Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. juni 2024 i alle områder

  1. Og status i juni er at dette har gått veldig bra. Jeg synes jeg har langt bedre kontroll med automasjoner enn med skript. Når jeg flyttet over skript for brytertrykk, så brukte jeg pyscript sine definisjoner av mqtt payload direkte i automasjonen. Dette ble gjort uten at jeg tenkte så mye på dette, men i ettertid så innser jeg at det er fryktelig tungvint når en skal sette opp nye brytere. En må da bruke et eller annet verktøy og analysere mqtt pakkene som kommer i fra zigbee2mqtt. Det må vel være enklere måter å gjøre det på? Og det er det. Zigbee2mqtt anbefaler å bruke device trigger i HA istedenfor mqtt triggere. Når en bruker device trigger, er egentlig det meste automatisk ferdiganalysert av HA. Det er bare å velge i fra en liste hvilken aksjon en skal trigge på. For bryter kan det feks være knapp 2 og "press" eller "release". Skal en bruke hvilken knapp en trykket på videre i automasjonen så er det bare å definere en trigger ID på den spesifikke knappen og bruke trigger ID til å teste på. Da slipper en å teste på en spesifikk payload i mqtt pakken. Så konklusjon er at brytere er veldig lett å sette opp i HA sin automasjon i forhold til fikling med mqtt pakker i pyscript. I HA sin automasjon trenger en ikke vite noe som helst om at dette kommer via mqtt.
    2 poeng
  2. Vet at mange har vært entusiastiske lenge når det gjelder esphome. Jeg må innrømme at jeg ikke helt har sett poenget. Men nylig testet jeg ut Blåtann (egentlig BLE) proxy-funksjonen, og den er jo konge! Kjører greit på knøttsmå og billige ESP32C3 moduler. Delt Wifi og Blåtann skal riktignok ikke være så lurt. Har ikke hatt kjempeproblemer utover at det var greit å vente med BLE scanning til nettet var ferdig konfigurert. Men jeg liker kablet nett og jeg liker PoE. Spesielt hvis vi ser for oss en BLE proxy plassert på steder der det ikke er strøm fra før. En slik virket perfekt (men pass på å velge "Color: ETH01-EVO with POE"): https://www.aliexpress.com/item/1005006528549724.html ...bortsett fra at ethernet-modulen ikke var støttet i esphome, da. Optimist som jeg er så bestilte jeg likevel. Det ligger en driver i esp32-idf, som er mer eller mindre obligatorisk uansett med ESP32C3 om jeg har forstått det riktig. Så hvor vanskelig kan det være å legg til i esphome? Ikke vanskelig i det hele tatt, viste det seg. Det var dagens prosjekt: https://github.com/esphome/esphome/pull/6861 Så da gjelder det bare å finne et sted den kan gjøre nytte for seg.
    2 poeng
  3. På hytta hadde jeg en vegg der jeg ønsket meg noe indirekte lys. En LED stripe hadde vært fint men skulle jeg sette den litt ned på veggen for å lyse på taket eller skulle jeg sette den i taket for å lyse ned på veggen? Hmmm hva med å gjøre den styrbar med en steppermotor og tilte den som det passet meg? En U aluminiumsprofl med plass til en LED stripe med adresserbare LEDs. Profilene kunne henges opp i hver ende med et ELFA garderobestang-feste slik som dette: med en 3D printet plugg Og så måtte jeg ha en boks på midten der jeg hadde elektronikken og en steppermotor: Det var allerede et lampepunkt i taket og boksen ble laget stor nok til å dekke dette. Fordi steppermotoren jeg hadde var 5V og ganske svak måtte jeg ha et gir. Onshape har ferdige rutiner for Wormgear så jeg definerte et sånn passe stort ett: Så ble det ganske mye fikling og måling, modellering og testprinting: Og når alt var på plass og skulle testes så vise det seg at poweret fra Ali var av dårlig kvalitet og sank spenningen når det ble belastet slik at ESP32'en restartet 😞 Nytt power ble bestillt men jeg orket ikke å printe en ny boks så det fikk være at den var litt oversized: Stepperen er en slik: og drives av en ULN2003 som ofte følger med når du kjøper se små stepperne For å slippe å måtte styre de høye strømmene med MOS-FET brukte jeg selvfølgelig adresserbare LED Så var det bare å skru alt opp i taket: Fordi lyspunktet i taket styres av en fysisk bryter er det programmert slik at den husker siste innstilling av farge og lysstyrke. Når den starter tenner den lysene en og en utover (because I can!) Etter litt testing tror jeg jeg har funnet den optimale vinkelen så det er ikke sikkert jeg lager så mye Alexa kommandoer for å justere denne, men barnebarna har fått en egen regnbue kommando da 🙂 Her er en video der jeg skrur på strømmen og ber Alexa om rainbow: IMG_6663.MP4 Foreløpig har HS bare fått disse devicene for testing: Her er koden rå, dere får heller spørre om dere lurer på noe. Tar gjerne tips om ting som kan gjøres bedre også. Legg merke til at jeg bruke siste LED på stripa som status LED Om jeg skulle gjøre det omigjen nå ville jeg valgt en 12V stepper så jeg kunne ha 12V LED. 5V gir veldig høy strøm med mulighet for varmgang og fallende spenning i enden av LEDen. Kanskje til og med 24V med en spenningsregulator til Stepperen og/eller ESP32'en.
    1 poeng
  4. Status er at det går overraskende lett å flytte fra pyscript til Home Assistant Automasjoner. Syntaksen i automasjoner er litt lite effektiv. En må bruke mye tekst og flere linjer der en i python får det ned på en enkel linje. Men fordelen er at automasjoner er veldig likt mal-entiteter. Mal-entiter kan også ha triggere og aksjoner som er det samme som i automasjoner. Jeg begynte med det lette og fortsetter med mer avanserte skript etterhvert. Jeg kommer garantert til å lage noen blueprints også.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.