Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. april 2021 i alle områder

  1. Etter å ha oppdatert til site beta versjonen av Z-wave så fungerer det nå endelig som det skal.
    3 poeng
  2. Z-wave.me har to verktøy; z-way og zmeserialupdater. Sistnevne er et kommandolinjeverktøy For Linux. Beggge disse fungerer fint.
    2 poeng
  3. Jeg skal dit jeg også dette var bare proof of concept på at det går å dra snora. Faktisk har jeg samme løning på rotasjon med samme type steppermotor. Men jeg vurderer å bruke denne lille stepperen til å dra gardinene også (av plass hensyn). Om det tar 60 sek å lukke er det egetlig helt greit. Interessant at du bruker switcher som endestopp. Testet å bruke LED sensor for å detektere at snora var var tusjet svart som endestopp. Virket dessverre bare nesten Må du da dra kabler over til den andre enden av skinna? Tror jeg lander på å telle omdreininger på stepperne og heller tåle at den spinner ved en feil i endene. Har laget koblingen til lamell-vri-akslingen slik at den kan hoppe over hakk uten å skade mekanismen. Tanken er å ha en "bryter" som denne for å kunne kjøre den manuellt men også for å "lære" den ende posisjonene. (Trykk for "learn mode") Om du kobler den feil blir den veldig svak. om du kobler den riktig er den dritsterk etter min erfaring. (Den er giret kraftig ned) Om du kobler pinne 1-2-3-4 på driveren til 8-9-10-11 på en arduino skal koden din ha Stepper stepper (STEPS, 8, 10, 9, 11); Sjekk at alle lysene blinker på driveren, om en av dem ikke er med blir den veldig svak. En ting til. I de fleste av eksemplene bruker de 64 i STEPS, jeg bruker 32 (men jeg husker ikke om motorene er fra Kjell eller Aliexpress altså..) Den er stemplet med 5V og jeg lurer på om selve motoren tåler mer og at det er bare driverkortet som kan ta 5-12V, men her er jeg usikker. Siden det er mange som har gjort ting før her, flytter jeg meg over i en egen tråd:
    2 poeng
  4. Jeg driver å bygger styring av lamell gardinene min (fra Jysk). La ut noe i hva-har-du-gjort-i-dag-tråden men fant ut at jeg heller vil ha en egen tråd. Særlig fordi det er andre her som både har lyst og erfaring. Her er proof-of-concept på snortrekket og strammeren: Her er step 2 i prototype utviklingen: Siden jeg modellerer i Onshape er alle modellene mine public tilgjengelige: (Onshape er gratis om du deler modellene) Målet er at automatikken skal ligge "bak" skinna slik at skinna skal kunne monteres helt oppe i karmen. Det gir en utfordring med høyden på snortrekke-hjulet slik at det ikke tar ned i lamellene. For øyeblikket er det to små steppere og tanken er å telle omdrininger slik at jeg slipper endestopp. Bygges da slik at mekanikken tåler å "hoppe over" om det ikke stemmer helt. Skal kunne kjøres manuellt og konfigureres (omtrent som en "Rollertrol") med en "joy stick" som denne (3 klikk for Learn-mode ) og en RGB-Led for å melde tilbake Blir nok en Arduino MKR 1010 WiFi siden jeg har en liggende og brukte en slik på "Ventil prosjketet" Tar imot ALLE råd og kommentarer med stor takk! Fint om andre gardin prosjekter også postes her 👇
    1 poeng
  5. Jeg brukte Aeotec software (windows). Mener du finner info her https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/5385-lang-tids-hodepine-med-backup/
    1 poeng
  6. Jeg hadde uansett bestilt meg en UZB1 i backup. Tatt backup av den eksisterende og lagt inn på den nye. Selv er jeg nå på UZB1 nummer 2. Nummer 1 ser ikke ut til å fungere mer. Og nummer 3 ligger klar med backup av nummer 2.
    1 poeng
  7. Hei, Vi er i lignende situasjon. Hytta blir brukt hele året, men mest på sommeren. Har gamle paneler, totalt ~300W og to 12V batteri koblet i parallell hver på 140Ah. Vurderte å koble om til 24V eller 48 ved å legge til to batterier, nye panel og regulator, men stoppet opp og vurderte behov, kostnad vs. nytte. Alle lys er byttet til LED, så det er ikke snakk om mye belastning. Det som i hovedsak bruker en del strøm er vannpumpe og glødeplugg og vifte i dieselvarmer som er installert. Kjøleskap, Varmtvann og komfyr drive på gass. Det som er praktisk med å beholde 12V anlegget er at det finnes jo så mye som drives av 12V, feks mobiltelefonladere og laptoplader for bruk i bil, 4G modem, switcher, egentlig det meste som har en AC/DC adapter i front. Her er det jo da ikke praktisk å gå til 24 eller 48V, då bør en jo legge om hele anlegget med inverterdrift, som vil gi en del effekttap. Har en 3KW inverter fra onkel ali som i realiteten er ~1500W som brukes ved behov Endte opp med å beholde anlegget slik det er. Har installert 4G router, koblet rett på batteriene. Satt denne opp som OpenVPN klient slik at jeg fikk lokal tilgang til enheter, men det viste seg ustabilt, gikk over til å bruke den uten VPN og all styring og måling gjennom MQTT. Så langt har jeg fått installert MQTT kontrollerbar styring av dieselvarmeren (Afterburner). Spenningsmåling av batteripakke med en nodemcu, som snart skal byttes ut med denne som når står på test hjemme med gode resultater. Skal prøve å få lagt til "Coulomb counting" slik at jeg har et telleverk på hvor mange Ah som går inn i batterier og hvo mange som går ut. Dette blir spesielt nyttig på vinterhalvåret, og kan brukes til å bestemme om flere panel hadde vert nyttig, og gi informasjon om den faktiske kapasiteten til batteriene, noe spenningsmåling ikke kan. Etter det, skal MQTT 433Mhz gateway bygges og installeres slik at feks temperatursensorer, dør og vindu sensorer, og PIR på 433Mhz brukes. Alt med mål om å bruke minst mulig strøm, og selvfølgelig mest for morroskyld.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.