Ja jeg er enig med deg der, om man utelukkende skal se på transientsignaturen som skapes ved oppstart og drift av platetoppen. Man vil ikke kunne se det korrekte mønsteret i forbruket som går av og på om det er lavere enn samplingen, og bildet blir absolutt rotete om man kun ser på totalforbruket!
Det jeg mener er at om man skal lage en god algoritme må man se på alle faktorene tilgjengelig: totalt forbruk i Watt, forskjellige faser, spenning, strøm, reaktiv kraft, tid på døgnet, osv. Det blir ganske komplisert og da kan man bruke maskinlæring i stedet og si at «nå skrudde jeg på en plate på induksjonstoppen» og «nå skrudde jeg den av». Etterhvert vil den finne et mønster i dataen fra AMS og man slipper å skreddersy det selv.
Skulle man skreddersy det selv ville jeg sett etter det som brukte høy effekt, hvilken fase den lå på, og varigheten. Som sagt vet jeg ikke mye om induksjonstopper og har ikke en selv, men ut i fra videoen din ser det ut som den jobber i intervaller. Gjennomsnittsforbruket per 2. sekund som sendes fra smartstrømmåleren vil bli høyere selv om det ikke er like detaljert i forhold til svingningene, og siden en slik platetopp vil trekke totalt rundt 5500W vil jeg tippe at å koke suppe på en plate vil være et hopp på 500-1000W. Dette vil være et større utslag i forhold til andre apparater man har hjemme. I dataen min så jeg at vannkokeren lå på rundt 2000W, varmtvannsberederen 1900W, panelovner ~500-1000W, og mikrobølgeovn 1000-2000W. Av dem er som regel alltid varmtvannsberederen og panleovnene på gjennom dagen og vil ha et tydelig mønster av ON/OFF gjennom dagen. Vannkokeren og mikrobølgeovnen vil opptre sporadisk basert på når folk er hjemme og vil ha mat og drikke, og har derfor ikke et så sterkt mønster. Da kan man heller se på gjennomsnittsforbruket sitt hopp, tiden det er høyere, og så hvor langt det faller igjen.
Jeg innser at jeg kanskje svar på noe annet enn akkurat det du spør om, men tenker det kan være interessant å høre hva jeg tror er løsningen på problemet?