Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. des. 2019 i alle områder

  1. Glemte å skrive.. automation: !include automations.yaml i configuration.yaml fila?configuration
    1 poeng
  2. Her bør du oppgradere til 3.6. Fw 3.4 kan ta knekken på hele Zwave nettverket ditt, spesielt om du har flere. Den offisielle DH fungerer fint.
    1 poeng
  3. Det kan oppstå timingproblemer når mye debugtekst skrives til seriel konsoll mens pakka leses, utskrifen av trace bruker for mye tid, det fører til at det mistes data på slutten av pakka. pass på å ha høy hastighet. Hele pakka leses uten debug. Prøv å skru på switch for debug3 og skru av den andre, da printer data etter at meldingene er lest, ikke mens de leses. Dato leses, men jeg har ikke dekodet dataformatet til lesbar dato. Det ligger en eksempelpakke i readme. Og for å forstå pakkene, og koden, les siste tabell i Aidospesifikasjone. Ref https://www.nek.no/wp-content/uploads/2018/11/Aidon-HAN-Interface-Description-v10A-ID-34331.pdf og EXCERPT DLMS UA Blue Book: COSEM interface classes and OBIS identification system, EXCERPT DLMS UA 1000-1 Ed. 12.0. Du finner den på Internett, dette er spesifikasjonen av struktur, datafelter og OBIS kodesystemet. Denne implantasjonen følger den spesifikasjonen som ligger til grunn for målerens grensesnitt.
    1 poeng
  4. Ja, der har du jo grei tilgang, så da er det ikke noe å bruke penger på!
    1 poeng
  5. Litt sent siden utstyret er i bestilling, men jeg tar sjansen likevel. Returmulighetene er jo til stede Til et serverbygg, som antageligvis skal stues bort på et mindre tilgjengelig sted, så vil jeg absolutt anbefale et hovedkort med innebygget Lights Out Management (LOM). Det å kunne logge inn remote og gjøre alt fra restart av serveren, via endring av BIOS-innstillinger, til installasjon av OS har gjort administrasjon av mitt eget kalle mørke "server-rom" mye mer behagelig. Eksempel på et kort som kan passe ditt oppsett er: https://www.supermicro.com/en/products/motherboard/X11SCL-IF Ser ikke ut som om det er å få tak i her i Norge, men ser ut til å havne på rundt 3000 fra utlandet.
    1 poeng
  6. Jeg innser at det kan fremstå som trolldom og ren og skjær galskap, men det viser seg at hvis f.eks. varmekabler er mer av enn på så bruker man faktisk mindre strøm!!! Hvem hadde trodd det?!? ? Ring VG! (Og @petersv )
    1 poeng
  7. 1 poeng
  8. Ser ut som et gøyalt prosjekt. Aldri bygget 1U før. Var jeg deg ville jeg vurdert mer minne, og så gått for en virtualiseringsløsning som proxmox, og kjørt Windows/Homeseer i en virtuell maskin. Da får du en server som blir vesentlig mer allsidig, samtidig som løsningen blir mer robust, gjennom at du kan ta backup av hele den virtuelle maskinen og eventuelt flytte den til annen hardware om du skulle få problemer. Jeg har to rack-servere som kjører proxmox som cluster. Da kan jeg flytte den virtuelle maskinen mellom de to fysiske serverne etter behov (mens den virtuelle maskinen kjører), enten om en av serverne skulle gå i stykker, jeg trenger å oppgradere, eller om det skulle være andre grunner til at en server må restartes. På samme hardware kjører jeg også virtuelle maskiner for Plex, kameraovervåkning, og diverse andre tjenester.
    1 poeng
  9. Du kan slå av og på pærene ved å bruke grupper, men du kan ikke teste om gruppa er på eller av...
    1 poeng
  10. Det viser seg at værstasjonen på fjellet oppdaterer snødybden omtrent hver time (minst), så dette ble mye artigere enn det var før med webside-scraper som ikke kunne oppdatere seg mer enn en gang i døgnet.
    1 poeng
  11. Yr har oppgradert websidene sine, så løsningen min over for snødybde sluttet da selvsagt å funke. Denne gang gjorde jeg det skikkelig, via HTTP-api'et på http://frost.met.no og instruksjonene der. Man må: * Lage seg en API-bruker hos met, slik at man får en client_id som skal brukes uten passord når man bruker HTTP-API'et. * Finne en målestasjon som man vil hente data for, og finne 'id' til denne. Endepunktet https://frost.met.no/sources/v0.jsonld ga meg en lang json hvor jeg kunne lete meg fram til riktig 'id'. * Så bruker man observations-endepunktet med argumentene 'sources' (målestasjonid), referencetime satt til latest, og elements satt til surface_snow_thickness for å si hvilken datatype man vil hente ut (mange andre muligheter finnes). Man får en json hvor man man lete seg fram til tallet man vil ha. I OpenHAB så konfigurerer man en item mot http-bindingen, og min konfigurasjonslinje ble til: Number Snodybde "Snødybde" {http="<[https://frost.met.no/observations/v0.jsonld?sources=SN51800&referencetime=latest&elements=surface_snow_thickness{Authorization=Basic base64encodedauthstring}:3600000:JSONPATH($.data[0].observations[0].value)]"} Her må man legge inn en streng med base64-enkoding av "brukernavn:passord", der brukernavn er client_id som du har fått fra API'et i starten, og passord er en tom streng. Kodingen kan gjøres på base64encode.org eller i en Python-sesjon. I konfigurasjonen over, er denne URL'en satt til å polles hver time (3600000 millisekunder), og utifra json-responsen hentes verdi fra en JSONPATH.
    1 poeng
  12. Jeg er nybegynner selv, så ta alt jeg sier med en klype salt, men hvis det er fjernstyring av huset via app du ønsker så fungerer Telldus utmerket til dette. Jeg har selv hatt det en stund både hjemme og på hytten og det har vært en enkel og pålitelig løsning. Telldus har også en tellstick som støtter både 433Mhz og zwave. Denne løsningen har flere fordeler som billige komponenter og superenkel installasjon. Kjempelett å stille inn f.eks. Julelys som slår seg på når solen går ned direkte i appen. Når det er sagt har jeg selv akkurat bestemt meg for å gå over til HomeSeer. Hovedgrunnen til det er at jeg har tenkt å utvide med stadig mer z-wave, så da trengte jeg uansett en ny kontrollenhet. Dessuten har jeg lyst til å integrere mer enn bare lys og varme etterhvert. Og ikke minst har jeg planer om å gå over fra fjernstyring til automatisering og da har jeg forstått det som at Telldus etterhvert kan bli litt begrensende. Men dette har så langt vært en temmelig bratt lærekurve med mye å sette seg inn i, så det kommer mye an på hvor motivert du er til «nerding». Så fra en nybegynner til en annen - dette er mine «erfaringer» så langt.
    1 poeng
  13. Fikk alt montert inn i viftehuset, og vifta montert i taket, men releene svidde seg fast.. Går nok ganske mye mere strøm når viftebladene er montert. Prøver en gang til med releer ratet for høyere spenning og strøm. Irriterende tabbe da alt fungerer ellers.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.