Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. jan. 2019 i alle områder

  1. Jeg har temp føler på vannrøret opp til dusjen i kjelleren ved fordelerstokken. Da starter vifta når tempen blir over 35 grader, det tar ca 30 sek.
    5 poeng
  2. En rimelig start kan jo være en Raspberry Pi 3B+ med Aeotec eller UZB1 dongle for Z-Wave. Da snakker vi om utstyr til litt over tusenlappen som er kapabelt til å automatisere ganske mye. Neste skritt blir programvare og da har en jo gratisvarianter som OpenHAB eller Home Assistant eller HomeSeer som kan testes i 1 mnd og deretter evt kjøpes. Da jeg var i startgropen hadde jeg Telldus men ønsket noe mer som helst ikke kostet stort da jeg begynte i nytt hus: Første forsøk ble Zipatile. Greit prinsipp men veldig utdatert hardware allerede fra starten. I tillegg gikk utviklingen feil vei med betjeningspanel som opptok større og større plass på en allerede liten skjerm. Funksjoner som i starten var gratis, og som absolutt også burde være det, begynte plutselig å koste penger. Neste forsøk ble Fibaro HC2. Grei nok sak og en får ganske mye funksjonalitet "rett ut av esken" men samtidig har en veldig lite påvirkning. En kommer veldig raskt i en situasjon der en trenger bittelitt programmering i LUA og da er den billigere HC Lite utelukket siden den ikke har LUA. En kjempefeil med HC, i mine øyne, er de grafiske symbolene som indikerer drift/stopp, lys av/på o.l. ser veldig pene ut men der er mange av de som ser så like ut at en må studere de nøye for å se status. Du kan legge inn dine egne symboler men det er nå en del jobb å finne eller lage fornuftige ikon. Z-Wave modulen er ikke god, enheter må være veldig nærme for pålitelig inkludering og secure mode er best å holde seg unna (ikke bare hos meg, gjennomgående problem på brukerfora) . Fant ut at å kjøpe bokser til 4-5000 ikke var noen garanti for suksess og for å finne alternativer begynte jeg med Raspberry Pi 3B+ med OpenHAB. Måtte ha mye hjelp fra brukerforumet for å få den mest grunnleggende automasjon til å virke selv om jeg var drevet med industriautomasjon siden - 80 tallet. Hoppet over til Home Assistant og det var mye det samme som OpenHAB men noe enklere. Neste steg ble HomeSeer og det var en helt annen verden. Har et 50 talls noder og har klart meg med svært lite forumhjelp og så langt INGEN programmering ut over enkle events (script). Enkelt brukergrensesnitt for mobil følger med men jeg kjøpte HSTouch for å få mer fleksible skjermbilder. Startet på RPi3B+ men har nå flyttet over til en gammel Win10 PC. Ikke ta dette som en fasit da mye avhenger av dine egne kunnskaper og ønsker men det er nå slik jeg har erfart hjemmeautomasjon i løpet av halvannet år.
    4 poeng
  3. Dages prosjekt var garasjeporten. Har en billig Hardhead portåpner kjøpt på Jula som har virket fint i mange år (selges enda). Var ikke kontakter på utsiden som andre åpnere hvor en normalt kan koble til bryter på ledninger for manuell styring så var litt i tvil om en kom noen vei med denne port åpneren her. Men når en åpnet opp, så var det heldigvis terminal for å kjøre portåpner samt 5V! Ble da verdens enkleste jobb med en nodemcu og trigger på en pinne så virket det som bare det. Veldig greit å slippe egen strømforsyning til ESP'en. Så i kombo med en Xiaomi dør/vindu sensor på "trekk" skinnen så har en litt status på porten også
    2 poeng
  4. Lavt kundegrunnlag vil gjøre at de alltid vil henge etter. Ser mange selger futerhome boksen sin brukt, så hvorfor ikke bare hoppe på ett mer avansert system fra starten av? Angrer selv at jeg gikk via Vera til Homeseer, skulle bare gått rett til Homeseer.
    2 poeng
  5. Og jeg som startet å lage min egen dimmer i går... Det fungerte forsåvidt bra. Tenkte å legge til en joystick for valg av soner før jeg prøver den i Prod.
    2 poeng
  6. De fleste har en USB-kontroller som f.eks UZB1 og den er som regel koblet til serveren man kjører HS3 på. I noen tilfeller må/ønsker man å ha denne et annet sted. F.eks pga USB-problemer på serveren, serveren står bortgjemt og man vil ha controlleren mer sentralt eller man vil ha muligheten til å enkelt ta med seg controlleren bort til dørlåsen for inkludering, i stedet for å slepe hele PCen bort til ytterdøra. Da kan "USB-over-nettverk" med en Raspberry Pi være løsningen! (denne løsningen skal også kunne brukes med f.eks RFXtrx433E og guiden er i stor grad basert på dette innlegget til @mk1 black limited, som igjen har hentet det fra Bert i RFXCOM) 1. Installere OS på Raspberry Pi Hvis du allerede har en fungerende RPi med OS, hopp til del 2! Du trenger en RPi og et minnekort for OSet. Jeg har valgt å kjøre dette på en egen RPi som ikke kjører noe som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke vil at andre tjenester på den skal bruke opp ressursene, slite ut minnekortet eller på en eller annen måte "krasje" den. Det finnes mange OS å velge blant, jeg ville ha et minimalt OS, som bruker minst mulig ressurser og som krever minst mulig vedlikehold (desto mer software den kjører, desto flere potensielle sikkerhetshull dukker opp som krever patching). Valget falt på Minibian - en minimalistisk variant av det mest brukte OSet for RPi. a. Last ned Minibian, pakk ut tar.gz-filen til en tar-fil og pakk ut tar-filen så du får en img-fil (7-Zip kan pakke ut tar.gz) b. Bruk WIN32DiskImager (hvis du har Windows) til å legge img-filen på minnekortet, se guide her. c. Sett minnekortet i RPi'en og sett i nettverkskabel og strømkabel d. Du kan enten koble til skjerm/tastatur eller koble deg til den via SSH (PuTTy f.eks), finn IPen via DHCP-serveren din e. Logg på med root/raspberry (bytt passord ved å kjøre passwd) 2. Konfigurere USB-deling a. Du trenger noen programmer, kjør "apt-get update" og "apt-get upgrade" (det kan hende du må skrive "sudo" foran alle kommandoer, avhengig av ditt oppsett) b. Deretter kjører du "apt-get install raspi-config nano usbutils keyboard-configuration ser2net" c. Valgfritt: kjør "raspi-config" og gå igjennom innstillingene som f.eks hostname, tidssone, tastaturlayout, o.l d. Koble til UZB1 og følg oppskriften som @mk1 black limited har lagt ut her, men på punktet "nano /etc/ser2net.conf", legg til dette i tillegg: 10003:raw:0:/dev/ttyACM0:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT (UZB1 legger seg på "ACM0" i stedet for USB0) e. Gå inn på HomeSeer, plugins, Z-wave, controller management f. Sett opp Z-wave interfacet til å bruke "Ethernet interface", skriv inn IPen til RPi og port 10003 g. Start interfacet og se at det virker. Fremgangsmåten for RFXCOM er omtrent den samme.
    1 poeng
  7. Legger dette i egen tråd i stedet for inne i andre tråder, så blir det lettere å finne for de som leter. Spot strømprisene i Norden for neste døgn (den såkalte Day-ahead prisen) besluttes hver formiddag for kommende døgn, time for time - og publiseres så vidt jeg vet klokka 12 norsk tid. Jeg har funnet tre steder de kan leses fra: Tibber, men kun om du er kunde hos de. Nord Pool publiserer Day-ahead priser for kommende døgn hver dag ca klokka 12: https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table De er imidlertid veldig tydelige på at det ikke er tillatt å lage noen autmatisk nedlasting derfra. Man kan kjøpe en avtale med de, men det er dyrt. Entsoe: Prisene publiseres imidlertid samtidig på en Europeisk nettside hvor det er gratis både å registrere seg og få Web API token, som trengs for å bruke deres API. https://transparency.entsoe.eu/ Dette er løsningen jeg bruker, og det fungerer helt fint. Det er en beskrivelse av APIet på nettsiden der et sted. Jeg henter prisene fra Entsoe hver kveld for neste døgn. De aktuelle linjene i mitt LUA-script ser slik ut: year = os.date("%Y", tomorrow); month = os.date("%m", tomorrow); day = os.date("%d", tomorrow); urlApi = "'https://transparency.entsoe.eu/api?documentType=A44&in_Domain=10YNO-2--------T&out_Domain=10YNO-2--------T&periodStart="..year..month..day.."0000&periodEnd="..year..month..day.."2300&securityToken=SETT-INN-DIN-TOKEN-HER'" Den svarer med en XML streng som du så må hente ut dataene fra. Scriptet leser så dagens valutakurs fra Norges bank (åpent API, trenger ikke token), som brukes for å regne om til spotprisen i kroner. Her er min LUA-kode for funksjon som henter dagens EUR kurs: function eurRate() local url = "https://data.norges-bank.no/api/data/EXR/M.EUR.NOK.SP?lastNObservations=1" local XML_string_eur=XML_Capture("curl -s "..url,1) local valid = string.find(XML_string_eur, "<message:Test>false</message:Test>") if valid == nil then print ("Bad XML status read - info NOT updated [in eurRate()]") else local p = string.find(XML_string_eur,"DECIMALS=") + 10 -- read position of NoOfDecimals local dec = string.sub(XML_string_eur,p,p) p = string.find(XML_string_eur,"OBS_VALUE=") + 11 -- read position of eurRate return tonumber(string.sub(XML_string_eur,p,p+1+dec)) end end Husk at dette er ikke hele strømprisen. Nettleie og andre tillegg kommer i tillegg. Se faktura fra din leverandør om du vil regne helt om til full estimert kWh-pris.
    1 poeng
  8. OPPDATERING 17.02.2021 teslaSeer for hs3 går snart ut, dette er på grunn av tesla har endret måten en får oAuth tokens på. Dette er ikke fikset i hs3 versjonen av teslaSeer. Til dere som fortsatt bruker hs3 finnes det en offisiell tesla plugin på shoppen til homeseer. Den er dog ikke min. Men fortvil ikke, jeg har laget en HS4 versjon av teslaSeer. Lansert i homeseer shoppen. Homeseer forum lenke for teslaSeer Lenke til teslaSeer på homeseer shop Dette er en tråd for tilbakemeldinger på feil og mangler i homeseer plugin'en teslaSeer(ja jeg har skamløst tatt benevnelsen til @Moskus, jeg har dog fått tilgivelse :P) Plugin er ganske fersk og ikke testet så mye enda, håper på å få tilbakemeldinger på feil som oppstår samt forslag til endringer. Pr i dag er det gjerne litt for mye info, samt at noe mangler. Enn så lenge kan plugin lastes ned her: Del gjerne min referallink, det hadde jeg satt pris på. Eller bruk den om du tenker på å kjøpe en Tesla! http://ts.la/oliver311 Donasjonslenke Plugin brukes på egen risiko, det er pr i dag ikke brukt mye tid på sikkerhet rundt passord og tokens, noe som vill komme i fremtidige versjoner. Mer info i README.txt. Det som er lagt til i dag er: 'Changelog: '1.0.0.1.B '-Added vent/close roof 'Added honk horn 'Added flash lights 'Added automatic update of token when expired 'Added manual update 'Added disable/enable auto-polling 'Added speed device '1.0.0.1.C '-Added wakeUp device, if vehicle is non responsive use this '-Added shift_state dvice to determine if car is parked or not '1.0.0.1-2 '-Fixes for API changes '1.0.0.2pA '-Fixed recreation of devices, works '-Added Farenheit, works '-Updated User-Agent to teslaSeer for teslas sake, works '-Added open chargeport, works '-Fixed longtitude from -90 to 90 > -180 to 180 '-All current devices extended range from 32 > 80A '1.0.0.2pB '-Big cleanup '-encrypt tokens '1.0.0.3pA 'Added functions for new HVAC functions, PS CLIMATE HAS TO BE STARTED TO BE ABLE TO USE! '-Added steering wheel heater '-Added seat heater driver & passenger '-Requires: Delete your is_climate_on device, update teslaSeer image folder '1.0.0.3pB '-Added sentry_mode '-Fixed array bug on wakeUp call/response
    1 poeng
  9. Flere av oss var litt skuffet da intin.no stengte dørene for oss vanlige forbrukere (de er vel de eneste som forhandler HomeSeer i Norge?). Men Intin er ikke tapt bak en stol! De tilbyr nå en fordelskundeavtale for våre medlemmer! Send brukernavnet ditt til [email protected] så lager de en konto for deg.
    1 poeng
  10. Så lenge du ikke kjøper EnOcean-bryteren (dvs. "modus-bryteren" dems) så går det helt fint. (Nå støtter vel HomeSeer EnOcean også, men det er noe begrenset bruk).
    1 poeng
  11. Det er ikke likestilt med lovbrudd - brudd på forskrifter vil vel aldri kunne gi fengselsstraff (kun store bøter)? Men forskriften er tuftet på en lov (i dette tilfellet Energiloven) Har nå finlest forskriften, og det er et par morsomme punkter der. F.eks §4-2f sier at AMS skal "kunne sende og motta informasjon om kraftpriser og tariffer" og §4-4 sier at "Kraftleverandør skal kunne sende prisinformasjon til displayet". Jeg har alltid sett på AMS som en nettleveradør-ting, men her er altså kraftleverandørene pålagt å sende ut kraftprisene. Høres ut som de beskriver displayet jeg holder på å lage... (som ikke viser øyeblikksforbruket i KWh, men i NOKh basert på HAN og nordpool) §4-6 er paragrafen som pålegger åpning av HAN 1.1.2019. Det er også påstått at det ikke er noen vits å åpne HAN-porten nå, siden det ikke faktureres på timesnivå ennå og at det dermed ikke er noe å spare på å tilpasse seg timesprisene. §7-1a sier "Fakturering av nettjenester til forbrukere med timemåler skal skje på grunnlag av faktisk forbruk med timesoppløsning", og §7-1b sier at det samme skal gjelde for kraftleverandører. Dette skulle trådt i kraft 1.1.2016, med eneste unntak "Det kan faktureres på bakgrunn av stipulert forbruk dersom innhenting av målerstand medfører urimelig kostnad eller ulempe". Med AMS på plass er timesoppløsning ikke kostbart. Har noen oversikt over hvilke kraftleverandører som tilbyr spotpris etter faktisk timesforbruk?
    1 poeng
  12. For de som vil ha lokal tilgang er det enn så lenge gjør-det-selv som gjelder. Sjekk tråden Jeg har laget min egen løsning for noen hundrelapper (en raspberry pi zero + et mbus-adapter). Min sender over MQTT lokalt i nettverket. Enda billigere får man det ved å finne søstertråden 'the hard way'..
    1 poeng
  13. Det står ganske klart her https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1999-03-11-301/KAPITTEL_4#KAPITTEL_4
    1 poeng
  14. Har laget en ny versjon der jeg har fjernet hele datobegrensningen, det mangler bare å legge den ut. Kommer ila kvelden.
    1 poeng
  15. Jeg synes ikke en er sær - vi har fått tredd disse smartmålerne ned over ørene og har ikke hatt noe vi skulle ha sagt - direkte tvang. Nettselskapene har hatt flere år på å tilrettelegge for å følge lovverket, standarderen har vært klar i åresvis etc. At en ikke skal stille seg kritisk mot selskaper som står med monopol syntes jeg er rart - å gi monopolselskaper makt til å overse lovverket er for meg en skremmende utvikling. For meg er det bare en ren prinsippsak da jeg allerede har nøyaktig overvåkning av nettet, men det er prinsipp HAN port skal være åpen 01.01.19 ihht norsk lov.
    1 poeng
  16. Jeg har FH idag. Er fornøyd med det du sier @Reidar Gjertsen om enkelthet, utseende på app etc. Det er jo i mitt syn kanskje det største/eneste grunnen å velge de. Det er for det meste plug and play, ihvertfall på det de støtter av enheter. Å der er jo noe av problemet at man er låst til de systemene de er koblet opp mot, som p.t. kun er z-wave. Så har man jo IFTTT som gjør at litt mere fungerer sammen, men det er jo også en del begrensinger. Ifht Hue og Trådfri(som jeg tenker litt det samme) så har de lenge lovet en integrasjon, men den har latt vente på seg. Det har gått veldig smått med de siden ca August ifjor. Den nye versjonen av firmwaren deres, med ny "motor" er kun på test hos en del brukere sålangt, så har de snakket om release "nå snart" en stund. Men hvis intensjonen din er enkelthet, brukervennlighet og feks mulighet for styring via GH etc, så er det et veldig ålreit system. Sålenge man forstår at man da må vente på FH for nye muligheter.
    1 poeng
  17. Eg var i samme situasjon for eit drøyt halvår sidan. Vart overalt (av @Moskus) til å velge HomeSeer og har ikkje angra. Begynte (veldig) enkelt og sidan den gang har det ballen rulla. Litt av poenget (eller ganske mykje) med automasjon er nettopp at du ikkje skal trykke så mykje, verken på ein app, nettside eller andre ting. Alle lys som er automatisert hos oss (Fibaro dimmer 2) kan styrast frå brytar som ved eit konvensjonelt anlegg, også dersom systemet går ned. Vi bruker Google Home, f.eks "Hey Google, skru på kaffitraktar". Har etterkvart utvida med 433 MHz til diverse temp.sensorar, røykvarslarar, billige pluginmodular til juletrelys osv. Stadig fleire plugins gir muligheit for utivda funksjonalitet. Kan nemne f.eks TibberSeer, EasyTrigger, Neato (robotstøvsuger), Yr. Kan også nevne at Arduino-kort kan brukast mot HomeSeer, både med og utan plugin. Bruker dette for f.eks styring og overvåking av garasjeportar, temperatursensorar til varmtvannstank, kjøleskap, fryseboks samt dørkontaktar til dei to sistnemnde. Tilsvarande for Z-wave vil koste ein liten formue. Har ikkje investert i HSTouch, men brukar HSBuddy til det som blir styrt manuelt og det fungerer bra med eit ok++ grensesnitt. Kunnskap/kompetanse og interesse går hånd i hanske og ønsket om utvida funksjonalitet kjem GARANTERT etter kvart. Då er det veldig synd om du er låst til eit enkelt system og må begynne frå scratch...
    1 poeng
  18. deConz har ikke så mye muligheter til sniffing, men man kan bruke Zshark med ConBee: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/405
    1 poeng
  19. Har igjen vært i kontakt med NVE, og de skal oppdatere teksten de klusset til 21.desember.
    1 poeng
  20. Jeg har hatt noen Eaton x-comfort lamper i ca 10 år. Før jeg hadde det var det 3 lysbrytere på 2 forskjellige kurser for å få slått på lyset på kjøkkenet. Fikk råd av elektriker om å gå for x-comfort. Disse ble kun paret. For 3 år siden pusset vi opp huset og økte veggtykkelsen med 5cm og endret noen vindusplassering og skiftet vinduer. Fant ut at det var noe galt med gulvet og endte opp med å legge inn vannbåren varme i stue/kjøkken. Bosch Compress 6000 AW. La også inn Flexit UNI 3 på loft. La også inn styring av 7 persienner og fant ut at jeg da ville gå for Sensio. Nå går persiennene ned når sola er på den siden av huset og går opp igjen når sola har passert. Har også en funksjon der de går ned om natten da nabokatten stanger i skyvedør/vindu. Nå i det siste har jeg med god hjelp av en kamerat fått til kommunikasjon til Sensio via Modbus til både Flexit UNI3/CI66 og Bosch Compress 600AW via Husdata.se sitt modbusadapter. På begge har jeg kjørende en Raspberry PI 3B med mbusd software som gateway mellom Modbus RTU/Modbus TCP som Sensio støtter. Har kjøpt 2stk https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/ RS422 / RS485 Shield for Raspberry Pi Den som kjører mot Flexit benytter trådløst nett da jeg ikke ønsket å legge kabel som blir synlig. Den mot varmepumpe er koblet til kablet nett. Testet kommunikasjon med pymodbus først før jeg startet mbusd så vi fikk verifisert at modbusadressene stemte og fikk ok verdier. Det var litt styr med speed/parity/stopbit osv. På HAT er det noen dip switcher som må settes riktig for at det skal fungere. Nå skal jeg få inn temp osv og håper å få til noe logikk med CO Hjemme/borte (hastighet på ventilasjon) Har Netatmo med vind/regnmåler integrert med Sensio og bruker vindmåler til å kjøre opp persienner om det blåser for mye. Har gjort en enkel integrasjon med Google Home mini. Kan kommandere alt lys på av eller slå på lys på kjøkken (Ikea trådfri m gateway) eller i stue (x-comfort) Har Verisure alarm som er koblet med Yale doorman (har testet å slå på skallsikrin/slå den av via en Raspberry PI (håper å få dette integrert i sensio senere) Planen er å få til en bra integrasjon med ventilasjonsanlegg og varmepumpe. Kanskje noe logikk her etterhver slik at sensio slår av varmegulv/varmeelement i varmepumpe om en bruker mye strøm til matlaging osv. og setter det på igjen automatisk. Neste er vel å få sensio til å styre Varmekaler i noen rom. Få Harmony HUB til å fungere med Google Home og styre Samsung TV/blue ray og Yamaha surround system Ønsker å gjøre noe med Tibber og HAN port når Eidsiva en gang i fremtiden åpner HAN port.
    1 poeng
  21. Nei, det gjør det ikke. Men det vinner alle andre priser som faktisk teller, etter min mening. Automasjon skal ikke sees. Siden innledningen ble skrevet har vi fått HomeSeer Mobile. Igjen setter det ikke verdensrekord i å være sexy, men det nærmer seg noe. *sukk* Det er tydeligvis altfor få personer i verden som brukte PC-programmer på 90-tallet. Eller web'en på 2000-tallet...
    1 poeng
  22. Mens en venter på Heatit Z-DIM så ble presset for stort og kjøpte inn 4 stk ELKO ESH 316 RF GLED dimmere som erstattet noen Fibaro dimmere. De virket over all forventing bra med deCONZ/Homeseer/Jowihue og WAF faktor ble mye høyere da vi har et par lyspunkt som ikke kan 100% automatiseres da det dimmes til alle tider og utider. Litt skeptisk til dimmere på Zigbee, men det virker stabilt og respons er like om ikke bedre enn Fibaro/z-wave samt en nå får dimmet helt ned på enkelte LED pærer/liten last. Det som enda er rart er at Kjell.com selger disse Elko dimmerene 1000 kroner billigere enn elektroimportoren.no... ...blir nok noen til av disse i nyåret som kommer
    1 poeng
  23. Fikk til å få låsen til å funke i Home Assistant, men er det noen som vet hvordan man kan få den satt opp slik at den gjennkjenner hvem som låser seg inn basert på koden?
    1 poeng
  24. Beskrivelse: Formålet med denne guiden er å legge til UZB1 Z-Wave interface i HomeSeer. UZB1 kan kjøpes fra bl.a. Tronika.no. Driverne kan lastes ned fra z-wave.me. Mer informasjon om installering av UZB1 Z-Wave interface, finner du i tråden "Løse problemet "Ingen tilgang", under installering av drivere til UZB1" I HomeSeer trykk på "PLUG_INS" og deretter "Manage"   Fra listen "Additional Interfaces" velger du "Lighting & Primary Technology"  Klikk avhukingsboksen for "HomeSeer Z-Wave" plug-in   Trykk på "Download and Install" Plug-in blir installert og legges til i listen over installerte plug-in. Trykk på for å aktivere plug-in, oppdater nettleservinduet, åpne menyen "PLUG-INS" og trykk "Z-Wave"  Velg menyvalget "Controller Management"   Trykk "Add Interface"  Trykk på tekstfeltet "Name:", skriv inn et meningsfylt navn og trykk "Submit".  I feltet "Interface Model:" velger du "Z-Wave.me UZB"   For å finne riktig Serie port (com port), trykker du Startknappen, skriv inn "Enhetsbehandling" og trykk på "Enhetsbehandling" i listen. Se i listen "Porter (COM og LPT)", hvilket port nummer som UZB1 har fått tildelt. I dette tilfellet COM6. Velg rett COM port under nedtrekks menyen "Serial Port:" Trykk knappen "Add"   Trykk deretter på for å aktivere plug-in   Systemet vil da jobbe litt med å aktivere   Dersom alt går som det skal, endres iconet til . Plug-in skal da være klart til bruk.
    1 poeng
  25. Å, nei, den har jeg ikke. Jeg rutet datatrafikken på mobilen igjennom en lokal VPN tilkobling, lagret denne trafikken til en fil, og brukte Wireshark for å analysere dataene. Så i praksis så emulerer Home-assistant sensoren App'en for å få tak i prisene.
    1 poeng
  26. Det tror jeg ikke spiller noen rolle så lenge du henter data fra Nord Pool... Vel, som sagt: I min e-post til Nord Pool's Power Data Services ba jeg om tilgang til API'et eller andre måter jeg kunne hente ut data for bruk til hjemmeautomasjon. Jeg sa tydelig ifra at dette ville bli gjort automatisk, og at jeg kom til å dele kildekoden med venner. Jeg nevnte også at å hente ut dataene fra direkte fra nettsiden ville være det letteste. Noe som implisitt sier at jeg har kunnskapene som trengs for å hente ut data fra åpne kilder. Jeg forventet et nei, men fikk i stedet en hyggelig e-post der de takket for min interresse. Jeg fikk tre muligheter å få ut dataene jeg ønsket: 1. Bruke API'et deres, som kun er tilgjengelig for kunder/medlemmer av Nord Pool. - Dette er uaktuelt, siden jeg ikke har mulighet til å lagre unna noen GWh. 2. Kjøpe tilgang til FTP-serveren. - Dette er også uaktuelt. Jeg har ingen behov for å vite om alle transaksjoner til hvilke priser som er foretatt i nord-Europa. 3. Laste ned Appen. - Dette var det eneste alternativet som var aktuelt. Jeg har lastet ned denne appen, og koblet meg på datastrømmen som går til den, og bruker denne til å vise den aktuelle strømprisen i Home assistant. (Sjekk kildekoden. Ingen tilkobling til www.nordpoolgroup.com) Dette betyr at jeg har fått full tillatelse av Nord Pool's Power Data Services til å hente ut disse dataene automatisk for å bruke dem som jeg ønsker til hjemmeautomasjon. Jeg ble heller ikke nektet å dele kildekoden med venner.
    1 poeng
  27. Jeg har kontaktet Nordpool og spurt litt om API i forbindelse med hjemmeautomasjon. For å få tilgang til API'et, så må man være kunde. API'et er gratis for alle kunder: https://www.nordpoolgroup.com/globalassets/trading-and-services/api_product_sheet.pdf Evt. så kan man kjøpe tilgang til FTP servicen med alle rådata. Jeg ble anbefalt å laste ned "Nord Pool" appen for Android eller iOS. Det har jeg gjort, og den har ingen Terms and Conditions. Jeg har derfor endret litt på koden for å bruke disse dataene i stedet. Jeg holder for øyeblikket på med litt stabilitetstesting, og regner med at evt. problemer blir luket ut i løpet av helga. Nye features: * Støtter nå også Estland * Henter nye spot-priser på ettermiddagen/kvelden (tilfeldig tidspunkt) i stedet for midnatt. * Prøver å hente nye priser flere ganger dersom den feiler. (NB: Mangler foreløpig en begrensning på antall forsøk) -Best av alt: Tilgjengelig for alle i store deler av nord-Europa uansett strømleverandør! -Også Tibber ?
    1 poeng
  28. Men føler egentlig at diskusjonen dere holder på med bør være i en annen tråd[emoji848][emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.