Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. des. 2019 i alle områder

  1. Jeg bruker SDJ-VSTAT for å styre all varmen i huset. En dag i jula våknet jeg til kaldt hus - alt stod fortsatt til nattsenk og termostaten indikerte at det neste den skulle gjøre var å endre til nattsenk igjen til kvelden, uten å gå via dagtemperatur i det hele tatt: Jeg postet det på forumet til utvikler og han la merke til at «weather compensation» skulle aktivere varmen 780(!) minutter før det schedulerte tidspunktet - hvorfor? Jo, fordi jeg hadde vært lur for et par år siden - opplevde at Netatmos utetemperatur ikke ble oppdatert på flere dager, uten at jeg merket det. Så jeg la til en ekstra status som blir satt om temp forblir uendret i noen timer: Genialt, sant? Da vil HSTouch-skjermene vise «ERROR!» når temp-device ikke har oppdatert seg på en stund og jeg kan da sjekke opp i hva som er galt. Men, å bruke verdien «-100» var kanskje ikke det lureste, når man bruker verdien til å overstyre hvor tidlig varmen skal skru seg på... ? Hvordan fikse det? Enkelt - endre «ERROR!» til å være «100» i stedet for «-100»! ?
    3 poeng
  2. Hvordan kjører du opp HomeSeer? Har du lagt den inn som egen service? 46kr for lisens? For godt til å være sant/ekte...
    2 poeng
  3. Koden som jeg kjørende på en Raspberry PI som videresender over MQTT: import paho.mqtt.client as mqtt from ruuvitag_sensor.ruuvi_rx import RuuviTagReactive mqtt_broker = 'mqtt-server' mqtt_port = 1883 def on_mqtt_disconnect(client, userdata, rc=0): time.sleep(2) sys.exit(1) mqttclient = mqtt.Client() mqttclient.on_disconnect = on_mqtt_disconnect mqttclient.connect(mqtt_broker, mqtt_port) ruuvi_rx = RuuviTagReactive() def publish(sensordata): mac = sensordata[0] datadict = sensordata[1] # print("mac: {}, temp={}, rh={}".format(mac, datadict['temperature'], datadict['humidity'])) mqttclient.publish('ruuvi/' + mac, str(datadict)) # Process data for each sensor only every 10 second ruuvi_rx.get_subject().\ buffer_with_time(10000).\ map(lambda datas: datas[-1]).\ subscribe(lambda x: publish(x)) Item-definisjon i OpenHAB kobler blåtann-mac-adresse mot hvor sensoren står (hva den måler) og plukker også det den trenger av JSON-dataene som blir sendt: Number Sensor_Kjoleskap_temperatur "Temperatur kjøleskap" (Temperatur, Ruuvi, gResetExpire) {mqtt="<[mqtt-server:ruuvi/DA\\:10\\:13\\:C5\\:13\\:92:state:JSONPATH($.temperature):.*temperature.*]", expire="60m"} (ja, dette er legacy mqtt-binding, har ikke kommet lenger..)
    2 poeng
  4. Server-lisenser, etc er spennende, men tilbake til topic.
    1 poeng
  5. Hei, Etter mye prøving og feiling med Modbus mot Homeseer ønsket jeg å verifisere feilene jeg fikk på en del registere på vår Systemair VTS 300 med IAM (Internet Access Module). Så jeg skrapte sammen et script i Java for å polle alle kjente register-adresser. Jeg endte opp med å kompilere en CSV med alle registrene i SAVE_MODBUS_VARIABLE_LIST_20190116__REV__29_.PDF som man kan laste ned hos Systemair. Jeg fikk såpass mange feil når jeg forsøker å hente ut noen registere at jeg har nok feil revisjon av listen. Men scriptet fungerer ganske bra og er lettere å finne interessante register før man skal legge de inn i f.eks. Homeseer. Det er to script, ett for å scanne alle adresser i en range, og ett som tar i mot en CSV og spytter ut en ny CSV med verdien som ble hentet ut. Hvis noen er interessert ligger det her: https://github.com/strips/modbus-registry-scanner
    1 poeng
  6. Vel, hvis man fikser dimensjonsgreia er vel i prinsippet alt mulig! Ifølge teorien om uendelige multiverser fins det en dimensjon der jeg er Jason Momoa...så der ville jeg spilt Ronan i "Stargate Atlantis". I vår egen dimensjon har vi omtrent samme vekt og mengde ansiktshår, men der stopper det!
    1 poeng
  7. Takk, da gikk det bra:) bør rette opp dette i teksten over: #4 Inkluder i HomeSeer Start inkludering i HomeSeer: Plugin/Z-wave/Controller management Action: Add/Include a node Bla deg ned til CON på termostaten og hold denne inne til den begynner å "rotere" Sjekk at HomeSeer detekterer innmeldingen. Termostaten kvitterer kort med ICL
    1 poeng
  8. Det er det også, selvfølgelig. Du får en nøkkel om strengt tatt fungerer, men lovlig er det ikke.
    1 poeng
  9. Til Home Assistant finnes komponenten "Flux" som gjør akkurat det som beskrives her. Flux komponenten har jeg dessuten modifisert litt slik at lyset over garasjeporten går via rosa og blått etter solnedgang PS. Flux komponenten kan også brukes i en "scene" for å slå den av og på etter behov
    1 poeng
  10. Strøm- og pengesparing ligger i dagsenking og nattsenking. Hvis du sløser litt pr. i dag ved å holde konstant temperatur døgnet gjennom fordi du ikke gidder justere termostater, så kan det være tusenlapper å spare i året. Styring etter strømpris går ut på senke regningen i kroner og øre, men det vil i noen tilfeller øke antall kilowatt-timer. Det er sågodtsom ingenting å spare på å styre slik. Jeg "sparer" 6 øre i døgnet (for øyeblikket) på helt optimal styring av min VVB. Jeg har også en algoritme som styrer forvarming av huset hvis det kommer en dyr time, dette kan det hende jeg sparer opp til 10 kr på i året. Strømprisene varierer langtfra nok til at det kan forsvare noen investeringer kun utifra timesoptimaliseringer. Når det er sagt, investeringen er gjerne allerede gjort fordi man har kjøpt inn utstyret for dag- og nattsenking allerede, så for min del kostet det bare (mange) timer med programmering. VVB-styringen går klart i minus, men siden jeg måtte ha inn elektriker for å gjøre tilkoblingen godkjent, var det altfor fristende å bruke en drøy tusenlapp på en Aeotec Heavy Duty-switch.
    1 poeng
  11. 6 stk Ruuvi-tag ble bestilt i julegave til meg selv, og de har ankommet og er i bruk. Sendt direkte fra produsent i Finland, kom med DHL på et par dager. https://ruuvi.com Jeg har hatt "behov" for temperaturovervåkning av kjøleskap og fryser. Ruuvi er en temperatur/fukt/trykk/akselerasjonssensor som sender status over Bluetooth Low Energy. Dette kan plukkes opp av telefoner eller andre enheter med blåtann. Ikke veldig billig, 138 euro for 6 stk. Batteritiden er estimert til 3 år, nye batterier kan kjøpes på clas. All kode er åpen, det skal gå an å bytte firmware på sensorene til å sende sjeldnere hvis man vil ha lenger batteritid. Selve målesensoren er en BME280 (Bosch) Ruuvi'ene starter å sende når de får strøm, og det kommer nye data minst hvert 15. sekund. Etter litt testing med app'en på telefonen så fant jeg eksempel-Python-kode på https://github.com/ttu/ruuvitag-sensor som jeg etter litt "apt install" og "pip3 install" fikk inn på en Raspberry Pi. OpenHAB har egen RuuviTag binding (kanskje bare i nyeste 2.5-versjon), men min OpenHAB-maskin har ikke blåtann, og det er også for mye betong mellom den lokasjone og kjøleskapene. Jeg lagde derfor en liten kodesnutt som publiserer Ruvvi-dataene på MQTT, som deretter plukkes opp av OpenHAB. (det gjenstår å finne ut om blåtannsensoren på en pi kan forwardes over nett slik jeg gjør for modbus mot ventilasjonsanlegget)
    1 poeng
  12. Ja det tviler jeg også på så jeg har ikke stort ønske om å kaste bort penger på ett interface jeg ikke skal bruke etterpå.
    1 poeng
  13. Jo, patcher ca månedlig og tar da en kontrollert omstart samtidig. Derav 0,3% nedetid
    1 poeng
  14. At byråkratiet skjerper seg. Kort og dessverre litt kryptisk fortalt. Det er ingen problemer ang. teknikk eller programmering.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.