Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. feb. 2022 i alle områder

  1. Jeg har de siste to ukene målt varmetapet i min OSO 200l tank ved forskjellige vanntemperaturer. Temperatur er på X-aksen og varmetap på Y-aksen. Ved 50 grader er tapet 58W, ved 65 grader er tapet 99W og ved 75 grader er tapet 125W. Hvis en skrur ned temperaturen på tanken fra 75 til 65 grader så vil en i løpet av et år spare 228kWh. Reduserer en temperaturen mer, f.eks til 50 grader så kan en potensielt spare 590kWh. Men da tror jeg det er lurt å øke temperaturen til 75 grader en gang pr uke for å ta knekken på bakterier. 50 grader er allikevel høy nok temperatur til at en ikke får noen oppblomstring av legionella. Men så er det da et spørsmål om hvor mye en sparer på å ha en konstant lav temperatur kontra det å varme opp til maks temperatur når det er billig strøm på nattetid. Kanskje kombinere det med å varme opp til 60 grader på natt og la det synke til 50 grader i løpet av dagen. Og hver natt til søndag varme opp til 75 grader.
    3 poeng
  2. Jepp, jeg skulle også hatt disse i "White Ambiance". Selv om jeg da kun bruker slike sterke pærer i utendørsbelysninga. Innendørs er det kun "White Ambiance" som gjelder.
    1 poeng
  3. WOW, forskjellen fra 800 lm til 1600 lm er helt utrolig. Synd det tok 5+ år før jeg fikk ut fingern. Bakdelen er at de "sterke" pærene mangler farge. 😆 Disse anbefales klart for godt lys. https://www.power.no/smarte-hjem/smart-belysning/smarte-lyspaerer/philips-hue-hv-a21a67-100-w-1600lm-bt/p-1101986/
    1 poeng
  4. Akkurat fyret opp en slik en; Pi 4, 8GB. Har Argon One M2 kabinett. Ser ut til å funger kjempebra (Raspberry Pi OS 64 bit, ikke HassOs) Disken monteres inni kabinettet. Ingen kabel. Kjøpte kabinettet fra elfadistrelec.no: https://www.elfadistrelec.no/no/argon-one-aluminiumshus-for-raspberry-pi-seeed-studio-114992375/p/30221677
    1 poeng
  5. Selv om en kan gjøre det slik du beskriver, å la Homey være mellom zigbee og zwave utstyr, så anbefaler jeg at lys og lysutstyr konsekvent er enten bare zigbee eller zwave. Da har en mulighet for å sette opp direkte koblinger, noe både zigbee og zwave støtter. Med direkte koblinger kan en styre lys fra fjernkontroller eller brytere selv om sentral styreenhet er ute av drift. For lys synes jeg dette er vesentlig å få på plass.
    1 poeng
  6. Jeg begynte med å kjøre parallellt for å løse et bestemt problem men har endt opp med å flytte alt over til Node-Red. HS4 er ikke helt ute enda men det er nære på... Et par ting som plager meg med HS4 er NULL support og Windows som driver med de evinnelige restartene som ofte ender opp i spørsmål som MÅ besvares eller i det minste klikkes på for å ferdigstille oppstart. Det blir dårlig waf av steindødt hus, ikke minst når det er Kill Bill som står bak... Kan jo kjøre HS4 på Linux men har gjort et forsøk en gang uten suksess...
    1 poeng
  7. Rust er noe dritt. Jeg har en dobbelgarasje som er mest mulig tett og isolert. Null ventiler og null lufting annet enn når porten er åpen innimellom. Jeg har en ovn på veggen på 2kW som holder 12 grader om vinteren. Den er montert høyt oppe for ikke å være i veien for sykler og bildører. Jeg varmer sjelden opp mer enn 12 grader selv når jeg jobber. Skifte hjul i 18 grader blir drepende varmt innenfor kjeledressen. Jeg har satt inn en Woods luftavfukter som med en hygrostat kobler ut hvis fuktighet er mindre enn 50%. Vanligvis er fuktighet mellom 50 og 70%, avhengig av hvor mye regnvann det er på de to bilene som parkeres der. Der står også to motorsykler, et skap med klær og det er masse verktøy i garasjen. Ikke på noe som helst ser jeg antydning til rust. Selv ikke på ting som ruster lett som skivebremser eller enkelte verktøy som feks sagblad. Jeg tror ikke du skal bekymre deg for temperatur over 5 grader i garasjen, men du må få ut vann kjapt, tror jeg.
    1 poeng
  8. Litt uventet "arvet" vi en haug med Trådfri-pærer fra forrige eier av hytta, uten at jeg har funnet noen kontrollere av noe slag. Pærene står i armaturer som er kablet opp som ordinære lamper bak standard Elko brytere. Er helt fersk i dette gamet men har nå fått opp zigbee2mqtt og også bundet pærene til noen Trådfri brytere (E1743). Det funker jo helt flott med styring både fra home assistant og fra Trådfri-bryter, og fremdeles fra Trådfri-bryter om z2m skulle være nede. Men Elko-bryterne ved siden av dørene til de aktuelle rommene er fremdeles en liten brukergrensesnitt-utfordring. Praktisk for å få resatt pærene, men ikke så praktisk når noen bruker dem til å slå av lyset... Som jo virker ganske logisk for de fleste. Så disse hue switch modulene virket som en perfekt oppgradering. Men nå har jeg fiklet en liten stund og begynner å lure litt. Jeg klarer ikke å binde dem til pærene, hverken som individuelle endepunkter eller som gruppe. Så de gjør jobben så lenge z2m og ha kjører, men ikke ellers. Det er selvsagt et mål at det skal kjøre nær 100% av tiden, men jeg har nok grå hår til å innse at dette vil feile en gang. Mest sannsynlig når behovet er størst. Er det noen andre som har erfaringer med disse Hue Switch modulene? Er det korrekt at binding ikke funker? Eller gjør jeg noe galt? Hvilke andre alternativer finnes? Tenker primært på tilsvarende løsning der Elko-bryteren beholdes med smartere funksjon.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.