Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. april 2021 i alle områder

  1. Proof of concept på "Panel-gardin automatikk". Utfordringen ligger i å få nok friksjon mot snora. Kommer tilbake med mer når produktutviklingen har tatt et nytt skritt Mye artig modellering her
    6 poeng
  2. @stigvi har snakket om Aqara sine magnetsensorer som en "alt-mulig"-sensor. Og, etter å ha ventet i evigheter på en bestilling fra Ali, viser det seg at de er enkle å hacke til. Så nå har jeg oppgradert fra en gammel sensor til Zigbee for tørkestativet.
    3 poeng
  3. Den jeg linket til koster 1500kr og man vil jo ha MPPT, hvis ikke kaster man jo bort masse av energien når innstrålingen ikke er ideel.
    2 poeng
  4. Da havner du nok på ett 48volts anlegg, eller i det minste 24volt. I tillegg kommer forbruket til andre apparater, som kjøleskap og tap i 230v inverter. Så hvor mange og hvor store solcellepaneler trenger man for 12.5 kWh pr. dag? Og til hvor mange dager uten lading med vanlig forbruk skal man dimensjonere batteribanken? Jeg har fundert på mye av det samme og det store problemet er å finne ut hvor man skal legge lista. 🙂 Jeg syns personlig at det er god å slippe dur fra all slags moderne duppeditter. Og det gjelder iallefall ett durende aggregat (som man må ha uansett, men samtidig minimalisere driftstimer på det) Når jeg er på hytta så vil jeg la hodet få hvile litt. Men det er altså meg. Det skal ikke rare greiene til om man tenker PC, kjøleskap og støvsuger før man møter Ohms lov i praksis på 12volt. Uansett må man tenke energiforbruk hele tiden. Og det ser jeg på som en fin ting. Det har også en stor lærende effekt på hvor mye energi vi faktisk bruker til daglig i vårt moderne samfunn. 😉
    2 poeng
  5. Jeg vil bare skrive litt om mine opplevelser med Raspberry pi 4 og SSD disk. Jeg bruker bare SSD disk på min Rasberry PI 4 til å starte opp Home Assistant OS. Jeg bruker denne SSD disken nå. https://www.kjell.com/no/produkter/data/lagring/ssd/wd-green-ssd-disk-240-gb-p61618. HA databasen kan nå skrive og lese uten delay og ikke så sårbar som en microSD er. Men Raspberry Pi har utfordringer med SATA til Usb-A overganger, https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=245931. Kjøpte denne SATA til usb-a først, https://www.kjell.com/no/varemerker/plexgear/data/datatilbehor/harddiskkabinett/plexgear-harddiskkabinett-25-smart-access-usb-a-p61288, men fikk skrive og lese problemer til disken. Dette kunne løses med Rasberry quirks (se lenke tidligere), som gjør at en annen usb driver brukes. Jeg ville ha full utnyttelse av usb 3.0. Jeg kjøpte derfor denne Sata til usb-a overgangen,https://www.kjell.com/no/produkter/data/kabler-og-adaptere/usb/usb-adaptere/usb-3.0-adapter-for-sata-harddisk-p61199, som fungerte glimrende uten raspberry quirks. Nå leser og skriver SSD disken lynraskt. Kan anbefales.
    1 poeng
  6. Oi, der tenker vi ulikt. Heller en mer innoverende strømleverandør som tilbyr integrasjonsmuligheter og billigere strøm enn Lyse. Lyse er forholdsvis dyre og i mine øyne ganske gammeldagse... Det er jo lov å håpe at det endrer seg, men de har ikke vist tendenser til det tidligere (ref. Smartly).
    1 poeng
  7. Det er den, ja. Nettleien er 38.36 øre hos meg 0.00764 er el-sertifikat som sikkert har en annen pris nå. Edit: - platform: nordpool VAT: true currency: NOK low_price_cutoff: 0.95 region: "Kr.sand" precision: 5 price_type: kWh friendly_name: "Nordpool" additional_costs: "{{ states('input_number.pris_pr_kwh_kleppenergi')|float / 100 + 0.00764 }}"
    1 poeng
  8. Hvis du allerede har noen panel ville jeg nok prøvd å bruke de men de må gjerne ha en egen regulator om du ikke kjøper nye med tilnærmet samme spenning. Typisk på gamle panel er at de ligger i området rundt 18-20V mens moderne ofte ligger på det dobbelte. Mulig også du kan seriekoble 2 og 2 av de gamle og koble sammen med noe nytt men det spørs jo hva du kjøper... Fortell en forhandler hva du har og hva du kan kombinere med så får du gode råd om forhandleren er seriøs.
    1 poeng
  9. Kanskje han ser lyset? (greit, den var tørr.......)
    1 poeng
  10. Jeg har verdien 0 i bunn og da går toppen helt opp..... Synes det er greit å ha en y akse som går til 0 for da får en et bedre inntrykk av hvor mye/lite prisen varierer gjennom døgnet. yaxis: tickAmount: 8 forceNiceScale: true min: 0
    1 poeng
  11. Du kan bruke deCONZ istedenfor med JowiHue-pluginen. Evt. kan du høre med @Datek Harald om de har et åpent API mot hub'en. Men du har HomeSeer, og ble likevel med i et prøveprosjekt fra Lyse...?
    1 poeng
  12. Mange å velge mellom her: https://provolt.no/product-category/solstrom/laderegulator/ Jeg har Victron 100/30 og er godt fornøyd med den, god oversikt over hva som skjer i appen via bluetooth.
    1 poeng
  13. Må bare huske på at man da trenger en MPPT laderegulator i tilegg som ofte koster litt mer enn "vanlig 12V" solcelleregulator. Jeg har ikke helt oversikt om det er noe mer som er nødvendig i tillegg til MPPT regulator eller om det kreves spesielle batterier for dette også?
    1 poeng
  14. Disse f.eks. koster ikke mye, og tre slike gir mye effekt (når sola faktisk skinner.) https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=3068&option=com_virtuemart&Itemid=39 Hvis du går for 24V eller mer klarer du det kangkje med denne regulatoren: https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=2120&category_id=14&keyword=MPPT&option=com_virtuemart&Itemid=39 Det er sikkert andre som har mer peiling som kan bekrefte om det er beste alternativ, men når jeg en gang så på dette så ble jeg anbefalt en slik kombo.
    1 poeng
  15. Har et ca 125w horisontalt solsellepanel på bobilen og i desember-februar bidrar det med nokså nøyaktig 0 men nå begynner det å komme seg, har flere dager nå vært oppe i 65w men det er jo ikke så mange timene pr dag enda. Utviklingen på solsellepanel de siste tiårene er vel ikke så dramatisk men prisene kommer seg jo ganske bra etterhvert. Skulle jeg kjøpt brukte panel måtte de vært veldig billige...
    1 poeng
  16. Solcellepanaler er så billige nå, at jeg ikke hadde vurdert å bruke de gamle engang. Heller overdimensjoner panelene og start med litt mindre batterier, så får du kanskje nok strøm til påske uansett. De mørkeste dagene av vinteren må du nok ha aggregat uansett.
    1 poeng
  17. Halleluja! Tipset til @Heggholmen funket perfekt. Hjertelig takk!
    1 poeng
  18. En liten justering slik at skille mellom historiske priser og fremtidige priser flytter seg mot høyre time for time. type: 'custom:apexcharts-card' series: - entity: sensor.nordpool name: Pris type: column curve: stepline extend_to_end: false float_precision: 3 stroke_width: 2 opacity: 0.2 color: 'rgb(255,111,0)' - entity: sensor.nordpool name: Pris type: column curve: stepline extend_to_end: false float_precision: 3 stroke_width: 2 opacity: 0.2 color: 'rgb(2,93,136)' data_generator: | return entity.attributes.raw_today.map((p) => { return [new Date(p.start), (new Date() > new Date(p.start)) ? null : p.value]; }); - entity: sensor.nordpool name: Pris type: column curve: stepline extend_to_end: false color: 'rgb(2,93,136)' float_precision: 3 stroke_width: 2 opacity: 0.2 data_generator: | return entity.attributes.raw_tomorrow.map((p) => { return [new Date(p.start), p.value]; }); y_axis_precision: 3 now: show: true graph_span: 3d span: start: day offset: '-1d' locale: nb apex_config: chart: height: 300px zoom: enabled: true toolbar: show: true tools: zoom: true zoomin: false zoomout: false pan: false reset: true legend: show: false dataLabels: enabled: false xaxis: type: datetime labels: datetimeFormatter: month: ddd day: ddd tooltip: fixed: enabled: true position: bottomLeft
    1 poeng
  19. Da var det kaldt igjen og strømmen ble dyr.. Brukte litt tid på å få riktig kostnad på alle varmeenheter bassert på timepris, der jeg tidligere brukte et fastsatt gjennomsnitt. Summerer dette og trekker det fra AMS kostnaden får å få "nøyaktig" Total, varme, og forbrukskostnad. Også nyttig for å se hvilke av rommene i huset som er "syndere". Bruker to måter å hente uk KWt per time fra de forskjellig rommene da de fleste termostater er førstgenerasjon heatit, som ikke har energimåling. Her teller jeg hvor lenge de er innkopblet per time bassert på zwave node event, regner ut effekt og summerer dette til en KWh teller, slik at det blir likt som termostater og veggplugger som har energimåling. Eksempel under et et rom, og med automasjon og sensorer for å lage telleverk som beskrevet over, for enheter med energimåling så blir det da noe enklere. MQTT sensors: - platform: mqtt state_topic: 'ha/kwh_counter_stue' name: 'Kwh count Stue' unit_of_measurement: 'KWh' - platform: mqtt state_topic: 'ha/nok_counter_stue' name: 'NOK count Stue' unit_of_measurement: 'NOK' - platform: mqtt state_topic: 'ha/nok_counter_stue_midnight' name: 'NOK count Stue midnight' unit_of_measurement: 'NOK' - platform: mqtt state_topic: 'ha/nok_counter_stue_yesterday' name: 'NOK count Stue yesterday' unit_of_measurement: 'NOK' Template sensor for å telle KWh per time - platform: template sensors: kwh_stue_last_hour: friendly_name: 'Kwh Stue last hour' value_template: '{%- if not (is_state("sensor.heat_on_stue_last_hour","unknown") )-%} {{ ((((states.sensor.heat_on_stue_last_hour.state | float ) * ( 2121 )) / (1000))) | round(2) }} {%- endif -%}' unit_of_measurement: "kWh" Automation for KWh tellerverk: - alias: 'Mqtt Publish KW counter Stue' trigger: platform: time_pattern minutes: 59 action: service: mqtt.publish data_template: topic: 'ha/kwh_counter_stue' retain: true payload: '{{ ((states.sensor.kwh_stue_last_hour.state | float) + (states.sensor.kwh_count_stue.state | float)) | round(2) }}' Automation for Kostnadstelleverk: - alias: 'Mqtt publish NOK counter Stue' trigger: platform: time_pattern minutes: 59 seconds: 59 action: service: mqtt.publish data_template: topic: 'ha/nok_counter_stue' retain: true payload: '{{ ((states.sensor.kwh_stue_last_hour.state | float) * ((states.sensor.electricity_price_none.state | float) + ((states.input_number.nettleie.state | float))) + (states.sensor.nok_count_stue.state | float)) | round(2) }}' Automation Mqtt publish kostandstelleverk midnatt: - alias: 'Mqtt publish NOK count @ midnight Stue' trigger: platform: time at: '23:59:50' action: service: mqtt.publish data_template: topic: 'ha/nok_counter_stue_midnight' retain: true payload: '{{states.sensor.nok_count_stue.state}}' template sensor for dagens kostnad: - platform: template sensors: nok_count_stue_today: friendly_name: 'Oppvarmingskostnad Stue i dag' value_template: '{%- if not (is_state("sensor.nok_count_stue_midnight","unknown") or is_state("sensor.nok_count_stue","unknown") )-%} {{ ((states.sensor.nok_count_stue.state | float) - (states.sensor.nok_count_stue_midnight.state | float )) | round (2) }} {%- endif -%}' unit_of_measurement: "NOK" Automation; mqtt publisere dagens kosnad ved midnatt for gårsdagsforbruk: - alias: 'Mqtt publish NOK count yesterday Stue' trigger: platform: time at: '23:59:50' action: service: mqtt.publish data_template: topic: 'ha/nok_counter_stue_yesterday' retain: true payload: '{{states.sensor.nok_count_stue_today.state}}' Så er det bare å lage sensorer for å summere, trekke fra osv, om en ønsker det. (gårsdagsverdier i kortet under er feil, grunnet fikling i går)
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.