Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

  1. SveinHa

    SveinHa

    Medlemmer


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 670


  2. Mastiff

    Mastiff

    VIP


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 256


  3. Guahtdim

    Guahtdim

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 444


  4. NilsOF

    NilsOF

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      779


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. juni 2021 i alle områder

  1. Har liggende både 3B+ og 4B så akkurat nå har jeg fått gang på GPIO fra Python og leker litt med serie...
    2 poeng
  2. Raspberry har en modell zero med wifi, den klarer seg sikkert i til denne jobben. Ellers så har man pyserial for python. Med den kan man kople seg rett på serialporten som Linux automatisk splitter ut av USB som /dev/ttyUSBx. Pyserial ligger i pakkebrønnen som python-serial, tror jeg.
    1 poeng
  3. Ja, takk. Det vet jeg. Jeg går over fra tre-fire år med Open Z-Wave, så den er alt inkludert. Den måtte bare spørres på nytt etter at jeg hadde lagt inn network key fra forrige installasjon. Den rakk å spørre den uten network key før jeg fikk den inn, og da måtte noden kjøres "Re-interview node".
    1 poeng
  4. Rpi er en USB host så slik sett løser han 50% av problemet. Og her er noe jeg fant med tanke på å kontrollere noe over USB (mulig du må kjøpe hele boka, men det er kanskje greit) https://subscription.packtpub.com/book/hardware_and_creative/9781849696623/10/ch10lvl1sec70/controlling-usb-devices
    1 poeng
  5. Jeg har sikret meg en dimmer og noen Namron Z-Wave firekanalsbrytere for vegg, de er yndlingsbryterne mine.
    1 poeng
  6. 1 poeng
  7. Tviler på du kommer noe enklere i mål med Rpi. Du har jo flere UART-er på arduinoen, så anbefaler å bruke en av de andre. https://www.arduino.cc/en/reference/serial> https://www.arduino.cc/en/Tutorial/LibraryExamples/SoftwareSerialExample
    1 poeng
  8. Eventuelt at du kjøper host shield til Arduino https://www.sparkfun.com/products/9947 Men en RPI vil antageligvis gjøre det lettere å komme i mål uten å måtte kjøpe mye ekstra. Ulempen er at du må begynne på nytt når det kommer til kode.
    1 poeng
  9. Hmmm... Etter en god natt under dyna dukket en ny ide opp. I stedet for å "tvinge" Arduino til å gjøre noe den egentlig ikke har lyst til, kanskje RPi med litt Pyton er en riktigere vei å gå? Tiden er jo alltid moden til å lære noe nytt 🤗
    1 poeng
  10. Da har jeg gått for pingleløsningen, flowovervåking, strøm av/på og polaritetsvending styrt av Arduino og strømregulering/spenningsbegrensing i PSU. Gjør nok jobben helt greit men hadde lyst å gjøre det "på rette måten"... Tilkoblingene: Rød/Sort: Spenning fra PSU Nærmeste kontakt: Strøm til klorgenerator. Midterste kontakt: Flowswitch. Borterste kontakt: 5V USB tilførsel til Arduino, Driftsmodus: 25% av tiden er klorgenerering på, ellers av, polariteten veksler for hver periode. PSU er stilt inn på 3.5A og regulerer spenningen til den strømmen er oppnådd. Stiger spenningen trenger klorcellen rengjøring, synker den er der for lite salt i vannet. Trykknappene til høyre er Øk/Mink driftsprosent. "Drift #" er teller som teller ned resten av tiden i aktuell modus. Pausemodus: Rele styrt av Arduino bryter kretsen til klorsellen og spenningen stiger da til max innstilt. Det var spesielt denne funksjonen jeg ville ha gjort i PSU via USB i stedet for å bare bryte kretsen.
    1 poeng
  11. Ja, og uten meg ville det vært 35 719 vaksinedoser satt... 😇 Første gang jeg er glad for at jeg har litt astma! 😁 Dose to 13. juli, MC-tur til Danmark og Sverige en drøy uke senere. Fruen jobber på sykehjemmet her i byen og ble fullvaksinert i mars.
    1 poeng
  12. Oppdaterte til zwavejs2mqtt 5.0.1, zwave-js 7.7.3 og HA core 2021.6.4 i dag: Og nå virker det! 1. Temperatur som vises på climate termostat justeres dynamisk til den sensor som er satt i parameter 2. Endres sensor mode så endres også hvilken temperatur som vises automatisk. Artig. 2. Multichannel assosiasjoner har også begynt å virke - så nå bør det gå bra å styre z-water o.l. En liten snag når det gjelder automatikken rundt valg av temperatursensor: Det er implementert slik at internal sensor alltid settes til sensor som er i bruk. Hvis man bruker gulvsensor så er dermed ikke internal sensor like lett å få tak i lenger.
    1 poeng
  13. Jeg har installert flere Ubiquiti UniFi Video G3 Flex (koblet til Blue Iris), og natt til Skjærtorsdag fikk jeg testet dem med både lyd og bilde. 6 voksne Kurdere kom på døren natt til Skjærtorsdag, og slo min sønn på 15 for etterpå å gå inn i huset. (Hadde han sjekket Doorbird på telefonen, hadde nok døren ikke blitt åpnet - håper han lærte noe av det). Jeg våknet av at min sønn skrek at det var mange arabere inne på rommet han. Jeg sprang ned i kjelleren og ba de dra til helvete ut av mitt hus, og etter noen minutter gikk de. Det kan se ut som om det kan være noe sjalusi greier, mellom ei jente og en kamerat som sønnen min hadde på besøk. Leverte opptakene til politiet og de ringte og sa at både bilder og lyd var av meget god kvalitet - fikk filmet det hele fra fire forskjellige vinkler 🙂 /Helge
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.