Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. juni 2022 i alle områder

  1. Det var så flaut at jeg ikke ville si det. Det var kort og greit hvilket lovelace card/button han brukte, men så var det jo helt vanlig default, bare meg som valgte feil første gangen jeg satte det opp, virket selvfølgelig når jeg valgte rett
    1 poeng
  2. Oppdatert nå: Scripting:
    1 poeng
  3. Oppdatering tilgjengelig nå! Se scriptingmuligheter:
    1 poeng
  4. Ting er nå på plass. 75 meter med 25mm rør er gravd ned. 30+ meter med 13mm rør er plassert ut på "åker" og blomsterbed. En haug med dyser festet til 13mm rør. Alt av utstyr utendørs er Gardena. Det koster en god del, men forhåpentligvis er det også kvalitet. Ventilboks styres fra en hjemmelagd enhet hvor Z-Uno er kontroller (simple switcher som igjen styres fra HomeSeer). Denne slår av og på rele for : 220VAC til 24VAC transformater (siden jeg hadde plass så slår den av begge ledere til 220VAC) 24VAC for 3 ventiler Jeg kunne sikkert kjøpt Gardena sin styringsenhet, men jeg tviler at jeg hadde fått den inn i HomeSeer på en enkel måte. Siden HomeSeer allerede styrer ventiler til vannkranene ute så gir det litt ekstra trygghet i forhold til lekkasjer siden jeg ikke trenger at utekranene står på 24/7. Det er tungt å grave så mye!
    1 poeng
  5. I dag har eg programmert object detection via DeepStack i Node-Red, har ein bonde som har sauer utenfor tomten min og da er det greit å få melding hvis sauene kommer inn i hagen
    1 poeng
  6. Jeg er igang med ett prosjekt her for å kunne automatisk vanne "åkeren" og to blomsterbed. Jeg har anskaffet 3 gardena ventiler som jeg skal styre ved hjelp av en Z-uno. Kostbart prosjekt, men hvis jeg får det til å fungere så blir det endel timer med hageslange som jeg ikke trenger å bruke denne sommeren. Planen er å ha "vannkontakter" (gardena pipeline) som kobles til Gardena microdrip. Tanken er at dette skal vanne i 1 time før soloppgang basert på bl.a. jordfuktighet og muligheter for regn. I første omgang tenkte jeg å gå "all in" på vanning av hele hagen, men har slått det fra meg inntil videre. Men kanskje det kommer etterhvert. Denne helgen blir det graving for å få på plass endel meter med vannledning. Og selvfølgelig ikke grave i stykker kabelen til gressklipperen. Styringsboks er allerede laget og testet ok.
    1 poeng
  7. Jeg tar ut innmaten ifm at jeg blåser vannet ut og så setter jeg bare på toppen (uten innmat) til sommeren er tilbake. Jeg har vanningen på automatisk schedule (justerer litt fra sesong til sesong). Gitt at den er kobblet mot OpenWeather så justerer kontrolleren vanningen ift nedbør etc. Jeg har brukt vanning 2x pr uke for plen og daglig for blomsterbed. Om jeg ser behov for ekstra manuell kjøring så er det lett med app på mobil (eller HS3). Jeg var inne på tanken å registerere nedbør, temperatur, soltimer på den ene siden og antall minutter vanning på den andre siden, for derigjennom kunne programmatisk justere tid for vanning, men det ble lagt i skuffen over "interesting science projects with little real value in the practical world".
    1 poeng
  8. Jeg satte for 10år siden opp et Gardena system med 24V ventiler, PEM slanger og popup-sprinkler og diverse og det har fungert fint i alle år (med mindre tuning). Jeg byttet ifjor ut styringen fra Gardena til OpenSprinkler (se www.opensprinkler.com) ettersom dette integreres med HS3 (egen plugin), har egen app for konfigurering og styring og er lettere å programmere/ styre enn det jeg hadde før og også integrerer mot OpenWeather stasjoner i nabolaget. Slanger, sprinkler etc er noe tilsvarende hva com2 har satt opp, men jeg har brukt Gardena hele veien. Jeg har 6 x 24V ventiler, 3 pop-up sprinklere for vanning av plen (hvert hjørne av hagen) + 3 soner for vanning av blomsterbed. Jeg pleier også å tømme anlegget for vann hver høst med bruk av trykkluft (ungene syns det er kjempefestlig med når vannet blir blåst ut som i en geisyr). I tillegg pleier jeg å lagre pop-up sprinklerene innendørs gjennom vinteren. Om ønskelig kan jeg gi litt mer info om eksakt opplegg og utstyr (bokser etc). Gardena sine bokser og 24V ventiler er av god kvalitet og kan anbefales.
    1 poeng
  9. Usikker, prøver helst å ikke tenke på det når noe som er gøy og min hobby. Det dyreste er nok valget jeg gjorde med å bruke PEM-koblinger og PEM-slange, men gjorde det pga holdbarhet siden det skal være fast nedgravd i forhåpentlig mange år og om det er det slipper hage å se noen vanningsslanger, og dermed kan gressklipperen kose seg uten å ødelegge noe! Itillegg ønsker jeg å ha ting installert permanent. Etter husk er summen følgende: PEM slangene (2 x 50m) ca 1200kr PEM koblinger/vinkler ca 700kr Popup-sprinkler ca 700-800kr Kapsling ca 200kr, Arduino, reler og annen elektronikk ca 300 4 x solnoid ventiler ca 700 Øl etter gravearbeid 1200kr Ser nå at det ble kanskje litt dyrt :S. men gøy er det! og om det er verdt det... JA!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.