Jeg har akkurat kjøpt en USG Pro 4, en 24 ports PoE 250W og 1 AP-AC-Pro (Har 2 stk AC Lite fra før).
Responsen når koblet via Pro er mye bedre enn via lite. (Men det var en digresjon).
Jeg var litt i samme båt som deg og mener at 48 porter PoE blir overkill når man bare har behov for 1/10, men iom. jeg ikke har behov for så mange faste punkter som deg, valgte jeg å gå for 24-ports switchen.
Med 3.7W i idle og ikke så veldig mye mer under last (for AP Pro) så er 250W-varianten mer enn god nok.
Ankepunktet er, som du nevner at det ikke finnes SFP+ på de mindre modellene.
Jeg gikk en runde med meg selv og tenkte på om det virkelig ER nødvendig med mer enn 1 gbps mellom switcher. USG Pro 4 har jo ikke SFP+ den heller, så du vil uansett bare få 1 gbps fra switch til firewall. Det meste av trafikken går kanskje også mellom enheter på samme subnet og da er det jo begrenset med data som skal til firewallen og retur, over 1 gbps linken. Det meste av trafikken går mellom portene på switchen.
Jeg ville kjøpt en 16 ports 150W PoE switch til PoE-enhetene og en 24 ports ikke-PoE switch til resten.
Da er det ikke dyrt å oppgradere hvis du får behov.
Du kan da kjøpe en ekstra 24 ports (eller 16 ports) switch hvis du får behov for flere punkter og du kan kjøpe en 8-ports PoE, evt. erstatte med 24-porters varianten (som også er rack mountable, det er ikke 8-porter).
Fordelen med Unifi er, at når du har controllersoftwaren kjørende (På RPI, CloudKey, en PC etc) så har du jo et fantastisk grafisk grensesnitt å jobbe med, så du vil ikke være i tvil om hva som er koblet sammen hvordan.
Jeg vurderte som sagt flere løsninger før jeg gikk for denne. En av dem var pfSense firewall, en eldre Cisco 2960G og et eller annet til å håndtere aksesspunktene, men jeg landet altså på ren Unifi-oppsett pga. managementet.