Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

Håvardgj

VIP
  • Innlegg

    387
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    11

Hjelpsomme svar

  1. Håvardgj's innlegg in Dimmer og lys som ikke kan dimmes ble markert som svaret   
    jeg prøvde å sette inn en ikke dimbar pære (led jeg trodde var dimbar i gjerningsøyeblikket) i en lampe, og resultatet var at pæra var på 100% styrke selv om jeg dimmet ned.
    det du kan risikere er at pæra kan ta skade, (som Llandari har prøvd) eller at dimmeren kan ta skade. mest sannsynlig førstnevte.
     
    de fleste micromoduler (og elko-dimmere forsåvidt) har soft-start, og vil derfor dimme opp til 100%, og ikke skru seg på til 100% med en gang.
     
    hvilken type lampe er det forresten? Lysrør vil jeg fraråde å koble på en dimmer som ikke er beregnet for det.
  2. Håvardgj's innlegg in Hvor kan jeg putte mikromodulen? ble markert som svaret   
    Multibokser er da fine å felle inn i gipsvegger, enten setter man et blindlokk over, eller så setter man en bryter, kontakt eller lampe foran.
     
  3. Håvardgj's innlegg in Fibaro dimmer 2 - Max 10A? ble markert som svaret   
    pong
     
     
     
    nek sier:
    430.3 generelle krav
    det skal være vern som kan koble ut en hvilken som helst overstrøm i kursens ledere før en slik strøm kan fororsake fare på grunn av termiske eller mekaniske påkjenninger som er ødeleggende for isolasjon, skjøter tilkoblinger eller materiale som omgir lederne
     
    så har du 433.3 utelatelse av overbelastningsvern
    overbelastningsvern er ikke nødvendig (b) for ledere som sannsynligvis ikke vil bli utsatt for overbelastningsstrøm, forutsatt at de er beskyttet mot kortslutning i samsvar med avsnitt 434(beskyttelse mot kortslutning) og at de hverken har avgreninger eller stikkontakter. (derfor kan man sette f.eks en varmtvannstank på en 20A kurs så lenge det ikke er stikkontakter på kabelen til den)
     
    disse kravene er vel mest for å beskytte selve ledningene, men sier ikke noe videre utover komponenter.
    i de fleste tilfeller er det godt nok at komponentene blir montert etter bruksanvisningen til produsenten. men til syvende og sist er det elektrikeren som er ansvarlig for at det blir gjort etter kravene. så om man har fått samsvarserklæring på jobben, er det de som står ansvarlig hvis noe skjer.
     
    jeg har ikke vært borti at det kreves maks 10a sikring på komponentene, men hvis brukermanualen krever det, er man nok fint nødt til å sette inn en sikring. Elko sine dimmere har som regel enten innebygd sikring, eller elektronisk overbelastningsvern.
     
    gG or Time lag T betyr at sikringen skal være treg, glassikringer man kjøper fås enten som kvikk (F10A) eller treg (T10A)
    dette skriver de sikkert for at startstrømmen ikke skal ta sikringen.
     
     
     
    hvis det ikke er for fullt inni veggboksen burde det gå helt fint
     
  4. Håvardgj's innlegg in To forskjellige lyskilder på badet ble markert som svaret   
    @Venin jo, det går vel forsåvidt an, var vel litt rask i å trekke konklusjon der
    du er avhengig av at micromodulen skal ha 230v til betjening.
     
    (jeg har ikke kommet så langt at jeg har byttet fra 433mhz utstyr ennå, og er vandt med at micromodulen skal ha spenningsløs bryter ?)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.