-
Innlegg
1 943 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
163
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av Fermate
-
Vi åpner nå tre nye forum for direkte kommunikasjon med smarthus leverandørene! Vi har snakket med tre av de store smarthus leverandørene og signalisert et behov for enkelt å kunne kontakte kompetente personer hos dem for å få svar på mer kompliserte tekniske spørsmål. Det viste seg at de også hadde et ønske om å kunne få ryddet opp i en del feilinformasjon og myter som flyter rundt i sosiale fora. Dette er organisert rundt et eget forum for hver leverandør der det som vanlig er oss forumdeltakere som spør og svarer på det vi kan, men i tillegg vil det være representanter for leverandøren der med egne brukere som kan gi fasit eller korreksjoner. Leverandørenes brukere vil være klart merket så det vil ikke være tvil om hvem du får svar fra. Hvert forum vil ha en underkategori for spørsmål og svar og en for generell diskusjon og kommunikasjon. Forumene finner du her: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/110-leverandører/ Vis full oppføring
-
- 5
-
Vi åpner nå tre nye forum for direkte kommunikasjon med smarthus leverandørene! Vi har snakket med tre av de store smarthus leverandørene og signalisert et behov for enkelt å kunne kontakte kompetente personer hos dem for å få svar på mer kompliserte tekniske spørsmål. Det viste seg at de også hadde et ønske om å kunne få ryddet opp i en del feilinformasjon og myter som flyter rundt i sosiale fora. Dette er organisert rundt et eget forum for hver leverandør der det som vanlig er oss forumdeltakere som spør og svarer på det vi kan, men i tillegg vil det være representanter for leverandøren der med egne brukere som kan gi fasit eller korreksjoner. Leverandørenes brukere vil være klart merket så det vil ikke være tvil om hvem du får svar fra. Hvert forum vil ha en underkategori for spørsmål og svar og en for generell diskusjon og kommunikasjon. Forumene finner du her: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/110-leverandører/
-
Nå fant jeg svaret og poster det her om noen kommer opp i samme problemet. Jeg har missforstått; jeg trodde at feilen kommer fordi systemet ikke kjenner igjen devicen i siste trinn (step 3) men det er noe helt annet som skjer: Zigbee finner devicen og interviuer den korrekt, men før jeg rekker å gi den HomeSeer navn, rom og etasje så hopper devicen ut av Zigbee nettet igjen. Så denne melingen: betyr ikke at den ikke kjenner en igjen, det betyr at den ikke er på nettet lengre! Etter å ha googlet litt fant jeg et triks som virker: Når interviewingen er ferdig og HS-Plugin er klar for neste trinn (Trinn3: HS Navn, rom og etasje), kutt strømmen til devicen før den rekker å hoppe av Zigbee nettet. Du kan da gi den navn og når du er ferdig kan du skru den på igjen. Jeg har forsøkt å oppdatere FW i IKEA devicen for å se om den lar være å hoppe av da men det gjorde ingen forskjell. Jeg har IKKE forsøkt å oppgradere SONOFFen min..
- 8 svar
-
- 1
-
Jeg sliter med å få inn IKEA sin LED2107c4 Jeg har oppdatert ZigBee2MQTT til siste versjon og Zigbee finner den korrekt men på siste trinn får jeg denne "Could not find device definitio for xxxx" 😞 Jeg leser at andre har problemer som de løser: I solved the problem with: # Run the update script from the Zigbee2MQTT directory cd /opt/zigbee2mqtt ./update.sh Men er ikke det noe Linux greier? Hva gjør jeg i windows installasjonen min??
-
Hei @Tore Ringvold og @altibox Hva er det dere poster her og hva er det dere vil oppnå? (Er det en kommunikasjon mellom Altibox kundeservice og Altiboks bruker?)
-
Takk! Har oppdatert guiden
-
Takk ja, jeg burde jo egentlig bruke Visual Studio (som jeg bruker på jobb) men du vet, det var det å ta seg tid til å sette det opp da.... 😉 (Noen brukde skrive en guide...) Dette ser velig bra ut. Skal vurdere det til høsten når all reising er over og jeg kommer i smarthus-fikle-modus igjen. Takk!
-
- 6 svar
-
- 1
-
-
-
Jeg har satt opp en Shelly Plug S med MQTT og i mcsMQTT får jeg alle HS devicer som det er trafikk på. Dvs alle status devicer som strøm spenning osv. Men hvordan får jeg en device som kan skru den av og på? Jeg tipper på at om jeg bruker den riktige kommandoen i MQTT Explorer som vil den dukke opp i mcsMQTT men jeg skjønner ingen ting av MQTT dokumentasjonen 😞 Hve er topic, og hvilken palyload? Ett etter annet med switch:0 men hva?? Hjelp!
-
Jeg har jobbet ganske lenge med dette prosjektet men fordi det var på hytta i Danmark og fordi jeg fikk problemer med et dårlig power er det først nå jeg er ferdig nok til å vise det fram. Jeg ser at boksen har et hull for å kunne plugge inn en USB til ESP32en, fordi dette var før jeg visste hvordan en kan bruke OTA for oppgradering isteden 🙂
-
På hytta hadde jeg en vegg der jeg ønsket meg noe indirekte lys. En LED stripe hadde vært fint men skulle jeg sette den litt ned på veggen for å lyse på taket eller skulle jeg sette den i taket for å lyse ned på veggen? Hmmm hva med å gjøre den styrbar med en steppermotor og tilte den som det passet meg? En U aluminiumsprofl med plass til en LED stripe med adresserbare LEDs. Profilene kunne henges opp i hver ende med et ELFA garderobestang-feste slik som dette: med en 3D printet plugg Og så måtte jeg ha en boks på midten der jeg hadde elektronikken og en steppermotor: Det var allerede et lampepunkt i taket og boksen ble laget stor nok til å dekke dette. Fordi steppermotoren jeg hadde var 5V og ganske svak måtte jeg ha et gir. Onshape har ferdige rutiner for Wormgear så jeg definerte et sånn passe stort ett: Så ble det ganske mye fikling og måling, modellering og testprinting: Og når alt var på plass og skulle testes så vise det seg at poweret fra Ali var av dårlig kvalitet og sank spenningen når det ble belastet slik at ESP32'en restartet 😞 Nytt power ble bestillt men jeg orket ikke å printe en ny boks så det fikk være at den var litt oversized: Stepperen er en slik: og drives av en ULN2003 som ofte følger med når du kjøper se små stepperne For å slippe å måtte styre de høye strømmene med MOS-FET brukte jeg selvfølgelig adresserbare LED Så var det bare å skru alt opp i taket: Fordi lyspunktet i taket styres av en fysisk bryter er det programmert slik at den husker siste innstilling av farge og lysstyrke. Når den starter tenner den lysene en og en utover (because I can!) Etter litt testing tror jeg jeg har funnet den optimale vinkelen så det er ikke sikkert jeg lager så mye Alexa kommandoer for å justere denne, men barnebarna har fått en egen regnbue kommando da 🙂 Her er en video der jeg skrur på strømmen og ber Alexa om rainbow: IMG_6663.MP4 Foreløpig har HS bare fått disse devicene for testing: Her er koden rå, dere får heller spørre om dere lurer på noe. Tar gjerne tips om ting som kan gjøres bedre også. Legg merke til at jeg bruke siste LED på stripa som status LED Om jeg skulle gjøre det omigjen nå ville jeg valgt en 12V stepper så jeg kunne ha 12V LED. 5V gir veldig høy strøm med mulighet for varmgang og fallende spenning i enden av LEDen. Kanskje til og med 24V med en spenningsregulator til Stepperen og/eller ESP32'en.
-
Jeg bruker Jon00 sin Alexa helper til funksjoner av typen "Alexa ask HomeSeer bedroom temperature" eller "Alexa tell HomeSeer to check door statuses" , i det heletatt alt der Alexa skal komme tilbake med en verdi fra HomeSeer. Jeg forsøker å sette dette opp på HS4 systemet mitt på hytta nå men sliter med å få det til å virke. Så vidt jeg vet skal jeg trenge: # Alexa skill "HomeSeer Home Automation Skill" ("HomeSeer Smarthome" er den som gir funksjon "Alexa turn off" mens "HomeSeer Home Automation Skill" gir fuknsjonen "Alexa telle Homeseer ..." funksjon og som sender hele strenger ufiltrert til MyHS) # Denne linket til MyHS # MyHS konto # Jon00 Alexa helper installert på min lokale HS4 HomeSeer Smarthome skillen funker med "ALexa turn on.." MyHS kontoen virker (jeg kan logge med inn og styre enheter) Men jeg får ikke Jon00 rutinenen til å trigge? Jeg ser til min bekymring at MyHS krever abonnement for å fungere med en del ting https://homeseer.com/myhs-lite-changes/ Har oppdatert til PLUS plan men det hjelper fremdeles ikke? Jeg burke kanskje relinke "HomeSeer Home Automation Skill" skillen men jeg tør ikke å disable den for jeg ser at den ikke er i søkelista på det Alexa abonnementet jeg har her på hytta 😞 -Noe med at den kun er tilgjengelig i USA? Sitter helt fast og trenger alle tips for å feilsøke!
-
Må jo se litt på hva alternativene koster nå også. Men joja en Namron ZigBee koster jo 600 ny så kanskje jeg er litt for høyt. Men Takk for tips, da senker jeg prisen 🙂
-
For høy? Hva synes du er riktig pris da?
-
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=350706262 Bytter til ZigBee og selger mine gamle Z-Wave Thermostater. Dette er av de første Z-wave termostatene (Z-TRM1) som kom på det Norske markedet men funker helt fint. Så lenge de kan skru seg av og på over Z-wave kan jo all funksjonalitet lages i SW 🙂
-
Takk for svar @Bjørn Mork og @stigvi Egentlig var spørsmålet: Må jeg oppdatere ZigBee2 MQTT for å få på plass nye(re) definisjoner av ZigBee devicer? Jeg fant dette rådet for oppdatering: https://docs.homeseer.com/products/updating-zigbee2mqtt-manually Men glemmte å stoppe HS Plugin før jeg startet og aborterte prosessen midt i. Etter å ha kjørt den på nytt nektet ZigBee2MQTT i Back-End prosessen å starte og jeg ga opp og slettet alt, installerete hele HS plugin på nytt (Den installerer ZigBee2MQTT som en del av seg selv) Da forsvant alle ZigBee enhetenemine men heldigvis var det ikke så mange så jeg bare la dem inn på nytt. Den installerte en eldre versjon av ZigBee2MQTT (var det 1.32.x tro?) så jeg kjørte en oppdatering til 1.36.0 etter metoden beskrevet i linken over. Det gikk greit og da detekterte den IKEA VINDSTYRKA korrekt. Men IKEA TRETAKT kjenner den fremdeles ikke igjen. (Det KAN være fordi jeg kjøpte et KIT med bryter i og at denne verjonen er litt anderledes) Jeg synes det er rart at den må ha ny installasjon for å oppdatere device databasen sin. Ville jo vært enklere om den lå online. Den er forøvrig veldig ryddig og imponerende i denne lista: https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/ Nå stater en tid for meg med testing av mange nye ZigBee devicer så det hadde vært fint å få bekreftet at jeg har forstått det riktig: Må jeg oppdatere installasjonen av ZigBee2MQTT for å få support for nye devicer? Og om ikke lenge kommer spørsmålet: Jeg har funne et device som ikke er i support lista men jeg vil gjerne ta det i bruk: HVordan legger jeg til egne definisjoner?
-
Når HS4 kom med ny ZigBee plugin basert på ZigBee2MQTT ble jeg veldig begeistret. Jeg var lei av JowiHue+DeConz og syntes dette var nye fine greier. Nå driver jeg og tester ut ZigBee devicer men kom opp i et problem med nyinnkjøpte IKEA TRETAKT og IKEA VINDSTYRKA begge står i lista over supporterte https://www.zigbee2mqtt.io/devices/E2204.html https://www.zigbee2mqtt.io/devices/E2112.html men jeg får feil når jeg skal inkludere dem: Har jeg for gammel versjon av ZigBee2MQTT? HVordan oppdaterer jeg?
-
Her er kode for å styre et relé (Det er jo ikke store koden som skal til for å skru en pinne av og på men jeg tar den med alikevel) Litt om reléer Når en bruker et relé er det enten for å styre en stor strøm med en liten strøm eller en høy spenning med en lav spenning (eller begge deler). Prisippet er at en eller flere fysiske kontakter er koblet mekanisk til en spole slik at når spolen får strøm lukkes (eller åpnes) kontaktene. Jeg er vant til at reléer tegnes omtrent slik: Her er 1 og 6 spolen. Kontakt 7 er normalt koblet til 3 når reléet ikke er aktivert og kobles til kontakt 2 når spolen får strøm. Vi sier at kontakt 3 er "Normally Closed" (og er oftemerket NC) og kontakt 2 er "Normally Open" (merket NO). Nr 7 kan være merket COM. Reléet kan ha flere par kontakter slik som 4,5 og 8 og som veksler samtidig med de andre. Poenget er at det er en fysisk (elektrisk) avstand mellom spolen og kontaktene slik at spolen kan ha en lav spenning mens kontaktene kan styre en høy strøm/spenning. Hvor høy spenning (Volt) kontaktene tåler sier noe om hvor godt isolert de er, og hvor mye strøm (Ampere) de tåler sier hva de tåler før kontaktene brenner av. Sørg for at reléet du velger tåler minst den spenningen og strømmen du trenger. Spolen er oftest anngitt med hvilken spening den må ha for å aktiveres. Helst skulle vi visst hvor mye strøm den trakk (eller hvilken motstand den hadde) men det er ikke alltid tilgjengelig. En diode i parallell Når du endrer spenningen i en spole genererer den en spenning motsatt vei. Denne spenningen vil kunne ødelegge elektronikk som er tilkoblet så derfor kobler en ofte en diode "motsatt vei" over spolen. Denne dioden "kortslutter" denne strømmen fra spolen og skal altså kobles slik at "pilen" på dioden (vanligvis merket med en ring fysisk) peker mot pluss-delen av spolen. Spolestrøm Har vi et relé som trekker mindre enn de 20mA som en pinne på ESP32en tåler vil vi kunne koble den rett på mikriprosessoren, men i de fleste tilfeller trekker spolen mer enn dette og krever mer enn 3.3V så da må vi inn med en transistor. Dette gir også muligheten for at reléet kan drives fra en høyere spenning som 5V eller kanskje 12V. Nesten hvilken som helst NPN transistor kan brukes. Google litt rundt (eller spør ChatGPT) for å finne en passende verdi på R1. Ferdige Relé moduler Det er mye enklere å kjøpe en ferdig relémodul. Denne har både Diode og transistor på kretskortet og noen ganger også en optokobler. Om du kjøper en modul som skal ha 3.3V er jo alt greit men om du kun får tak i en på 5V kan du bruke den også om du allerede har 5V som du mater ESP32en med. Dersom modulen har en strap der du kan velge om den skal få strøm fra mikroprosessoren eller eksternt er det flott. Da bare fjerner du strappen og kobler 5V til JDVCC, IN1 til GND på ESP32en og VCC til GPIO pinnen. (Eller 5V til JDVCC, IN1 til GPIO pinnen og VCC til 3.3V på ESP32en) Er relé modulen 12V eller 24V og du har disse spenningene av andre grunner i prosjektet ditt kobler du på samme måte. Jeg hadde noen billige moduler fra Aliexpress som dessverre ikke hadde denne strappen og jeg måtte inn med en transistor for å drive dem. Du finner beregningene i "garasjeport prosjektet" mitt her på forumet: Det er jo ikke store koden som skal til for å skru en pinne av og på med MQTT men jeg tar den med alikevel: Disclaimer: Om du skal styre 230V med reléet ditt må du huske at du må være elektriker for å koble 230V. Hvis ikke kan huset ditt brenne ned og du får ingen ting fra forsikringsselskapet. Hjemmeautomasjon.no skal ikke ha noe ansvar for slike ting.
-
Hvorfor? Hva er ulempene? Og: Hvor mange kan en koble på samme kabel da.
-
Har du et koblings sjema?