Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

norsemanGrey

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

norsemanGrey sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Jeg har denne RGB Led stripen fra Namron som jeg kjøpte for et par år tilbake. https://www.elektroimportoren.no/docs/lib/89665-Brukerveiledning-5.pdf Den fungerte fint til hele Zigbee nettverket mitt gikk ned en dag, og etter at jeg satt det opp på nytt har jeg ikke sett på Led stripen før nå. Dessverre virker det som om det er ett eller annet galt med den og jeg får ikke liv i den eller parret den med Zigbee nettverket. Det kommer ikke noe lys uansett hva jeg prøver og jeg får ikke blinking når jeg kjører en reset-sekvens. Jeg har målt 24V etter omformer og frem til kontroll-enheten og jeg måler ca. 1.5V mellom felles-lederen og farge-utgangene fra kontrolleren. Er det noen andre som har erfaring med denne og vært borti noe liknende. Eventuelt noen som har noe forslag til andre ting jeg kan forsøke for feilsøking?
  2. Jeg ser etter en løsning for varmekabler til takrenner/nedløp/renner. Det finnes jo en del frostsikringskabler som føres hos Megaflis etc., men disse alt for dyre pr. meter til å kunne brukes til mange titalls løpemeter med takrenne og nedløp. Jeg har også lest flere steder at 10 W/m ikke er tilstrekkelig for snø/issmelting og det er jo det som er tanken bak varmekabler i takrenner/nedløp heller enn "frostsikring" som er ment for rør som fører vann. Selvregulerende varmekabel i takrenner og nedløp er vel og strengt tatt også å fyre for kråka. Slik jeg forstår det så øker de effekten når det er kaldere, men det som er interessant er ikke å ha dem på når det er kaldt, men når det er nedbør/snø og smelting. Er det noen her som har noen gode løsninger? Finnes det noen alternativer med varmekabler som har høyere effekt enn 10W/m, som ikke er selvregulerende og som ikke koster skjorta? Hvordan regulerer dere i så fall? Jeg har selv Home Assistant i heimen og hvis man har varmekable med støpsel er jo en enkle løsning å koble den til et støpselrellee og slå dette på omkring frysepunktet e.l. Setter pris på innspill :)
  3. Ikea hadde tidligere noen fine Zigbee LED panel kalt Floalt som var stilrene og diskrete med ganske god byggekvalitet. Dessverre ser det ut som om disse har gått ut av det norske sortimentet. Er det noen som vet om man kan få kjøp liknende panel noe sted? Det trenger ikke en gang være smart eller dimbart, men ihvertfall et firkantet panel i samme stil som har grei kvalitet. https://www.ikea.com/us/en/p/floalt-led-light-panel-dimmable-white-spectrum-40303076/ Jeg prøvd meg på bl.a. ledlyskilder.no som har en del paneler, men kvaliteten her er til å grine av og ikke noe jeg ville brukt i mitt eget hus verken av estetiske eller sikkerhetsmessige grunner. Dessverre er det vanskelig å se vite på forhånd hva slags kvalitet man får da mye ser likt ut. https://ledlyskilder.no/19215-store-paneler
  4. Takk for input. Jeg vurderte først og fremst Deltaco pluggene pga. pris, men hvis de må åpnes og flashes for å fungere lokalt tror jeg heller at jeg går for andre alternativer. Jeg har vurdert Shelly, men jeg tror jeg heller går for IKEA sine plugger da det er de jeg har mest av fra før av.
  5. Jeg trenger noen flere smartplugger til heimen og vurderte Deltaco SH-P01 siden denne har en ganske hyggelig pris. Er det noen som bruker disse og eventuelt sammen med Home Assistant? Finner ikke så mye info om integrering med HA bortsett fra noen eldre poster som nevner at de må flashes. Har noen her gjort dette selv? Er ikke interessert i noen Cloud løsning.
  6. Ja absolutt, men jeg liker å gjøre litt research først så jeg kan stille de riktige spørsmålene
  7. Ja var litt overasket over at speilet måtte ha 2-pol bryter da det er fastmontert med LED integrert. Man kan ikke gjøre noe med dette uansett uten å ta sikringen så hvorfor skulle 2-pol være nødvendig? Slik jeg har forstått kravet (har lest litt i helgen) skal det være 2-pol brudd på utstyr som en vanlig person skal kunne åpne/bytte deler på (vil vel stort sett omfatte bytte av lyspærer) samtidig som det er fuktighet på badet og at man da skal kunne bryte begge lederne uten å måtte ta sikringen.
  8. Trenger en liten sanity-check av koblingsskjema før jeg legger rør og gir dette videre til elektriker (striplede linjer har felles koblingspunkt mens prikkede er det som kommer fra en bryter). I forbindelse med oppussing av bad skal det inn noen downlights, nytt speil med integrert LED lys og noen nye stikk. Har ikke helt oversikt over reglene rundt 1- vs 2-pol på badet, men utafra det jeg har lest og forhørt meg om skjønner jeg det slik at det bare er speilet som trenger 2-pol bryter. Jeg trodde kanskje downlights-dimmer også måtte være 2-pol, men en elektriker bekjent sa det ikke var noe krav ettersom det er LED lys som går gjennom trafo. Kanskje noen kan bekrefte? Speilet har av/på bryter integrert, men skjønte det kunne være lurt med en bryter også utenfor dør og at den da måtte være 2-pol. Viften (i tak) skal kobles fra et smart rele som vil ligge i en koblingsboks på loftet. Den har en inngang som kan kobles til en bryter for lokal styring.
  9. Er vist en 2kW bereder jeg har. Uff da! Hva er egentlig årsaken til at slik varmegang oppstår? Er det kombinasjon av høy last over tid pluss dårlig kontaktflate i støpselet? Kan se ut som om det er murvegg støpselet står på. Det gjør også støpselet til min VVB og det kan vel kanskje sees på som et mitigerende tiltak da det vil begrense mulighetene for spredning utover selve støpselet.
  10. Takk for input. Jeg må ta en sjekk på berederen. Denne stod i huset da vi kjøpte det så montering til støpsel var nok lov for denne. Når det er sagt vil jeg kanskje argumentere for at det vil være sikrere å bruke en smartplugg når berederen allerede er koblet til støpsel. Ja, man ha et ekstra ledd, men hvis man kjøper en plugg med overopphetingsbeskyttelse vil jo den kunne kutte strømmen, noe ikke en dum kontakt vil kunne gjøre.
  11. Ah, det var jeg ikke klar over. Kan jeg spørre hva årsaken er? Hva er det som er faremomentene ved stikk kontra fast tilkobling (spesifikt for VVB)?
  12. Noen som kan anbefale en smart plug med strømmåling som går på enten Zigbee eller WiFi for integrasjon i Home Assistant? Tenker å bruke den til å følge med på strømforbruket til bereder.
  13. Hei. Jeg skal ha gulvvarme på et nytt bad og trenger en termostat som enten er kompatibel med ZigBee / ConBee II eller WiFi for direkte integrasjon i Home Assistant. Noen som kan anbefale en? Denne ser bre ut men jeg finner ikke ut om den kan kobles gjennom ConBee: https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-touch-termostat-16a-sort/4512738/Product.html
  14. Har kikket på Sensibo, men det er dessverre uaktuelt med noe som ikke fungerer lokalt. BlitzWolf kontrolleren har jeg faktiske bestilt en av på Banggood da den var så billig så jeg tenkte jeg bare skulle teste det ut. Men jeg har lest litt om at den ikke er rett frem å sette opp med Home Assistant (https://www.marrold.co.uk/2020/06/flashing-blitzwolf-bw-rc1-with-tasmota.html). Man må faktisk inn å flashe den med annen firmware. Tenkt jeg skulle forsøke meg, men trenger vist en slik. Er det noen som vet om man kan få tak i en sånn fra norsk nettbutikk?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.