Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. feb. 2020 i alle områder

  1. Anbefaling + fredag + pils + hjelpsom kone = flytting til proisp ok; skål!
    2 poeng
  2. Et godt tips for de som ønsker å komme raskt igang med bruke av ESP chips i diverse prosjekter, er teste ut koding av disse microkontrollerne med Python. Jeg har over flere år programmert disse i C++, og det har vært en stor lettelse å konvertere til Micropython i mine IoT prosjekter. Vi har nå delt et enkelt rammeverk vi bruker i alle våre ESP-prosjekter, med nøkkelklare funksjonaliteter for wifi-oppkobling, MQTT funksjonalitet, interaksjon med div. hardware er en del av grunnfunksjonalitetene. Ta en titt på koden og dokumentasjon her : https://github.com/aslake/mipy_esp for å komme raskt igang. All kode er så klart OpenSource, og vi er på utkikk etter flere brukere og bidragsytere for dette prosjektet.
    1 poeng
  3. Ja, den er helt forferdelig. Sender data i hytt og pine og veldig ofte, den har ingen parametre for å kunne justere dette, og selve reléet røk etter 2 ukers bruk. Oi, den har jeg ikke sett.
    1 poeng
  4. Jeg har den siste tiden jobbet med å utvide koden til @roarfred med diverse snacks. Før jeg sier meg fornøyd, så lurer jeg på om noen er interessert i å teste? Endringer er som følger: - Standardisert på volt, ampere og watt (ikke milliamp osv) for alle målere - Nytt web gui som er tilgjengelig selv etter konfigurasjon. - Utvidet konfigurasjon med type strømnett, størrelse på hovedsikring og autentisering for web gui. - Live målerdata i web gui. - Gjort MQTT valgfritt slik at enheten kan brukes uavhengig fra et hjemmeautomasjonssystem. https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge Har konvertert hele byggeprosessen til PlatformIO (https://platformio.org/) Vedlagt følger en binær som passer til enheten designet av roarfred and andre tilsvarende esp8266 enheter. Flashing med esptool (https://github.com/espressif/esptool? Linux: esptool.py --port /dev/ttyUSB0 write_flash 0x0 firmware.bin Windows: esptool.py --port COM1 write_flash 0x0 firmware.bin Edit 02.02.20 08:10: Byttet firmware.bin da denne inneholdt feil firmware.bin
    1 poeng
  5. Har ett gammelt tømmerhus og dette er absolutt merkbart. Styringen av varmepumpa er nå stort sett på plass og gjør nå bare mindre justeringer på logikken. Dvs. etter temperaturføler i rommet. Jeg prøvde først med tabeller å justere innetemperatur som funksjon av utetemperatur, men oppdaget at problemet er mere komplekst og feil ende å begynne på. Blant annet oppleves det som om det blir kaldere inne når temperaturen ute stiger fra minusgrader til plussgrader. Til en viss grad kan jeg også måle dette, men det forklarer ikke hele opplevesen. Den som har prøvd å fyre opp ei tømmerbu som har stått uten oppvarming i uker/måneder vet hvor tungstartede slike hus kan være. Planlegger å loppe værmeldingen fra yr.no for å justere i forkant av svingninger i temperaturen. Hær i villatrekkfullkulla spiller også vindretning og vindstyrke en rolle. Jeg er en sterk tilhenger av å måle først og sette inn tilltak etterpå når problemet er forstått. Å se målinger og eventer grafisk i samenheng over tid savner jeg akkurat nå. Håper jeg kan få bedre innsikt når jeg får Grafana til å lese data fra Influxdb. Er iallefall sikker på at det mest effektive tiltaket hær blir med hammer og spiker.
    1 poeng
  6. Har visst glemt å svare her. Greia med spjeldet er at det er to vertikale spjeld på pumpa, men i appen og da selvfølgelig plugin er det bare ett. Så hvis jeg skal stille de inn ulikt må jeg bruke fjernkontrollen. Men det er ikke et problem. Ellers funker plugin helt topp. ?
    1 poeng
  7. I mindre isolerte hus blir det mer "kuldestråling" som også påvirker temperaturopplevelsen mer enn det som kan leses ut fra lufttemperaturen.
    1 poeng
  8. Men jeg lurer på om det er sant lenger. Jeg satte systemet opp i mai i fjor. Sånn ser det ut fr den ene: Jeg få dobbeltsjekke neste gang jeg er der.
    1 poeng
  9. For meg er det helt motsatt: At noen i det hele tatt velger å basere all lysautomasjon på smarte pærer istedenfor smarte dimmere er "snodig". Joda, som et supplement her og der kan jeg forstå, men det er flere fordeler med smarte dimmere enn med smarte lyspærer. Bryteren fungerer og må ikke deaktiveres. Kan dimme opp og ned med brytere som tilfredsstiller WAF Bryterne kan brukes til flere ting. Kan fåes som skrudimmer Dimmer alle lyskilder du vil ha, ikke bare de med vanlige sokler (noe som bl.a. kan gjøre at man slipper krav om to-polt brudd i våtrom) Man slipper RGB-maset Dim-2-warm løser varmejustering på lyset Eneste ulempe er at de krever en elektriker for å installere. Men det kan han gjøre når han likevel monterer smarte termostater. ?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.