Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. april 2022 i alle områder

  1. Insteon er visst ikke så stor i Europa, men har så vidt jeg skjønner vært ganske store i USA (og har drevet lenge med smarthus). For noen dager siden sluttet appen deres plutselig å virke og det ser ut til at firmaet har lagt ned og slått av serverne, uten forvarsel! Insteon hadde både egen hub og annen hardware, så mange har over natten gått fra smart til dumt hus. https://staceyoniot.com/insteon-is-down-and-may-not-be-coming-back/amp/ I utgangspunktet bruker systemet Insteon sine skyservere, men det skal visstnok være mulig å koble seg til lokalt via tredjepartsløsninger, så det skal være mulig å få huset smart igjen. Tenkte dette var en god påminnelse om hva som kan skje, brått og plutselig, om man baserer seg på skyløsninger…
    2 poeng
  2. Samme kan teoretisk også skje med selskaper som Tibber, Easee, Zaptec, Otovo, Mill, Oso mm. Selv om sannsynligheten varierer, er utfallet ved å basere seg på skyløsninger det samme. Overraskende lite fokus på dette.
    2 poeng
  3. Det er ganske sprøtt! Heldigvis har de ikke låst alt ned. HomeSeer kan snakke direkte med Insteon-hubben, det kan sikkert Home Assistant, OpenHAB, etc. også. Det er dessverre mange andre produkter som blir ganske ubrukelige hvis skytjenesten stenger ned. Vi nerder har jo stort fokus på det. Det er dessverre lite det går an å gjøre med det for oss, vi er rett og slett for få. Folk tror fremdeles at "smart" krever en "smarttelefon", og så lenge det gjelder vil denne trenden fortsette. Vi kan imidlertid håpe på at en eller annen senator eller noen amerikanske politikere blir påvirket av dette. Da kan det hende det skjer noe. Det burde ikke være lov å lansere smarte produkter som kun blir smarte når skyen fungerer. Lokal tilgang burde være standard. Ikke riktignok alle som vil bruke det, men vi som gjør vil elske det.
    1 poeng
  4. Økonomivarianten er å laste ned programvaren (gratis) og kjøre kontrolleren på en PC med Linux, en Raspberry Pi eller tilsvarende hvis du allerede har noe sånt kjørende. Kontrolleren trenger ikke være på hele tiden, kun når du skal foreta endringer, selv om det er fordeler å ha den i gang hele tiden (statistikk osv).
    1 poeng
  5. Unifi sine aksesspunkt kan settes opp ett og ett med Android-appen uten kontroller. (Mulig det er noe annerledes med IOS-app, har ikke prøvd den) Det man mangler uten kontroller er hva som er koplet opp mot hvilket aksesspunkt. Jeg vil si at en eller to aksesspunkt fungerer utmerket uten kontroller. Med flere aksesspunkt begynner det å bli greit å ha oversikten en kontroller gir, ikke minst for å sette kanalene opp fornuftig. Unifi er ett "prosumer" konsept, ikke helt i pro-segmentet som HP/Aruba eller Cisco sine systemer. Jeg syns ikke Unifi routere/brannvegger når helt opp, men de er sikkert helt OK for de fleste hjem. Unifi switcher er også OK. Jeg syns @roadrune har gjort en fornuftig analyse på det som er en god start 🙂
    1 poeng
  6. Unifi-appen snakker kun med en kontroller, ikke med de enkelte Unifi-enhetene du måtte ha (aksesspunkter, switcher osv), så du kan ikke bruke appen for å administrere aksesspunktene direkte. Du kan administrere dem via deres innebygde webgrensesnitt, men da må du administrere dem separat, ett for ett. Så alle innstillinger må foretas flere ganger, en gang på hvert aksesspunkt. Enten det, eller så må du som nevnt ha en kontroller. Skaffer du deg en kontroller så vil denne være "hjernen" i nettverket. Alle endringer gjøre på denne, og så spres all config ut til Unifi-enhetene i nettverket helt automagisk. Kontrolleren kan også sørge for at de alle aksesspunkter kjenner til hverandre og kan justere seg etter hverandre, og en klient vil kunne roame mellom dem sømløst. I tillegg vil kontrolleren gi innsikt i trafikken som går i nettverket og gjøre det enklere å holde orden i nettverket. Man kan f.eks. sørge for at spesifikke enheter alltid kobler til ett og samme aksesspunkt, typisk hvis man vil at en TV eller andre enheter alltid skal være på aksesspunktet i stua, ikke det i kjelleren. Det blir litt mer vedlikehold med Unifi vs en ferdig mesh-løsning, fordi du får flere enheter som enten må administreres separat (via webgrensesnitt på hver enhet), eller via kontrolleren. Hvis du etter hvert ender med flere forskjellige enheter (dvs ikke identiske aksesspunkter, kanskje en switch eller to) så må de holdes oppdatert, og oppdateringer slippes ikke alltid likt til de forskjellige enhetene. Og kontrolleren må holdes oppdatert for å få tilgang til nye funksjoner, sikkerhetsfikser osv, så patching må til på den også. Det MÅ ikke bli mye mer vedlikehold, men det KAN lett bli det, og man blir gjerne litt hekta og "skal bare, skal bare" når man ser mulighetene som ligger i Unifi-økosystemet. Ubiquiti Unifi er egentlig en bedriftsløsning, men produktene har blitt tatt i bruk hos entusiaster og "prosumere". Fordi det er en bedriftsløsning så har man gjerne flere innstillingsmuligheter og mer som kan gå galt om man ikke vet hva man gjør. Så det kan være en høyere terskel for å komme igang med Unifi-serien hvis man ikke allerede har litt kunnskap om nettverk. Det er ikke som å koble opp tre mesh-enheter fra Google, Netgear eller tilsvarende og så fungerer det perfekt helt fra starten. Unifi må tunes.
    1 poeng
  7. Takker, då har eg bestilt en 2tb, håper den held ei stund. I tillegg blei det å bytte kabinett, til et eldre silverstone atx kabinett. Håper psu passar til nytt hovedkort. Må ha overgang frå 2x2 prosessor power til 8pin kontakt. Ny innmat blir kjøpt inn, totalt overkill seff: Planen blir å sette opp 2TB ssd, med 2tb snurredisk til backup. Ha ein fin kveld folkens.
    1 poeng
  8. Jeg endte med å kjøpe en L3, til tross for litt skepsis. Vurderte også Easyaccess, siden den kan operere helt lokalt med Zigbee (mot Homey i mitt tilfelle), men designmessig falt ikke Easyaccess så veldig i smak da jeg så på den live. Monterte L3 i dag, og tok meg god tid med installasjonen. Innfresingen i kanten på døren min var litt for dyp (gammel dør), så jeg måtte legge skiver bak låskassen for å få den til å flukte med kanten på døren. Måtte også legge på 3 mm shims bak sluttstykket for å få akseptabel avstand til døren (litt stor glipe mellom dør og karm i utgangspunktet). Laget også mine egne 3D-printede dekkplater for å skjule merker etter den gamle låsen. Kunne kjøpt stålplatene som Yale selger, men de er en hel del bredere enn jeg trengte, så da laget jeg selv. Installasjonen gikk ellers greit, og fikk koblet opp appen og Connect bridge uten mye plunder. Oppdatering av låsens firmware var litt flaky, men det gikk gjennom til slutt. Tilkobling til Homey med den nye appen gikk veldig greit, men inntil videre har jeg kun laget en flow som holder døren automatisk låst om natten. Jeg er fremdeles forundret over de elendige programmererne som ikke tillater flere tilgangsnivåer enn "Owner" eller "Guest" i appen. Fullstendig håpløst, men jeg vurderer å lage automatisk opplåsing via Homey i stedet (samt "Smart Presence"-appen, siden andre husstandsmedlemmer ikke har Homey-appen installert (også Homey har dårlig granulering på tilgangsnivåer, forresten)). Jeg har også funnet en annen irriterende feil ved L3, og det er at hvis døren ikke er helt lukket, slik at låsing feiler, så varsles man ikke i appen om dette, og status står som "Closed/Locked", til tross for at det ikke stemmer. Låsen varsler forsåvidt om det når selve forsøket på låsing skjer (talebeskjed), men altså ikke i appen. Jeg har dørpumpe, og det hender at den ikke klarer å lukke døren helt 100% (varierer litt med klimatiske forhold), og jeg hadde håpet at jeg kunne få varsel hvis låsing feiler av den grunn, men slik er det altså ikke.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.