    4 poeng
  2. Hvis man ser her: http://proff.elko.no/elko-bright-akse-7w-2700k/led-dl-akse-7w-2700k-ph-article2673-1863.html Og 315 er en ren trailing edge dimmer.
    1 poeng
  3. Ofte finner man det i datablad til pæren. Fant dette: http://proff.elko.no/aktuelt/bright-downlights-article2679-448.html Og dette: http://proff.elko.no/getfile.php/13129754/produkter/doc/EKO05674/Datasheet1410695.pdf Så ble ikke stort klokere... Så vidt jeg vet, så er det ikke skadelig å prøve å bytte modus. Hvis du bytter til en som ikke er støttet, så vil pærene bare oppføre seg merkelig (blinke f.eks), men da er det bare å bytte tilbake. Se parameter 31 og 30:
    1 poeng
  4. Regner med at du har en batterimonitor i en sånn skute. Victron Energy sin kan sende enten via signalk eller MQTT. Jeg bruker en rasperrypi som er koblet opp mot Victron energy sin batterimonitor og solregulator, på den er det installert signalk (www.signalk.org) som virker som en server for 12v informasjon, nmea0183 (vhf), nmea2000 (plotter, vinddata, autopilot og ais), domoticz (temperaturer og 230v) og nodemcu/arduino (septik tankføler). Den henter data f.eks batteridata og sender til plotter, septikføler og sender til plotter. Eller f.eks vinddata og sender til en informasjonsskjerm. Her er hvordan man setter opp Victornenergy saken: https://baatplassen.no/i/topic/133532-hvordan-bygge-din-egen-victron-energy-color-control-gx/ Og ett lite bilde av hvordan informasjonsskjermen ser ut: (denne forandres hele tiden ). Man kan jo selvfølgelig bygge alt fra bunn av selv, men i en båt så er det utrolig kjekt med en batterimonitor for å holde kontroll på batteriene, så derfor kjøpte jeg Victron sin iom at de støtter opensource. Er CCXG koblet på nett så kan man hente opp igjen batteridata på en app og webside samt få varsel om spenningen blir for lav, temp på batterier for høy etc.. Edit: Batterimonitoren til VE sender ikke MQTT/Signalk, den sender ut på USB også kan man hente informasjon direkte via USB inn på en PI/Arduino eller VictronEnergy sitt eget system Venus.
    1 poeng
  5. Jeg satt opp fra port 443 til 8123, slik: Forøvrig synes jeg denne guiden dekket det bra: https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/7f5nhw/newbies_guide_to_configuring_hassio_on_a_pi3_for/
    1 poeng
  6. Du må nok komme med mer detaljer enn det. Hva er trigger og hva er action?
    1 poeng
  7. Du trenger kun å forwarde port 8123 TCP/UPD til korrekt IP lokalt. Derfor kan du slippe den 443 forwarden. Ellers ser det jo riktig ut Prøv å gå på din eksterne IP og port 8123, så skal du få opp login til Hass hvis du ikke har skiftet base_url enda.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.