storeulv
Medlemmer-
Innlegg
218 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
9
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av storeulv
-
Jeg har hatt min Homey 2019 i 3 år nå, og jeg har kjørt den (alt direktekoblet om jeg ikke skriver noe annet) med Philips Hue (via hub), Fibaro (først via hub, senere direkte), HeatIT, ELKO, Sonos, Logitech Harmony, Denon receiver, Samsung TVer, Bosch & Siemens Home Connect (tørketrommel og stekeovn), Tibber, iSmartGate, Aqara, Connecte, Yale Home, Netatmo, Mill, Ring og til slutt Audi (og tidligere en eGolf). Jeg har aldri opplevd ustabilitet på selve Homey, men har av og til opplevd noe ustabilitet på enkelte automasjoner på lysene som har løst seg ved å restarte Hue hubbene (jeg har 2 stk pga antall automasjoner). I tillegg har jeg hatt litt trøbbel med Mill, men det virker som om det er blitt bedre det siste året. Av regelmessig "housekeeping" har jeg valgt å kjøre automatisk restart hver lørdag morgen kl 05:00 på Homey, noe som jo forebygger heng og annet strul ved f.eks. minnelekkasjer og slikt. Min erfaring er jo da ikke ensbetydende med at @JoeHugin sin erfaring er feil, men det er greit å vite at det er forskjellige erfaringer der ute 😉 Jeg har ikke oversikt over hvor mange enheter jeg har koblet til min Homey, men det er trolig > 200.
-
Lukket varmesystem som ikke brenner like mye støv, noe som virker fristende på en allergiker med astma. Og så har jo oljeovner en viss magasineringseffekt av varme i ovnen etter at den er avslått, om enn beskjeden sammenlignet med tyngre gods som f.eks. betonggulv og klebersteinsovner. I tillegg innbiller jeg meg at det er en reduksjon av brannrisiko.
-
Jeg sitter og kontemplerer på å bytte ut de to panelovnene jeg har med oljeradiatorer. Altså da vegghengte, oljefylte radiatorer. Jeg skal erstatte en 800 W panelovn som er ca 120-130 cm lang og 25-30 cm høy, samt en 600 W panelovn som er 50 X 60 cm (dette er svært så omtrentlige mål tatt fra en gammel manns husk). Er det noen her i forumet som har erfaring med slikt, og som kan komme med anbefalinger?
-
Kjøpte meg 3 stk Nest Protect for snart 5 år siden, og har nettopp byttet batteri i 2 av dem selv om de nominelt skulle holde i 10 år. Jeg mistenker at nr. 3 må få nye batterier nokså snart nå. Selve oppsettet av Nest er enkelt og greit, og varslerne virker bra. Varslingslyden er klar og tydelig, men nå i det siste har de begynt å gå offline. Dog har ikke det SÅ mye å si for smarthjemsfunksjoner da Google jo har stengt APIet for disse produktene, angivelig i påvente av et fungerende API mot Google Home. Jeg mistenker at Google ønsker å drepe produktet for å erstatte det med sitt eget, men jeg har jo ikke noen annen indikasjon på dette enn at de har brukt snart 4 år på å IKKE klare å migrere Nest Protect til Google Home. Pga situasjonen med Nest Protect slo jeg til på et Black Friday-tilbud fra Netatmo og kjøpte en 3-pakning med røykvarslere derfra. Disse lar seg integrere med min Homey Pro, og også der var oppsettet enkelt og greit. På noe sikt vil jeg kanskje erstatte 3 Nest-varslerne med 3 andre, men har ikke tenkt mye på om jeg da tar 3 Netatmo, eller om jeg tar 3 andre. Om det er svakheter med én type kan man kanskje forsøke å diversifisere litt slik at man ikke har samme svakheten på alle?
-
Nå vet ikke jeg hva slags problemer du har hatt, men jeg vil anta at 140 enheter ikke skal være noe stort problem for nye Homey Pro 2023 da den har relativt greit med minne og datakraft (selv har jeg den gamle fra 2019). I tillegg vet jeg for lite om Futurehome til å kunne gjøre noen sammenligning. Dette er det jeg ser er tilgjengelige enheter fra Futurehome på min Homey Pro: Det er mulig at man kan legge til andre ting også da det ofte er samme chipset i flere slike produkter, men muligens ikke når det kommer til røykvarslerne fra Futurehome. Det står litt i denne tråden på Homey forum om akkurat den problemstillingen.
-
Ok, og det er ellers en vanlig av/på vippebryter bryter på den kursen, eller er det en "gammeldags" skrudimmer der?
-
Har aldri vært over 10 kW
-
Her er min VVB-flow: Det er rett nok en Høiax Connected, men det er ikke noe forskjell på den og en annen VVB. Om gulvene dine er betonggulv så kan du jo også utnytte magasineringseffekten av gulvvarmen i betongen og kun kjøre varme i de på de X antall billigste timene. Det er vel AFAIK også en viss magasineringseffekt, eller rettere sagt en treghet i vannbåren gulvvarme som gjør at du kan gjøre noe av det samme for tregulv, men jeg har ingen erfaring med det selv. Her er min flow for gulvvarme i underetasjen (elektrisk gulvvarme i betonggulv med parkett/flis/vinyl): Som du ser er ikke dette veldig avansert. Jeg styrer etter 10 lavest prisede timer i døgnet, alternativt om strømmen er billigere en 25 øre/kWt. Termostatene er hhv. Heatit v2 for hall (romføler, parkett), "gammel" ELKO for bad (gulvføler, flis) og "ny" ELKO for vaskerom (romføler, vinyl). Om jeg skulle komme over en slump penger jeg ikke vet hva jeg skal bruke til så tror jeg at jeg ønsker å bytte alt til ny ELKO, mest pga færrest mulig forskjellige integrasjoner, men også pga ELKO har god integrasjon med Homey. Håper dette hjelper deg med å komme i gang 🙂
- 3 svar
-
- 1
-
Home Assistant + HomeKit, Homey Pro++ eller noe helt annet?
storeulv svarte på mjh sitt emne i Automasjonskaféen
Om økonomi er et poeng så kan Home Assistant absolutt være det beste valget, men det krever mer fikling. Veldig fleksibel løsning, men krever mer vedlikehold. Usikker på om prisen er veldig mye lavere en Homey Pro om man må kjøpe ny maskinvare, men valgmulighetene er til gjengjeld nesten uendelige. Om lav terskel er et poeng så er Homey Pro det beste. Lett å komme i gang, støtter "alt" inkl Matter (for HP 2023). HP kommer også med HomeyScript som er et JavaScript type programmeringsgrensesnitt. Dette kan man bruke der GUI-baserte flows kommer til kort, men det går fint an å bare basere seg på flows, spesielt etter at de lanserte "Advanced Flows" for et par år siden. -
Garasje yet again! Men diskusjon om en annen vinkling
storeulv svarte på vongohren sitt emne i Automasjonskaféen
Du kan sjekke om iSmartGate kan være løsningen du er på jakt etter. Funker bra her hos meg ☺️ -
18650 lithiumceller fra Ali og kapasitet/kvalitet.
storeulv svarte på SveinHa sitt emne i Annen Elektronikk
Sånn sett er det smått interessant, og en ikke så rent liten kuriositet at man kan kjøpe lithium-batterier FRA Kina. Men det kommer muligens av at Kina har lagt begrensninger på eksport av lithium? Et spørsmål av ren nysgjerrighet (og litt off topic): er det noen av dere som tenker på eventuelle miljøkonsekvenser av denne Kina-handelen? Selv handler jeg ikke derfra, og det er dels begrunnet i geopolitiske hensyn (jeg liker ikke tanken på et verdensdominerende Kina slik de er styrt i dag), og dels at det virker miljømessig betenkelig. Nei, jeg er nok ikke spesielt grønn av meg, og jeg er heller ikke ute etter å "ta" eller dømme noen. Jeg er bare nysgjerrig på om flere tenker som meg, eller om jeg bare er han naive idioten med det han tror er helt egne idéer 🙂 -
Jeg sliter med min Gen 3 konveksjonsovn. Jeg har fabrikkresatt den flere ganger de siste ukene, og jeg mener å huske at det er i prosessen med å legge ovnen inn i Mill-appen at man skal kunne velge mellom ekstern styring og Mill-styring. Mitt problem er at jeg aldri får valget om å sette den til ekstern styring under oppkobling. Jeg har etter factory reset forsøkt oppkobling både med og uten å knytte den til et rom. Mulig at jeg ikke er god nok på å søke opp rett fremgangsmåte, og at denne finnes godt beskrevet et sted i denne tråden. Dog er problemet der like fullt; jeg får aldri noe valg om å sette den til å styres av min Homey Er det noen som vet hva jeg evt gjør feil her? Og hvorfor kan ikke valget mellom ekstern eller Mill-cloud være noe man kan gjøre i enhetens innstillinger etter å ha lagt den til i appen? Eller kan man det, og det er bare jeg som ikke ser hvor man gjør dette?
-
Philips Hue og Ikea Trådfri er vel AFAIK som bror og søster i så måte. Begge bruker zigbee, og Hue har etter hvert fått mer enn bare lyspærer, dvs smartplug, piller, sensorer m.m.
-
Ja, det er problemet. Begge må være på samme nett. Kablet går normalt rett i hovednettet, og jeg kjenner ikke til hvordan man endrer akkurat det.
-
Koble til Elko Wifi Termostat når nettet sender ut automatisk 5 ghz
storeulv svarte på Rykkinn sitt emne i SmartThings
Veldig mye av ymse utstyr støtter dessverre kun 2,4 GHz, og det ville overraske meg om det ikke var mulig å aktivere også denne frekvensen på ruteren din. Det er én mulighet. En annen er å se om ELKO har problemer med autentiseringen, altså den som kalles WPA, WPA2 eller WPA3. Det er AFAIK ikke alt som støtter WPA3, og om ruteren din forlanger det vil den avvise tilkoblingen. -
Det har du selvsagt helt rett i, men finnes det panelovner i <1000W-segmentet som har denne typen intern regulering? Og, nå spør jeg fordi jeg lurer: finnes det panelovner med annen intern styring enn "varmetråd av/på"?
-
Nå kommer det sikkert en elektriker og slår meg i hodet med noe hardt, men altså; vanlige, "dumme" panelovner koblet via en wallplug fra f.eks. Fibaro er enklere å håndtere enn såkalt "smarte" panelovner. Jeg mener det bør kunne fint for ovner opp til 1000 W. Om du har aversjoner mot wallplugs kan du kjøpe smarte stikkontakter der typisk ett av uttakene kan styres av og på, og så er det andre uttaket et vanlig "dumt" uttak. Som termostat kan du da ha f.eks. Philips Hue multisensorer, eller andre sensorer etter din preferanse. Å ha en termostat inni panelovnen er uansett ikke spes smart da det svært sjelden er akkurat DER du vil ha det varmt og godt.
- 12 svar
-
- 1
-
Min erfaring, dog uten å ha dybdekunnskap om de to protokollene er at både zigbee og ZWave fungerer greit. Av zigbee-enheter har jeg Philips Hue belysning, og ELKO termostater (både forrige og nåværende generasjon). Disse har vært dønn stabile hos meg. Av ZWave har jeg Aqara temperatursensorer som jeg har i ventilasjonsaggregatet (et gammelt Flexit VG400 som ikke lar seg gjøre spesielt smart uten videre), Fibaro wallplugs, fuktsensorer og multisensorer, og så har jeg et par Heatit Z-TRM2 (trur eg) termostater som også fungerer ok. Jeg liker ELKO-termostatene bedre enn Heatit-termostatene, men dette er en rent subjektiv oppfatning. Det som er viktig å huske på er å ha nettdrevne enheter i nærheten av evt batteridrevne sensorer sånn at minst én node i mesh-nettverket på det aktuelle stedet i huset alltid har strøm. Da unngår du batteritømming på de andre sensorene. Dette gjelder etter min erfaring både zigbee og ZWave. Du sier du har valgt et Futurehome smart-relé for VVB og varmekabler. Nå vet ikke jeg hvor stort element du har i din VVB, men det er lurt å sjekke at reléet er godkjent for kontinuerlig last (resistiv?) lik den VVB trekker. En vanlig stikkontakt (schuko) er f.eks. ikke godkjent for mer enn 10A kontinuerlig last selv om kursen den står på har 16A sikring. Dette er for å forebygge varmgang.
-
Hvor mye kwt bruker din varmtvannsbereder per måned?
storeulv svarte på halono sitt emne i Automasjonskaféen
Dette med ekspansjonskar er etter det jeg forstår ikke helt enkelt. Det kan være at enkelte kommuner forlanger dette, og det kan også være gode grunner til det som jeg ikke forstår. Da jeg byttet bereder mente rørlegger at jeg måtte ha ekspansjonskar. Jeg sa da at det etter min forståelse er en anbefaling og ikke et påbud, og så viste jeg ham bilder av at vår VVB står på vaskerom med våtromsvinyl og sluk, og sikkerhetsventilen på VVB er 20 cm fra dette sluket. Da var han enig i at et ekspansjonskar ikke ville ha noe for seg. Andre i nabolaget med likt hus som oss har ikke møtt samme forståelse hos sine rørleggere. Men ok, for å ikke å avspore tråden; er det trådstarters mål å spare strøm eller å spare penger? Sistnevnte er trolig litt enklere enn førstnevnte 😉 Spare penger gjør man jo ved å velge bort de dyreste timene for når VVB får strøm, mens å spare strøm krever mer analyse av forbruket og variasjoner i dette. -
Hvor mye kwt bruker din varmtvannsbereder per måned?
storeulv svarte på halono sitt emne i Automasjonskaféen
Jeg målte for nokså nøyaktig 2 år siden et snittforbruk per døgn på mellom 7 og 8 kWh. Dette var en OSO 200l bereder fra 2001, og jeg valgte da å sette på en Aeotec og satte den til å levere strøm i døgnets 10 billigste timer via en flow på Homey. Målet var altså ikke å spare strøm da vi etter min oppfatning ikke har noe unødig forbruk av varmtvann, men tanken var å spare penger ved å kjøpe strømmen da den var billigst. Resultatet var IIRC at jeg sparte i snitt nesten 1 krone per forbrukte kWh, altså ca 7 kr per døgn. Switchen var dermed spart inn i løpet av få måneder. Senere takket VVB for seg, og jeg erstattet den med en Høiax Connected som får strøm etter det samme prinsippet som switchen fikk, altså de 10 billigste timene per døgn.- 16 svar
-
- 1
-
Takk for tips, men det blir jo da den viften jeg helst ville unngå 😊 Drømmen er en ventil med servostyrt sjalusiåpning, men jeg har ikke funnet noe så langt så enten søker jeg på feil ting eller så finnes det ikke.
-
Jeg har et hus med balansert ventilasjon, og på noen av rommene (bad, vaskerom og en bod) er det satt inn klassiske ventiler med fjærbelastet luke for ekstra tilluft når det måtte være behov. Disse lukene er jo et sant helvete (ok, jeg overdriver kanskje litt) å håndtere. De er enkle å åpne, men ikke fullt så enkle å lukke. Da skjer ett av to; lukkingen går greit, eller lukkingen går IKKE greit, og luken henger utenpå ventilen og fjæra bak har løsnet fra sitt lille feste i ventilrammen. Da må lille meg (1,80 moh i strandkanten) opp på en stol som aldri står i nærheten og inn i ventilen for å fikle. Det observante leser vil nå kanskje ha en gryende mistanke om en total mangel på tålmodighet hos undertegnede, noe som er helt korrekt. Jeg er kun tålmodig i svært korte tidsintervaller, men nok om det. Finnes det en for for slike ventiler/spjeld som kan åpnes og lukkes automatisk, og som støtter en av de vanlige standardene, dvs ZWave, zigbee etc? Jeg ønsker ikke en baderomsvifte, for den vil da konkurrere med ventilasjonsanlegget om å trekke luften ut fra badet, og jeg tror at det beste er om ventilen kan være passiv ift luftretning for å ikke ødelegge for ventilasjonen.
-
Oppgradere til smart ringeklokke på eksisterende strømkurs?
storeulv svarte på Thomas_E sitt emne i Annen Elektronikk
Det som sitter i sikringsskapet ser ut til å være en ringetrafo. Spenningene du kan ta ut er da 8 eller 12 volt (strengt tatt også 4 volt, men finnes det ringeklokker som går på så lav spenning da?), og det passer med det som vel er nokså standard spenninger for ringeklokker. Du kan trolig (bør verifiseres) bytte ringeknappen med f.eks. en Ring Video Doorbell som da får sin matestrøm fra de samme ledningene som gikk til den gamle ringeknappen.- 3 svar
-
- 1
-
Jeg har selv montert iSmartgate, og jeg kan bekrefte for de som lurer at den har temmelig dårlig integrasjon mot Homey. Dvs den har få egnede tilstander som kan brukes i Homey flows. Det finnes f.eks. ikke noen "Når" eller "Og"-kort som reflekterer "Åpen" eller "Lukket". Nå er ikke det et stort problem for meg da den funker bra med Apple HomeKit sånn at Siri fikser porten for oss, men om du skulle vurdere iSmartgate er det altså dette du får 🙂
- 5 svar
-
- 1
-
- garasjeportpåpner
- garasje
-
(og 2 andre)
Merket med:
-
Hvordan åpne wifi router 2 Telenor (installere openwrt)
storeulv svarte på autoTorbjørn sitt emne i Annen Elektronikk
Kan du backspace'e vekk tilleggstegnet slik at kun echo blir stående igjen?