Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. nov. 2019 i alle områder

  1. Fuktføler og temperaturføler utvendig. Finnes noen fuktfølere for z-wave, men de er beregnet for innendørs montering. "Standard innstilling" for takrenne termostarer er: På ved temperaturer mellom +5 og -5. Avanserte elektroniske takrennetermostater har i tillegg fuktføler enten i luft(på vegg) eller i bakken (innstøpt i asfalt). Bruker proprietære protokoller for data håndtering fra sensorene. Bruker selv 433MHz temperatur- og fuktfølere utvendig for å styre utvendige varmekabler. (Gjennomsnitt av 3 følere). Varme PÅ dersom temperatur er under +5 OG over -6 OG luftfuktighet er over 70% Luftfuktighet må være over 70% her hos meg for at det skal dannes is. Varme AV dersom luftfuktighet er under 65% ELLER temperatur er over +7 ELLER temperatur er under -7. Luftfuktighet og temperatur når det dannes is må måles og logges over en liten periode for å fin tune når det er behov for varme på og ikke. Samtidig må du ha en liten forskjell mellom når den legger inn varmen og når den legger ut varmen. Ellers vil den legge inn og ut varmen når temperaturen/ luftfuktigheten er akkurat riktig. Vurderer å endre temperatur grensene for varme på her hos meg, da det ser ut for at varmen kommer på litt for tidlig med fallende temperatur. Logger temperatur og luftfuktighet frem til jul og gjør en vurdering da. Selvregulerende varmekabel i takrenna er gull. Da varmer du bare opp der det er behov for det. Må ligge i vann eller ha snø/is rundt seg for å varme. Bruker det i takrennene på hytta styrt av en foreløpig dum takrennetermostat. Funker fjell. Det skal du være glad for. Varmekabler som legger inn kan trekke ganske stor strøm akkurat i innslagsøyeblikket. Særlig dersom det er selvregulerende varmekabel. Qubinoen ville blitt svidd på NO time dersom varmekabelen var direkte koblet over qubinorelèet. Bare noen forslag fra en novise på hjemmeatuomasjon.
    2 poeng
  2. Hei! Ser det er noen som ikke får til å sette temperatur på tilluft. Hvis dere skriver til aggregatet, må dere bruke original verdiene. Multiplieren som settes til 0,1 er bare en "display modifier". Når dere skriver "18" til aggregatet, skjønner det ingenting, for det vil ha verdier mellom 120-300. Dere må enten skrive verdi med 120-300 (180 for temperatur 18), eller lage knappeoppsett slik jeg gjorde det. Når det gjelder viftehastighetene så ser det ut som dere endrer innstillingene til modusene. Da må dere sørge for at det er korrekt modus som er aktivt. Det enkleste er å stille inn modusene med viftehastighetene dere ønske (på aggregatet for å gjøre det enklest), for så endre modus istedenfor.
    2 poeng
  3. Mulig, hos meg var det kunnskapen på Openhab og at mqtt var ett hull i min kunnskap. Og så ville jeg implementere dette i konfigurasjonsfiler. Hær var det sprikende og ufullstendig dokumentasjon fra Openhab. Openhab har for ikke lenge siden gjordt om på hvordan "things" fungerer i versjon 2. Ble mye Googling og lesing. Det var også en bug i Openhab som førte meg på ville veier. Hadde sikkert kommet i mål hurtigere med å bruke web-interfacet. Men nå har jeg en ferdig oppskrift i konfigurasjonsfiler jeg kan slå opp i og evt. dele. Konfigurasjonen og workaround for bug postet jeg hær:
    2 poeng
  4. @GeirAGviktig å beholde perspektiv på saker og ting, ja Å sette inn en ESP8266 var forøvrig smertefritt, jeg har så langt ikke tuklet med selve koden i ESPen. Dvs. smertefritt om man klarer å lodde på 4 ledninger på riktig plass og også manøvrere i Arduino-programmet. Det som virkelig var utfordrende var å integrere mqqt i Openhab. Vanskelighetsgraden med å integrere mqtt vil ganske sikkert variere fra system til system. Skrev litt om ESP8266 og hvilke deler man trenger hær.: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/2887-mitsubishi-varmepumpe-på-esp8266-og-mqtt/?do=findComment&comment=64861 Jeg nyter nå toveis kommunikasjon med varmepumpa og det var målet. Litt finpussing gjenstår.
    2 poeng
  5. Ang. styring av varmepumper - for oss som ikke er kode-guruer og nett-eksperter: Jeg fikk installert en Daikin-pumpe i 2. etg. i høst, med WiFi-modul. Ja, man må bruke en app og ha en konto i skyen, men etter å ha fått dette i gang, styrer jeg den nå utelukkende fra Telldus via IFTTT - og bruker aldri app'en. Fungerer knirkefritt, har programmert natt-senking og ute-av-huset-senking, samt at den slår seg av eller på etter ute-temperaturen. I første etasje har jeg en "dum" Mitsubishi-pumpe, som styres fra Tibber (strømleverandør) gjennom en Sensibo IR-sender. Dette fungerer også upåklagelig, men Sensibo kan også styres gjennom IFTTT, så man behøver ikke Tibber for å kunne automatisere pumpen. Er klar over at dette nettopp er løsninger som trådstarter ikke ville ha, men det kan jo hende at andre kan ha bruk for disse tipsene... ?
    2 poeng
  6. Jeg ga opp hele greiene og bygget hele nettverket på nytt. Er i et lite forsøk med Home Assistant nå, men ser ut til at jeg lander tilbake på HomeSeer igjen. Ha har mye bra med seg av muligheter, men terskelen på å få det konfigurert opp med automatikk på samme måte som jeg hadde med HS, er litt bratt og tidkrevende. Lærerikt, men litt for tidkrevende ser det ut til.. Og i mellomtiden har de her hjemme lurt veldig på hvorfor de må skru av og på lys, låse døra og justere varmen. Man blir tydelig vis godt vandt med et automatisert hjem [emoji2] Sent fra min SM-G975F via Tapatalk
    1 poeng
  7. Jeg har Systemair VSR-300 som ble installert i 2017. Bruker Modbus TCP/IP og skriver og leser kun på holdingregister. Adresse 2001 er temperatur holding register. Jeg leser temp og sender settpunkt temp på denne adressen. Hvis noen her bruker Modbus RTU kan dere gjerne sjekke ut om dere klarer å lese/skrive på holdingregister på samme adresse. @JohnMartin Her er adressene: Brukermodus (1161) ser slik ut - jeg oversatte de jeg kanskje kommer til å bruke. Brukermodus endre ser slik ut: @Moskus Det var egentlig en presisering at når du endrer viftehastighetene med de adressene du har lagt inn, endrer du kun innstillingen til brukermodus Manual (jeg kaller denne modusen for Normal, hvis man ikke har montert fuktsensorer eller co2 sensorer direkte tilknyttet aggregatet er denne modusen normal modus). Når du trykker på High viftehastighet, og så endrer modus til f. eks Borte vil begge viftene gå til Lav hastighet. Endrer du tilbake til Manual vil viftene gå til det de sist var innstilt på (via knappene dine i HS). Jeg vet ikke hvordan styringen din er videre i anlegget, men når du har innstilling for både viftehastighet OG brukermodus, vil du få 2 styringer som overstyrer hverandre. Du har egentlig skrevet det selv i guiden din, men det som heter MANUAL i adresselisten er ikke for manuell innstilling, men innstilling for brukermodus Manuell. Det ble litt kronglete skrevet, men håper du forstår. Disse adressene har du brukt; Adressene til resten av brukermodusene finnes i adresselisten, men under gruppen User Modes, fordi de andre modusene er ikke normalmoduser, det er midlertidige og gjerne tidsbegrensede moduser. Se utklipp nedenfor Legger også ved adresselisten til Systemair SAVECair. NB dere må ikke endre på RPM eller % pådrag på viftene, forhold dere til low normal high og max. Endrer dere rpm eller % pådrag på viftene vil innreguleringen av anlegget bli feil og dere har da ikke lenger ett innregulert anlegg. Spesielt Normal viftehastighet må dere ikke endre på. Det kan godt være forskjell på tilluft og avtrekk i RPM eller % pådrag, da dette kommer an på trykkfall og ventiler i kanalnettet. 88350-SAVE Modbus Variable List 20190116 (Rev. 29).pdf
    1 poeng
  8. Jeg hadde prøvd ut billig/gammel telefon med tasker(android)/black out(iphone). Det burde fungere i en båt hvis man har ett ekstra uttak i tillegg til de som benyttes av varmeovner. Kontantkort fra f.eks. Talkmore for å sende sms ved strømbrudd.
    1 poeng
  9. Haha, at jeg aldri har lagt merke til det... ?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.