Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. feb. 2020 i alle områder

  1. Elektriker pris er her irrelevant, så kjøper ikke det argumentet dessverre. Syntes også fleste smart pærer ser særdeles stygge ut. (Ikke alle, men de fleste).
    2 poeng
  2. Ja, ser ut som de nå krever registrering: https://code.responsivevoice.org/responsivevoice.js?key=YOUR_UNIQUE_KEY ... ok, jeg har registrert meg. Det holder å legge til "&key=DIN_NØKKEL" på slutten av URI'en.
    2 poeng
  3. Hvor får du denne prisen fra? ? Her får jeg en følelse at du har et behov på bekreftelse av eget valgt løsning. Det kan sikkert være at den er god for deg, men for meg så vil ikke det være verken lønnsomt eller spesielt pent ? men hver sin smak https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/smart-belysning/FIBDIM2/fibaro-dimmer-2
    1 poeng
  4. Jeg la inn fyrtur direkte uten forsterker og fjernkontroll. Holdt inne begge knappene i 5 sek. 10m ifra USB i etasjen under. Dersom du skal ha fjernkontroll og forsterker må disse også legges inn separat. Fyrtur og forsterker går inn som light, fjernkontroll som switch Sent from my iPhone using Tapatalk
    1 poeng
  5. Og hvilken funksjonalitet ekstra gir en smartpære? At du kan få red-light district i stua ved et tastetrykk? At hue lamper er spesielt billig eller pene er jeg heller ikke enig i. Nå har de kommet med glødepærer som ser greie ut, men feks så hadde jeg før to lysekroner med 12 pærer i hver. 24 hue pærer er ikke billig kontra 2 dimmere. Så lenge lampa i stikket er dimbar på 220v så er det ikke noe problem å montere dimmer på punktet, men i de fleste nybygg så monteres det ikke vanlig stikk. Men men folk har forskjellige behov og oppfatning av hva som er best. Jeg liker at lyset går på så lenge jeg har strøm i huset
    1 poeng
  6. Jeg flytter inn i en leilighet som har spotter i alle rom. Har ikke mulighet og bytte ut disse til slike pærer dessverre, ikke som jeg vet om iaf + kan ikke forstå at dette er billigere en og bytte ut dimmer, tror du referer til hjem med kun vanlige tak lamper / skinner. De stedene jeg skal ha lampe på stikkkontakt så blir det og bytte pære selvfølgelig ? hvis man bruker Philips hue, må man ha bridge da eller slipper man siden man bruker Homey?
    1 poeng
  7. Har mottatt kort fra ArnieO og fått loddet sammen og kjørt i gang, fungerer som smurt. Vil si dette er beste løsningen om man skal ha data ut fra en Kamstrup og over på MQTT.
    1 poeng
  8. kjør fibaro dimmer2 bak alle lyspunkt. Da kan du kjøre gode spotter med feks dim 2 warm istedenfor ørten pærer. Hvis du ønsker fysisk dimmehjul så er heait et bra alternativ. Dette vil også fungere selv om nett eller homey er nede, samt at alle som ikke er vant med smarthus har en fysisk bryter å forholde seg til. Legg opp strøm på strategiske punkter. Ønsker du feks en pad ved inngangsdøra så bestiller du et strømpunkt her. Det finnes masse fine rammer som da dekker punktet og det ser pent ut. Ønsker du bevegelsessensorer i taket så er det fint med et strømpunkt her også. Trekk doble nettverkspunkt der du feks skal ha tv. Da har du et punkt til tvboks og et til feks smarttv, wifi router og lignende. Skal du gjøre det ekstra pent så ber du om trekkrør fra der tven skal henge og ned på veggen slik at alle kabler ligger skjult. Med homey så har du ihvertfall masse muligheter, for den snakker med det aller meste.
    1 poeng
  9. Ikke hvis det ikke står, vil jeg si... Sjeldent noen lager en slik integrering for deretter å IKKE reklamere for den.
    1 poeng
  10. Er det noen som tilfeldigvis jobber med en ESPHome komponent for Roarfred-kortet?
    1 poeng
  11. Tenkte å komme med en oppdatering her. Jeg har laget en breadboard-prototype for å se om jeg fikk HX711, ESP-en, og vektcellene til å spille på lag. Jeg koblet ting sammen etter bildet på https://www.instructables.com/id/Arduino-Bathroom-Scale-With-50-Kg-Load-Cells-and-H/ ... I stedet for å programmere ESP-en selv, så dyttet jeg inn esphome og koblet den inn i home assistant med hx711-sensorbiblioteket der. Hele greia var gjort på under en time tror jeg. https://esphome.io/components/sensor/hx711.html Så dette ser veldig bra ut.
    1 poeng
  12. Beta du mener? Har installert den vanlige. Men fikk omsider løst det, plugget ut og inn UZB1 så fungerte det igjen. Reboot hjalp ikke.
    1 poeng
  13. Har testet litt med å sende egne MQTT meldinger til Domoticz's virtuelle målere rett fra esp32 kortet. Det ser ut til å funke bra uten å gjøre noe med sendingintervall ( 2.5s). Med liten innsats får en da en veldig bra oversikt over effektvariasjon over siste døgn + døgn-, uke-, mnd- ,og års-statistikk over forbruk. En får "live" oppdatering på effekten, mens effekt-kurver for siste døgn lagres med 5 min verdier. Kjører både MQTT broker og Domoticz på en RPI. Totalt cpu forbruk for begge er under 1%. Skriver loggene til en liten ramdisk for unngå for mye skriving til disk. Effekt og forbruksmelding: ( pr 2.5s) , sender Effekt og Akkumulert forbruk (oppdateres hver time): // IDX data["P"] data["tQI"]*10 // {"command":"udevice","idx":221,"nvalue":0,"svalue":"2644.00 ; 31784100.00"} Tilsvarende for spenning ( ikke veldig nyttig...) Spenning ( hver 10s): {"command":"udevice","idx":222,"nvalue":0,"svalue":"242.20"} {"command":"udevice","idx":223,"nvalue":0,"svalue":"244.00"} {"command":"udevice","idx":224,"nvalue":0,"svalue":"243.30"} Foreløpig er mesteparten av testkoden bare en utvidelse rett under der en sender dagens mqtt meldinger, før mqtt.loop(). -Har en global variabel for å ta vare på siste forbruksdata til neste gang det sendes noe, og har foreløpig bare hardkodet idx'er. Skal koden være nyttig for flere bør det nok lages en konfig meny for å aktivere koden og forskjellige typer domoticz virtuelle målere. Mulig burde koden lagt på egne filer også. -Det tror jeg foreløpig er utover mitt kompetanseområde, men kan dele testkoden om noen vi se på den. Som gammel Fortran(77) mann så skjønner jeg svært lite av *.cpp og måten koden organiseres :-), selv om jeg har prøvd å tenke objektorientert i Java og Python kode. Atle
    1 poeng
  14. Anbefaler å glemme wifi og heller satse på zigbee eller zwave. Philips, Osram og IKEA bruker zigbee og er kompatible med hverandre og i tillegg til lys har de også brytere med zigbee
    1 poeng
  15. Jeg har en Deltaco Zigbee plugin-enhet, og den har vært meget bedre enn f.eks. IKEA Trådfri. Vinner. Men ESPHome virker for meg som fremtiden i et hus med god Wifi-dekning.
    1 poeng
  16. De er visstnok styrt av en ESP8285 som lett lar seg flashes, slik at man da kan unngå appen og skytjenestene samt få de direkte inn i feks Home Assistant. https://community.home-assistant.io/t/deltaco-smarthome/146101 De så jo fine ut, så med en liten flash blir ihvertfall produktet brukende.
    1 poeng
  17. Ja. Prøv å endre adressene din med -1 integer er riktig, da den kan vise verdier fra -32768 til 32767.
    1 poeng
  18. Det er selvfølgelig helt avhengig av hva slags belysning du skal ha om det passer bedre med det ene eller det andre. Og det er du som er best til å avgjøre den saken. Selv mener jeg smarte pærer er veien å gå. Det er fleksibelt ovenfor endringer i fremtiden og det er forholdsvis rimelig. En kan skaffe seg mellom 10 og 20 GU10 smartpærer til prisen av en enkel Fibaro dimmer avhengig av timepris på montering. Men skal du ha noe i taket som ikke passer GU10 så blir dette irrelevant
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.