Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 766
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    155

Other groups

Sølv

stigvi vant dagen sist 12. september

stigvi hadde mest likt innhold!

5 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da mener jeg det burde være motsatt. Netteier har faste utgifter som feks lønn til ansatte. Den bør dekkes av en fast månedsavgift. Ellers vil jo de som bruker mye strøm måtte sponse de som bruker lite. Kun netteier sine variable kostnader burde ligge som en kwt-pris på strømmen en bruker.
  2. I tillegg er de løsningene som lages til smarthus systemer, også mitt eget, kun lagd for å holde seg under et trinn på nettleien. Hvis jeg i mitt hus har et stort varmebehov samtidig som jeg lager middag, da justeres varmekildene ned i inneværende time for å ikke komme over 5kWt. Men så snart timen er over så er det full effekt på ovnene igjen. Energibruken min mellom 16:00 og 19:00 er akkurat den samme og jeg har bare flyttet litt av effekten jeg tar ut. Og her spiller igjen samtidighetsfaktoren inn og min flytting av effekt har null og niks å si for netteier. De ser større på det og ser på hvor mye energi de må overføre i løpet av en ettermiddag og kveld. Om noen flytter forbruket slik at det ikke blir samtidig med noe annet i samme hus, så ender det opp med å bli samtidig med naboen sitt maks forbruk. Det betyr heller ingenting om jeg lader bilen mellom 0200 og 0400 raskt eller om jeg gjør det saktere mellom 0000 og 0700. Jeg får lavere maks effekt, men energien er den samme. Og i en by blir effekten uansett jevnet ut fordi jeg ville ladet mellom 0200 og 0400, mens noen andre lader mellom 0400 og 0600. Det koker ned til at det som ville vært lurt, var å flytte forbruk mellom feks 1500 - 2200 til natt. Det ligger det et insentiv til i og med at både strømpris og nettleie er billig på natt. Men effekttrinnene har motsatt virkning. De er utformet slik at en helst ikke skal flytte for mye forbruk til natt. Selv om belastningen på nettet er liten, for det er jo gjenspeilt i strømprisen som er lav.
  3. Jo, men dette gjelder ikke for meg og deg. Det gjelder for nettleverandøren/energiverket. Når alle mine naboer sover og belastningen på nabolagets transformator er på minimumsnivå, hvorfor skal jeg i min husstand være nødt til å forholde meg til et trinn på nettleien på 5kWt/t? Ja, jeg innser at et perfekt system er vanskelig eller umulig å lage. Men her har en innført et system som i liten grad flytter forbruk fra dag til natt. Hvis en tar samtidighetsfaktoren med her og ser på belastningen på en nabolagstransformator, så betyr det fryktelig lite om jeg setter på oppvaskmaskin, vaskemaskin og lager middag samtidig. Fordi jeg gjør det klokken 16 og naboen gjør det kl 17. Om naboen setter på vaskemaskin kl 16 og lager middag kl 17 og jeg gjør det motsatt, så ender belastningen på transformator ut med det samme. Ser en større på det og ser på belastningen på en forsyningslinje inn til en by, da blir det enda mer meningsløst. Det spiller ingen rolle hva du i din husstand gjør fordi alle i byen gjør de forskjellige tingene som å lage middag og vaske klær på forskjellige tidspunkt. Du kan flytte ditt forbruk slik at det ikke blir samtidig med Hansen sitt, men du ender opp med å ha akkurat samme tidspunkter som Olsen i en annen bydel.
  4. Jeg viste ikke at Hue lager brytere som en kan sende turn_on kommandoer til......
  5. Hue smarte pærer har alltid vært greie sånn sett. De kan endre lysstyrke og farge samtidig. Ikea pærer er det så som så med og tydeligvis Namron dimmere også. Det er vel det som skiller kvalitetsutstyr fra det "billigste" på markedet. Det er lenge siden jeg fant ut at jeg ikke gidder å plages med billige "kina-produkter" som Namron faktisk er. Med smarte pærer fra Philips Hue, er alt så mye lettere.
  6. Philips oppgir IP54
  7. Jeg fant ingen god kategori å legge dette i så det havnet her i kafèen. Philips reklamerer med at denne tåler vær og vind. Jeg bor på Jæren bare noen få kilometre fra Nordsjøen. Her er vær nok, spesielt om vinteren. Mine to sensorer var montert på vegg uten noen beskyttelse. Den ene stod på sin plass i 4 år. Da jeg i fjor skulle bytte batteri på den så var skruene både til luke for batteri og for feste på vegg rustet såpass at jeg måtte bryte den opp. Jeg antok at den ikke lenger var tett så den ble flyttet til under et takutspring der den står tørt. Der fungerer den fortsatt. Nummer 2 sluttet å rapportere data i helgen som var. Etter 5 år var batteri sunket til 60% så jeg antok at det var noe annet enn for lite strøm. Denne måtte også brytes løs fra vegg og åpnes med makt. Skruene var rustet. Det ene batteriet var såvidt begynt å lekke syre og det var ørlite fukt innvendig. Om dette er fuktighet utenfra eller væske fra batteri, er ikke godt for meg å si. Den ville uansett ikke på nett igjen med nye batterier så den havnet i returavfallet. Jeg kjøpte en ny i går og ser at Philips har endret innfestingen på batteriluke fra 4 tynne skruer til 1 tykkere. Jeg smurte disse inn med fett og hengte sensoren opp under et takutspring. Så får vi se hvor lenge den holder. Så langt er de ikke holdbare i vær og vind, dessverre.
  8. Godt spørsmål. Jeg har lurt på det samme. Panelovner med litt "ekstra funksjonalitet" har gjerne innebygde regulatorer som finjusterer effekten ut i fra behov. Disse er det også lite lurt å bare koble ut med et rele i stikkontakten. I stedenfor styrer en de med de mulighetene smarte ovner har. Er de ikke smarte så er det bedre å bruke pengene på nye ovner enn noe nytt i sikringskapet. Stekeovn og platetopp kobler en ikke ut. Skal en ødelegge søndagsmiddagen for å spare 120 kroner i nettleie?
  9. Nobø reklamerer med at deres panelovner ikke brenner støv. Om det er noe i det, det kan jeg ikke svare på. Men har aldri kjent brent lukt fra mine Nobø ovner.
  10. Jeg vil fortrinnsvis kjøpe produkter som virker og som det er lite problemer med. Av den grunn holder jeg meg langt vekke fra Mill som tilsynelatende er i en egen divisjon når det gjelder klager og problemer på diverse norske fora.
  11. Kravet i TEK17 er vel også 230V tilkobling og batteribackup. Men tråden heter "beste røykvarsler". Ingen tar opp det som er viktigst og det som er produktets eneste oppgave - hvor gode er de på å varsle.
  12. Tilfredstille nysgjerrigheten, altså. Men det gjenstår å finne ut hva en skal styre.
  13. Ikke noen kritikk fra min side, dette. Men kan noen forklare for meg hvorfor en vil ha strømforbruk på varmekabler på et vaskerom? Hva bruker en det til? Hva skal en styre basert på den informasjonen?
  14. stigvi

    Phillips HUE

    Jeg har 70 Hue pærer og ingen av de blinker og jeg har ikke hørt at andre heller har dette problemet. Står de tilkoblet 230V direkte eller har du en dimmer på veggen som påvirker de?
  15. Dette er Home Assistant seksjonen for hjemmeautomasjon. Det er en egen seksjon for Nodered: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/102-node-red/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.