Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

  1. TurboJens

    TurboJens

    Medlemmer


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      55


  2. Moskus

    Moskus

    Administrator


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      16 853


  3. Fermate

    Fermate

    Administrator


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 943


  4. Guahtdim

    Guahtdim

    Medlemmer


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 444


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. mars 2024 i alle områder

  1. Kjøpte leilighet ferdigstilt våren 2022, var tidleg nok ute til å kunne velge ein del ting (var berre reisverk som var kome opp på det tidspunktet). IT skap utskilt fra sikringsskap. Gull verdt. Ekstra strømpunkt 230v inni der. Her har eg egen router/fiberterminering og ein Intel pc som køyrer HA. Kabla nettverk til alle rom utenom kjøkken og bad. Mest doble punkt, er både på vegg til TV og ved gulv. til evt. omgjering av soverom til heimekontor. Kabla punkt i tak til aksesspunkt, midt i stove/kjøkken, to soverom og kabel til bod i garasje for å få skikkeleg dekning (mykje betong). Valgte masse ekstra spottar i forhold til det som var inkludert. Valgte ein spot eg hadde erfaring med fra før som er alt for kraftig, men dimtowarm så brukar sjelden meir enn 40%, men fint å kunne guffe opp når det skal holdast på med ulike prosjekt eller rydding/vasking. Valgte vanlege dimmerar som eg hadde fra før, men angra så har skifta til Namrom Zigbee dimmer (RS16 look, kan betjene med dimmehjul og zigbee) Litt ekstra stikkontakter (har vannbåren varme i alle golv, så treng ikkje tenke på oppvarming på 230v) Sentralstøvsuger (gull verdt, men blir ikkje så mykje brukt pga. robotstøvsuger) Trekkerør til zip-screen var planlagt pga. store vindusflater mot sør. Har brukt Namrom markisekontroller til å styre screens frå HA basert på temperatur og lux verdi frå Philips Outdoor sensor. Så er det nokre ekstra trekkerør her og der, blandt anna til sisterner for å kunne montere dusjtoalett seinare. Bevegelsessensor/dimmer på begge bad. Genialt, men er ikkje fornøgd med at det ikkje går å justere vinkelen på den så vurderar å 3D printe en adapter for å kunne vinkle den litt. Når ungane sitte på do klara dei ikkje å få på lyset. Har dei dårleg tid er dei komen på doen uten at sensoren har sett dei. Hugsa ikkje heilt, meina det var i størrelsesorden 80-90.000kr tillegg på el. installasjonen. Men det er det verdt. Edit: ja og ein del av desse tusenlappane ekstra, eg utvida brannvarslingsanlegget med meldarar på alle soverom. Kravet var en i tilknytning til kjøkken og en i gang utanfor soverom. Men sidan eg valgte karmar for innerdører med pakning ville eg ha varsling i alle soverom, detta er jo rein sikkerhet så det går nesten ikkje an å prioritere ned.
    2 poeng
  2. Som jeg lovet: Koden øverst Det finnes en million guider om det å komme igang med Arduino eller ESP32 så egentlig burde jeg bare henvise til nettet, men for å gjøre dette komplett får jeg ta en miniversjon her også: Skaff deg en ESP32 🙂 Dessverre ser jeg at Kjell&co ikke fører den versjonen lengre så da blir det Aliexpress kanskje? Last ned Arduino IDE. Etterhvert ønsker du kanskje å bruke platform.io for VS Code, men i starten er Arduino IDE helt greit Trykk på BOARDS MANAGEREN og last ned ESP32 Sjekk i Tools/Port menyen hvilke seriell porter du har FØR du plugger inn ESP32 Koble prosessoren til PCen med en USB kabel. (Sjekk at det røde lyset tenner på ESP32'en) Gå i Tools/Port menyen og velg den porten som nå (helst) har dukket opp Gå i Tools/Board:/ESP32 menyen og velg ESP32 Dev Module Kopier og lim inn programmet (istedet for det som ligger i den høyre delen av vinduet (void setup() osv)) Trykk på toolbar inkon Pil til høyre (Upload) og vent på at programmet kompilerer og laster ESP32'en Om alt går bra står det Leaving... Hard resetting via RTS pin... Nå skal det blå lyset blinke hvert sekund. Hurra du har laget et program og kjører det på en mikroprosessor. La oss koble til serial monitoren for å følge med i hva som skjer i programmet. Endre programmet til dette: Trykk på toolbar pila igjen og vent på kompilering og upload. Når den er ferdig velger du Tools/Serial Monitor og endrer dropdown boksen til høyre til 115200 Du ser nå teksten som mikroprosessoren skriver ut til deg. Om du trykker på den lille bryteren til venstre for USBen på ESP32 kortet vil den restarte. La oss nå bruke en "bryter" til å tenne LEDen istedet. Last ned og print ut dette kartet og heng det på veggen i laben din: Vi skal nå bruke GPOI pin 13 som input pinne. Vi definerer den som INPUT og sier ifra at vi ønsker at ESP32'en internt skal sørge for å dra den opp til HIGH dersom den ikke er tilkoblet til noe. For å aktivere den trenger vi da kun å koble den til jord (GND) Vi endrer programmet til å teste på denne pinnen og styre lyset. For at ikke teksten skal rase forbi (prøv uten den linja så skal du se) beholder vi den lille pausen på 1 sek. ( delay(1000); ) Da blir programmet slik: Om du nå kobler en ledning mellom GND og GPOI_13 vil du se at LEDen tenner. Når vi har gått gjennom MQTT Komme i gang skal vi bygge dette ut og styre LEDen og lese pinnen over MQTT i ESP32/MQTT Det første programmet
    1 poeng
  3. Please send the debug message as a text file to me as DM here on the forum. I will look into it.
    1 poeng
  4. For meg høres det ut som sløsing. Jeg har en 6'er og en 7'er på hvert sitt bad. Ved direkte sammenligning så virker 7eren marginalt raskere i responsen, men det er ikke noe jeg tenker på i praktisk bruk.
    1 poeng
  5. Som @NilsOF sier: Kvaliteten varierer MYE, og man vet ikke hva man får. Denne synes jeg er fantastisk:
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.