Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

  1. JohnMartin

    JohnMartin

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      906


  2. stigvi

    stigvi

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      2 766


  3. Moskus

    Moskus

    Administrator


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      16 853


  4. mgartin

    mgartin

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      37


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. jan. 2023 i alle områder

  1. I flg. denne, Installations | Home Assistant Analytics (home-assistant.io) , er det en voldsom vekst i antall brukere på Home Assistant. Siste år har det vært en dobling. PS. Home Assistant Analytics får bare med seg de som har en forholdsvis ny installasjon av HA og som har slått på Analytics. Dette er som standard avslått. Men jeg tipper den forteller fint hva som er trenden - at det er mange nye brukere siste år.
    2 poeng
  2. Etter at man ble student fra høsten av, så har det plutselig blitt litt mindre inntekt, men med så mye kunnskap og hjelp man har fått her de siste årene, så støtter jeg gjerne med en sum hver måned!
    2 poeng
  3. Det har blitt veldig populært å bruke små mikrokontrollere til å lage sine egne IoT devicer til hjemme automasjon og det begynner å bli en anselig menge folk med høy kompetanse på slik programmering her inne. Til nå har programmeringen av disse blitt spredd rundt omkring på forumet avhengig av bruksområde, protokoll eller sensorteknologi. Noe har havnet på «Annen Elektronikk» Vi har derfor valgt å lage et eget forum for å samle programmerings diskusjonene rundt dette på ett sted. Det er lagt opp en egen undergruppe for selve IDE’ene (utviklingsmiljøene) og foreløpig en par undergrupper på prosesser typer. Vi tar gjerne input på om dette bør utvides med flere. Have fun https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/103-mikrokontrollere/
    1 poeng
  4. Og jeg tar med glede igjen med samme mynt og et ondt glis mens jeg skriver!
    1 poeng
  5. Ikke til @Mastiff. Han er så flink til å slenge med leppa at han får tåle det. 😛
    1 poeng
  6. Du har rett, jeg fant løsningen ved å lese nodebeskrivelsen på powersaver.no for hvordan de gjør det. Function noden setter temperaturen i msg objektet f.eks slik msg.setpoint_value = msg.payload return msg; Call Service noden har følgende json format i Data feltet {"entity_id":"climate.my_climate","temperature":"{{setpoint_value}}"} Da virket det:)
    1 poeng
  7. Kom over denne tråden, og jeg jobbet et par år med vannmåling for Smartliv og Asker (og Lier) kommune. Jobbet en del med dekryptering av målerne. Det er korrekt som du påpekte tidligere her at målerne deler krypteringsnøkkel. Dette gjelder dog kun for Axioma sine og ikke Kamstrup sine, så hvis du har en Kamstrupmåler, bør du kunne få en nøkkel. Men tviler dessverre på at de som jobber med dette i Asker har kompetanse til det. Det som kommer ut av nettien har med CRC-koder, mens noen moduler skreller bort CRC, så der har du rett. Du finner en del dokumentasjon på WMBus-protokollen her: https://oms-group.org/fileadmin/files/download4all/specification/Vol2/4.3.3/OMS-Spec_Vol2_Primary_v433.pdf Når det gjelder payloaden du postet, så er den ca slik: 2a442d2c625484761b168d2a0114b76522cbaa96817c787f3183f757807e0a2fecf5a6ac0c35e3cd19d027 2A = lengde på meldingen 44 = C-field (kontrollfelt) 2D 2C = Manfacturer (Med en formel, så blir det stringen "KAM" 62 54 84 76 = A-field (Unikt nummer på måleren). Leses byte-vis baklengs: 76 84 54 62 1B = Versjonsnummer/Modellnummer. 16 = Device-type (0x16 = Cold Water) Kamstrup sender C1-mode, så husker ikke resten av bytene i hodet. Husker T1-mode litt bedre. 😄 Kamstrupen sender også Compact og Full Frame-meldinger, hvor den ene meldingen inneholder mye mer data. Når det gjelder Axioma / Qualcosonic-målerne så har den alarmer i en av header-bytene. Kamstrup har dem i den krypterte payloaden. Om du er interessert, kan jeg grave frem noe info der. Den har bl.a. disse alarmene: Leakage, Burst, Dry, Freeze, Tamper, Low Battery, Backflow. Er også en parameter som sier om alarmen er temporær eller permanent. Lekkasjealgoritmen er litt så som så. Det som ligger i selve payloaden er litt forskjellig etter modell og konfigurasjon. Her finner man selvfølgelig forbruk, men man kan også finne: flow-rate, positive volume, negative volume, temperature, low battery, error free time, error message.
    1 poeng
  8. Jeg kan gjerne og være med å støtte! samtidig så hadde jeg ikke hatt noe mot å se relevant reklame (ikke adsense, men gjerne direktereklame fra relevante annonsører)
    1 poeng
  9. Nei, VS Code er en (særdeles) populær editor fra Microsoft som kan brukes til ganske mye. Jeg bruker den til CSS/HTML, javascript, php (når jeg må), XML og JSON, og aller mest til Arduino/ESP32. Du kan bruke den til VB.NET og C# også, men det har vi Visual Studio for. VS Code er gratis, ferdig snakka. Hvis du vil kode i Visual Studio, kan du bruke Visual Studio Community som også er gratis, men jeg vet ikke om noen ferdige pakker for å kode til ESP32 med den.
    1 poeng
  10. Hei Mulig andre bruker mye mindre varmtvann enn vi gjør, men jeg er overbevist om at jeg har spart inn både heavy duty og elektriker etter et års styring av vår 300l vv-bereder. Vi hadde også en 200l i bruk for kjelleretasjen, etter at kjelleren opprinnelig var en egen hybelleilighet. Til sammen var forbruket på disse i første halvår 2500Kw/t - estimert 5000kw/t per år… Nå er 200l berederen fjernet, så da er i det minste det daglige varmetapet redusert. Om jeg bruker tallet 5000 kw/t og beregner 50 øre spart per Kw/t ved å varme om natten (stort sett da det er lavest pris, samt redusert nettleie) så har jeg spart 2500 kr. Jeg tror besparelsen er større, da det i mange tilfeller er mer enn 1 krone forskjell på strømprisen gjennom døgnet. Uansett - dette gjør jeg jo fordi de tekniske utfordringene er interessante. Jeg har ikke valgt HomeAssistant til å styre huset fordi det er enkelt - men fordi det er det eneste systemet som kan styre alt - og fordi det er gøy. At jeg kan spare noen kroner her og der er en bonus som gjør det litt lettere å forsvare bruken av tid og penger på dette. 🙂
    1 poeng
  11. @Fermate, selvsagt skal vi betale. Skulle bare mangle. Siden jeg er (ufattelig) «lat» og ofte spør før jeg har tenkt er det alltid hjelp og få. Har vært mye borte i det siste men tok nå en gjennomgang av siste poster, fant denne og fikk donert «nogle» pesetas. «Sticky» post eller e-post til alle hadde også vært helt OK synes jeg. Godt nyttår!
    1 poeng
  12. Jeg støtter også en form for betaling. Takk for at dere drifter dette forumet! Men det vil være bra om man også har mulighet til å være "free rider", slik at vi også har tilgang på fattige studenters smarte hoder og tid til å hacke litt (mye) på fritiden og grave frem og komme med gode forslag og løsninger. Jeg har selv vært en slik en med lite betalingsvillighet, men er nå mer over i kategorien som lett betaler litt for å finne de gode løsningene. Mine valg av hjemmeautomasjonsenheter og -løsninger er jo i hovedsak basert på prinsipp (åpent, skalerbart, fritt, pålitelighet, uavhengig++) mer enn pris. Å ha et forum som dette er langt mer verdt enn de mange gruppene på Facebook (som for meg virker absolutt helt ubrukelig).
    1 poeng
  13. Svarer på mitt eget spørsmål, da det kan hende noen finner det nyttig. Jeg har fått godkjent min søknad hos Enova. Søkte da jeg hadde montert Easee billader og flere HeatIt Z-trm termostater i tillegg til at jeg har Tibber Pulse. Bruker Home Assistant og abbonnerer på Nabu Casa. Som dokumentasjon for Home Assistant sin del la jeg ved kvitteringer fra Nabu Casa. Tok veldig lang tid å få svar da. Flere måneder.
    1 poeng
  14. Hei, beklager. Blir litt mange "hjemmestyringsgrupper" og forum, så mistet litt oversikten og tenkte ikke i et øyeblikk at powersaver ikke var like kjent her på forumet som feks på home assistant gruppen på FB. Trodde også forfatteren (Otto Paulsen) var aktiv her på forumet, men mulig jeg tok feil ) Veldig enkelt forklart er powersaver en node-red integrasjon som styrer ting etter strømpriser. Den har tre noder man kan velge mellom (mer detaljert veiledning står på nettsiden Bjonness linket til) Lowest price: Helt enkel av/på (eller andre variabler, temp feks) etter når strømprisen er dyrest / billigst. Styrer hvor mange timer i døgnet den skal skru av og om den skal ha "concecutive" timer. Er denne jeg bruker til varmekablene. Forsøkte først 12 timer "av" hvor av var senk med en grad. Men syns ofte gulvet ble kaldt. Så eksperimenterer nå heller med 5 timer ila døgnet hvor varmekablene faktisk skrus av, slik at den da tar ned kablene ved strømpeaks. Får se hvordan jeg syns det fungerer med tiden. Best save: en smule mer komplisert. Copy paster bare beskrivelsen her: "This strategy turns off the hours where the price difference is largest compared to the next hour that is on. The idea is that the power you are not using when the switch is turned off, will be used immediately when the switch is turned on. This would fit well for turning off a water heater or another thermostat controlled heater." Så den skrur ikke nødvendigvis av/på kun basert på høyest pris, men forsøker regne seg frem til en besparelse basert på helheten. Bruker denne til VVB og kan virke som den fungerer fint. Her har man variabler som max antall timer feks da VVB skal være skrudd av i ett, jeg har satt den til 5 timer og faktisk ikke opplevd kaldt vann enda. Så setter man hvor mange timer VVB skal varmes opp sammenhengende, her har jeg satt 2 slik at jeg vet vannet blir skikkelig varmet opp. Har en eldre VVB med 1,2,3 bryter, fant ut at sto den på 1 klarte den ikke varme opp fort nok da det virker som den er kappet til 1kwh, satt den derfor på 3 så alle elementene står på full guff når prisen er mest gunstig. Her må man bare eksperimentere litt for å finne det som passer sitt hus og vvb. Samt ikke minst har man mulighet til å velge hvor mye man ønsker å "spare" slik at algoritmen ikke fyrer unødvendig når prisene er veldig stabile. Siste noden har jeg ikke brukt selv enda, men kan bare poste beskrivelsen her for de som er intr, vurderer teste den neste vinter mot varmepumpen, nå som det er stabil vårtemp vil den neppe ha noe effekt da varmepumpen bruker lite strøm på å holde stabil temp disse mnd. heat-capacitor: The heat capacitor strategy utilizes a large body of mass, like your house or cabin, to procure heat at a time where electricity is cheap, and divest at a time where electricity is expensive. This is achieved by increasing the temperature setpoint of one or several climate entities at times when electricity is cheap, and reducing it when electricity is expensive. Ja, syns det fungerer godt nok mot varmekabler på bad, men man må selvsagt eksperimentere med antall timer de kan være av før de blir kalde. Har også vurdert en generell nattsenk, men da må jeg regne på hvor lang tid det tar for at gulvet varmer seg opp igjen slik at det er varmt når jeg står opp og samtidig ta hensyns til eventuelle topper rundt 8-9 på morningen Håper det var litt oppklarende for de som ikke har sett noe til node red og power saver.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.