Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. nov. 2023 i alle områder

  1. Ein rask input i ChatGPT... om det virker derimot kan eg ikkje svare på men litt hjelp er kanskje bedre enn ingen hjelp? 🙂 Og eg ville nok laget ein ny API key, plutselig har du ein som synes det er veldig gøy å slå av og på denne i tide og utide... Sub Main(ByVal Parms As Object) ' Set your parameters here Dim apiKey As String Dim podId As String Dim url As String Dim contentType As String Dim data As String Dim result As String ' Assign your API key and Pod ID apiKey = "YOUR_API_KEY" podId = "ghrFEH7V" ' Construct the URL url = "https://home.sensibo.com/api/v2/pods/" & podId & "/acStates?apiKey=" & apiKey ' Set the content type for JSON contentType = "application/json" ' Set the JSON data payload data = "{""acState"": { ""horizontalSwing"": ""fixedLeft"" }}" ' Make the POST request result = hs.URLAction(url, "POST", data, contentType) ' Log the result, or handle it as you wish hs.WriteLog("SensiboPostResult", result) End Sub
    1 poeng
  2. Jeg vil dele en erfaring med måling av temperatur i varmtvannsbereder og integrasjon til Homey. Selv bruker jeg Home Assistant, men kan ikke anbefale det annet enn til de som ønsker en ny hobby… 😅. Da min bror flyttet inn i nytt hus og ønsket seg noen enkle smarthusfunksjoner anbefalte jeg Homey, basert på hva jeg har lest om Homey og hørt fra andre som bruker systemet. Ble selvsagt litt skuffet over at ESPHome ikke uten videre fungerer på Homey, valgte derfor en komponent jeg så var kompatibel for å kunne lese av temperatur i vv-bereder: https://www.kjell.com//no/produkter/smarte-hjem/smarte-hjem-losninger/fibaro-smarte-hjem/fibaro-smart-implant-z-wave-enhet-p51353 Det fysiske arbeid med å koble til 4 stk DS18B20 sensorer var ikke veldig mye enklere enn et ESP2866 kort, det måtte loddes. I tillegg måtte vi finne en egnet strømkilde og lodde på den også. Lodding er litt skryt, vi løste dette med varmluftspistol og slike loddeskjøter https://www.kjell.com/no/sok?q=loddeskjøt. Den store fordelen med bruk av Fibaro enheten kom ved integrasjon i Homey. Første forsøk var ingen suksess, da ble den oppdaget som en ukjent zwave enhet uten temperatursensorer. Installerte derfor Fibaro sin app i Homey, slettet «ukjent zwave enhet» og startet integrasjon av zwave enhet på nytt. Da ble den detektert korrekt og alle de 4 tempsensorene ble automatisk integrert. Den har også en intern temperatursensor. Her slapp vi å lese av og kode inn korrekt ID per tempsensor, slik man må i ESPHome, det var heller ikke nødvendig med noen motstand mellom sensorene. Resultatet er at Homey nå vet hva temperaturen er på flere punkt i berederen. Denne gangen valgte jeg ikke å montere noen sensor i bunn. Det jeg synes er interessant å måle er temperaturen litt over og videre opp, så mange nivå som praktisk mulig. Denne gangen styrt av 4 stk tilgjengelig sensorer, montert på nivå ca 1/4, 2/4, 3/4 og på toppen. Planen videre er å bruke temperaturen midt på (2/4) til å starte oppvarming uansett pris når den går under en viss temperatur. Dette fordi det tar minst 4 timer å varme hele berederen (200l 3kw), så ved å starte når omtrent halvparten er brukt opp vil det allerede etter 2 timer begynne å få effekt. Min erfaring med egen bereder (300l 3kw) er at det vannet som varmes opp av varmeelementet i bunn ikke flyter opp til toppen, men ligger i ro og at varmen til slutt smitter over på det som er over, ref bildet under. Oppsummert: For de som er komfortable med å koble elektronikk, men gjerne slipper kodearbeid er Fibaro et godt produkt til dette formålet, spesielt for Homey brukere.
    1 poeng
  3. Telldus live er fortsatt oppe og går, i alle fall de funksjonene som ikke krever betaling. Min gamle blå/hvite Net funker fortsatt, selv om jeg ikke bruker den til noe fornuftig. Lokalt API har jeg aldri prøvd. Den Nodo-saken funker vel like godt som den jeg bygde selv av løse deler. Pr. i dag bruker jeg min hjemmebygde (bilder i tidligere innlegg) sammen med Node Red for å kjøre det lille jeg har mest behov for. Jeg har både Pi4 og en Orange pi zero 2 liggende, men har ikke fått ut finger'n til å bygge noe rundt dem. Nå går Node Red på en desktop som uansett står på, og MQTT via den lille ESP8266 baserte brokeren som har store begrensninger når det gjelder samtidige klienter. Kombinasjonen RF-link og espRFlinkMQTT på en ESP8266 https://github.com/seb821/espRFLinkMQTT er i seg selv dønn stabil med 64 stk 433 MHz sensorer som dytter ut data hele tiden. Det er broker som er i svakeste laget hos meg.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.