Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 782
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    156

Other groups

Sølv

stigvi vant dagen sist 4. februar

stigvi hadde mest likt innhold!

5 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hver automasjon har en egen bryter som du finner som "automation.navnet_på_automasjonen" Du deaktiverer en automasjon med turn_off("automation.navnet_på_automasjonen") Dette er forresten den samme bryteren som du ser til høyre for hver automasjon i listen over alle automasjoner Men dette er altså en deaktivering av en automasjon. Du kan nok ikke bruke dette til å stoppe en automasjon som allerede kjører. Som andre har nevnt, se om du finner en blueprint som passer med ditt behov. Brytere har som regel ingen entiteter. De sender event'er når en trykker på en knapp. I en automasjon må en da lage en trigger på et knappetrykkevent. Men brytere har gjerne et batteri og batteritilstand er som regel representert med en entitet.
  2. Jeg bruker de som fulgte med lampene, Philips Hue Dimmer. Det er den utgaven med 4 knapper. Jeg kjøpte noen holdere som passer inn i Elko sine rammer og de tradisjonelle bryterene er tatt vekk. Hadde det vært i dag så hadde jeg muligens kjøpt den Philips Hue saken som skal ligge inne i veggboks bak bryter. Da hadde det visuelt sett helt "standard" ut.
  3. Ikke sånn umiddelbart, men jeg leste noe om dette for et års tid siden. Skal se om jeg finner noe. Jeg er heller ikke særlig bekymret hvis det var en sensor en går forbi innimellom. Men ser at noen setter dette på soverom og da er en eksponert 8t hvert døgn. I så fall vil jeg være trygg på den i og med det er frekvenser opp mot 70GHz.
  4. Så kan du også studere hva slags virkning radiobølger i dette høye frekvensområdet har på kroppen. Nøkkelord her er ioniserende vs ikke-ioniserende. Mulig de er helt ok, men fram til det foreligger mer forskning på dette så unngår i alle fall jeg å ha en radiosender i huset med slike høye frekvenser.
  5. Jeg har lagd bindingene opp mot grupper. Ofte er det mer enn en lyskilde i et rom, men selv i rom med kun en lyskilde har jeg lagd en gruppe. Direkte binding gjøres kun i "bryteren". Lyskilden vet ikke noe om dette. Jeg forteller bryteren hvilken gruppe den skal styre og passer på at den er våken ved å trykke på en knapp samtidig som jeg lagrer oppsettet i z2m. Det har vært raskt og lett å sette opp og det virker. Home Assistant får også beskjed om at bryteren trykkes på selv om det er en direkte binding mot lysgruppen.
  6. Jeg tror det baserer seg på dårlige erfaringer med annet utstyr. Mine zigbee enheter varer i mange år på et batteri. Mange er på det sjette året. Enig at det er null stress. Fordelen er at det gir en total frihet i å plassere brytere og sensorer akkurat der de gjør mest nytte. Tradisjonelle brytere og dimmere er etter min mening bare en selvpålagt begrensing. Smarte pærer / belysning gir en full kontroll på hvordan lyssettingen skal være. Ser at det også brukes argumenter om at en må ha tradisjonelle brytere fordi det kan hende at en ny eier ikke liker smarthus. For min del kunne jeg ikke brydd meg mindre om hva en fremtidig ny eier synes om det 🙂
  7. Har du installert apexchart?
  8. Som Brors94 nevner, dette løser du med såkalt "direkte binding". Alle mine zigbee brytere i hvert rom er direkte bundet mot lyskilde i rommet og styrer lampen på normal måte selv om Home Assistant er stoppet. For meg er dette helt essensiell funksjonalitet.
  9. Jeg har ikke svar på det du spør om. Men lurer litt på hvorfor du ønsker å bryte strømmen til en zigbee pære. I utgangspunktet fører ikke det noe godt med seg. En pære kan være en ruter i zigbee-nettet og nettet trenger å hente seg inn igjen når en ruter brått forsvinner.
  10. Min nettleie på dagtid er 42 øre. Da går en vel 2 øre i minus for hver kWh en leverer?
  11. Tror du forskjellen på dagpris og natt- og helgepris på nettleie vil forsvinne? Jeg har ingen tro på det og forskjell på pris gjennom døgnet vil fortsatt være der.
  12. Jeg henter både fra entso og nordpool. Så har jeg et pyton skript som sjekker tjenestene at data er tilgjengelig og presenterer data på et "standard" format som jeg bruker videre i automasjoner og brukergrensesnitt. Jeg får bare problem hvis nordpool og entso er nede samtidig, noe som ikke skjedde i 2024 så vidt jeg vet.
  13. Nå kan en hente pris i fra Norpool vha en offisiell integrasjon i Home Assistant. De betaler garantert ingenting, de bruker neppe web-skraping og mest trolig et api. Jeg vil anta de har sjekket om det er tillatt å bruke. Kildekoden er jo lett tilgjengelig så en kan jo kikke.
  14. Jeg hadde et system som endret på ladingen, men jeg er gått tilbake til å la bilen få være i fred. Jeg stopper ladingen helt opp hvis det er fare for å gå over et effekttrinn og det er ingenting annet å slå av. Grunnen til dette er at bilen ofte bommer på hvor lenge den skal lade hvis den plugges i og ladeboksen forteller bilen at det er 12A tilgjengelig. Når lading settes i gang av bilen på nattetid og automasjonen reduserer strømmen til 6A fordi VVB også må varmes, da ender en opp med en bil som ikke har nok strøm. Sannsynligvis ikke et problem for mange, men vi har som nevnt en e-Golf og den har 32kWh tilgjengelig og kona har lang kjørevei til jobb. Den bør helst være ladet til 90% om morgenen.
  15. Ser at du bruker Zaptec. Hvis noen har tenkt å gjøre tilsvarende for Easee så er det viktig å bruke "dynamic" instillingene for å sette maks ladestrøm. De andre instillingene lagres til flashminne og Easee har sagt tydelig i fra om at dette vil slite ut flashminne hvis de brukes av en automasjon som endrer ofte. Og så ser jeg på min egen bil som en en e-Golf at den av og til ikke reagerer raskt nok til å justere ned ladestrømmen. Mulig det her er snakk om millisekunder, men en sjelden gang finner Easee-boksen ut at bilen trekke mer strøm enn tillatt og så avbryter Easee-boksen pga "sikkerhet". Og bilen må kobles fra og plugges i på nytt for å nullstille. Det er altså ikke bare-bare med å endre ladestrøm. Alltid et eller annet som ødelegger det perfekte 🙂
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.