Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. nov. 2019 i alle områder

  1. Jeg har etterhvert fått meg noe kompliserte regler for styring av ventilasjonsanlegget: Høy forsering ved dusjing, eller høy temperatur (sommer), eller høy CO2 (besøk). Lav hastighet når huset er tomt (alarm er på og CO2 er lav), også lav hastighet når tillufts-RH er under 30% (vinter) og CO2 er lav - dette for å bevare fuktighet i huset om vinteren, (med mindre det dusjes eller CO2 er høy). Settpunkt for temperatur blir også kontinuerlig justert for å ha så høy virkningsgrad som mulig uten at ettervarmeren slås på, og så lenge det kaldt nok ute til at man vil gjenvinne så mye som mulig. Høy hastighet er heller ikke under noen omstendighet lovlig når de voksne har lagt seg. Bruker en raspberry Pi som er koblet på Modbus-interfacet til VSR-300, og til Modbus i OpenHAB.
    1 poeng
  2. Resultater etter over ett år med "optimal" kjøring av bereder: https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/D07NIiNmG3SICZcBSjWE3vkV7t5Lunxx Gjennomsnittet pr. døgn siste 365 dager er på hele 27 øre, altså hele 100 kr spart.
    1 poeng
  3. Jeg har kontinuerlig oppdatering av fargetemperatur på mange av lysene i huset (alle Hue-lysene) etter klokkeslett, fra kaldhvitt om morgenen til varmhvit om kvelden. Det kommer ingen ny belysning inn i huset uten at jeg kan kontrollere temperaturen slik, jeg har blitt godt vant til det, og er "glad" i den featuren ved smarthuset mitt. Alle mine fargetemp/fargepærer er fra Hue, og der har jeg en egen parameter for fargetemperatur som går fra 0 (kaldhvitt) til 100 (varmhvit), slik at dette blir noenlunde enkelt. Hvis jeg hadde hatt pærer som bare hadde hatt RGB måtte jeg ha funnet en formel fra fargetemperaturskala til RGB som burde være overkommelig. Se denne tråden:
    1 poeng
  4. Tilstededeteksjon. Den hellige gral for hjemmeautomasjon ? Man kan gjøre mye med WiFi som jeg ikke har sett noen gjøre: Signalstyrke, triangulering og variasjon over tid. frekvensbånd, Aksesspunkt og roaming samt bevegelsesmønstre over tid. Ikke noen triviell sak selv om parametrene er å finne i systemer med egen kontroller. Skal man ha noe som er tilnærmet perfekt så må det opereres inn fremmedlegemer. Dit har ikke jeg kommet.
    1 poeng
  5. Finn kameraet ditt i lista (eller ett som ligner), klikk på modellnavnet og du får en pop up hvor du fyller inn brukernavn, passord og ip-addresse. Trykk generate og den gir deg url til kamera. Test url. Hvis det ikke fungerer så må du teste en annen modell.
    1 poeng
  6. Jeg har mer tro på at wifi blir brukt til passiv objekt-deteksjon. Linksys har jo allerede lansert tjenesten (Linksys Aware), uheldigvis i abonnementsform, men det tar nok ikke så lang tid før andre følger etter. Teknologien er jo den samme, så likegreit å bruke AP-er, istedenfor ekstra duppeditter.
    1 poeng
  7. Hvis det er såpass forskjell, så burde det jo være mulig å kunne spare en del. Varm opp når strømmen er billig, skru ned når strømmen er dyr.
    1 poeng
  8. Tema er altså å lytte på deCONZ sin websocket-server. Dette er i node.js, og har tatt med bare 1 eksempel hver av temp/fukt og knapp. For å kjøre node.js-ting har jeg tidligere bare brukt node deconz.js & > /dev/null og lignende, men fant ut nå at det finnes en mye bedre løsning, pm2. Det er en prosesscontroller for node som jeg ikke visste om tidligere, og er kjekk for å holde node-ting kjørende kontinuerlig. const WebSocket = require('ws'); const http = require('http'); const host = '127.0.0.1'; const port = 443; const ws = new WebSocket('ws://' + host + ':' + port); ws.onmessage = function(msg) { var d = JSON.parse(msg.data); console.log(d); // Aqara 1 Kjeller // Temp if (d.id == 4) { sendHomeseer(101, d.state.temperature / 100); } // Humidity if (d.id == 5) { sendHomeseer(112, d.state.humidity / 100); } // Aqara Wall Switch 1 if (d.id == 10) { sendHomeseer(118, d.state.buttonevent); } } function sendHomeseer(device, value) { var valuestring = "" + value; var url = 'http://10.0.42.101/JSON?request=controldevicebyvalue&ref='+device+'&value=' + valuestring.replace('.',','); http.get(url, (resp) => { let data = ''; // A chunk of data has been recieved. resp.on('data', (chunk) => { data += chunk; }); // The whole response has been received. Print out the result. resp.on('end', () => { //console.log(JSON.parse(data).explanation); }); }).on("error", (err) => { //console.log("Error: " + err.message); }); }
    1 poeng
  9. Hvilken periode snakker du om? For jeg venter egentlig fortsatt på at Hafslund skal levere... (ja, HAN-porten er åpnet, men de leverer fortsatt ikke en kryptert løsning, leverer fortsatt ikke kraftpriser og tariffer (§4-2f i forskriften), og følger ikke sin egen spesifikasjon når de sier at HAN-pakker sendes i HDLC-frames). Stusser også over at nettleverandørene krever 2.000,-/år fra dem som nekter å installere AMS, samtidig som det for kun dager siden kom frem at 167.000 kunder med AMS må lese av manuelt fordi signalene ikke kommer frem. Jeg vet ikke, men jeg /tviler/ på at alle disse får 2.000,-/år i kompensasjon for ikke å ha mulighet for timesavregning.
    1 poeng
  10. Det er lenge siden vi diskuterte dette, men jeg nektet å betale regning fra Hafslund fra original NVE frist til hafslund åpnet HAN-porten. Saken ble sendt til inkasso og bestridelse ble fremlagt. Etter Hafslund regelrett løy om de hadde dispensasjon (jeg hadde epost fra NVE de ikke hadde det) ble kravet avvist fra inkassoselskapet og hafslund har frafalt kravet med grunnlag i brudd på de ikke hadde bevis på dispensasjon i å ikke åpne porten før senere på året. Jeg oppforderer dere til å kreve tilbakebetalt for perioden HAN-porten var stengt utover hva som var nedfelt i retningslinjene.
    1 poeng
  11. Har laget en Zigbeemodul med for Han-lesing. Den drives 100% fra Han-porten og kan sende data hele tiden. Den bruker kun 14mA ved sending, i motsetning til ESPne som bruker opptil 500mA. Har satt på en USB-kontakt på den og slik at man kan programmere den mens den er koblet til han-port. Men også drives av strøm via USB.
    1 poeng
  12. Jeg har noe tilsvarende i inngangen. 2 bevegelsesensorer i gangen, der den ene står ved inngangsdøren, og tar bevegelse enten ved at man kommer inn døren, men også dersom man kommer fra stue/kjøkken. Den andre sensoren har jeg plassert midt i trappen, og den vender litt oppover mot andre etasje. Jeg bruker 3 event totalt. 1 for å skru på lyset, morning, dag og kveld 1 for å skru på lys om natten 1 felles event for lys av. (Dette sjekker at begge bevegelsesensorene er av før den skrur av lyset. (Kan da også være stue og inngang for eksempel) Her skrur lyset seg på ved bevegelse på en av sensorene. Her skrur lyset seg av etter at siste bevegelse på en av sensorene har vært av i 5 min på natt. (10min på morning, dag, kveld) Veldig enkelt, men fungerer med 2 soner, der siste siste sensor som har registrert bevegelse er sjefen.
    1 poeng
  13. En pulsfjær. Ellers ingen. Du skal ikke kombinere "smarte" brytere og "smarte" lyspærer, og det er jo heller ikke noen vits i å gjøre det. Teknisk sett er det mulig med en Fibaro Switch, hvis du bruker versjonen som faktisk har et relé, men da må jeg spørre: Hva er poenget?
    1 poeng
  14. Hva går man glipp av ved å bare støtte ZigBee 1? Hva består den dårlige støtten for Z-wave i (utover eventuell dekning)? Hvem leverer et billigere produkt med nyere ZigBee, bedre Z--wave, bedre kommunikasjon fra utviklere og med bedre kvalitetssikring av apper? Og uten å kreve mye mer for å sette opp, eller med begrenset støtte for enheter? Greit å vite hvis det faktisk finnes overlegne alternativer. Med ytelse, mener du responstid, nettverksdekning/stabilitet eller evne til å kjøre mange og mange forskjellige enheter samtidig?
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.