Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. feb. 2019 i alle områder

  1. Hei Har fått ny varmepumpe fra Daikin nå med WiFi modul og har da laget et script for å kontrollere den. DEVICER: Oppsett av devicer, navnet er over bildet er referansen til variabelen i scriptet Denne må være huket av på alle devicene! Device nummer finnes under advanced tabben på den respektive devicen. vp_set_point_dev vp_status_dev vp_fan_point_dev vp_mode_dev vp_vane_dev vp_temp_outdoor_dev vp_temp_indoor_temp vp_compressor_dev EVENTER: Denne eventen kjører jevnlig for å sjekke etter oppdateringer fra varmepumpen. Jeg kjører 30 sekunder uten problemer Denne eventen blir kjørt hver gang en av devicene som er oppført til å kontrollere noe blir kjørt. Her må devicene for variabel vp_set_point_dev, vp_status_dev, vp_fan_point_dev, vp_mode_dev, vp_vane_dev legges inn. FUNKSJONER: Send_values(): Oppdaterer varmepumpen med alle verdiene satt i HS3 SetTempMan(temperatur): Tar et argument som temperatur for å sette temperatur direkte via eventer IncTemp(): øker settpunktet for temperatur med 1 grad celsius DecTemp(): senker settpunktet med 1 grad celsius Check(): sender forespørsel om data og oppdaterer devicer. Dene blir kjørt hver gang en av de overstående blir kjørt så det er ikke nødvendig å kjøre denne manuelt for å oppdatere etter en kommando ANNET: For å se direkte om verdiene stemmer med det i varmepumpen kan man logge inn med <ip adresse>/aircon/get_control_info og <ip adresse>/aircon/get_sensor_info For å aktivere/deaktivere debug info settes variabelen "debug" til 1 (standard) og 0. Det vil da komme litt ekstra info i loggen til HS3 under "VP Status" CR_daikin_vp_check_v1.0.vb
    1 poeng
  2. Kan ikke huske å ha sett noe om maks antall. Men det kan bli problemer med strømforsyning i området 5-10 stk DS18B20, avhengig av lengde på kabler. Har bla. en MK3 og 10stk DS18B20, hvorav noen på ca 20m kabel. Fikk problemer med strømforsyning på 1A men 2A Belkin har fungert ok i noen måneder. Det er bare å prøve, og evnt. montere flere MK3.
    1 poeng
  3. Sjekket ut http://web.craftbeerpi.com ? Tenkte på denne før jeg bestemte jeg for RIMS med PID's ? MK3 virket jo som en grei og rimelig løsning for logg. Lang rekkevidde? Binary sensor hadde jeg heller ikke tenkt på. Dyrere enn MK3 men kommer jo rett inn i HS. Er det innafor med +-3 grader ??
    1 poeng
  4. Ja, om du bare er ute etter å fjernstyre låsen kan det enkelt gjøres fra Homeseer appen. Har ikke noen erfaring med å programmere koder da jeg alltid har gjort det fra web. Tror heller ikke det er mulig i appen heller.
    1 poeng
  5. 1 poeng
  6. Ah... den har jeg misset skrudd den på nå, så for vi se.
    1 poeng
  7. Hvis vegger er åpne ville jeg ha montert veggboks i hvert rom for gulvfølere med rør ned i gulv så man kan bytte sensor ved behov og rør videre til teknisk rom. Hvis du også trekker ett rør fra denne boksen til nærmeste punkt med strøm så har man mulighet å ha dedikert sensor / termostat i hvert rom. Da har du alle muligheter åpne og kan lett bytte hvis du angrer.
    1 poeng
  8. Har laget et dashboard for Grafana ja. Se bilde. Kan legge det på Github f.eks. i morgen kveld hvis du vil ha det som utgangspunkt. Skal også legge til videresending til HA. Gjenstår å lese ut meldinga med akkumulert forbruk (kWh) som kommer en gang i timen, så foreløpig populeres ikke dashbordet fullt ut. Hadde ikke tid til å inkludere den meldinga i går. Må innrømme at jeg faktisk likte det forrige testformatet bedre, hvor man hadde høyere oppløsning på strøm, forbruk/kWh hvert minutt og nettfrekvens også. For meg var 1 minutt oppdateringsrate plenty...
    1 poeng
  9. Her er en for 2.9 firmware hvertfall: https://www.cd-jackson.com/zwave_device_uploads/854/manual-heatit-z-trm2-eng-2018-06-01.pdf
    1 poeng
  10. Den skal brenne. 2400W som han ser i GUI er bare den aktive delen av belastning. I tillegg kommer den reaktive. (Fra manualen: "The Wall Plug allows to monitor the active power and energy consumption.") Om vi tipper at cosφ for vaskemaskin ligger på sirka 0,8 så den faktiske belastning vil ligge da på ca. 3000VAr ( It is recommended not to exceed 3A for 250V AC, cosφ=0,4 ) Om vi ekstrapolerer dette til cosφ=0.8 så vil max.strøm ligge da på ca. 6A (ved 250V). Dvs. max. 1500W. Se også tråden her:
    1 poeng
  11. Kanskje vi bare er smarte nok til å forstå det? SDKet kunne vært bedre, ikke uenig i det. Men jeg vet ikke hvor du har hentet din eksempelkode fra, og jeg forstår den ikke. ??? *sukk* ? Hæ? Men OK, jeg skal være seriøs: Grunnen til at jeg bruker HomeSeer er ikke det sexy grensesnittet eller det fantastiske SDKet. Men heller at det: Er stabilt Er enkelt å bruke i det daglige (f.eks. endre regler, devicer, etc) Støtter alt jeg har bruk for (og jeg er i stand til å programmere det som andre ikke gjør Kan brukes uten å "hacke" noe som helst. I HomeSeer er det sluttbruker som står mer i fokus enn f.eks. HomeAssistant. Og sluttbruker i HS-verdene er ikke utrolig IT-kompetent. Han kan ikke kode, og er sannsynligvis ikke interessert i å lære det heller. Han vil derimot ha muligheter til å lage avansert automasjon og han vil at det skal være stabilt. Og kunne bruke f.eks. IFTTT, Alexa, Google Home, etc. Hvis du hater SDKet så vanvittig fordi det er komplisert (og ja, jeg synes også det er unødvendig vanskelig å lage en webside), så er det en ærlig sak. Men da er kanskje ikke HomeSeer for deg.
    1 poeng
  12. Det går litt smått for tiden, men nå er det grundig testet og fungerer hver gang. Jeg logget strømforbruket, og lagde en device i som heter Syklus som skifter mellom : Fyller vann, tømmer for vann, sirkulering uten varme, sirkulering med varme, og tørking. Logget hvert vaskeprogram og fant ut at det var forskjell på antall ganger varmen skrudde seg på, og hvor lenge den var på. Kortvask har ingen forvask med varme, Normalvask har 1 runde forvask med varme, og Sterkvask kjører 2 runder med forvask med varme. Etter å ha laget endel eventer for å skifte status på syklus, samt en timer og en counter, har jeg en virtuell device som viser vaskeprogram. Kortvask gjenkjennes etter 11 min, Normalvask og Sterkvask etter 16 min. Når vaskeprogram blir definert trigges en event som starter ZoRaC's flotte script, og teller ned "Tid til ferdig". Parameter for "tid" i scriptet er selvfølgelig forskjellig for hvert vaskeprogram. Jeg brukte Device History plugin for å logge strømforbruk, slik at jeg kunne se at alt virket som det skulle. En plugin som sterkt anbefales Easytrigger var veldig kjekk å bruke i eventene for å styre "syklus". Til info lagde jeg også en event som setter timere på pause dersom oppvasken stanses i starten av programmet. Det hender seg at maskina blir åpnet for å sette inn gjenglemte ting og tang, i starten av programmet. Screenshot fra Homeseer Mobile Beta viser devicene. "Tid til ferdig" har vært innenfor +/- 2 min hver eneste gang PS! Totaltid for vaskeprogram er avhengig av temperatur på vannet inn, samt spenning. Men vil anta at det ikke er kjempestor variasjon.
    1 poeng
  13. Selv om de tilsynelatende er like; Hvis de ikke vises etter en halvtimes tid er det antagelig fordi de sender annen kode. Finnes ingen skanning i Telldus Live.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.