Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. des. 2023 i alle områder

  1. @quackyo Vi har også lagt merke til at det er for tiden problemer med styring og oppkobling av gen2 ovnene. Det er pga MQTT broker som har litt problemer. Vi skal flytte en del av den jobber over til Fargate. Vi gjør noen mindre justeringer idag og det kommer en mer permanent fix for dette på Tirsdagen nesten uke Så om du har problemer med oppkobling av gen2 eller styring, vent en par dager.
    2 poeng
  2. Du kan vel nesten aldri få for mange punkter med tilgang på strøm, så vær raus med de. Det er dyrt å legge til i ettertid. Hva belysningen angår ville jeg ha satset på Hue. Det er zigbee-basert, veletablert i markedet, kompatibelt med mye annet smart-opplegg og er lett å konfigurere og vedlikeholde. En ting som mange glemmer er nettverk. Jeg ville lagt opp kablet nett med ferdig trukket Kat6-kabel til hver etasje, evt. flere punkter per etasje for å få lagt opp et mesh-nett med kablet backbone. Kat6 er viktig for å få Gbit nettverk til hvert av aksesspunktene. Nå vet ikke jeg hvordan det er der du bygger, men om det er flere hus i et byggefelt blir det fort trangt i luften, derfor kablet backbone som da ikke tar båndbredde vekk fra WLAN-trafikken. Vurder også ferdig lagte rør til innfelte høyttalere. Selv har jeg en en forsterker med 3 soner, dvs. jeg kan ha tre forskjellige høyttalergrupper tilkoblet, og jeg har da lagt opp to høyttalere i kjøkkentaket som spiller enten sammen med eller separat fra musikken i stuen der forsterkeren står.
    1 poeng
  3. Jeg bygde i 2018 og valgte bare Nobø varmesystem på varmekabler og ovner som ekstra. Alt lys var planen å bruke smartlys med enten smarte pærer eller smarte armaturer basert på zigbee. Jeg har fagbrev innen elektro så jeg monterte alt lys selv. Jeg er superfornøyd med at jeg har gått for smartbelysning istedenfor vanlig belysning og eventuelt brytere og dimmere basert på zigbee. Å kunne styre hver lyskilde individuelt har gitt en del flere muligheter enn det en ser i en byggeprosess. Og det er greit å ikke være låst til hvordan huset ble bygd og ledninger ble trukket når det gjelder lysgrupper. For eksempel fant vi ut at nattlys i gang bare skal være på den lampen som ikke vises i fra soverommet. Enkelt å få til med smart belysning. Håpløst å få til dersom begge lamper i gang var styrt i fra en felles dimmer.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.