Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

  1. Moskus

    Moskus

    Administrator


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      16 853


  2. SveinHa

    SveinHa

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 664


  3. MrE

    MrE

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      454


  4. christbj

    christbj

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      188


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. des. 2023 i alle områder

  1. Det ser ut til at der er gjort en endring i databasen for noen få dager siden. Nå er der et id-felt jeg ikke har lagt merke til tidligere: Edit: Ser nå at id-feltet har vært der hele tiden men der skjedde uansett noe nylig slik at flere av mine utvalgte stasjoner ikke lengre ble tilgjengelige så jeg måtte hente de etter "id" i stedet for "discountinfo" (som var et unikt felt tidligere).
    1 poeng
  2. Hei, Jeg jobber med dette daglig, og har hatt noen hundre kundemøter med boligkjøpere. Send gjerne en PM med noen tegninger over din leilighet, så kan jeg se på det. Se rmange nevner nettverk.. Regelverket i NEK700 er at hvis en kablet installasjon påbegynnes, så må den også ferdigstilles. Dette er ofte dyrt, og de fleste kunder velger derfor å ikke installere kablet nettverk. Det mest kostnadseffektive er å velge trekkerør til nettverk. Husk å legg opp trekkerør i tak/ved tak for nettverkssendere. 1 nettverkssender dekker 12m i radius. (iht. NEK700). Etter regelverket NEK400:2022 skal det også legges opp egne stikkontakter til steder hvor det planlegges ekom-installasjoner. Jeg ville prøvd å fravike dette for nettverkspunkter i taket, og argumentert med PoE. Helst vil du ha boks her med terminert RJ45 som du kan plugge rett i wifi-sender. Ikke kjøpt smarthub/smarthus, kjøp heller smart-produkter, slikt som z-wave termostat til varmekabler etc. Skal du ha solskjerming så si du vil ha boks ved tak ved vindu hvor grensensitt mellom solskjerming og fast installasjon plasseres. Da har du mulighet for å sette inn en roler shutter hvis du vil ha solskjerming og styre denne fra smarthuset på en senere anledning. Du må også tenke over at sikringsskapet ikke er stort nok til å inneholde mye nettverksgreier. Ikke sikkert du trenger dette, men lurt å være klar over. Du må plassere din smarthub / server ett sted. Spør gjerne elektriker om dmeontstasjon over hvor stort sikringsskapet blir. 🙂 Vær så snill ikke kjøp smarthub fra elektriker (hilsen elektrikeren 🙂 )
    1 poeng
  3. Jeg vil dele en erfaring med måling av temperatur i varmtvannsbereder og integrasjon til Homey. Selv bruker jeg Home Assistant, men kan ikke anbefale det annet enn til de som ønsker en ny hobby… 😅. Da min bror flyttet inn i nytt hus og ønsket seg noen enkle smarthusfunksjoner anbefalte jeg Homey, basert på hva jeg har lest om Homey og hørt fra andre som bruker systemet. Ble selvsagt litt skuffet over at ESPHome ikke uten videre fungerer på Homey, valgte derfor en komponent jeg så var kompatibel for å kunne lese av temperatur i vv-bereder: https://www.kjell.com//no/produkter/smarte-hjem/smarte-hjem-losninger/fibaro-smarte-hjem/fibaro-smart-implant-z-wave-enhet-p51353 Det fysiske arbeid med å koble til 4 stk DS18B20 sensorer var ikke veldig mye enklere enn et ESP2866 kort, det måtte loddes. I tillegg måtte vi finne en egnet strømkilde og lodde på den også. Lodding er litt skryt, vi løste dette med varmluftspistol og slike loddeskjøter https://www.kjell.com/no/sok?q=loddeskjøt. Den store fordelen med bruk av Fibaro enheten kom ved integrasjon i Homey. Første forsøk var ingen suksess, da ble den oppdaget som en ukjent zwave enhet uten temperatursensorer. Installerte derfor Fibaro sin app i Homey, slettet «ukjent zwave enhet» og startet integrasjon av zwave enhet på nytt. Da ble den detektert korrekt og alle de 4 tempsensorene ble automatisk integrert. Den har også en intern temperatursensor. Her slapp vi å lese av og kode inn korrekt ID per tempsensor, slik man må i ESPHome, det var heller ikke nødvendig med noen motstand mellom sensorene. Resultatet er at Homey nå vet hva temperaturen er på flere punkt i berederen. Denne gangen valgte jeg ikke å montere noen sensor i bunn. Det jeg synes er interessant å måle er temperaturen litt over og videre opp, så mange nivå som praktisk mulig. Denne gangen styrt av 4 stk tilgjengelig sensorer, montert på nivå ca 1/4, 2/4, 3/4 og på toppen. Planen videre er å bruke temperaturen midt på (2/4) til å starte oppvarming uansett pris når den går under en viss temperatur. Dette fordi det tar minst 4 timer å varme hele berederen (200l 3kw), så ved å starte når omtrent halvparten er brukt opp vil det allerede etter 2 timer begynne å få effekt. Min erfaring med egen bereder (300l 3kw) er at det vannet som varmes opp av varmeelementet i bunn ikke flyter opp til toppen, men ligger i ro og at varmen til slutt smitter over på det som er over, ref bildet under. Oppsummert: For de som er komfortable med å koble elektronikk, men gjerne slipper kodearbeid er Fibaro et godt produkt til dette formålet, spesielt for Homey brukere.
    1 poeng
  4. Versjon 0.0.3.5 har bedre støtte for negative strømpriser. 🙂 (Jeg tror ikke det er bøgs, men har bare kjørt den selv i ca. 30 minutter).
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.