Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. feb. 2025 i alle områder

  1. Kort fortalt, så baserer du deg på trådløs løsning, som sikkert fungerer for deg, men ikke for neste eier og eier etter det igjen. I en elektrikers øyne, så lager du et dårlig anlegg. Og jo, du får lengre strekk med rør og kabler når du lager stjernenett ut fra sikringsskapet. Og litt mer utdypende: 1. Du vil basere deg på trådløs teknologi, som betyr du lager deg fallgruver, hvor den ene er kommunikasjon mellom trådløs bryter og alle enhetene du har plassert i stålskapet. Det andre er batterier, som er noe man helst bør unngå om man kan. Batterier kan ha lang levetid, og de kan ha fryktelig kort levetid. I tillegg så har batterier en "best-før" dato. Du kjøper deg vedlikehold. 2. Du sier en vesentlig del med smarthus er trådløse brytere. Der er nok meningene forskjellige alt etter hvem du spør. Å kunne betjene noe fra flere steder, som f. eks app, bryter, trådløs bryter, stemme etc er flott og fint, men smarthus skal være smart, hvor det styrer seg selv og man minimerer manuelle handlinger. Du skal muligens selge en dag, og det er ikke sikkert neste eier synes det er kjempeflott med masse trådløse brytere uten mulighet for å installere vanlige dimmere/brytere. For nysgjerrighetens skyld, hvilket produkt er det du bruker som trådløs bryter? Støtter den direkte assosiasjon med dimmeaktuatoren? 3. Det er ikke kjempekjekt å ta av dekslene i sikringsskapet hver gang du skal ekskludere/inkludere/lese PIN-kode på en enhet. Å plassere dimmeaktuator i sikringsskapet er ikke noe nytt, det har blitt gjort i flere tiår, men da med f. eks KNX, med trådbaserte brytere og sensorer. Du kan også plassere termostaten til gulvvarmen i sikringsskapet ditt. Plejd anbefales av elektrikerene fordi det fungerer og er stabilt. Du skriver selv du har problemer med iHeat (antar du mener HeatIt?). Hvis en elektriker leverer noe sånt, så er det reklamasjon, og det koster penger. Det er lite tull med Plejd, men det har sine ulemper for de som er over snittet interessert (slikt som BT-kommunikasjon, lukket system, avhengig av sky for integrasjon mot andre system osv osv). Den "vanlige" måten å legge opp elanlegg idag på er å bruke dimmere som ser helt vanlige ut, men som har ZigBee eller Z-Wave kommunikasjon. Da får du betjening på veggen, alt er kablet, og det fungerer for neste eier. Eksempelvis Heatit ZigDim.
    2 poeng
  2. Som Brors94 nevner, dette løser du med såkalt "direkte binding". Alle mine zigbee brytere i hvert rom er direkte bundet mot lyskilde i rommet og styrer lampen på normal måte selv om Home Assistant er stoppet. For meg er dette helt essensiell funksjonalitet.
    1 poeng
  3. Jeg har ikke svar på det du spør om. Men lurer litt på hvorfor du ønsker å bryte strømmen til en zigbee pære. I utgangspunktet fører ikke det noe godt med seg. En pære kan være en ruter i zigbee-nettet og nettet trenger å hente seg inn igjen når en ruter brått forsvinner.
    1 poeng
  4. Hei, du trenger ikke HAOS for å benytte Nabu Casa Cloud på VPE. Jeg kjører dette helt greit og min HA er en Core versjon som kjører i en Docker container. Jeg har også installert Piper/Whisper i containere og prøvd meg på å bruke disse lokalt, men det fungerer ikke med mindre du har skikkelig kraftig HW. Jeg lekte for noe tid siden med ESP32-S3-BOX og satte denne opp med Willow. Det resultatet ble veldig bra, men dessverre avgikk han som vedlikeholdt koden ved døden og serverne ble tatt ned. Men jeg skrev et omfattende sammendrag av arbeidet, noe som den dag i dag fremdeles inneholder mye nyttig - om man bare er klar over at Willow ikke lenger er et alternativ. Artikkelen finner du her: How To install voice components Siden den gang har jeg isteden installert HA Voice Preview Edition (VPE) og er i grunnen godt fornøyd med den. Her et en lydfil vedlagt som for den som er interessert i hvordan dette fungerer i praksis. NaBu test.m4a I og med at Willow er død, kommer jeg nå til å gå tilbake til ESPHome som FW. I tillegg til min "oppskrift" er dette nærmere forklart her: ESP32-S3-BOX voice assistant - Home Assistant Fordelene med S3 boksene over VPE er at man er langt mer fleksibel, noe denne artikkelen klart viser: BigBobbas/ESP32-S3-Box3-Custom-ESPHome: Custom ESPHome config for ESP32-S3-Box-3 with sensors and touchscreen
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.