Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

  1. stigvi

    stigvi

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      2 766


  2. hflatoey

    hflatoey

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      244


  3. slippern

    slippern

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      386


  4. Bjørn Mork

    Bjørn Mork

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      308


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. feb. 2024 i alle områder

  1. Sjekket min, og den har støtte for det, IKEA sine smartplugger har også støtte for dette.
    1 poeng
  2. Interessant og forsåvidt fin artikkel. Men den mangler etter min oppfatning det viktigste aspektet ved eierskifte av et hus med smarthuskomponenter: Alt utstyr må kunne brukes manuelt om smarthussystemet feiler eller fjernes. Derfor er jeg skeptisk til praksisen jeg ser noen bruker med å fjerne manuelle lysbrytere. Dessverre er det få smarte brytere på markedet, men det finnes både smarte brytere (f.eks. Namron sin bryter) og dimmere (f.eks Micromatic Microdim.). For oppvarming er dette den normale løsningen, der man bytter ut en termostat med en smart termostat som også kan fungere uten en smarthussentral. Det andre som mangler i artikkelen går på forskerens beskrivelse av smarthus. Han lister opp 2 kategorier, men nevner ikke den som er viktigst for oss her på forumet. Den totale løsningen. I mine øyne er det Home Assistant som er nærmest å kunne kalles en total smarthusløsning, selfølgelig preget av mitt eget valg. 🙂 Jeg kjenner i alle fall ikke til andre systemer som kan integreres mot så mange forskjellige systemer og komponenter. Men jeg skal samtidig legge til at den ikke er for hvermansen, selv om utviklingen de to årene jeg har brukt det har vært veldig postitiv, også for brukervennlighet.
    1 poeng
  3. Ja, det er nok lurt. En annen "situasjon" er at noen i nabolaget (via samme trafo som ditt hus får strøm i fra) får en elektriker eller kontrollør på besøk og som skal måle isolasjon mellom fase og jord. Da kan du, hvis en gjør en glipp i målingen, få isolasjonstesteren (megger) sin testspenning mellom en fase og jord i ditt hus. Det kan være 500V. Jeg har selv en megger som ved hjelp av trykknapp kan settes til 2000V så mye rart kan skje. Normalt kobler en ut sikringer når en måler isolasjonen, men en kan glemme det eller måle på en annen kurs enn den en har koblet ut sikringen på. Mulig eksemplene er litt spesielle, men poenget er at du har ingen kontroll på hva slags spenning det kan bli mellom fase og jord. Nå er det en evighet siden jeg selv jobbet som elektriker og jeg kjenner ikke til dagens lover og forskrifter. Men jeg blir ikke overrasket hvis det er et konkret forbud mot å koble det slik som du har vist bilde av.
    1 poeng
  4. Det er litt suspekt å koble utstyr fast mellom faser og jord. Selv om en har en normalsituasjon som angir spenninger mellom fase og jord, så er allikevel viklingene i trafo isolert i fra jord (IT-nett). I en feilsituasjon eller ved tordenvær, har en ingen garanti for maks spenning mellom faser og jord. Og da vil denne saken som har elektronikk for å måle spenningen, fort få for høy til at den tåler det. En feilsituasjon kan være en jordfeil hos nabo i et apparat som kobler inn og ut. Hvis det er en induktans et eller annet sted i denne jordfeilstrømmen så kan denne induktansen generere høy spenning mellom fase og jord.
    1 poeng
  5. ## Drivstoffpris ## - sensor: name: fuel_prices_command scan_interval: 3600 command: > petrolDataTokenResponse=$(curl -s "https://api.drivstoffappen.no/api/v1/authorization-sessions") && petrolDataToken=$(echo "$petrolDataTokenResponse" | jq -r '.token') && tokenBytes=$(echo -n "$petrolDataToken" | xxd -p -c 256) && first=$(echo -n "$tokenBytes" | head -c 2) && rest=$(echo -n "$tokenBytes" | tail -c +3) && tokenBytesShifted="${rest}${first}" && tokenShifted=$(echo -n "$tokenBytesShifted" | xxd -r -p) && md5Hash=$(echo -n "$tokenShifted" | md5sum -b | awk '{print $1}') && md5Hash=$(echo "$md5Hash" | tr '[:upper:]' '[:lower:]') && X_API_KEY="$md5Hash" && X_CLIENT_ID="com.raskebiler.drivstoff.appen.ios" && petrolData=$(echo "$petrolDataResponse" | jq -c '.') && echo "{\"verdi\":" $( curl -s -H "X-API-KEY: $X_API_KEY" -H "X-CLIENT-ID: $X_CLIENT_ID" "https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations?stationTypeId=1" | jq -c '[ .[] | select( .id | contains(33, 34, 35, 62, 67, 89, 105, 126, 1083, 4456, 5887)) ]' ) "}" value_template: > {{ value_json.verdi | length }} json_attributes: - verdi
    1 poeng
  6. Som @stigvi nevnte i en annen tråd ( ) , men som er mer relevant her: oppdatert z2m dokumentasjon forklarer hvordan dette skal gjøres Nå har jeg endelig testet, og det virker på en måte. Jeg kom dog bare så langt i oppskriften at jeg skulle binde brytermodulen til gruppen. Trigget bryteren for å være sikker på at den var våken, og lyset slo seg på Altså uten at bryteren er bundet til pærene/gruppen. Jeg kom bare så langt at jeg la til brytermodulen i samme gruppe som pærene, og gjorde unbind på coordinator. Legge til i gruppen ga bare feilmelding og brytermodulen dukker ikke opp som medlem. Men ettersom instruksjonen sier "Note that this device might not show up in the group, but this step is important." så tenkte jeg det var forventet og fortsatte. Unbind fra coordiator var vellykket. Dermed er altså status nå at brytermodulen hverken synes som medlem av gruppen eller som bundet til noe som helst. Men den styrer pærene like fullt... Veldig rare dingser.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.