Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. juni 2021 i alle områder

  1. Jeg hadde behov for et par smart-plugger som kunne måle effektforbruk i tillegg til den vanlig av/på funksjonaliteten. Har lenge brukt IKEA's plugger og har vært godt fornøyd med disse. Stabile, billige og med god ZigBee rekkevidde. Men de er unødvendig store og klumpete og de kan ikke annet enn å slå av/på. Men de fungerer godt mot ConBee/deConz. Men, nå var det på tide med noe mer. Så jeg gikk til anskaffelse av 3 ulike modeller: Aqara Tuya Develco Alle tre lover det samme + litt til; Av/På og effektforbruk. Prisene er ikke avskrekkende om man kjøper disse i Kina. Men da må man belage seg på å vente. Det tar ofte 3-6 uker før varene kommer. Kjøper man disse her hjemme, må man ofte betale det mangedobbelte, men får ting på dagen, så det blir jo en avveining. Dette gjelder dog ikke Develco. De sier seg å være Danske, men produktene er laget i Thailand. De selges nok også under diverse andre OEM navn, men jeg har ikke klart å finne de. Men mine testresultater var sprikende. Develco pluggen kom klart best ut. Tuya sliter jeg med fremdeles. Aqara (som egentlig er en Lumi enhet) var litt vrang i starten, men kom seg raskt. Problemet med den er at den er så stor at den dekker 1,5 hull i en dobbelkontakt! Develco pluggen derimot er den slankeste av alle de jeg har sett, og den fungerer overraskende godt. Eneste problemet med Develco pluggen (som jeg hadde) er at temperatur- og alarmsensoren dukker ikke opp i Home Assistant. Develco enheten gir som standard oppdatering av måledata hvert sekund, så det blir mye trafikk av det, men dette lar seg lett endre i deConz. På Aqara enheten, derimot - klarte jeg ikke å endre oppdateringsfrekvensen. Den leverer som standard kun en måling i minuttet. Det kan i noen sammenhenger bli litt for snaut. Derimot så dukket teperatursensoren opp i Home Assistant som den skulle på Aqara enheten. Tuya enhetene som jeg hadde, lot seg ikke registrere som annet enn av/på brytere. Det viser seg at Tuya har "tukla" med firmware og enheten leveres i to ulike utgaver. Visstnok skal den ene fungere greit. Den har modelbetegnelsen: _TZ3000_8nkb7mof De jeg fikk hadde betegnelsen: _TZ3000_cphmq07q og de lot seg ikke parre som smart plugg, kun som en on/off plugg. Det er aktiviteter på gang for å løse dette, men det gjenstår å se om nettets smartinger klarer å løse det. [Edit 19.10.2021] Dette er løst i deConz versjon 2.13.1 og Tuya enheten fungerer nå som den skal. Tuya pluggen ser pen ut, er godt laget og fungerer helt greit med deConz 2.13.1 og Conbee II. Prisen i Norge er rundt 140 kr. Develco pluggen ser godt ut, og fungerer godt. Men hva verdien 1.927KWh faktisk betyr, er jeg usikker på (?) Kanskje en av dere vet? prisen i Norge ligger i overkant av 300kr. Aqara pluggen var litt vrang i starten, men kom seg etter hvert og fungerer nå geit. Her vises også temperaturen. Men enheten er stor og klumpete. Prisen i Norge ligger rundt 250kr. Her ser du ett av problemene med denne pluggen:
    3 poeng
  2. Spot on! Endret til multiplier 1.1, la RX over på D1 (GPIO5) og voilah! nå er alt grønt og fint og alle verdier er inne! Takker og bukker til alle sammen for hjelpen! 👏😁
    2 poeng
  3. Jeg har tidvis opplevd noe lignende med et kort jeg har i test benken min. Det ser ut til å gå glipp av liste 2 og 3. Det jeg ser i loggen på mitt er at det blir CRC feil på disse pakkene, sannsynligvis pga størrelsen. Antar det har noe med strømforsyningen inn til TSS721 kortet å gjøre, eller kretsen som er på det kortet, og at spenningen faller mens chippen mottar data. Dette er bare en teori da, mulig jeg tar helt feil.
    2 poeng
  4. Jeg gjorde samme vurdering og havnet på samme resultat. Linker: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/2887-mitsubishi-varmepumpe-på-esp8266-og-mqtt/?tab=comments#comment-32769 https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/2887-mitsubishi-varmepumpe-på-esp8266-og-mqtt/?do=findComment&comment=64858 https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/4424-ekstern-temperaturføler-til-mitsubishi-varmpepumper/?&page=2#elControls_75475_menu
    1 poeng
  5. Ja, men det kan fint være potensialfritt mellom 2 og 1, og være +24V mellom 3 og 1. Det er slik på min port også.
    1 poeng
  6. Ja Ikke jeg. Har lenge hatt en plan om et alternativ og det er noe jeg skal se på i høst når det er mer innetid.
    1 poeng
  7. 750 kr for ferdig montert, programmert og verifisert kort - inkludert 15 cm flat RJ-45 kabel. 50 kr for 3D-printet boks, eventuelt kan de som kjøper kortet få STL-filene og printe selv. Du velger selv fraktmetode (og dermed -pris). Posten: Uregistrert: 55 kr. Pakke med sporing: 149 kr. Eller bruk en av de andre (helthjem.no etc).
    1 poeng
  8. Godt poeng, RX pin på utviklingskort med USB interface bør ikke brukes, da USB-TTL chipen ofte gjør pulldown på den pinnen. MBUS bør komme inn på en annen IO, jeg bruker GPIO5 (D1) på mine D1 mini. edit: D1 mini skal forøvrig ha 1.1 multiplier ja
    1 poeng
  9. Kortet kjører selvsagt @gskjold sin eminente firmware https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge 😉 PCBene er på vei, Fedex lover levering ila denne uka, jeg regner med å få loddet opp første og verifisert i helga (værforbehold! 😎). Vil da legge ut oppdatering. Grunnet utstrakt bruk av små SMD komponenter må det loddes med stensil, derfor selger jeg ikke byggesett, kun ferdigmonterte kort med 3D-printet boks.
    1 poeng
  10. Hva skjer hvis du endrer til 1.10? Jeg kjører med nøyaktig samme TSS-kort, riktignok på et NodeMCU. Måtte flytte RX over til NodeMCU D6, men du har jo helt tydelig klart å få RX på en pin som Wemos klarer å lese.
    1 poeng
  11. @Alpøy Sorry, jeg la ikke merke til at det var modulen fra Aliexpress du bruker - da kan jeg ikke bidra med analyse med mindre du finner et skjema (kortet er dobbeltsidig så i prinsippet skal det være mulig å rekonstruere). Dersom du er lei av å fikle så har jeg snart dette kortet til salgs, det er på vei fra PCB-fabrikken i Kina nå: Det kjører på alle målertyper uten separat strømforsyning (USB-pluggen brukes kun for å gi spenning ved programmering).
    1 poeng
  12. Det er en god teori. Dersom @Alpøy kan legge ut skjemaet sitt så kan vi gjøre mer kvalifiserte vurderinger. TSS721 har mange støttekomponenter som det ikke er enkelt å beregne rett størrelse på. Den er en bidireksjonal MBUS transceiver (kan både sende og motta data), og innebærer derfor kompleksitet som ikke trengs for kun å lese av data fra AMS-måler. Jeg har gått bort ifra å bruke den i mine design, og løser i stedet dekodingen med spenningsdeler og komparator.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.