Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kåres

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av kåres

  1. En eldre Oso 2kW så det BURDE vært problemfritt, men tydeligvis ikke og er sånn sett et skoleeksempel på at teori og praksis ikke alltid stemmer overens. Og samtidig et godt eksempel på hvorfor det ble endringer fra 2kW til 1.5kW for å utløse krav om fast tilkobling. Helt enig - det var aldri ment å være en løsning for vvb, kun for å lese ut litt data. Hadde ikke trodd den kunne bli så varm bare iløpet av noen dager (sjekket både plugg og støpsel jevnlig flere ganger daglig)
  2. Det blir en falsk trygghet. Problemet med Schuko er kontaktflaten mellom pinnene på støpselet og kontaktflatene i uttaket, eller i dette tilfellet pluggen. Med schuko i schuko har du da doblet risikoen. Overopphetingsvernet er nok så som så i forhold til sikkerhet. Jeg prøvde et Fibaro støpsel i noen døgn på vår vvb. Ikke som en permanent løsning men bare for å se når, og hvor mye den forbrukte ila et døgn. Det tok to, tre døgn før den begynte å blinke lilla, altså overopphetet, men den koblet ikke ut. Pluggen var skremmende varm da jeg tok den ut! Ble byttet ut med Heatit 16A single relay som ikke blir i nærheten av like varm og som skal tåle resistiv last.
  3. Nå som valget landet på pc, er det noen fordeler/ulemper ved ulike oppsett? VM på Windows kontra Debian osv? Jeg hadde landet på debian med HAos i docker, men er det grunner til å velge VM i stedet, eller handler det i hovedsak om personlige preferanser?
  4. Etter å ha lest mange ulike forum, FB grupper etc endte jeg med å kjøpe en eldre Lenovo M72 som jeg oppgraderer med en SSD. Den har "bare" 4gb ram, men den skal kun kjøre HA så det bør holde lenge.
  5. Tja, si det, men er den så mye mer avansert da? Ville jeg ikke møtt på mye av de samme utfordringene med en Pi i forhold til containers/docker etc uansett?
  6. Jeg har nå gått til innkjøp av en noe eldre Lenovo M73 og tenker å bruke denne ene og alene til HomeAssistant. Jeg har forsøkt å lese meg opp, men som ellers når man leser seg opp på et emne, innser man hvor lite man faktisk kan.. Det er minst 20 år siden jeg bygget pc'er og hadde litt kunnskap på den biten, nå er jeg blitt en "out-of-the-box" bruker. I flere år har jeg nå brukt Vera Edge, men skal da emigrere til et nytt kontinent med flere muligheter og forhåpentligvis et mer stabilt system😅. Muligheten for å kunne styre enkle ting som "hjemme/borte" etc via HomeKit er også et pluss, evnt Lovelace på en liten iPad mini. Dette skal opp på hytta, så brukervennlighet er et absolutt must da den tidevis lånes ut til venner og familie også. Mange av spørsmålene er sikkert banale, men utallige forum, YouTube videoer etc forvirrer mer enn å oppklare, så søker litt råd her. Hovedspørsmålet er vel kanskje; hvor starter man? Jeg har forstått at debian og docker er tilnærmet et must for å kunne oppdatere f.eks Z-wavejs og HA individuelt uten å miste Z-wave nettverk osv? Holder det med HassOS eller må man kjøre på med Supervised og core i tillegg? Til Z-Wave tenkte jeg å gå for ZmeUZB sticken, er det et godt valg? Jeg har pr nå kun Z-wave så tenker jeg begynner der og utvider til zigbee etterhvert som jeg får HA litt under huden. Er det andre ting å tenke på, eller andre veier å gå? Ser jo at man kan installere en alternativ versjon direkte i Windows bl.a, men når maskinen likevel kun skal kjøre HA er det ikke like greit å droppe hele Windows og heller gå for Linux/debian, evnt andre typer oppsett som er bedre? Sikkert mange andre ting å tenke på også, men når man står på bar bakke er det ikke så lett å forutse problemene man støter på. De får jeg ta som de kommer.
  7. Mange gode innspill her! Er noen gode argumenter for å kanskje tråle Finn etter en brukt nuc. SSD kontra SD kan jo være å foretrekke, særlig når den står på hytta og skulle kortet krasje når jeg ikke er der forsvinner noe av logikken for styring av varme og muligheten til forvarme (slik Vera'n har gjort nå, det merkes på strømforbruket også!). Mindre kabelføring og alt i en løsning er også et poeng. Tenkte først at Pi ville bli den mest diskret løsningen, men kanskje ikke likevel, mtp evnt ekstern SSD etc..? Men så var det det med hvor mye skriving det vil bli til SD da... Litt å tenke på frem mot påske skjønner jeg😅 Men supert med så mye konstruktive tilbakemeldinger. Om det gjør valget lettere vet jeg ikke, men det gjør det iallfall enklere å gjøre seg noen vurderinger for hva jeg trenger👍🏻
  8. Takker for raske og gode svar, da blir det nok en 4gb, så får jeg ta det derfra. Det er kanskje ikke super pris, men 4gb startkit til 1090,- er en del rimeligere enn hva jeg har sett andre steder...? 4gb sto som tilgjengelig på nettlager i går, men ikke i dag🙄
  9. Jeg er 90% sikker på at jeg nå kommer til å konvertere til HA i nær fremtid, men er litt usikker på behovet for hardware. I første omgang blir det hytta som får HA, mens Vera skal få leve en stund til her hjemme (til den begynner å tulle her også). Det blir derfor ikke alt for mange noder, men mye vil ha mer, så en viss fare for at det utvides er jo til stede. Pr nå er det snakk om 5-6 dimmere, 4 heat-it termostater, et par veggplugger og noen sensorer, alt via Z-wave. Med tiden blir det kanskje noe Zigbee, jeg får se. Uansett har jeg sett på litt diverse hardware og ser at NetOnNet kjører Pi4 til super pris nå. Spørsmålet er da om jeg like greit går for 8gb eller holder 4gb lenge? Differansen i pris er jo en z-wave usb stick, men vil jeg sitte med skjegget i postkassa om et år med 4gb? Eller, går jeg for en mini-pc, NUC etc eller blir det helt overkill til relativt få devicer? Fordelen med Pi kontra NUC / pc er jo størrelsen selvsagt.
  10. Er det noen med erfaring fra Vera som kan dele litt erfaringer med å få assosiasjoner til å fungere? Jeg plundrer med Heatit Z-temp2 som skal styre to Fibaro wall plug2. I tråd med manualen til z-temp har jeg opprettet gruppe3 og lagt til i første omgang en wall plug. Ingenting skjer med pluggen selv om jeg endrer temp på termostaten opp/ned eller via UI. Jeg har prøvd med "automatically configure" til både default og yes, men får "purging" hele tiden. Er det noen bakveier som må til? Jeg tenker å gå fra Vera over til HA om ikke lenge, men skulle veldig gjerne hatt denne termostaten opp og gå i mellomtiden, ellers får jeg benytte meg av angreretten og heller kjøpe en når jeg har byttet system. Lite poeng i å ha en termostat som kun kan vise aktuell temp men ikke styre noe som helst.
  11. Takk for at du tar deg tid til å svare. Så med OpenLuup på debian bruker du fortsatt Vera til å inkludere noder, men OpenLuup tar seg av all logikk, og Vera kun kommunikasjon mellom nodene? Etter litt trøbbel med å assosiere først noen Secure termostater og nå Z-temp kjenner jeg litt på min utålmodighet med Vera. Har i det siste også oftere fått "can't detect device" i UI selvom de fungerer fint. Masse småting som bygger opp frustrasjon. Vurderer nå et annet system, men er blitt veldig glad i Reactor så MSR hadde vært gull å få på og gå. Takk igjen for svar, jeg får snuse litt videre på overgangen til debian/OL.
  12. Blåser litt liv i denne igjen. Jeg blir mer og mer klar for å legge bort Vera om dagen selv, men siden Vera er alt jeg kjenner til er jeg litt usikker på fremgangsmåten. Tenker at MSR hadde vært genialt å ta i bruk. Kjører du da OpenLuup på en pi med debian, som igjen er linket til Vera, eller ligger all inkludering av noder osv i OpenLuup og Vera er kun antenne? Har prøvd å lese litt på smarthome community, men blir ikke helt klok på hvordan dette fungerer i praksis. Docker sier meg heller ikke stort.
  13. Da har jeg like greit kjøpt Z-temp2 i stedet, men jeg er ikke noe nærmere kontroll av fibaro pluggen likevel. Hadde håpet det skulle gå litt smoothere nå, men nei. Jeg må inkludere Z-temp som generic device, så mulig noen funksjoner uteblir? Jeg skal sette termostaten til "heat" og ikke "auto" antar jeg? Endrer jeg set temperatur enten på termostaten eller via Vera endres den umiddelbart (ved heat), men pluggen er konstant på (group3) enten set point er over eller under romtemperatur... Dette er faktisk første gang jeg setter opp assosiasjon, så er temmelig noob på det. Er det noe vesentlig jeg misser her?
  14. Den dagen AI styrer huset skal jeg være enig med deg. Pr nå er de akkurat så smarte som logikken jeg legger inn - så sånn passe midt på treet smart 😅
  15. Det blir dyrere å bytte til vridimmere senere.. Snakker av erfaring ja😅. Impulsbrytere fungerte knirkefritt det, men etter kommentarer som "åååh, møkka dimmer", "hvorfor kan vi ikke bare ha en NORMAL dimmer!?" fra en stk veldig frustrert kone, ble det Heatit dimmere hjemme da de kom på markedet.
  16. Vurderte de først, nå angrer jeg på at jeg ikke bare gikk for de. Men så hadde jeg heller ikke tenkt tanken på at Vera er så sært at man ikke kan inkludere non-secure... Plugger uten Z-wave plus kan bli en hard nøtt ser det ut til så blir nok et par Z-temp likevel
  17. Trenger tre stk shuko plugger, ren on/off, ikke Z-wave plus/kryptering siden Vera nekter å inkludere non-secure🤷‍♂️ Minimum 1300w.
  18. Øsj... Da får jeg starte leting etter noen gamle plugger uten plus/secure. Rimelig slapt at en Secure termostat kun fungerer non-secure 🤓
  19. Jeg har selvsagt ikke tenkt på at pluggen er z-wave plus... Er redd jeg har støtt på noen utfordringer med Vera her, siden den ikke gir meg alternativet mellom å inkludere Secure eller non-secure. Har forsøkt å endre parameter 50 på Fibaro pluggen, men den endrer såvidt jeg forstår kun informasjonen som blir sendt og endrer ikke at den kun lytter til kryptert informasjon?
  20. Har også prøvd G2 uten hell. Er det noen parametre man må legge til her kanskje? Trodde ikke wp2 var multi-channel men bare on/off...?
  21. Dette burde vært basic, men jeg får ikke helt grepet på å styre Wall Plug 2 via assosiasjon med Secure termostaten ( på Vera Edge ). Begge er inkludert og fungerer og jeg får satt assosiasjon fra srt321 til WP (Group 1 basert på set point), men derfra er det stopp for min del.. Hvordan får jeg termostatens set point / målt temperatur til å styre Wall pluggen(e)?
  22. Har samme erfaring med Fibaro schuko plugg. Testet den på varmtvannsberederen for å se hvor mye den faktisk trekker, hvor ofte og for å teste om det hadde noe for seg å forskyve forbruket før jeg går for en aeotec heavy duty switch. Berederen trakk aldri mer enn 1980w, pluggen er merket max 2500w. Det tok ikke mange dagene før den sto å blinket og varslet overoppheting... Den fungerte fortsatt men var farlig varm. Tror rett og slett ikke den tålte den høye belastningen over tid?
  23. Er den koblet direkte fra kurs, inn i bryteren og derfra direkte til bereder? Vi pusser opp hytta og ser at det er innsparingspotensiale i å kunne slå av berederen når det går uker mellom hver gang vi er der. Skal ha elektriker opp dit, men det kan være lurt å planlegge før jeg smeller opp mer panel. Har schuko pr dags dato.
  24. Har noen Mill ovner jeg nå har bestemt meg for å kutte ut, i det minste skytjenesten, og tenker å styre de via noen fibaro wp jeg har liggende. For å ha mulighet til taktil regulering av temperatur tenker jeg å bruke z-temp2. Har noen gjort seg noen erfaringer med denne både mtp batteritid, respons/brukervennlighet og ikke minst, om man kan få plass til en elko ramme rundt den? Skjønner at den ikke vil sitte klipset fast, men hadde vært gull om den doble rammen jeg har nå kunne blitt byttet med en trippel ramme og limt z-temp rett på veggen i ramma.
  25. Ikke Lyse hos oss, men her regnes det totalt forbruk innenfor hver hele time. Det igjen gir grunnlag for snittpris pr døgn/måned.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.