Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ravn

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av Ravn

  1. Har ikke hatt noen behov for å fjernstyre låsen, men nå kan jeg via lokale admin siden, der kan man også administrere brukere/kort. Status på dør (åpen/lukket, låst/ulåst) og alle events kan man hene ut via event meldinger eller parse websiden. Samme om du vil styre den fra ekstern løsning. Men har fått bekreftet via andre her at admin passordet ikke er likt på hver boks, så det blir nok generert på ett vis ved produksjon. Det passer bra med at det lå lagret i flash brikken sammen med brukere jeg hadde lagt inn. Men det er da en mulighet å kjøpe seg en gammel yale pakke på finn og kjøre samme løsning som meg. Kjapt gjort om du har utstyret. Brikken som må loddes av for å leses er en enkel SOIC8, men godt mulig den kan leses uten å loddes av også. Så må du jo ha en programmerer/leser som kan lese brikken selvfølgelig.
  2. Samme med Fujitsu varmepumper på port for wifimodul, som også har 12 volt ut på pinne 1. Men de har iallefall snudd om på kjønna, slik at du ikke kan koble feil sånn uten videre.
  3. Hele anlegget er jo noe jalla. Blitt bedre nå når jeg har flytta det fra skya til min lokale tåke, men kan ikke kan se noe sted at enhetene "sjekker inn" med gitte intervaller. Enheter som ikke blir brukt ofte, som feks brannvarslere, har jeg ikke sett noe data på. Det var også en bekymring i Yale appen som ikke gav noen indikasjon på batteri eller om den hadde kontakt med brannvarslere. Så jeg har byttet batteri hvert år og testet på gamlemåten. Tok ut batteriet i en av brannvarslerene for 3 dager siden, og enda ikke kommet inn noen feil/melding i web. Viser fremdeles med signalstyrke i webben. Så det jeg holder på å integrere nå er at dersom en sensor ikke har sjekket inn på 30 dager så får jeg utropstegn på den i mitt smarthus. Alle enheter har en testknapp, og den meldingen sendes til SIA serveren, så får jeg utroppstegn må jeg aktivere sensoren med testknappen (eventuelt åpne døren om det er en magnetsensor). Når jeg ser hvor dårlig kommunikasjonen ut av huset er så tenker jeg at komm. mellom sensorer og sentral er like dårlig. Lurer på hvor enkelt dette hadde vært å åpnet yale låsen via zigbee? Men skal noen inn er det lettere å knuse vinduet ved siden av uansett.
  4. Såvidt jeg kan se er eneste toveis kommunikasjon via XMPP, så den er vel kryptert. Men alarmeldingene kan man jo gjøre MIT på i eget anlegg og sende til egen SIA server. Om man kjeder seg så kan man sende SIA meldinger til random accounts til yale så vil det gå pushmeldinger til sluttbrukere. Eneste identifikator på alarmanlegg er ett 7 siffret account number. Når jeg leserver protokollbeskrivelsen så virker den ikke ment å gå direkte over internett. Står blandt annet at "The PE may have an option to use DNS to obtain the address of the CSR, however the installation is not compliant with this standard when the DNS option is enabled". (PE=premises equipment, CSR=central station receiver). Uansett så støtter protokollen kryptering og det er hårreisende at de ikke bruker den krypterte varianten, men veldig hendig når jeg skulle lage en egen server på lokal server. (De skal ha $60 for standarden, men ett nettsøk fant fort 2017 utgaven liggende fritt på SIA sin egen side i en wp upload folder... https://www.securityindustry.org/wp-content/uploads/2017/10/dc09_r2021_20201027.pdf )
  5. Kjapp oppdatering om noen er interresert. Webinterfacet bekreftet det jeg allerede hadde funnet ut, enheten kommuniserer med omverdenen via 3 metoder: - SIA DC09 protokoll, som er standard protokoll mellom alarmanlegg og sentral. Data sendes ukryptert og inneholder en unik id og alle alarm events + doorman. Inkluderer også navn på person og sensorer i klartekst. - XMPP, egentlig en chatte protokoll (jabber). Vet ikke hvilke data som sendes her, men mistenker det er samme som DC09, men i tillegg events som ikke utløser alarm. Må grave litt mer i dette. Den prater med xmpp://yalehomesystem.co.uk:5222 og chatter med brukeren "security_admin". - HTTP Post. Bilder fra eventuelle kamera sendes via ukrpytert http post til http://mob.yalehomesystem.co.uk:8080/up-post.php Så ikke veldig imponert over sikkerheten. Selv har jeg fjernet alle adresse til Yale fra systemet (var allerede blokkert i brannmur), laget en enkel SIA DC09 server jeg skrev i php som mottar events, og henter resten av informasjonen web å parse ut statuswebsiden.
  6. Har hatt min yale doorman samt magnetsensorer og røykvarslere koblet mot en eldre "Yale Smart Alarm" i lengre tid. Dette har irritert meg sykt at boksen har webinterface som vi som sluttbrukere ikke får tilgang til. Så tenkte å få ordnet dette en gang for alle. Etter å ha kikket på kretskortet så fant jeg to flash brikker, loddet av disse og dumpet innholdet. Den ene innehold alle innstillinger i klartekst, inkludert til webinterfacet. Webinterface lar deg gjør alt du kan gjøre via den elendige yale appen, og den lar deg fjerne koblingen mot Yale UK, så nå helt skyfritt. Ser også ut som man kan legge inn post av events til en url eller mailadresse, så det blir neste å teste. Vet jo ikke om alle enheter har samme passord eller om det er unikt per enhet, men hvis noen andre sitter på samme boks og vil prøve så send meg en melding. Legger ved ett par bilder av interfacet om interresant (status viser ikke på enhetene da den nå ligger på labben min og ikke har dekning).
  7. Jeg styrer bilen etter solproduksjon og strømpris fra eget smarthus. Så om bilen står tilkoblet og det er overproduksjon vil bilen lade med overskuddet (dyamisk 6-16A). Er bilen full tar den varmtvann og når det er varmt så fyller den husbatteriet. Når solen er nede så er det strømprisen som avgjør når bilen skal lades. Da velger den ut de billigste 3 timer før kl 07. Hadde også problem med bil som ikke ville starte lading på ny, derfor jeg laget kontrollerkortet med ett lite rele på CP og PP signalet for å stoppe ladingen. Bilen tror da den blir frakoblet og tilkoblet på ny. Kontrollerkort kan du få for 250 kr.
  8. Du har kommunikasjonstilkobling på bunnen, der er det 12V tilgjengelig og RS485-bus. Litt over den har du tilkobling for Pilot og Prox signal, hvis du bare skal slå av og på ladingen så ville jeg kjørt CP signalet (+/- 12V) gjennom ett rele du styrer. Eller du kan kjøpe ett kontrollerkort av meg selvfølgelig, som kan starte/stoppe lading og endre ladestyrke, via wifi.
  9. Hvis du kan klare deg med WIFI istedenfor kablet så kan du kjøpe deg en EO Mini Standard og en "smartmodul" fra meg, som gjør at den kan fjernstyres lokalt via http get/json (dynamisk sette ampere, starte, stoppe og lese ut status).
  10. Hvis noen på forumet har en EO Mini ladestasjon så har jeg moduler som "smartifiserer" disse. Laget til meg selv, men lager jo aldri bare en av noe Det er relativt plug'n play og gir følgende funksjoner: - Wifi - Simpelt web interface for dynamisk endring av ladestyrke, samt start og stopp. - Fjernstyr fra smarthus via http GET kommandoer (svar i json). - Helt "skyfritt" (Du kommuniserer direkte med ladestasjonen, ikke via internett). Selv bruker jeg den til å styre lading etter strømpris, totalbelastning og times peak (for å holde huset under 5kw/t). Modulen har ett signalrele som gjør at bilen tolker det som at kabel er koblet fra/til ved stop/start signal. Dette gjør at man kan tvinge biler til å restarte lading, kjekt med feks enkelte PSA biler som av og til stopper lading før de er ferdige. Send meg en PM om interressert.
      • 3
      • Like
  11. Har en panelovn (som står som frostvakt), den er helt hysterisk og lager veldig vanskelige grafer å lese...
  12. Trodde alle var inneforstått med at smarthus er mer en hobby enn sparetiltak? Lavær å kjøpe smarthus dubbedingser gir en høyere besparelse enn du klarer med tiltak. Selv med ny nettleiemodell og aktive grep så er det ekstremt lite en vanlig husstand kan gjøre. Kan spare like mye ved å gå fra 3 til 2 strømmetjenester feks. Men jeg glemmer fort utgiftene jeg har hatt med dingser når jeg skal beregne hvor mye jeg "tjener", regner med de fleste andre her er like.
  13. Hei. Forutenom Hue og yale så går alt på sitt eget wifi og styres av mitt eget system (blanding av python/php og c script, og emoncms som visualiseringsplattform). Er ett mål om at ingenting skal gå til/være avhengig av skya. For kapasitetsleddet er det varmtvann, elbil og panelovner jeg gjør grep. I tillegg til at jeg har en gammel ipad som kombinert bilderamme og "smarthusdisplay" som blir illsint om man paserer 4kwh, sånn at man kan gjøre andre grep (går man over 4,5 blir lyset i stua rødt ). Har også måling pr kurs slik at jeg lett kan se hva som bruker strøm. For elbil bruker jeg en EOmini ladestasjon hvor jeg har laget eget kontrollerkort (som jeg har skrevet om her:https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/7427-wifi-modul-til-eomini-ladestasjon/#comment-85059) For VVB har jeg en m5atom switch (https://shop.m5stack.com/collections/atom-series/products/atom-hub-switch-kit?variant=34859967676580) som styrer en større kontaktor som igjen styrer strømmen til vvb, samt at jeg har en tempsensor inntil tanken sånn at jeg har en viss pekepinn på temperaturen. For strømmåling bruker jeg Iotawatt (http://iotawatt.com/) Yale huben har jeg "hacket" slik at jeg får pushet meldinger fra alle dører via usb til serveren (skrev litt om det her https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/9166-hacking-av-yale-smart-hub/#comment-93146). Panelovnene styres av de billige wifipluggene til clas ohlson. Temperaturer henter jeg rett fra hue sensorene.
  14. Her er min "hack" for å styre Villavent system med CE panel. Prøvde først å basere meg på å kommunisere direkte mot styrekortet og kom så langt at jeg kunne endre viftehastighet, men fant for ut at det var for mye arbeid å knekke protokollen. Så istedenfor laget jeg meg ett "man in the middle" kort som ligger mellom CE panelet og kontrolleren. I tillegg la jeg til temperaturinngang hvor jeg har en sensor på innluft og en på ut. Features: - Non-invasive - Passer inn på ramma bak knappepanelet. - Wifi og MQTT - Manuelle kontroller fungerer fremdeles. - Men kan bruke led til andre signaleringer (feks blinker alle lysene ved wifi problem) - Kan gjøre og lese det samme over mqtt som fysisk på panalet (vis/styr viftehastighet, vis/styr temperaturvalg, les/reset filterlys, sommermodus, etc). - Lese inn og ut lufttemperatur via ekstra sensorer.
      • 2
      • Like
  15. Håper jeg omsider har skjønt meg på kapasitetsleddet på ny nettleie. Har nå lagt inn at når jeg passerer 2.5kwh innen klokketimen så juster elbilen seg ned (samt vvb, og varme i bod, m.m.) for å unngå å komme over 5kwh. Og selvfølgelig lading på nettene (med mindre jeg trykker inn en "override" knapp på laderen). (Gul er akumulert kwh tall til høyre, blå er elbil).
  16. Ser varmtvannsberederen og elbilen har hatt stafettløp i natt, hehe.
  17. Ja blir spennende å se hvordan "vanlige" folk skal forholde seg til dette. Jeg sendte like greit en forespørsel til Lyse elnett og bad om en avklaring, men jeg regner med at du har rett. Så la til i databasen at den lagrer hver time importert kwh nå - kwh for en time siden, og da bør det være den høyeste verdien i løpet av en måned som skal være under 5kwh?
  18. Greit å vite. Har en god nabo, så har skrevet om scriptet mitt nå slik at hvis entsoe ikke gir meg noe fornuftig så henter den prisene fra tibber med naboens apinøkkel. Men skulle tro at NVE kunne gjort prisene tilgjengelig for privatpersoner... Vi betaler jo for det.
  19. Uansett skal det være gjennomsnitt på en time, så 1ms med 200A blir ikke så mye. Men du er enig i at Lyse Elnett sin tekst gir ett annet bilde enn klepp energi, eller er det jeg som har tungt for det (Meget sannsynlig forklaring det og)
  20. Helt enig. Men nå er det vel litt opp til hvert enkelt nettselskap hvordan de skal innføre dette? På elvia sin nettside står det forumlert slik som stigvi sier, mens jeg leser noe annet ut fra teksten hos lyse. Om det er forskjellig eller bare dårlig språk/begreper vites ikke. Ja det får jo en helt annen mening.
  21. Da må de jo for pokker si det da. Takk for oppklaringen.
  22. Kan det være jeg har misforstått hele greia. Føler det står forskjellige ting over alt. Hvis det du sier stemmer så er det jo ingen problem å bruke tibberdatene som du sier. Men litt rart at min netteier referer til gjennomsnitts og høyeste effekt i kw i så fall? Her er hvordan jeg får det fra netteier (og sikkert lesteste måte for trådstarter å sjekke hvordan man ligger an): (Dette er Lyse Elnett) Så da skulle jeg ligge greit an. Greit at huset stort sett klarer å ha toppene mellom 22-06 hvor det også skal være lavere tarriff.
  23. Er vel neppe korrekt begrep, men det som blir grunnlaget for nye effektariffen. Målet å holde seg under 5kw i gjennomsnittseffekt pr time (kan variere med nettselskap), for å slippe dyrere nettleie. Jeg sampler importert strøm hvert sekund fra egen måler. Så tar jeg gjennomsnittet på klokketime. Ser at høyeste gjennomsnittstime i dag hadde 1,3kw (og høyeste enkeltavlesning var 4,1kw)
  24. Det gir det vel ikke gjennomsnittlig peak effekt, bare forbruk den timen.
  25. Min netteier viser meg høyeste effekt: Greit for å bare se hvordan du ligger an. Jeg har ikke tibber selv, men burde vel kunne hente dataene fra elhub hvis ikke?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.