Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Axe NH

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Axe NH sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er nok forskjell på å ha et innendørsbasseng enn utendørs spesielt på varmetap 🙂 Hvor mye forskjell det er i effekt på varmepumpen din avhenger av type og det er ikke sikkert at det har så mye å si når den kjøres spesielt på sommeren. Tipper det er forskjell på de som er beregnet for innendørs og utendørs-basseng, uten at jeg egentlig har peiling 🙂 Kommer også til å gå for Aeotec HD, men det ser ut til at den er utsolgt over hele landet.... For å styre den kan du bruke hvilkensomhelst bryter som er støttet av Homey. Det er bare å lage en flow som skrur Aotec HD av og på. Kan også bruke en variabel som da også skrur av eventuelle automatiske styringer f.eks. ved temperatur eller tid. Her er noen brytere: https://www.tek.no/samletest/i/yR2B7g/smartknapper
  2. Vi har også et ganske likt anlegg med tidsur, bortsett fra at verken tidsuret eller varmepumpen lar seg fjernstyre. Tidsuret er helt manuelt. Som du sier så er varmepumpen avhengig av at renseanlegget og vannpumpen også går samtidig. Hvis ikke får du ingen vanngjennomstrømming og oppvarming av vann 🙂 Det du bør tenke på er når det er mest effektivt at anlegget går. Jeg har det gjerne av på natten når det er kaldere, men på om dagen når det er varmere og varmepumpen får mest effekt. Jeg trenger også få få bedre styring av anlegget og burde få byttet ut tidsbryteren med noe som kan styres fra Homey f.eks. Aeotec Heavy Duty. Noe av utfordringen min er at alt utstyr står nede i et teknisk rom som er under bakken i enden av bassenget og hvor det pt. ikke kommer noen signaler verken wifi, z-wave eller Zigbee. Tar gjerne i mot tips til hvordan jeg kan få dekning i dette rommet. Med en Aeotec bryter, så er det bare å fjerne tidsuret og heller lage flows som styrer anlegget basert på tid, temperatur i lufta og eventuelt temperatur i vannet. Det siste holder vel uansett varmepumpen orden på.
  3. Det går som nevnt fint, men vær obs på at de lager hvert sitt mesh-nettverk som ikke snakker sammen. Kan være lurt å tenkte over hvordan mesh-nettverket skal se ut og så velge enheter av samme standard som gir god dekning.
  4. Her er noen skjermbilder fra bassengmonitoren både fra Homey og fra egen app (Ico). Foreløpig ingen flows. Fungerer helt topp og leverer bedre enn det jeg forventet.
  5. Leveransen tok lang tid og første sendingen ble stoppet pga. manglende tollpapirer. Ble mye frem og tilbake, men fikk den endelig for en uke siden og rett før jeg reiste på ferie. Fikk bare kastet den ut i bassenget, satt opp appen og koblet til Homey for vi reiste. Så langt ser det veldig bra ut. Den måler temperatur, ph, salt og ORP hver time. Verdiene kommer både til appen og til Homey. Trenger bra wifi-signal, men jeg har et utendørs aksesspunkt, så det fungerer fint hos meg. Appen gir varsler om lave nivåer og hva som bør gjøres. Har litt lite salt og alt for lav ORP. Har ikke målt ORP før, så må nok justere en del på klor-produksjonen før alt blir bra. Det får jeg ta når jeg er hjemme fra ferie. Uansett så er det deilig med automatiske målinger både av temperatur og kjemi!
  6. Prisen er ganske stiv ja, men kan ikke se at det finnes noe produkt som er i nærheten av å levere samme funksjonalitet. Er litt lei av å måle kjemien selv om mye det meste går automatisk i saltvannsbasseng. Likevel greit å ha en god oversikt f.eks. på saltnivå og ph. Må av og til justere chlorinatoren hvis bassenget er mye i bruk. Er jeg heldig kommer den før helgen 🙂
  7. Et veldig bra tips. Var opprinnelig ute etter temperaturmåler, men her er det jo både temperatur og kjemi (ph, salt, chlor). Finnes app til Homey også: https://homey.app/no-no/app/com.ondilo.ico/ICO/ Finnes en versjon til spa og en til basseng. Jeg har bestilt en til bassenget direkte fra leverandør i Frankrike. Fant ikke noen på lager i Norge når jeg gjorde et raskt søk.
  8. Ja, da var det ikke så lett 🙂 Bruker standard Namron app. versjon 1.4.2. Du kan eventuelt prøve Heatit Z-wave appen. De har jo de samme bryterne.
  9. OK, tror jeg forstår. Du må bruke scener. Får du opp "A scene has been activated"? Så kan du velge Group x (x er bryternummer) og f.eks. press 1x. Deretter er det bare å velge hva som skal skje. Se skjermdumper fra en Namron 8 remote.
  10. Prøv å legge bryteren til et annet sted enn "Hjem". Gå inn på bryteren, trykk på tannhjulet og velg en annen sone enn Hjem. Da skal du se at den dukker opp 🙂
  11. Skal komme fra som enhet under soner. Hvordan har du lagt til bryteren?
  12. Du må nok ha begge fasene som Bjonnes skriver over. Jeg åpnet et par av dimmerne og ser at det som er koblet her så er det både brun og blå ledning koblet til Z-dim av elektrikeren. Tror jeg har blandet litt begreper på IT og TN-nett.
  13. Hvordan sjekker jeg motstanden i gulvsensoren? Det er kanskje så enkelt at det er to ledninger der motstanden kan måles i et multimeter?
  14. Tror ikke det finnes enda, men ser ut til at det er noe på gang: https://community.athom.com/t/developer-needed-for-new-device-integration/22772/13
  15. Det hjelper nok veldig lite at de er litt "smarte" så lenge de ikke kan kommunisere med omgivelsene ?. Fordelen er at du garantert har både L og N tilgjengelig og da enkelt kan bytte til en Z-dim ? Jeg har også en del vendebrytere og det fungerer også fint med z-dim så lenge de "konverteres" fra vanlig bryter til impulsbryter. Har også et hav av spotter (ca. 120) og da er det ikke noen løsning å bytte disse til smarte pærer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.