Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Bjørn Mork

Medlemmer
  • Innlegg

    308
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    26

Alt skrevet av Bjørn Mork

  1. Tviler ikke. Men hvordan skiller det seg egentlig fra en hvilken som helst annen smarthub du får kjøpt?
  2. Ikke bare er det uforståelig, men prismodellen har også motsatt effekt av det som burde være ønsket. Hvis du først er over terskelverdien så har du ingen incentiver for å spare lenger. Da er videre overforbruk "gratis" inntil neste terskel. Og det spiller ingen rolle når du legger dette overforbruket, så du kan like gjerne ta det ut kl 16:00 på en kald dag (jada, strømprisene vil ofte hjelpe, men plutselig en dag sprenger du nettet fordi det er passe mye vind i Tyskland).
  3. Jepp. Beregning og fordeling av lasti et nett med mange noder og mange linker er ikke en rett-fram oppgave. Dette er ikke unikt for strøm. De har det samme for vann, kloakk, Internett, veger osv. Men jeg er ganske sikker på at netteierne har folk og systemer som er gode på den statistikken. Og dette er også et sted der AI kanskje kan gi mer enn bare hype. Her har vi massive datamengder og nokså umiddelbar feedback med fasit. Burde passe perfekt. Den store utfordringen er nok å designe et system som får hver enkelt til å oppføre seg optimalt. Det kan ikke bli for komplekst. Der tror jeg allerede dagens nettleie-system er over grensen for gjennomsnittsforbrukeren. Og det kan heller ikke være basert på fullautomatisering av alle hjem. Det er helt urealistisk. Jeg har ingen fasit. Men jeg innbiller meg at det ville være bedre med flere og større forskjeller gjennom døgnet enn dagens natt- vs dag-priser. En vekting av nettleien basert på døgnstatistikk for et passende område f.eks. Uten den, for folk flest, helt uforutsigbare terskelverdi-straffen. Den bidrar mulgens til at noen få tenker over hvor mange storforbrukere de slår på samtidig. Men jeg tror heller den får flere til å f.eks fordele elbilladingen utover en større del av døgnets timer. Og det er neppe gunstig i et større perspektiv. Da havner bare flere av de timene i de mest belastede periodene.
  4. Usj, nyere version med mer massering av resultatet tydeligvis. Da er det jo umulig å vite om det er en feil i deres parsing eller om du faktisk mangler 5G. Men de har kanskje en support-kanal som kan svare på slikt? Uansett hvordan det henger sammen så må det vel defineres som en feil. Jeg aner ikke hva som er på innsiden av en slik eller hva den normalt vil si. Men det er rimelig å forvente at den skiller mellom 4G og 5G NSA på en slik måte at den kan fortelle deg om du "har 5G"
  5. Har heller ingen erfaring med Teltonika utover at de virker nokså ryddige av seg. Det skjermbildet ditt var mystisk likt eksempelet på https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUTX50_Network Er jo kanskje litt rart at de viser fram et 4G skjermbilde når ruteren støtter 5G? Vet ikke om det hjelper noe eller om det bare er den samme informasjonen presentert som tekst, men de dokumenterer også noen CLI-kommandoer du kan bruke: https://wiki.teltonika-networks.com/view/Command_Line_Interfaces https://wiki.teltonika-networks.com/view/Gsmctl_commands gsmctl ser ut til å være en wrapper de har laget rundt en del vanlige modem-kommanoer. "gsmctl -F" og "gsmctl -K" ser spesielt interessante ut. Eksemplene tyder på at de bare er enkel wrapping av Quectel-spesifikke AT-kommandoer. Du finner igjen +QNWINFO og +QENG i Quectels AT kommando-manualer. For eksempel ser dette slik ut på en Zyxel NR7101 (som har et lignende modem) oppkoblet mot 5G NSA: root@NR7101:~# atcmd /dev/ttyUSB3 'AT+QNWINFO' +QNWINFO: "FDD LTE","24201","LTE BAND 7",3150 +QNWINFO: "TDD NR5G","24201","NR5G BAND 78",643296 OK Merk at det er to linjer med NSA. Mulig feilen ligger i hvordan Teltonika parser dette? Men kunne jo være underholdene å se hva "gsmctl -F" sier. Tilsvarende forventer vi noe slikt fra "gsmctl -K": root@NR7101:~# atcmd /dev/ttyUSB3 'AT+QENG="servingcell"' +QENG: "servingcell","NOCONN" +QENG: "LTE","FDD",242,01,319DB05,51,3150,7,5,5,81A2,-89,-12,-58,11,8,-20,- +QENG: "NR5G-NSA",242,01,41,-78,16,-10,643296,78,12,1 OK
  6. Du kan ha høy strømpris pga spekulasjon eller produksjonsutfordringer uten at det er kapasitetsproblemer i nettet. Og motsatt kan det godt tenkes at ditt lokale nett blir overbelastet når alle skal lade elbilen sin på negativ strømpris midt på natta. For oss som bor i et vannkraftland gir det mye mer mening med variabel nettleie enn variabel strømpris. De ekstreme prisforskjellene som skapes av det mislykkede markedseksperimentet skaper nok mer trøbbel for netteierne enn de vil ut med.
  7. Helt sikker på at den ikke er på 5G? Husk at NSA betyr at du primært er koblet opp mot 4G og bare bruker 5G-bånd i tillegg når båndbreddebehovet tilsier det. Telefoner er svært så aggressive med å kalle dette 5G i displayet, av markedsføringshensyn. Er ikke sikkert Teltonikaen er like ivrig. Hva sier egentlig Teltonikaen? Og hvordan har du konfigurert den? Er ikke sikkert alle bånd er tilgjengelige. Hvis du har valgt å låse til f.eks. n78 på 5G så kan du fort ende opp med 4G i stedet selv om lavere 5G-frekvenser er tilgjengelige
  8. Jeg skulle gjerne visst hva som var poenget med det. Det er svært få kurser jeg kunne tenke meg å slå av og på automatisk. Selv om jeg virkelig legger godviljen til, så er det bare elbillader, varmtvannsbereder og platetopp jeg ser at det har noen som helst nytteverdi. Men for elbiillader er det helt åpenbart mye bedre å ha en smart lader der du også kan styre ladestrømmen. Skal du først bruke noen tusenlapper på å gjøre elbillading smartere så bytter du ut ladeboksen. For platetopp ville den eneste praktiske funksjonen (for min del ihvertfall) vært som en sentralisert komfyrvakt. Det er forsåvidt nyttig nok. Men da må løsningen inneholde direkte sensor-tilkobling og logikk for utkobling uten at noen smarthub er involvert. Uten det må du jo ha en ordinært komfyrvakt i tillegg, og da kan du like gjerne gjøre den smart. Så slapp du dobbelt opp med releer og måler på den kursen også. Ønsker uansett ikke automatisk utkobling basert på annet enn sikkerhet. Da hadde vi VVB igjen. Der er et rele i sikringskapet like bra som de andre av dagens ettermonterte puck-løsninger. Men for nye installasjoner vil jo en smart VVB åpenbart være mye bedre. Jeg har utelatt oppvarming. Med panelovner og elektrisk gulvvarme er det bedre med styring og måling på hver varmekilde separat. Vannbåren varme med elektrisk fyring har nok egen kurs, men er ikke noe jeg ville styrt med utkobling av strømmen. Du har gjerne varmepumpe(r) og en god del sensorer koblet direkte til det systemet, med sin egen halvsmarte styring Tar gjerne mye bedre smarthus-integrasjon av målinger og og styring enn jeg har i dag. Men å slå hele sulamitten av og på med en ekstern strømbryter er uaktuelt. Det hadde nok vært gøy med målinger per kurs med Elkos smarttag eller tilsvarende. Men jeg er usikker på nytteverdien ifm automatisering. Det er nyttig å vite hvor mye elbil og VVB trekker, og relatere dette til totalforbruk. Men hvis du allerede har elbillader og VVB-puck med målinger så blir det jo smør på flesk med måling i sikringsskapet. Så hva skal jeg egentlig med noe i sikringsskapet?
  9. Det er som sagt en ukjent protokoll på 868 MHz, så det er ikke hverken enklere eller vanskeligere enn med alle andre trådløse røykvarslere. Zigbee varslingen utløser neppe noen lyd. Den er bare for apper og automatisering
  10. Humor: Noen har byttet ut MASTER med PRIMARY i både papirmanualen og de små klistrelappene som følger med (og som du ikke trenger når du bruker zigbee). Er vel samme sykdom som gjør at alle mysql-slavene har blitt replikanter elns. Jeg føler for å få inn en bladerunner.
  11. Var ganske sikker på at det virket ettersom seriekoblingen er tradisjonell RF-seriekobling på 868 MHz, som for de aller fleste andre trådløse røykvarslere. Zigbee brukes til automatisk konfigurasjon av sammenkoblingen, men er ikke en del av kommunikasjonen mellom varslerne. Tror kanskje ikke de kommuniserer noe som helst seg i mellom. Sannsynligvis setter de bare opp en felles nøkkel basert på de konfigurerte "iasCieAddr" og "zoneId" verdiene. Men det er jo en god idé å teste at dette virker. Gjort nå. Funker som antatt helt fint. Jeg stoppet z2m og plugget for sikkerhets skyld ut koordinator-donglen. Alle varslerne ga fremdeles lyd når jeg trykket test-knappen på en av dem. Leenge - dokumentasjonen sier 10 sekunder. Det tar ikke nødvendigvis fullt så lang tid, men det er en merkbar forskjell i forsinkelse mellom de 4 varslerne jeg har montert. Gjetter på at varslerne sover ganske tungt og bare våkner opp en gang i blant for å lytte etter alarmer.
  12. Hentet mine i dag og fått opp noen av dem. For de som lurer: Disse sklir rett inn i z2m når du følger "Koble til ELKO smart hub" instruksjonene. Og de blir da også automagisk seriekoblet. Det er altså ikke nødvendig med noen manuell seriekobling så lenge du bruker z2m. Kikket litt på z2m-koden og tror magien er relatert til at z2m setter "iasCieAddr" og "zoneId" attributtene i "ssIasZone" klynga. iasCieAddr blir satt til koordinator-adressen mens zoneId er hardkodet til 23. Vet ikke om det er noen grunn til det valget, men de fleste ønsker vel uansett å seriekoble alle røykvarslere som er i samme zigbee-nett. Skrur du på debug-logging under join så ser du at dette skjer i løpet av "intervjuet". Du ser også attributtene i "state", f.eks i z2m web-frontend. Der heter de "ias_cie_address" og "zone_id". Slik ser en av mine ut: { "ac_status": false, "battery": 100, "battery_defect": false, "battery_low": false, "enrolled": true, "ias_cie_address": "0x00124b00deadbeef", "linkquality": 25, "restore_reports": true, "smoke": false, "supervision_reports": true, "tamper": false, "temperature": 21, "test": false, "trouble": false, "update": { "installed_version": 34014975, "latest_version": 34014975, "state": "idle" }, "voltage": 3000, "zone_id": 23 }
  13. heh, som gammal grinebiter så holder jeg meg langt unna alle moderne påfunn som hjul og fyrstikker og slikt 🙂 Her er det ingen konteinere, hverken docker eller supervised. Greit. Det er min egen feil at dette blir litt herkete. Jeg kunne ha stukket hodet i sanden og kjørt en fiks ferdig konteiner eller VM. Men det er en halvbevisst valg fra min side. (jeg har forsåvidt en mer moderne HA+z2m på hytta, også der som en native core installasjon under Debian stable. Så det er ikke umulig)
  14. spørsmålet om temperatursensor er besvart av Elko: Og det gir mening. Dette er ikke temperatursensorer. Ellers ser jeg at det er noen svært ferske forbedringer i z2m for akkurat disse varslerne, der "heat" og "hush" blir eksponert: https://github.com/Koenkk/zigbee-herdsman-converters/pull/8393 Sikkert verdt bryet å få med seg. Men er nok ikke en del av en release før til nyttår. Og for min del så blir det vel noen følge-oppgraderinger jeg hadde tenkt å utsette til neste Debian stable. z2m >= 1.37.0 krever HA >= 2024.4. Og HA >= 2024.4 krever python >= 3.12. Jævla herk.
  15. ikke begge deler samtidig kanskje, men en av dem er nyttig hvis du f.eks skal bruke gpio 14/15 som konsoll. Uten dette uart0 koblet til både blåtann og 14/15. Med enable_uart=1 slår du på uart1 ("miniuart" - /dev/ttyS0) og kobler den til 14/15 i stedet. Da har du både blåtann og konsoll. Jeg foretrekker også å slå på uart_2ndstage=1 for litt mer info ved boot. Og så skulle jeg til å si at dtparam=krnbt=on burde vært default for blåtann. Men når jeg ser på dokumentasjonen, så ser det ut til at den er det 🙂 Alle overlays med parametre er greit dokumentert her: https://github.com/raspberrypi/firmware/blob/master/boot/overlays/README Resten av config.txt er dokumentert her, men dette om enable_uart er direkte misvisende mener jeg: https://www.raspberrypi.com/documentation/computers/config_txt.html#enable_uart Tok meg lang tid å innse at det faktisk enabler uart1 og kobler den til gpio 14/15. Mye forvirrende info der ute, og det hjelper jo ikke når den offisielle dokumentasjonen blander inn kommandolinja til kjernen.
  16. Vet ikke om du har lagt merke til samme problem, men hos meg virket ikke en del av de binære sensorene i home assistant. Verdiene på Alarm active, Charging, Derated og EV Connected stod fast som "unknown". Fant ut at årsaken var at z2m lagde en binary_sensor config med "payload_off": "false", "payload_on": "true", som skulle vært "payload_off": false, "payload_on": true, Mitt forslag til fiks: https://github.com/Koenkk/zigbee-herdsman-converters/pull/8440 Virker for meg ihvertfall...
  17. Øy, det er jo et kjempetips. Takk. Ser ut til å være ment som et tilbud til kunder. Men det er jeg jo forsåvidt hvis vi snakker om banktjenester. Og står ingenting her om hvilken type kunde de snakker om, så da må det være greit: https://www.sparebank1.no/nb/smn/privat/forsikring/husforsikring/roykvarsler.html Kjøpte 8 stk jeg
  18. Den eneste måten jeg kan se for meg at du får til dette er hvis releet er konstant lukket. Ta fram et multimeter og sjekk. Og se over programmeringen av fibaroen.
  19. Jeg ser den med elektriker-kostnad ved å ta ting mer gradvis. Men det blir enda dyrere å bytte ut store deler av installasjonen fordi tingene ikke falt helt i smak likevel. Og mange av spørsmålene dine grenser til smak og behag. Det kan ikke noen andre enn du bestemme. Derfor blir fort det unisone svaret her: Prøv deg frem. Men noen deler er enklere enn andre. Hvis du er fornøyd med funksjonalitet og plassering av dagens vridimmere så er det bare å bytte dem ut med tilsvarende smarte varianter. Du får samme funksjonalitet som i dag med smart styring i tillegg. Evt bytte til push-dimmer blir selvsagt en smakssak, men jeg er 100% med @christbj her: Prøv det først. Ellers er jeg usikker på om du tenker litt for komplisert med bytte ut alt. Trenger du/bruker du alle de eksisterende bryterne f.eks? Ofte er jo slikt strødd "vilkårlig" rundt og man blir gående fra vegg til vegg for enkle ting som å slå av eller på lyset i større soner. Med smart styring kan du forenkle det betraktelig, og bare ha smarte fjernkontroller der du faktisk ønsker slikt. Mange her er også på kjøret med automatisering basert på andre typer sensorer enn brytere. Litt usikker på om jeg misforstår hva du mener eller om du har mistforstått hva en Hue Wall Switch modul gjør. Men det er altså bare en zigbee fjernkontroll. Den har ingen bryter- eller dimme-funksjon. Fin til å bygge om eksisterende brytere til fjernkontroller for å beholde "look and feel". Men også litt upraktisk på flere måter siden bryterfunksjonen faller bort og du får en enhet med batteri montert nokså utilgjengelig. Ikke at det må byttes så ofte, men når du snakker om mange slike så er det en ting å tenke på. De krever forresten ikke at du bygger om til impuls-brytere. Wall Switch modulene kan også konfigureres til å sende impuls når du endrer bryterposisjonen. Da kan du av naturlige årsaker ikke bruke bryteren som push-dimmer. Og den får samme funksjon og ulempe som en trappebryter: Hva som er av og på varierer med posisjonen til de andre bryterne i systemet. Jeg synes de er veldig praktiske for utebelysning. Ihvertfall der du har en eksisterende installasjon med armaturer som tar pærer, og gjerne med en dullion brytere rundt hele huset. Vi har f.eks. 4 topolte brytere for utelys i huset og 1 i garasjen. Smarte pærer i alle lampene gir den nødvendige(?) felles styringen uten ombygging av noe som helst. Og utelys er jo uansett noe som alle(?) eller de fleste ønsker automatisert. Bonusfordelen er at du bygger god dekning på zigbee-nettet. For min del var det nok til å koble garasjen sammen med huset, til tross for at jeg var skeptisk på forhånd. Sannelig. Lot meg også lure. Jaja. Usikker på det er riktig spørsmål. Med 22 35W halogen-pærer bør du seriøst tenke over om/når hele røkla skal byttes ut med LED downlights. Har ikke sett noen smarte vridimmere som takler den type last hvis alt dette henger på 1 dimmer. Du kan antageligvis dele det opp vha f.eks dimmepucker hvis det er flere trafoer, men jeg kan ikke se at det gir mening økonomisk i et 10-års perspektiv.
  20. Høres kjent ut. Utrolig irriterende måte å feile. I noen tilfeller kan det ta lang tid før du merker at filene aldri havnet på kortet likevel. Sluttet med å lagre bilder direkte til minnekortet fra telefonkamera etter en tilsvarende episode for noen år siden...
  21. samma her. Kjøpte en Amina S i mai, men fikk ikke elbil før i oktober. Og siden laderen står på hytta så har det så langt bare blitt én ladeøkt. Litt begrenset erfaring, altså. Men jeg liker alt jeg har sett så langt. Amina har kommet med en del nye firmware-versjoner, der de også har lagt til og forbedret funksjonalitet. Både firmware og dokumentasjon av denne gjøres tilgjengelig på Internett. zigbee2mqtt-støtten har fungert greit fra dag 1, også mens den var under utvikling. Den er nå med i z2m fom versjon 1.41.0 så det er ikke nødvendig å bruke ekstern konverter lenger. Dette er selvsagt smak og behag, men boksen faller i smak fysisk også. Diskret og praktisk design, der du f.eks. kan bruke selve ladeboksen som opphengskrok for ladekabelen. Og fast ladekabel passer meg utmerket. Det gjør at den alltid er der og ikke stikker mer ut fra boksen i noen retning enn nødvendig. Det eneste ønsket jeg har på lista er støtte for zigbee OTA. Dvs, firmwaren deres støtter det jo. Men foreløpig distribuerer de ikke firmware i en form som er forberedt for dette så jeg aner ikke om det funker. Den dokumenterte metoden for firmware-oppdatering benytter blåtann per idag. Det virker forsåvit helt greit, men krever at du er i nærheten med en telefon og app.
  22. "hva skal vi med all informasjonen?" toget gikk nok på 90-tallet engang. Eller kanskje før? Mulig det kan tidfestes til at "folk flest" fikk et barometer på veggen?
  23. ser veldig rar ut herfra iaffal. Svarer konsekvent med HTTP/1.1 med en Upgrade: h2 header selv om jeg tvinger på den HTTP/2 request: bjorn@miraculix:~$ curl --http2-prior-knowledge -D - https://www.tronika.no HTTP/1.1 301 Moved Date: Mon, 25 Nov 2024 12:34:59 GMT Server: Apache/2.4.57 (Ubuntu) Cache-Control: no-cache Strict-Transport-Security: max-age=63072000; includeSubdomains; preload Upgrade: h2,h2c Connection: Upgrade Location: https://www.tronika.no/no/ Content-Length: 0 Content-Type: text/html; charset=utf-8 Og når jeg følger den redirecten så får jeg bare 404: bjorn@miraculix:~$ curl --http2-prior-knowledge -D - https://www.tronika.no/no/ HTTP/1.1 404 Not Found Date: Mon, 25 Nov 2024 12:36:32 GMT Server: Apache/2.4.57 (Ubuntu) Set-Cookie: PrestaShop-29ecf8f7503b4bd780ac4d1bb0b03dfa=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; expires=Sun, 15-Dec-2024 12:36:32 GMT; Max-Age=1728000; path=/; domain=www.tronika.no; HttpOnly; SameSite=Lax Set-Cookie: PrestaShop-29ecf8f7503b4bd780ac4d1bb0b03dfa=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; expires=Sun, 15-Dec-2024 12:36:32 GMT; Max-Age=1728000; path=/; domain=www.tronika.no; HttpOnly; SameSite=Lax Set-Cookie: PrestaShop-6c4bd792258ec4c57a768be2afe766ba=def50200c9340412ea15bb931899f6d14719e8b981529e4defbe9ef1b0a17b82a1f2aed9a4080aa87f7bfc6db8a8e80f09a43352bbbe9e24e7c6f90c11b61f14743c29304ebe9b249eceaa1cf38065fdefcf7c86a15205d47dc2e61a321b6e2fb27d4193f78ebdbb5c80870089f3ee639c59a01cfc2472373191987339f9a3bdffe609861a959b3ccf5a6b89630c04d333336bb607285d3dcffbf28e5295abfa8faf7478eb368e69ed4efba86603102837bd038a08344cd97449013b54de3ab04bf42d086a48ac8556b26dc3969ef37b8100f0baf5143e1f7cc2931baa1b5919a9814e6b3de297e91c6e; expires=Sun, 15-Dec-2024 12:36:32 GMT; Max-Age=1728000; path=/; domain=www.tronika.no; secure; HttpOnly; SameSite=Lax Strict-Transport-Security: max-age=63072000; includeSubdomains; preload Upgrade: h2,h2c Connection: Upgrade Content-Length: 0 Content-Type: text/html; charset=utf-8 enda mer pussig er det at de tydeligvis skulle hadde en annen 404, for om jeg prøver noe som slutter på html så får jeg denne redirecten: bjorn@miraculix:~$ curl --http2-prior-knowledge -D - https://www.tronika.no/no/foo.html HTTP/1.1 302 Found Date: Mon, 25 Nov 2024 12:37:15 GMT Server: Apache/2.4.57 (Ubuntu) Set-Cookie: PrestaShop-6c4bd792258ec4c57a768be2afe766ba=def50200e0666148968f3b8cf76618ae88c2c1aeb0765ee5c9c8affdbf8bb10721d068d5f84820ee7ed007e49224f6609deccb86285a0bef12601fd504ad53c4004dc76909ed69ced0a7859753cbbb3f7cbcef6d8a239427da8f8780188c565dd67200dea52c573f9a17103ea7426f3d20b11d55be8149e612530547e5db697167ffc5c97ef5b94bd20ebf7e1b89ad994e40d7a644eafa9cad97e66bc79b6aa91267424db82aa095d04ade18408596d0311a5aaff253f6dc24d67b94813b94b375abfad16092; expires=Sun, 15-Dec-2024 12:37:15 GMT; Max-Age=1728000; path=/; domain=www.tronika.no; secure; HttpOnly; SameSite=Lax Strict-Transport-Security: max-age=63072000; includeSubdomains; preload Upgrade: h2,h2c Connection: Upgrade Location: https://www.tronika.no/no/fant-ikke-siden Content-Length: 0 Content-Type: text/html; charset=utf-8 som igjen gir en 404. Herlig. Lenger en det gidder normalt ikke jeg før jeg finner meg en annen butikk. Sorry. Enten får de klare å sette opp en fungerende web-tjeneste eller så får de kjøpe det av noen som kan slikt
  24. Kan ikke stort om dette. Men jdolven har jo dokumentert den vanskelige biten som er protokollen. Å reimplementere det som en climate komponent i esphome synes rimelig overkommelig så lenge du har hardware å teste på. En "external" component er bare en veldig praktisk måte å teste/bruke kode som ennå ikke er merget. Du skriver koden som enhver annen komponent i esphome og kan derfor bruke det du finner der som eksempler. Foreslår at du kikker litt på andre eksisterende komponenter som implementerer climate. Burde komme unna dette med 93% klipp og lim 😉
  25. Jeg brukte en Shelly Uni Plus til formålet tidligere i sommer. Spilte ikke så stor rolle for meg med Wifi vs Zigbee. Tanken min bak å bruke en slik modul var at den kunne få strømforsyning fra motorstyringen. Det måtte jeg til slutt gi opp. Uansett hvordan jeg plasserte dingsen så påvirket den radio-fjernkontrollene merkbart. De fungerte, men rekkevidden ble redusert. Aner ikke om det er fordi støyen følger strømkabelen, eller om jeg rett og slett trekker så mye at mottakeren lider (den drives jo av samme strømforsyning). Virker rart. Men etter noen forsøk kastet jeg kortene og gikk for separat strømforsyning. Sannsynligvis ikke spesielt relevant for din portåpner, men ville nevne det at det er en detalj å følge med på. Jeg merket ikke problemet før samboer klaget. Vi har bakke opp til garasjen hele veien fra absolutt maks rekkevidde for fjernkontrollene, så det var ikke så populært at rekkevidden gikk ned. Og jeg kan bare glemme å selge inn at fjernkontrollen kan erstattes med en browser på en touchskjerm og uendelig rekkevidde. Blir ikke det samme.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.