Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

  1. cogliostrio

    cogliostrio

    Medlemmer


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      117


  2. Moskus

    Moskus

    Administrator


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      16 856


  3. Fermate

    Fermate

    Administrator


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 943


  4. SveinHa

    SveinHa

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 670


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. april 2021 i alle områder

  1. Har gått for en litt annen tilnærming, der alt er integrert i/på skinna. Ulempen er jo at det ikke går ann å åpne/lukke uten strøm. For endestopp inn/ut av lameller brukers reed-switcher. Åpen/lukket (vridning) er en integrert hjemmesnekra løsning. Dette prosjektet har ligget brakk ei stund så den er ikke montert, men skal over et skråvindu. Ved testing så har det ikke vært noe problem å dra lamellene. Styres via mysensors. Har en del forskjellige versjoner av koden, så det er ikke sikkert denne er helt 100... Bruker stepper motorer, og tråden er strammet for hånd og skrudd fast. Vurdere å bygge en versjon med servo motor, for å gjøre det litt enklere. Må bare få tid 😄 Switch for rotasjon.
    3 poeng
  2. Det funker supert med å by-passe termostaten slik at kompressoren går så lenge der er spenning og så bruke termostaten til å slå på inverteren.
    2 poeng
  3. Jeg driver å bygger styring av lamell gardinene min (fra Jysk). La ut noe i hva-har-du-gjort-i-dag-tråden men fant ut at jeg heller vil ha en egen tråd. Særlig fordi det er andre her som både har lyst og erfaring. Her er proof-of-concept på snortrekket og strammeren: Her er step 2 i prototype utviklingen: Siden jeg modellerer i Onshape er alle modellene mine public tilgjengelige: (Onshape er gratis om du deler modellene) Målet er at automatikken skal ligge "bak" skinna slik at skinna skal kunne monteres helt oppe i karmen. Det gir en utfordring med høyden på snortrekke-hjulet slik at det ikke tar ned i lamellene. For øyeblikket er det to små steppere og tanken er å telle omdrininger slik at jeg slipper endestopp. Bygges da slik at mekanikken tåler å "hoppe over" om det ikke stemmer helt. Skal kunne kjøres manuellt og konfigureres (omtrent som en "Rollertrol") med en "joy stick" som denne (3 klikk for Learn-mode ) og en RGB-Led for å melde tilbake Blir nok en Arduino MKR 1010 WiFi siden jeg har en liggende og brukte en slik på "Ventil prosjketet" Tar imot ALLE råd og kommentarer med stor takk! Fint om andre gardin prosjekter også postes her 👇
    1 poeng
  4. Det finnes ikke like mye utstyr på 24volt som på 12volt, det er klart. For 48volt er det nesten ingenting. Men, likevel det finnes en del utstyr for 24volt. Bare sjekk mobilladeren feks. Sjansen er stor for at den takler 24volt også. 24volt er også en slags standard for lys-dingser. Jeg tenker da på automasjon på zigbee feks. Om man tenker 4g/WiFi/Vpn så er 24volt mere gangbart enn 12volt når det gjelder PoE. Og hær er det "bruken ved behov" som er cluet. Med litt automasjon så kan man minimalisere inverterdriften når temperaturen i kjøleskapet krever det feks. Uansett; poenget mitt er at man må finne ut hvor man skal legge lista. Har man behov for 230v ac dingser som tilsamen fungerer på 10A -> 24 volt Over det -> 48volt Jeg havner nok på 24volt batteri. Og så må jeg ta litt voksenopplæring. Skrekken er at 'noen' kommer drassende på vaffeljærn "fordi vi har jo 220 volt" 😉
    1 poeng
  5. Jeg tror det er fordi du er blant de få (ja, faktisk!) som har kunnskap og tar deg tid til å sette opp et skikkelig nettverk. De aller, aller fleste husstander i Norge har ikke denne kunnskapen. Jeg er generelt sett enig med deg. De ESP8266/ESP32-nodene og sånt utstyr jeg har fungerer stort sett utmerket, og jeg stoler stort sett på at f.eks. regndetektoren min gjør jobben sin. Jeg har tatt grep for at wifi skal fungere, og det gjør det stort sett alltid. I et gjennomsnitts hus i Norge er det nødvendigvis ikke slik. Da er Z-wave og/eller Zigbee enklere å bruke. Iallfall etter min erfaring. Det gir på det jevne mindre problemer. Bluetooth er et kapittel for seg selv... joda, spor gjerne telefoner eller tag'er etc, men å installere dimmere/lyspærer på en teknologi som ikke har en standardisert protokoll for slikt utstyr? Tror jeg står over.
    1 poeng
  6. Hei, Vi er i lignende situasjon. Hytta blir brukt hele året, men mest på sommeren. Har gamle paneler, totalt ~300W og to 12V batteri koblet i parallell hver på 140Ah. Vurderte å koble om til 24V eller 48 ved å legge til to batterier, nye panel og regulator, men stoppet opp og vurderte behov, kostnad vs. nytte. Alle lys er byttet til LED, så det er ikke snakk om mye belastning. Det som i hovedsak bruker en del strøm er vannpumpe og glødeplugg og vifte i dieselvarmer som er installert. Kjøleskap, Varmtvann og komfyr drive på gass. Det som er praktisk med å beholde 12V anlegget er at det finnes jo så mye som drives av 12V, feks mobiltelefonladere og laptoplader for bruk i bil, 4G modem, switcher, egentlig det meste som har en AC/DC adapter i front. Her er det jo da ikke praktisk å gå til 24 eller 48V, då bør en jo legge om hele anlegget med inverterdrift, som vil gi en del effekttap. Har en 3KW inverter fra onkel ali som i realiteten er ~1500W som brukes ved behov Endte opp med å beholde anlegget slik det er. Har installert 4G router, koblet rett på batteriene. Satt denne opp som OpenVPN klient slik at jeg fikk lokal tilgang til enheter, men det viste seg ustabilt, gikk over til å bruke den uten VPN og all styring og måling gjennom MQTT. Så langt har jeg fått installert MQTT kontrollerbar styring av dieselvarmeren (Afterburner). Spenningsmåling av batteripakke med en nodemcu, som snart skal byttes ut med denne som når står på test hjemme med gode resultater. Skal prøve å få lagt til "Coulomb counting" slik at jeg har et telleverk på hvor mange Ah som går inn i batterier og hvo mange som går ut. Dette blir spesielt nyttig på vinterhalvåret, og kan brukes til å bestemme om flere panel hadde vert nyttig, og gi informasjon om den faktiske kapasiteten til batteriene, noe spenningsmåling ikke kan. Etter det, skal MQTT 433Mhz gateway bygges og installeres slik at feks temperatursensorer, dør og vindu sensorer, og PIR på 433Mhz brukes. Alt med mål om å bruke minst mulig strøm, og selvfølgelig mest for morroskyld.
    1 poeng
  7. Bruk heller 10k på de panelene, den rimelige MPPT-kontrolleren og noen brukbare bly-batterier. Du dekker alt bortsett fra dassen og sparer deg for penger, hodebry og bekymringer for at kostbare batterier går føyken i de mørkeste månedene (du vil mest sannsynlig måtte vedlikeholdslade de med aggregat illa. vinteren da BMS vil tappe de, med mindre du kobler det fra hverandre.) EDIT: Så kan du kjøpe noen billige Mitsubishi-celler til å bygge deg en ekstra-batteribank som hobbyprosjekt i ro og mak. Gjerne med BMS fra Kina, og du lærer mye. De cellene koster 200kr stykket eller mindre. Da får du dekket "hobbydelen" av det, uten at du risikerer penger og funksjon på det som "må funke".
    1 poeng
  8. @stigvi har snakket om Aqara sine magnetsensorer som en "alt-mulig"-sensor. Og, etter å ha ventet i evigheter på en bestilling fra Ali, viser det seg at de er enkle å hacke til. Så nå har jeg oppgradert fra en gammel sensor til Zigbee for tørkestativet.
    1 poeng
  9. Proof of concept på "Panel-gardin automatikk". Utfordringen ligger i å få nok friksjon mot snora. Kommer tilbake med mer når produktutviklingen har tatt et nytt skritt Mye artig modellering her
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.