Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 734
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    155

Other groups

Sølv

stigvi vant dagen sist 12. september

stigvi hadde mest likt innhold!

5 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har noen av de, jeg også. Må nevne at Home Assistant har en god Shelly integrasjon og disse tas rett inn uten at en trenger å legge inn Tasmota eller Esphome. Det jeg ikke liker med de er at tilkoblingen er litt puslete. Jeg har montert de bak stikkontakt og 2,5 mm2 ledning er på grensen til disse små tilkoblingene.
  2. Jeg bruker amsleser. Den er helt uavhengig av abonnnementsløsninger og strømselgere, blir aktivt støttet og virker rett og slett bra. https://www.amsleser.no/
  3. Ja, det tror jeg er viktig å få fram for nye brukere, at det er standard Mosquitto. Men med en enkel installasjon.
  4. Meg bekjent er det ingen innebygd i Home Assistant. Men Mosquitto ligger i Home Assistant sin "tilleggsbutikk" og installeres enkelt med et par museklikk.
  5. Nobø sine ovner er modulbaserte. En kjøper den ovnen en vil ha og en kjøper den regulatoren en vil ha og plugger den i ovnen.
  6. Ja, for de er så bra. Eneste panelovn som klarer å opparbeide seg slike overskrifter, så da må en ha de? Du går glipp av noe viktig. En god ovn går ikke på for full guffe. Den varmer med akkurat den effekten som skal til for å holde rommet varmt. Med en av / på kontakt som du beskriver så må en ha en form for hysterese. Når da ovnen går på så sender den masse og alt for varm luft oppunder taket. Og det fortsetter den med til temperaturen er kommet opp til det den skal pluss hysteresen. Slikt blir det dårligere komfort av. En vil stort sett ikke ha det ekstra varmt oppunder taket.
  7. Du mener altså at det er et problem?
  8. Jeg vet ikke hvordan de er festet, men jeg ville prøvd med en vannpumpetang og gjort et forsøk på å skru den av.
  9. Disse har surret og gått i Home Assistant helt problemfritt de siste 5 år. Et par "episoder" har det vært, men det skyldes min iver i å oppgradere til aller siste versjon av HA istedenfor å vente en uke eller to til en litt mer stabil utgave.
  10. Det viser vel hva kostnadene er med strømkonto. Dette innebærer jo også en risiko for selger så de baker nok den risikoen inn i prisen, også. Det er samme opplegg med fast rente på lån. De er dyrere enn variabel rente fordi det er en risiko der. Det ville jo vært fantastisk hvis fast rente var null, slik som strømselgerene har operert med pris på solkonto.
  11. Den kan telle dråpene, men hvor godt den virker, vet jeg ikke. Prinsippet til RG-11 er det samme som regnsensorer i frontruten på biler.
  12. stigvi

    Brytere?

    Kom arbeidslyst, her skal du motstand finne ..... Det har ikke skjedd de siste 5 år at strømmen er vekke i 2 timer så foreløbig har det null prioritet. Og det er jo bare et problem hvis jeg ikke er hjemme og trykker på knappen.
  13. stigvi

    Brytere?

    Men for meg er dette viktig. Det har vært helt uaktuelt å ha et smarthus uten en plan B for lys og varme. Zigbee har støtte for direkte binding mellom lys og brytere og en er da ikke avhengig av smartsystemet for å kunne få lys på bad. For varme har jeg gått for Nobø sitt system der en kan styre dette via Home Assistant, men også direkte på ovner og fjernstyres via Nobø app. Det siste er viktig hvis en er på ferie og ønsker varme i huset når en kommer hjem, samtidig som Home Assistant har stoppet. Ennå har ikke Home Assistant stoppet for meg, men jeg vet jeg har et svakt punkt. Jeg har nemlig satt den bak en avbruddsfri strømforsyning og når den etterhvert går tom for energi hvis strømmen er vekke mer enn et par timer, så sendes et signal til HA at den må stoppe og stenge seg selv ned. Men kommer strømmen tilbake igjen så er det ingenting som starter opp hjemmeautomasjonen automatisk. Da må jeg trykke på en knapp.
  14. At ledningen løsnet er vel en sterk indikator, også .......
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.