Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 14. des. 2024 i alle områder

  1. Samme størrelse som de vanlige pluggene og en bugg som gjør at de bare viser feil effekt over 1000w. Spenningen på de 2 jeg har er også for høy, ca 2,5% feil. Så effekt og forbruk blir litt for høy. Men har ikke hatt noe ustabilt med dem overhode. Her er en beskrivelse av en template for å korrigere effekt feilen over 1000w. Har vurdert å legge inn en korrekst for spenning/effekt/forbruksfeilen også her. https://community.home-assistant.io/t/ikea-inspelning-weird-power-values/773612/8 Spenningen her er ca 226.5V og effekt er 1910W. Du ser her også feilen med 200w i stedet for 2000w
    2 poeng
  2. Hvorfor skal en alltid utjevne forbruk? En bør helller ha en modell som bidrar til å flytte last fra tider der nettet er hardt belastet til tider der nettet er lite belastet. Da nytter det ikke med en modell som straffer høyt forbruk på tider der nettet er lite belastet.
    2 poeng
  3. Jeg har hatt min Homey 2019 i 3 år nå, og jeg har kjørt den (alt direktekoblet om jeg ikke skriver noe annet) med Philips Hue (via hub), Fibaro (først via hub, senere direkte), HeatIT, ELKO, Sonos, Logitech Harmony, Denon receiver, Samsung TVer, Bosch & Siemens Home Connect (tørketrommel og stekeovn), Tibber, iSmartGate, Aqara, Connecte, Yale Home, Netatmo, Mill, Ring og til slutt Audi (og tidligere en eGolf). Jeg har aldri opplevd ustabilitet på selve Homey, men har av og til opplevd noe ustabilitet på enkelte automasjoner på lysene som har løst seg ved å restarte Hue hubbene (jeg har 2 stk pga antall automasjoner). I tillegg har jeg hatt litt trøbbel med Mill, men det virker som om det er blitt bedre det siste året. Av regelmessig "housekeeping" har jeg valgt å kjøre automatisk restart hver lørdag morgen kl 05:00 på Homey, noe som jo forebygger heng og annet strul ved f.eks. minnelekkasjer og slikt. Min erfaring er jo da ikke ensbetydende med at @JoeHugin sin erfaring er feil, men det er greit å vite at det er forskjellige erfaringer der ute 😉 Jeg har ikke oversikt over hvor mange enheter jeg har koblet til min Homey, men det er trolig > 200.
    2 poeng
  4. Absolutt. Og skal en først dra på med større forskjeller så er jo både fastledd og abonnementsavgift det første som skulle forsvinne. Slik det er i dag så kan du jo skru ned forbruket helt til null og ender likevel opp med å betale ikke så rent få hundrelapper pr mnd.
    1 poeng
  5. Ikke bare er det uforståelig, men prismodellen har også motsatt effekt av det som burde være ønsket. Hvis du først er over terskelverdien så har du ingen incentiver for å spare lenger. Da er videre overforbruk "gratis" inntil neste terskel. Og det spiller ingen rolle når du legger dette overforbruket, så du kan like gjerne ta det ut kl 16:00 på en kald dag (jada, strømprisene vil ofte hjelpe, men plutselig en dag sprenger du nettet fordi det er passe mye vind i Tyskland).
    1 poeng
  6. I tillegg er de løsningene som lages til smarthus systemer, også mitt eget, kun lagd for å holde seg under et trinn på nettleien. Hvis jeg i mitt hus har et stort varmebehov samtidig som jeg lager middag, da justeres varmekildene ned i inneværende time for å ikke komme over 5kWt. Men så snart timen er over så er det full effekt på ovnene igjen. Energibruken min mellom 16:00 og 19:00 er akkurat den samme og jeg har bare flyttet litt av effekten jeg tar ut. Og her spiller igjen samtidighetsfaktoren inn og min flytting av effekt har null og niks å si for netteier. De ser større på det og ser på hvor mye energi de må overføre i løpet av en ettermiddag og kveld. Om noen flytter forbruket slik at det ikke blir samtidig med noe annet i samme hus, så ender det opp med å bli samtidig med naboen sitt maks forbruk. Det betyr heller ingenting om jeg lader bilen mellom 0200 og 0400 raskt eller om jeg gjør det saktere mellom 0000 og 0700. Jeg får lavere maks effekt, men energien er den samme. Og i en by blir effekten uansett jevnet ut fordi jeg ville ladet mellom 0200 og 0400, mens noen andre lader mellom 0400 og 0600. Det koker ned til at det som ville vært lurt, var å flytte forbruk mellom feks 1500 - 2200 til natt. Det ligger det et insentiv til i og med at både strømpris og nettleie er billig på natt. Men effekttrinnene har motsatt virkning. De er utformet slik at en helst ikke skal flytte for mye forbruk til natt. Selv om belastningen på nettet er liten, for det er jo gjenspeilt i strømprisen som er lav.
    1 poeng
  7. Høyrast noko ut som min historie med Futurehome, det der, bortsett frå at det vart fem år med prøving og feiling der. 😅 Futurehome-gjengen gjorde ein kjempeinnsats for å få det til, men det gjekk ikkje. Heilt klårt. Eg har som sagt slite med Futurehome, medan eg har prata med andre som det fungerer prikkfritt for. Ingenting er perfekt, sjølv om graset ofte verkar grønar på andre sida av gjerdet. 😅 Så langt har eg vel fått over snautt tredjeparten av alle einingane mine frå FH til Homey, og bortsett frå noko småplukk så fungerer Homey heilt upåklageleg så langt. Vonar det held fram slik. 😊
    1 poeng
  8. Og DETTE er viktig å ikke glemme. Ingenting er feilfritt, selvom noen opplever mye eller lite feil. 🙂 Homey for meg var iallefall en fin progresjon, som nå ser slik ut: XComfort->Hue->Smartthings->Homey->HomeAssistant (Jeg har fremdeles noe Xcomfort, da dette er usaklig stabilt og aldri feiler, så sitter det langt inne å bytte det ut med Zigbee og noe som "føles dårligere" 😆)
    1 poeng
  9. Hei @JoeHugin, Det er mest pga. batterilevetid. Dersom vi skulle hentet ut temperaturinfo jevnlig, ville det ha redusert batterilevetiden såpass mye at vi valgte å ikke legge inn denne funksjonaliteten. Vi regner også verdien av dataen som relativt liten for de fleste brukerne, da de ofte monteres i taket i f.eks. gang. Varmen stiger, så man vil få mest presise målinger med dedikerte temperatursensorer i oppholdsområder. Fibaro har en batterilevetid på 2-3 år, mens vår er på 10 år. Så det avhenger av om batteri eller temperaturmåling er viktigst for deg😊 Hei @Elektromontøren, Vi har temperaturmåler i våre røykvarslere, men temperaturen oppdateres ikke jevnlig, så det er tryggest å bruke dedikerte temperatursensorer i oppholdsrom😊
    1 poeng
  10. Vi forstår at det kan være vanskelig å velge. Dersom du har ELKO Smart-produkter hjemme fra før, vil vi anbefale deg å fortsette med RS-serien og ELKO Smart. Da har du muligheten til å utvide til flere smarte ELKO-produkter i etterkant også (SmartTags, sensorer osv.). Men om du kun ønsker smart varmestyring (og en mer budsjettvennlig løsning), vil ELKO One med Matter-termostat være et godt valg. Hvis du fortsatt er usikker på noe er det bare å spørre😊
    1 poeng
  11. Høres bra ut. Har selv RT-AX88U og parrer den med en AC-66 i stua som AI Mesh, det har fungert bunnsolid i 5-6 års tid. Planlegger mer og mer på hjemmeserver, så vurderer jo å bytte ut "ryggraden" med 10gb 🫢 XT9 ser jo veldig fin ut også, estetisk. Godt å høre at de fremdeles lager stabile produkter 🙂
    1 poeng
  12. Du kan ha høy strømpris pga spekulasjon eller produksjonsutfordringer uten at det er kapasitetsproblemer i nettet. Og motsatt kan det godt tenkes at ditt lokale nett blir overbelastet når alle skal lade elbilen sin på negativ strømpris midt på natta. For oss som bor i et vannkraftland gir det mye mer mening med variabel nettleie enn variabel strømpris. De ekstreme prisforskjellene som skapes av det mislykkede markedseksperimentet skaper nok mer trøbbel for netteierne enn de vil ut med.
    1 poeng
  13. Hei @Joakim S, Vi beklager at du opplevde problemer med vår VVB puck, men så bra at det løste seg!😊
    1 poeng
  14. Jeg hadde fra før en pakke med to like enheter og et par enklere tilleggsenheter. Nå byttet jeg ut hovedenheten (en av de to like) med en Asus XT9. Det var tilstrekkelig til å gjøre nettet stabilt igjen. Før denne oppgraderingen har jeg opplevd litt forskjellige småproblemer, ville derfor begynne med å teste om bytte av hovedenhet til en med mer kraft ville løse problemene. Det fungerer bra så langt. Kjøpte mens XT9 (1 stk) var på tilbud til kr 2000,- ifm black week.
    1 poeng
  15. Må ikke glemme at 16A ikke er 16A, det er avhengig av belastningstype også. Ved å begrense til 1.5mm2 begrenser de også egentlig hvor stor last man kan dra (så lenge man følger installasjonsteknisk gode anlegg..) 16A er liksom bare "testet med 16A", det er lite sannsynlig at den takler 16A over tid. Litt som Schuko-stikk. De tåler heller ikke maksbelastning over tid.
    1 poeng
  16. @JoeHugin Ikke noe som er bestemt enda, men jeg hører i gangene om at det diskuteres ettersom flyttbar varme er populært i resten av Europa. Så kan hende det kommer i 2025, før nesten vinter sesong, men ikke 100% sikkert enda.
    1 poeng
  17. Dagens effektledd er ganske rigid. Det betyr at hvis du har én dag i måneden der strømforbruket ditt er høyt, for eksempel 10,2 kW, kan det gjøre at du havner i en høyere prisgruppe, selv om forbruket ditt er lavt resten av tiden. Dette kan føles urettferdig. Fremover ser vi dessverre at nettleien og kostnader knyttet til høyt strømforbruk vil øke kraftig. Derfor er det viktig å skape smartere løsninger som gir deg fordeler hvis du bruker strøm når belastningen på nettet er lav. Målet er at du skal betale en mer rettferdig pris, der nettleien er lavere når få bruker strøm, i stedet for en fast og statisk modell som i dag. Dette kan gi deg mulighet til å spare penger ved å tilpasse forbruket ditt på en annen måte enn i dag. Vi er med i et test prosjekt her der kundene til Alva får betalt for å ikke bruke strøm på gitte tidspunkt. En av funksjonene vi jobber med, som vi bruker mest tid på, er å bruke målingene våre til å identifisere enheter og om de er av eller på. Vi har kommet et godt stykke i gang med dette arbeidet. Diverse vil du på sikt ikke bare kunne se strømmen som brukes på kretsen men hvilke enheter som bruker strøm, hvor mye strøm hver enhet bruker og når enhet er av eller på. Uavhengig om enheten er dum eller smart.
    1 poeng
  18. HAN leser eksakt de data som danner grunnlag for din strømregning. Jeg synes det er den beste løsningen.
    1 poeng
  19. De integrasjonene som er skybasert er sårbare for endringer, men som regler blir de fort oppdatert (enten av den som har laget integrasjonen opprinnelig eller andre bidragsytere. Derfor forsøker jeg å gjøre så mye som mulig lokalt, f.eks ved montering av spesialtilpasset ESP32 i Panasonic varmepumpene i huset. Ventilasjonsanlegget styres med Ethernet til RS485 konverter tilkoblet modbus inngang på enheten, dermed er den også lokalt styrt. Og det blir uansett ikke driftsstans i den forstand. Målet er at grunnfunksjonen skal fungere også om smarthuset ikke fungerer. Lysbryterne og dimmerne virker som normalt. Ventilasjonen vil gå på den hastigheten den sist var satt til (som lett merkes om den er unormal og kan endres på enheten styrepanel), gulvvarme og panelovner følger sitt normale ukeprogram osv. Det er kun vv-berederen som per i dag er sårbar. Om systemet går ned når den er skrudd av vil vi ikke oppdage det før vannet er kaldt. Derfor vurdere jeg et separat system som bakcup på denne, f.eks en servo styrt av ESP enheten som har temperaturprobene som kan trykke på den fysiske knappen på Aeotec Heavy Duty Switchen som styrer strømmen. Endringer i automasjoner blir det når man oppdater situasjoner som man ikke har tenkt på. Da blir det enten redigering eller å bygge nye automasjoner for de spesielle situasjonene - eller si at dette er godt nok. Som andre har skrevet, så lenge dere støtter Matter og oppdatere dette etterhvert som Matter utvikles vil deres løsning fungere med alle som også følger utviklingen til Matter standarden. Helt enig. Ingen av mine gulvtermostater (Nobø) rapporterer noe jeg kan bruke til å måle faktisk energiforbruk, hverken forbruk eller om varmen faktisk er aktiv i øyeblikket eller ikke. Dersom jeg hadde hatt måler på hver kurs ville jeg i rimelig stor grad kunne se hvilken enhet som er på, basert på endringen i forbruk, så lenge det ikke er flere enheter på samme kurs med identisk forbruk. Spesielt etter at Home Assistant innførte eget dashbord for energi har det blitt interessant å se hva det er i huset som bidrar til grunnforbruket og hva jeg evt kan gjøre noe med. På hytta har jeg klart å komme ned på 60-70 watt, hjemme er det ca 500watt. Og siden det ble lagt inn en egen enhet i energi dashbordet som viser uidentifisert forbruk har jakten på dette uidentifiserte blitt enda mer interessant. 😉
    1 poeng
  20. Jeg skulle gjerne visst hva som var poenget med det. Det er svært få kurser jeg kunne tenke meg å slå av og på automatisk. Selv om jeg virkelig legger godviljen til, så er det bare elbillader, varmtvannsbereder og platetopp jeg ser at det har noen som helst nytteverdi. Men for elbiillader er det helt åpenbart mye bedre å ha en smart lader der du også kan styre ladestrømmen. Skal du først bruke noen tusenlapper på å gjøre elbillading smartere så bytter du ut ladeboksen. For platetopp ville den eneste praktiske funksjonen (for min del ihvertfall) vært som en sentralisert komfyrvakt. Det er forsåvidt nyttig nok. Men da må løsningen inneholde direkte sensor-tilkobling og logikk for utkobling uten at noen smarthub er involvert. Uten det må du jo ha en ordinært komfyrvakt i tillegg, og da kan du like gjerne gjøre den smart. Så slapp du dobbelt opp med releer og måler på den kursen også. Ønsker uansett ikke automatisk utkobling basert på annet enn sikkerhet. Da hadde vi VVB igjen. Der er et rele i sikringskapet like bra som de andre av dagens ettermonterte puck-løsninger. Men for nye installasjoner vil jo en smart VVB åpenbart være mye bedre. Jeg har utelatt oppvarming. Med panelovner og elektrisk gulvvarme er det bedre med styring og måling på hver varmekilde separat. Vannbåren varme med elektrisk fyring har nok egen kurs, men er ikke noe jeg ville styrt med utkobling av strømmen. Du har gjerne varmepumpe(r) og en god del sensorer koblet direkte til det systemet, med sin egen halvsmarte styring Tar gjerne mye bedre smarthus-integrasjon av målinger og og styring enn jeg har i dag. Men å slå hele sulamitten av og på med en ekstern strømbryter er uaktuelt. Det hadde nok vært gøy med målinger per kurs med Elkos smarttag eller tilsvarende. Men jeg er usikker på nytteverdien ifm automatisering. Det er nyttig å vite hvor mye elbil og VVB trekker, og relatere dette til totalforbruk. Men hvis du allerede har elbillader og VVB-puck med målinger så blir det jo smør på flesk med måling i sikringsskapet. Så hva skal jeg egentlig med noe i sikringsskapet?
    1 poeng
  21. Når jeg satte opp dette første gangen tok jeg og lagde et nytt dashboard (under settings/dashboard) og så limte jeg inn alt i det nye. Da ødelegger du ikke noe og så kan du kontrollert flytte over når du har fått det til å fungere som du ønsker. Si ifra om det ikke fungerer @Teknor
    1 poeng
  22. Bruker det for å administrere ting hjemme når jeg er borte. Har installert det på ruteren (pfsense), dermed trenger jeg ikke installere det på servere og klienter på nettverket.
    1 poeng
  23. Du bør også forsikre seg om at de kommer til å oppdatere termostaten med ny firmware for å støtte strømmåling som kom i Matter 1.3. Kjekt å vite hvor mye strøm som trekkes.
    1 poeng
  24. Jeg bruker det og synes det ble en enkel og fin integrering av hytta bak mobil nettverksruter. Funker fra mobilen også. Forbløffende enkelt å sette opp.
    1 poeng
  25. Det er vel sannsynligvis fordi Elko sin hub ikke støtter Matter.
    1 poeng
  26. Ja, Tailscale fungerer flott. Jeg har satt opp HA som exit-node og bruker det blant annet til å ha tilgang til videoer med geofencing og for å unngå ip-ban på div. streamingtjenester. Husk bare å slå av key-expire sånn at du ikke låser deg ute fra maskiner du ikke bruker så ofte.
    1 poeng
  27. Det er nok en konsekvens av at Ikea satser på oppladbare batterier, de nye bruker AAA.
    1 poeng
  28. Hei! Det jobbes kontinuerlig med oppdateringer for komfyrvakt. Komfyrvakten følger også Zigbee standard så langt det lar seg gjøre. Da komfyrvakt ikke har noen egen standard i Zigbee 3.0 må det dessverre noen egne tilpasninger til for å få dette så nært optimalt som mulig. Når det er sagt så er det hovedsakelig rapportering som er fokus for produktet (sensortemperatur, strømforbruk, alarm og relé status). Kontroll av selve reléet er begrenset til kun å kunne slå dette av via Zigbee protokollen (krav for sertifisering - Vi har også vurdert å fjerne dette i fremtidig oppdatering og kun ha rapportering om status). Det jobbes med en firmware oppdatering for produktet som skal rette kWt oppdateringen (Rapporteres kun 1 gang pr døgn via Zigbee) samt generelle stabilitetsendringer. Vi jobber også med en OTA oppdateringsløsning via BT for de plattformer som ikke har OTA via Zigbee innebygget som gjør det enklere å få de nyeste oppdateringene på produktet. Vi har tidligere vært i dialog med Nabucasa direkte for en "Works with Home Assistant" sertifisering uten at vi kom i mål den gangen. Det er en del praktiske ting samt kostnadsspørsmål som må på plass. Når det er sagt så tar jeg dette absolutt med videre. Hva er deres foretrukne løsning for integrasjon i HA? Z2M eller ZHA?
    1 poeng
  29. Å ikke ha varsling på rottefellen på loftet. Skulle opp på loftet og hente ned julepynt, der har jeg en rottefelle som har stått i 2 sesonger med en baconbit. Har tenkt lenge på at jeg skulle hatt en varsling på om fellen var klappet eller stod fortsatt klar. Men siden jeg ikke var nevneverdig plaget med rotter så har jo den bare stått klar i 2 år. Har ikke vært der siden september hvertfall så når jeg kom opp idag lå det rester av rotte i fellen, rimelig flat, altså tørket ut. Og litt av en lukt. Så nå må den vaskes og gjøres klar igjen. Denne gangen med varsling 😆
    1 poeng
  30. Gjorde noen endringer for å få det til å virke som jeg ønsket 😃 Legger koden ut her, om det andre som ser nytten i den 😃 'Enable or disable debug logging Const DEBUG_LOGGING_ENABLED As Boolean = False Sub Main(ByVal parameters As Object) 'Clio75 All Credits to [email protected] 'Inspired and based on Moskus scrip NewsReader.vb 'Parse parameters Dim DevID As Integer = parameters.ToString.Split("|")(0) Dim KommuneNr As String = parameters.ToString.Split("|")(1) Dim Gatekode As String = parameters.ToString.Split("|")(2) Dim GateNavn As String = parameters.ToString.Split("|")(3) Dim GateNr As String = parameters.ToString.Split("|")(4) 'Base URLs and Headers Dim baseURL As String = "https://norkartrenovasjon.azurewebsites.net/proxyserver.ashx?server=" Dim tommekalenderURL As String = baseURL & "https://komteksky.norkart.no/MinRenovasjon.Api/api/tommekalender/?kommunenr=" & KommuneNr & "&gatenavn=" & GateNavn & "&gatekode=" & Gatekode & "&husnr=" & GateNr Dim fraksjonerURL As String = baseURL & "https://komteksky.norkart.no/MinRenovasjon.Api/api/fraksjoner/" Dim appKey As String = "AE13DEEC-804F-4615-A74E-B4FAC11F0A30" Dim iconFolder As String = "html\images\renovasjon\" 'Ensure icon folder exists If Not IO.Directory.Exists(iconFolder) Then IO.Directory.CreateDirectory(iconFolder) End If WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Starting script execution with parameters: " & parameters.ToString()) 'Fetch fraksjoner data Dim fraksjoner As Object = GetJsonResponse(fraksjonerURL, KommuneNr, appKey) If fraksjoner Is Nothing Then hs.WriteLog("Soppel Error", "Failed to fetch fraksjoner data.") Exit Sub End If WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Fetched fraksjoner data.") 'Fetch tommekalender data Dim tommekalender As Object = GetJsonResponse(tommekalenderURL, KommuneNr, appKey) If tommekalender Is Nothing Then hs.WriteLog("Soppel Error", "Failed to fetch tommekalender data.") Exit Sub End If WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Fetched tommekalender data.") 'Look up the parent device by its reference (DevID) Dim parentDevice As Scheduler.Classes.DeviceClass = hs.GetDeviceByRef(DevID) If parentDevice Is Nothing Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Parent device not found, exiting.") Exit Sub End If 'Declare childDevice outside the loop to reuse Dim childDevice As Scheduler.Classes.DeviceClass = Nothing Dim iconFilePath As String = "" 'Process each item in tommekalender For Each calendarItem As Object In tommekalender Try Dim fraksjonId As Integer = calendarItem("FraksjonId") Dim tommedatoer As Object = calendarItem("Tommedatoer") Dim fraksjonName As String = GetFraksjonName(fraksjoner, fraksjonId) Dim fraksjonIcon As String = GetFraksjonIcon(fraksjoner, fraksjonId) WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Processing item: FraksjonId=" & fraksjonId & ", Name=" & fraksjonName) 'Look for an existing child device under the parent device Dim childDeviceExists As Boolean = False Dim deviceRef As Integer = -1 For Each associatedDeviceRef As Integer In parentDevice.AssociatedDevices(hs) Dim device As Scheduler.Classes.DeviceClass = hs.GetDeviceByRef(associatedDeviceRef) If device IsNot Nothing AndAlso device.Name(hs) = fraksjonName Then childDeviceExists = True deviceRef = device.Ref(hs) Exit For End If Next 'If the device does not exist, create a new device If Not childDeviceExists Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Creating new child device for " & fraksjonName) deviceRef = hs.NewDeviceRef(fraksjonName) childDevice = hs.GetDeviceByRef(deviceRef) If childDevice IsNot Nothing Then childDevice.Device_Type_String(hs) = "Renovasjon Fraksjon" childDevice.Interface(hs) = "Renovasjon" childDevice.Name(hs) = fraksjonName childDevice.Location(hs) = parentDevice.Location(hs) childDevice.Location2(hs) = parentDevice.Location2(hs) childDevice.Relationship(hs) = HomeSeerAPI.Enums.eRelationship.Child parentDevice.AssociatedDevice_Add(hs, deviceRef) hs.SaveEventsDevices() End If Else childDevice = hs.GetDeviceByRef(deviceRef) End If 'Update device properties If childDevice IsNot Nothing Then If tommedatoer.Count > 0 Then Dim firstDate As DateTime = DateTime.Parse(tommedatoer(0)) 'hs.SetDeviceString(deviceRef, "2024-12-31", True) 'hardcode date test hs.SetDeviceString(deviceRef, firstDate.ToString("yyyy-MM-dd"), True) hs.SetDeviceValue(deviceRef, 0) End If 'Download and set the icon if needed If fraksjonIcon <> "" Then iconFilePath = iconFolder & fraksjonId & ".png" If Not IO.File.Exists(iconFilePath) Then Try Dim client As New System.Net.WebClient client.DownloadFile(fraksjonIcon, iconFilePath) Catch ex As Exception hs.WriteLog("Soppel Error", "Failed to download icon: " & ex.Message) End Try End If If IO.File.Exists(iconFilePath) Then Dim pair As New HomeSeerAPI.VSVGPairs.VGPair With { .Graphic = "images/renovasjon/" & fraksjonId & ".png", .Set_Value = 0, .PairType = HomeSeerAPI.VSVGPairType.SingleValue } hs.DeviceVGP_AddPair(deviceRef, pair) End If End If End If Catch ex As Exception WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Error processing item: " & ex.Message) End Try Next WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Script execution completed.") End Sub Function GetJsonResponse(ByVal url As String, ByVal kommuneNr As String, ByVal appKey As String) As Object Dim client As New System.Net.WebClient client.Headers.Add("Kommunenr", kommuneNr) client.Headers.Add("RenovasjonAppKey", appKey) client.Encoding = System.Text.Encoding.UTF8 'Log before attempting to fetch the data WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Fetching JSON from URL: " & url) Try Dim response As String = client.DownloadString(url) ' Log the response before deserialization WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Response: " & response) Return Newtonsoft.Json.JsonConvert.DeserializeObject(response) Catch ex As Exception ' Log the error message WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Error fetching URL: " & ex.Message) Return Nothing End Try End Function Function GetFraksjonName(ByVal fraksjoner As Object, ByVal fraksjonId As Integer) As String If fraksjoner Is Nothing Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "fraksjoner is Nothing") Return "Unknown" End If WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Searching for fraksjon with ID: " & fraksjonId) For Each fraksjon As Object In fraksjoner WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Checking fraksjon ID: " & fraksjon("Id")) If fraksjon("Id") = fraksjonId Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Found fraksjon: " & fraksjon("Navn")) Return fraksjon("Navn").ToString() End If Next WriteDebugLog(True, "No matching fraksjon found.") Return "Unknown" End Function Function GetFraksjonIcon(ByVal fraksjoner As Object, ByVal fraksjonId As Integer) As String If fraksjoner Is Nothing Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "fraksjoner is Nothing") Return "" End If WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Searching for icon for fraksjon ID: " & fraksjonId) For Each fraksjon As Object In fraksjoner WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Checking fraksjon ID: " & fraksjon("Id")) If fraksjon("Id") = fraksjonId Then WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "Found icon: " & fraksjon("NorkartStandardFraksjonIkon")) Return fraksjon("NorkartStandardFraksjonIkon").ToString() End If Next WriteDebugLog(DEBUG_LOGGING_ENABLED, "No matching icon found.") Return "" End Function 'Function to log debug messages to a file Sub WriteDebugLog(ByVal enabled As Boolean, ByVal message As String) If Not enabled Then Exit Sub Dim logFilePath As String = "C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\Logs\renovasjon_debug.txt" Try Dim logMessage As String = DateTime.Now.ToString("yyyy-MM-dd HH:mm:ss") & " - " & message & vbCrLf System.IO.File.AppendAllText(logFilePath, logMessage) Catch ex As Exception hs.WriteLog("Soppel Error", "Failed to write to log file: " & ex.Message) End Try End Sub Denne versjonen laster ned fraksjonene og bilder fra apiet og oppretter en sub device pr. fraksjon. Det blir da seende ut slik: Konfigureres slik som @clio75 har beskrevet 😃
    1 poeng
  31. Bare et lite tips til andre som har vannmåler som ikke kan leses av trådløst, eller eventuelt man ikke har fått nøkkel. Homewizard har en enhet som leser av optisk/visuelt, er tilkoblet wifi og har lokalt API tilgjengelig, og støtter flere av de vanlige vannmålerne som er brukt her til lands. Kan gå på batteri og leser da av to ganger i døgnet til skytjeneste, men dersom tilkoblet strøm så kan den lese av kontinuerlig. API er kun tilgjengelig når den er tilkoblet strøm, og API er ganske enkelt med kun antall liter avlest og liter/minutter i øyeblikket. Det finnes modul for Home Assistant. Har montert denne hos meg selv. Fungerer helt fint, og var enkel å montere. Kan identifisere vannbruk ned på minuttet i HomeWizard sin app, men jeg tenker å få dette inn i smarthuset isteden. Så nå vet jeg hvor mye vann hver enkelt familiemedlem bruker når de dusjer, og kostnaden 🫢 https://api-documentation.homewizard.com/docs/v1/measurement/#watermeter-hwe-wtr https://helpdesk.homewizard.com/nb/articles/6287701-er-den-analoge-vannmaleren-min-kompatibel
    1 poeng
  32. Ok nå har jeg lekt ganske mye. Laget meg en template sensor som bruker Nordpool input, og så har jeg satt opp en gjeng med hjelpere for å ha data om nettpriser for dag/natt, moms, strømselskap osv osv. Alt kan nå konfigureres via GUI, eneste som blir litt massivt er selve template sensoren men den setter man jo opp bare en gang. Synes det ble ganske bra! Nå skal jeg bare se over litt tid om det fungerer stabilt.
    1 poeng
  33. Kanskje ikke direkte automasjon, men kablingstabbe er vel kablingstabbe uansett.... Nytt hus - nye tabber. Dvs, "nytt" i denne sammheng vil si 2003. Splitter nytt i forhold til den 100 år gamle leiligheten vi flyttet fra. Men likevel ekstremt utdatert når det kommer til ting som koaks-kabling til alle soverom, telefon-kontakter osv. Men rør er rør. De passer like bra til TP-kabel som til koaks. Bortsett fra den lille detaljen at koaksnettet ikke var et rent stjernenett. Hvert strekk går typisk innom to rom. Dermed blir det behov for flere kabler i rørene om målsetningen om ethernet overalt skal la seg gjennomføre. Dessuten har tilsetning av fiber på et annet sted enn der rørene samles medført et ekstra kabelbehov på tvers av huset. Det var her jeg oppdaget den geniale oppfinnelsen "slim" cat6a. Jeg sitter med en del meter TP-kabel av forskjellige generasjoner fra prosjekter i tidligere boliger, og de har jo bare blitt ykkere og tykkere. Så jeg ble overlykkelig når jeg fikk den første rullen med denne "slim"-kabelen. Diameter på 4mm er virkelig tynt. Får inn 5 slike og en simplex fiber i samme 20mm rør. Null problem å få nok kabler overalt. Men så var det termineringen da. Så langt hadde ikke jeg tenkt. Men tynn kabel betyr primært tynne ledere. Veldig tynne (AWG28). De funker på et vis i elko cat6-uttak, men det er på det berømte håret. Neppe anbefalt. Men huset har nokså gjennomført RS16 så jeg foretrekker å bruke uttak i samme stil. I den andre enden hadde jeg tenkt å gjøre det enklest mulig ved å bare la en bunt kabler med plugg i enden gå rett i en switch. Jeg var vært gjennom forskjellige faser med patchepanel og tilsvarende løsninger, og har konkludert med at det egentlig ser ryddigere ut med færre koblinger der det er veldig mange kabler. Panelet tilfører lite når du uansett må ha en drøss patchesnorer videre til switchen. Enkelt, my ass. Jeg kjøpte en sekk RJ45-plugger for et par tiår siden. Ikke akkurat cat6, men det spiller liten rolle etter min erfaring. Jeg klarer å holde de-tvinningen minimal uansett. Null problem å klare multigig på noen titalls meter. Men de lederhullene som har vært litt trange de siste årene med cat6 be plutselig veldig romslige med AWG28. Det funker definitivt ikke å plassere lederne inntil hverandre. Den totale bredden er mindre enn halve pluggen. Det går flere ledere inn i hvert hull. Så de må plasseres parallellt med akkurat passe avstand. Det er dritvanskelig. Og det blir ikke enklere av at det er plass til at de vandrer inne i pluggen. Jeg bruker en hel kveld med kun et par fungerende plugger som resultat. Første tabbe. Skulle sjekket og kjøpt plugger som passet med en gang. Handler en pose med cat6-plugger laget for AWG28. De kommer med en liten guide med akkurat passe store hull for lederne. Null problem å få det til å ligge riktig. Men resultatet blir ikke som forventet. Tverti imot. Det viser seg enda vanskeligere å få disse pluggene til å funke. Jeg gjør en primitiv test med et 5gig USB-adapter i den ene enden og en 10gig SFP+ i den andre. Men ender gjerne opp med en 100M link om det er link i det hele tatt. Og mange av pluggene sitter merkelig dårlig i kontaktene. De synes om om de rett og slet ikke passer helt. Banner en del over skitpluggene. Andre tabbe. Skulle nok debugget det egentlige problemet litt bedre før jeg forbannet hele verden. Gir uansett opp planen om plugger og konkluderer med patchepanel anyway. Og jeg har lært, så nå kjøper jeg keystone-moduler som er lagd spesifikt for "slim" cat6a. De er en drøm å jobbe med i forhold til alt jeg har prøvd så langt. Men siden jeg uansett er ute og handler så tar jeg like gjerne med et nytt sett AWG28-plugger av et annet merke. For det må jo være puggene det er noe feil med. Samme rævva resultat. Jeg gogler og leter etter en tilsvarende problembeskrivelse, men finner ikke noe. Merkelig. Hvordan i all verden kan dette ikke være et kjent problem? Jeg har opp gjennom årene satt en del RJ45 på diverse kabler. Og alltid brukt den solide og relativt eksklusive AMP-tanga til samboeren. Et ekte 80- eller 90-talls klenodium. Solid og pålitelig som bare det. Har aldri tidligere hatt noe problem, selv om jeg har jukset med cat5e-plugger for flertrådet kabel på tjukke cat6-ledere i solid installasjonskabel. Men jeg begynner å undres. Så når jeg er innom Kjell & Co likevel tar jeg med meg en billig kina-tang derfra. Tenker det er en nokså dum investering ettersom jeg har tang og egentlig har droppet hele plugge-prosjektet. Men jeg klarer jo ikke å legge slikt helt dødt. Til min store overraskelse så funker billig-tanga helt fint. Den klmmer på fullt fungerende tynnkabel-plugger. Det er nå jeg virkelig må sammenligne tang og resultat. Hmm. Hvorfor har AMP-tanga en forhøyning mer, tro? Den lager en relativt stor grop i pluggene og er åpenbart årsaken til derfomeringen som hindrer dem fra å funke. Bildene viser ødelagt plugg (øverst) ved siden av fungerende plugg (nederst), billigtang (b.jpg) og AMP-tang (c.jpg) Legg merke til at den ødelagte pluggen ikke bare er klemt litt på midten, men at plasten med kontaktene også har fått en buet fasong. Ikke så rart at den der ikke virker. Men hva i all verden skjedde? Som alltid så fungerer Google best når man vet løsningen. https://www.mattmillman.com/amp-rj-45-vs-regular-rj-45-plugs/ Det er altså vesentlig forskjell på AMP-plugger og andre RJ45. AMP-pluggen finnes ikke lenger. De egner seg jo ikke til moderne kabling siden de krever opptvinning av en lengre bit kabel. Jeg har noen få eksemplarer i esken til tanga, så jeg kan verfisere at ja, de er forskjellige fra de andre. Men hvorfor har jeg aldri merket dette før? Det viser seg at den sekken med RJ45 jeg kjøpte på eBay for 20 år siden nok var nærmere AMP pirat-kopier enn noe annet. Da har en fordypning der tanga vil klemme til, og en tilsvarende forsterkning på tvers slik at de ikke deformeres av dette. Jaja, man lærer en del av slikt. Nyttig? Neppe. Hadde vel aldri møtt problemet hvis det ikke var for at samboeren brakte en RJ45-tang inn i forholdet. Primært hennes feil, altså. Og det er jo ikke ny lærdom.
    1 poeng
  34. Det som er enda artigere er at Elko smart røykvarslere har innebygget temp føler, men Elko klarer ikke hente ut denne infoen. Men om du legger elko smart røykvarsler inn i et annet smarthus system så vises romtemperatur 😊
    0 poeng
  35. Ja var litt kjedelig, jeg prøvde over 3 år å få det stabilt. Men det nektet altså. 🙂 Hadde vel rundt 40 enheter bare, og kjørte lite ekstra på den. Hadde vel bare Verisure, Gardena og robotstøvsugern i tillegg til rundt 35 zigbee-enheter. Ingen teorier annet enn at Homey med integrerte antenner rett og slett ikke er bra nok, og at det kan ha vært endel støy den slet med. Men det hjelper ikke når man mister kontakt helt til tider, og må restarte hele kula for å få den igang igjen heller. 🙂
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.