Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

MrE

Medlemmer
  • Innlegg

    462
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    14

MrE vant dagen sist 3. februar

MrE hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MrE sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Dedikert

Nylige merker

94

Nettsamfunnsomdømme

  1. Trykk på blyanten ved siden av visningen du ønsker å redigere. Ikke den øverste blyanten på bildet under, men den ved siden av kjernekraftsymbolet. Scroll nederst så er innstillingen der. (Hvis du faktisk bruker Sections da..)
  2. Kort fortalt, så baserer du deg på trådløs løsning, som sikkert fungerer for deg, men ikke for neste eier og eier etter det igjen. I en elektrikers øyne, så lager du et dårlig anlegg. Og jo, du får lengre strekk med rør og kabler når du lager stjernenett ut fra sikringsskapet. Og litt mer utdypende: 1. Du vil basere deg på trådløs teknologi, som betyr du lager deg fallgruver, hvor den ene er kommunikasjon mellom trådløs bryter og alle enhetene du har plassert i stålskapet. Det andre er batterier, som er noe man helst bør unngå om man kan. Batterier kan ha lang levetid, og de kan ha fryktelig kort levetid. I tillegg så har batterier en "best-før" dato. Du kjøper deg vedlikehold. 2. Du sier en vesentlig del med smarthus er trådløse brytere. Der er nok meningene forskjellige alt etter hvem du spør. Å kunne betjene noe fra flere steder, som f. eks app, bryter, trådløs bryter, stemme etc er flott og fint, men smarthus skal være smart, hvor det styrer seg selv og man minimerer manuelle handlinger. Du skal muligens selge en dag, og det er ikke sikkert neste eier synes det er kjempeflott med masse trådløse brytere uten mulighet for å installere vanlige dimmere/brytere. For nysgjerrighetens skyld, hvilket produkt er det du bruker som trådløs bryter? Støtter den direkte assosiasjon med dimmeaktuatoren? 3. Det er ikke kjempekjekt å ta av dekslene i sikringsskapet hver gang du skal ekskludere/inkludere/lese PIN-kode på en enhet. Å plassere dimmeaktuator i sikringsskapet er ikke noe nytt, det har blitt gjort i flere tiår, men da med f. eks KNX, med trådbaserte brytere og sensorer. Du kan også plassere termostaten til gulvvarmen i sikringsskapet ditt. Plejd anbefales av elektrikerene fordi det fungerer og er stabilt. Du skriver selv du har problemer med iHeat (antar du mener HeatIt?). Hvis en elektriker leverer noe sånt, så er det reklamasjon, og det koster penger. Det er lite tull med Plejd, men det har sine ulemper for de som er over snittet interessert (slikt som BT-kommunikasjon, lukket system, avhengig av sky for integrasjon mot andre system osv osv). Den "vanlige" måten å legge opp elanlegg idag på er å bruke dimmere som ser helt vanlige ut, men som har ZigBee eller Z-Wave kommunikasjon. Da får du betjening på veggen, alt er kablet, og det fungerer for neste eier. Eksempelvis Heatit ZigDim.
  3. Skrekk og gru, her lager man dårlige el anlegg...
  4. Har du prøvd Plejd?
  5. "Tjener mest og tar minst risiko".. Det var også en setning. Hvis du mener risiko som i at det kanskje kanskje ikke fungerer så ja, en elektriker vil helst være sikker på at levert anlegg fungerer.. Å droppe å legge føringer til brytere er en minimal besparelse, og har sånt ikke noe med hverken fortjeneste eller risiko å gjøre. For orden skyld er smarthus-produktene dyrere enn konvensjonelle produkter, så fortjenesten er høyere på smarthusprodukter. Legg opp konvensjonelle føringer med smarte enheter drevet av 230v. Altså 230v dimmere med zigbee/z-wave/matter etc..
  6. Du legger til Thread-integrasjonen i HA og velger router, som i mitt tilfelle er Apple TV. Etter jeg har lagt den til i HA, så ser jeg den begge steder
  7. Nei. Jeg gjorde det først, og det var en tabbe. Home Assistant legger den til i Apple Home for deg. Etter du har installert matter server på hone assistant så går du på integrations -> add matter device. Det hele var veldig smertefritt.
  8. Nei, det trenger man ikke. Har 2 Secuyou Matter dørlås og en Apple TV 4K. 🙂
  9. Bestilte 2 stk. 🙂
  10. Synes RDP går litt tregt gjennom tailscale, ellers er det helt kanon.
  11. Samme her.
  12. Aha, da skjønner jeg. Takk for hjelpen 🙂
  13. curl --request POST \ --url http://mn-be-prod-documentation.s3-website.eu-central-1.amazonaws.com/customer/auth/sign-in \ --header 'Accept: application/json' \ --header 'Content-Type: application/json' \ --data '{ "login": "**.**@gmail.com", "password": "*****" }'
  14. Ja, samme som jeg bruker i app.
  15. Jeg får "405 Method not allowed" når jeg trykker på Send API request
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.